World of Warcraft Classic megjelenés - Mennyi is? Várjá' csak...


BATTLE.NET battlenet

Készült 2017. június 23. | írta Roodie

24

Belépés gondok

Ha valamiért nem engedne be a játék, ne ess pánikba, nem lopták el az accountodat (valószínűleg) – változtattak az azonosító rendszeren a Blizzardnál, ezért néhány telefonos authenticator elképzelhető, hogy nem működik – resync sem fog ezen segíteni. SMS Protecttel be tudsz lépni, ha ez nem lehetséges, írj a supportnak, bekérnek egy fényképes igazolványt, és leszedik az authenticatort.

 

 

Tetszik(2)Nem tetszik(0)

Tags:


 • Adi91

  Hát ez mekkora balfasz megoldás istenem.... Hogy lehetnek ilyen nyomik? Meg mi az h leszedik az authenticatort? Faszomnak sincs kedve új authenticatort szerezni.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • http://inkvizitor.hu/roodie/ Roodie

   Belépés után azonnal visszarakod. Állítólag csak kis részét érinti a játékosoknak. Én pont belecsúsztam, azért írtam egy gyorshírt róla, hogy ne essen pánikba senki miatta.

   Egyébként rögtön újraregisztráltam az SMS-es belépés után az authenticatort, és működött, tehát nem arról van szó, hogy végleg elromlott volna valami, egyszerűen a játékosok egy nagyon kis százalékánál az újraszinkronizálás nem oldja meg a frissítés utáni problémát.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • Adi91

    A tényen sajnos nem változtat, hogy mostanában bennem azt az érzést keltik, hogy balfaszok hada dolgozik jelenleg a cégnél.

    Eddig a userek kis %-át sem érintette ilyen probléma, és eddig a GM-ek sem voltak ilyen tehetségtelenek. Pláne nem nyitottak ki olyat, amit nem lett volna szabad, és ha ki is nyitották volna, biztos, hogy vissza is csinálták volna...

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • https://tardis.hu worgenrage

     btw, azért "nagy cég" effektusnál nem hinném, hogy ki lehetne ezt jelenteni, hogy _eddig_ a userek _kis_ %-át sem érintette ilyen probléma. Maximum nem értesültél róla. Az meg sajnálatos, hogy neked sikerült pont olyan GM-et kifogni, aki olyan volt amilyen. Nekem az utóbbi fél év alatt 4 GM contactom volt (bár mind livechat-es, kicsit trükközve a ticketnél, hogy livechat legyen) , mindegyiknél gyors és hatékony volt az "ügyintézés".

     Szóval szerintem azért nem kellene ennyire lehúzni a Blizzardot és az ottani gárdát 🙂 Bármilyen nagy cégnél, főleg ekkora userbázissal bármikor megeshet bármi.

     Gondolom ahol Te dolgozol ott sem mindig minden esetben 100%-os minden. de fixme 🙂

     Emberek üzemeltetik ezt is, az emberek pedig hibáznak.

     no offense, csak egy vélemény volt.
     Üdv
     -krix-

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • Kellial

     Van ám egy remek megoldás erre a katasztrófára: letörlöd minden karakteredet, lemondod az előfizetést, a számítógépet pedig lelocsolod benzinnel és felgyújtod. Ezek után biztosan nem kell ezzel a "balfasz" és "nyomi" céggel foglalkoznod.
     Senki sem kényszerít hogy wowozz, és képzeld a Blizzardnál is emberek dolgoznak akik hibáznak.

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Nonv

      Kezdem azt hinni, hogy a blizzard fizet azért, hogy önjelölt vállalatvédők kommentekben mondjanak ellent a vállalatot kritizáló kommentekre.

      Tipikus esete a fenti hozzászólás. Csak egyetlen egy hiba van az érvelésedben, és ez pedig az égig kiált:
      -ha hinni lehet a fenti bejegyzésnek, márpedig fogadjuk el valósnak (ellenbizonyításnak helye van természetesen), akkor egy hiba miatt nem azonnal bontok szerződést, hanem kárpótlást igénylek. A kommentelő is ezt akarta elérni, ha elbaszták, akkor hozzák helyre. Ha nem lehet helyrehozni, akkor nyújtsanak megfelelő "kárpótlást".Ebben az esetben annyit kellett volna tenni, hogy: bocsi, hogy hozzányúltam a ládádhoz, de adok egy másikat. Ha azt nem lehet, akkor adok mást (x gold, ajándék nap stb.). Eléggé szánalmas, hogy GM-ek falaznak egymásnak, és próbálják elsimítani a hibákat.

      Nem a GM-es kommentre akartam reagálni, hanem erre, mert elég szar érv, hogy megszoksz vagy megszöksz. Egy civilizált társadalomban ez már nem így működik.

      Mindenesetre engem érdekelne ennek a storynak a részlete, levelekkel printscreenekkel. Én nem hagynám annyiban.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Metatron

      És biztos jobb lesz ha itt rí, ebben a stílusban.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Kellial

      Kezdem azt hinni, hogy csak én dolgozom egy olyan cégnél ahol bizony szoktak az emberek hibázni. Ezt empátiának hívják, és én személy szerint inkább azonosulok a céggel mint a fenti hisztis őstermelővel, Nekem is volt már olyan eset amit nem tudtak megoldani, sőt olyan is amit a harmadik újranyitás után csináltak meg. C'est la vie.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Metatron

      Főleg hogy tech supportnál dolgozok 😀 De persze minden mindig "tegnapra" kell, mert mi kibaszott varázslók vagyunk

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • http://frostshock.eu/ Khas Dylar FS

      Abszolút nem vagyok szakértője a dolognak, de ha jól tudom, a GM-eknek tilos bármilyen ingame currency-t csak úgy odaadniuk meg a semmiből elővarázsolniuk - kivételes helyzetektől eltekintve persze. Legalábbis olvastam ilyen kitételt régebben, azóta lehet, megváltozott a policy, bár nem hiszem.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Nimdhar

  Én ezért használok, hardeware-es authenticatort, azzal aztán semmi probléma nincs. Megvan majd 5-6 éve fene se tudja, egyszer nem romlott el, elem sem akar lemerülni. Jelszó, majd beírtam a számot, azt hittem azért kell belépnem, mert a blizz app-nál lejért, valami, érvényeeségi periódus,vagy mifene.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • http://eu.battle.net/wow/character/arathor/Faralêth/advanced Faraleth

   nekem most merült le 2 hónapja az elem, wotlk végén vettem. azóta mobilost tolok

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • http://xmenreneszansz.hungarianforum.net/ Nefadar

   Én is azért váltottam mobilosra, mert elkezdett merülni az elemem és még 2012-ben, vagy hogy vettem, mikor megjelent, ismerős hozta angolhonból 🙂

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Delfi

   Engem is kiléptettek, szintén hardveres authenticatorral tolom, szerencsére gond nélkül tovább ment.
   Nem tudom miért kellene emellé még a sms protectnek lennie és azt sem, miért kellene egy játékcégnek megadnom a valódi nevemet, és főleg miért kellene másolatot adnom egy igazolványról amit még náluk sokkal hivatalosabb emberek sem kérhetnek el...

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Kaputelephant

  Nekem csak annyi gond volt, hogy tegnap elsőre nem logolt be automat, de minden maradt és faja. Auth-t meg nem nehéz újra rakni.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Borvirag

  A blizzard support evolúciója is megérne egy mesét (vagy misét?)...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • http://frostshock.eu/ Khas Dylar FS

   Megérne, ha nem csak városi legendákból lehetne építkezni. Amennyi negatív tapasztalat van a Blizzard supporttal, legalább annyi pozitívat is fel lehet hozni, illetve itt ugye még be is játszik az, hogy a negatív élményeket hamarabb osztják meg, tehát ha valahol azt olvasod, hogy fú de milyen jó volt a support, arra nyugodtan számolhatsz még legalább 10 vagy 100 olyan esetet, amikor az ügyfél nyugodtan hátradőlt és élvezte a kényelmet.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • Lepkemaci

    Nem úgy van, hogy az utóbbi a természetes? Azért dolgoznak, hogy ügyfelek problémáit oldják meg szakszerűen, ahogy a cég előírja és oktatja nekik.

    Városi legendák ide vagy oda, az tényleg nem oké, ha pl. egy cég hagyja, hogy egy CM nyilvánosan Armory alapján ítéljen meg reklamáló ügyfeleket blue postban, utána meg Twitteren nevetgélve célozgasson arra, hogy az MMO-C közössége ilyen-olyan emberekből áll, csak mert ők is felemelték a hangjukat a méltatlan bánásmóddal szemben. A bocsánatkérés láthatóan már nem az erősségük. Néha valóban túl sokat engednek meg maguknak egyesek egy cég képviseletében.

    Ez pl. pont egy hónapja történt, balhé is lett belőle:
    http://www.mmorpg.com/world-of-warcraft/news/cm-response-to-player-ignites-discussion-on-professionalism-1000044359

    Csak gondolj bele, hogy mit szűr le egy ilyenből egy friss belépő játékos, aki épp a fórumokra téved? Ki akar egy ilyen közösség tagja lenni, ahol suttyó módon kipécéznek valakit, mert kritikusan szól hozzá valamihez, aztán egy csomó hozzászóló még röhög is rajta?

    Ezek az esetek nem csak városi legendák, meg egyébként ha az ügyfél elégedetlen bármivel is, az a szolgáltató problémája, mert igaz a közhely, hogy a szolgáltató az ügyfél pénzéből él. Ez egy szakma, ami arról is szól, hogy felismerjük a problémát, és akkor is maximálisan készségesen és türelmesen oldjuk meg, ha esetleg maga az ügyfél az idióta, neadjisten bunkó is. A szolgáltató érdeke lenne, hogy olyan embereket foglalkoztasson, akik probléma esetén nem tetézik a bajt, hanem tőlük elvárható módon, szakszerűen kezelik a problémákat.

    Lehet hogy mégsem volt jó döntés képzetlen, játékosokból verbuvált emberekre bízni bizonyos feladatokat. Nem elég kölyköket odadobni, hogy "nesze fiam, kezelheted ezeket a ticketeket, ingyé' játszhatol". Tisztelet a kivételnek, mert ez valóban egy nagyon becsülendő munka, amin adott esetben cégek sikere/kudarca múlik. Ezért jó ha profik csinálják, akik az emberekhez is értenek. Vannak olyanok is, de sajnos egyre gyakrabban találkozni suttyókkal, mert az ügyfélszolgálat drága mulatság. Egy idióta alkalmazott egymaga több kárt képes okozni, mint amennyibe a teljes ügyfélszolgálat kerül a cégnek.

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • http://frostshock.eu/ Khas Dylar FS

     Persze, ez igaz, ebben van ráció. Ha nekem nyitotta volna ki "véletlenül" a GM a heti ládámat, addig írtam volna a ticketeket, amíg nem kapok egy újat, sőt még lehet hogy ingyen game time-ot is kisírtam volna.

     Nem tudom, most mi van, mert szerencsére ezer éve nem kellett ticketet írnom, de régebben ki lehetett tölteni egy értékelő kérdőívet a GM munkájáról, miután lezárták a ticketedet. Nekem volt, hogy nem oldották meg a problémámat, újra kellett nyittatnom a ticketet, de ettől függetlenül az első GM-em tök normális volt, látszott rajta a segítőkészség és meg is értettem, hogy ő miért nem tudott éppen akkor segíteni - mondjuk ettől még nem fogadtam el és reopen lett a vége, a következő GM már segített (eltűnt egy AH-s mountom és item recovery sem segített).

     Ettől függetlenül a customer support, mint minden, elég árnyalt dolog.
     Maradva a fenti példánál: mi lett volna az igazságos eljárás azzal a CM-mel szemben, aki kiröhögte MMO-C közönségét? Rúgják ki? Kössék fel? Heréljék ki?
     Lehet, hogy 7-8 éve dolgozik már a cégnél és pont éppen kicsit megcsúszott, mondjuk másnaposan ment be dolgozni (tegye fel a kezét, aki még nem járt így!) és nem úgy kezelt egy problémát, ahogy azt illett volna. Egy hiba miatt nem kéne lovak után kötni senkit, persze azért némi retorzió várható és érthető.

     Ornyx esetéről nem tudtam, elolvastam amit linkeltél.
     Nem akarok mindenttudó igazságosmátyáskirály lenni, de nekem ilyenkor két dolog lebeg a szemem előtt:

     1) Amikor "hivatalos" szerepben vagy, akár tetszik, akár nem, a vállalatot képviseled. Ettől persze még nem kell lemenned kutyába mindig, de azért sokkal jobban oda kell figyelned a mondandódra, mintha regisztrálnál egy random accountot és arról kommentelnél. Kisebb volumenű példa, de speciel nekem, mint FS szerkesztőnek is külön Disqus accom van ide és külön mindenhova máshova.

     2) Néha oda kell finoman csapni a drága elkényelmesedett és elkényeztetett közönségnek. Ha nem csapsz oda moderátorként, az a pokolba vezető gyors és kizsírozott út. Általános az interneten, hogy a vásárlónak mindig igaza van, főleg amikor kritizál, hiszen ő adja a pénzt, az ő szava szent, mondhat akármekkora baromságot, őt nem érheti kritika. Na, ez baromira nincs így, ha nem állítod meg a fröcsögést, akkor kb be is zárhatod a boltod.

     Ornyx itt teljesen jogosan szólt oda szerintem, de ettől még persze kihagyhatta volna ezt a mondatot a kommentjéből. Ahogy írják is, az AK-AP grind miatt mythic raiderek is panaszkodnak (lássuk be, nem is teljesen alaptalanul), de valóban nehéz komolyan venni egy olyan kijelentést, hogy nincs mit csinálni a játékban, amikor kb 25-át láttad az aktuális contentnek.

     ---

     TL;DR: nem lehet csak a negatív példák alapján megítélni a Blizzard CS-ját és mint fentebb írtam, hiába van számos példa rossz hozzáállásra a részükről, sok, sokkal több a pozitív példa, nem csak az olyanok, ahol alapszolgáltatást nyújtanak, de azért bőven olvasni olyat, ahol a GM jóval túlment az átlagos CS kötelességén.

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Lepkemaci

      Az említett példával kapcsolatban nekem a következő a véleményem:
      - Alapvetően nem az volt a legfőbb baj, hogy nem a felhasználó véleményével foglalkozott, helyette inkább az adott személy érdemeit próbálta megkérdőjelezni, hanem ahogy kezelte az ügyet azt követően. Erre nincs kifogás. Ha esetleg olyan állapotban van (bárkivel előfordulhat, hogy nem érzi jól magát, rossz passzban van, családi tragédia éri, alkalmatlanná válik egy feladat elvégzésére), akkor ne csináljon semmit, ne dolgozzon! Ha nem alkalmazott, akkor meg ne dumáljon, hogy ő ott csak egy sima játékos, aki ajándékba kapja a fórumon a kék atyaúristenséget, de mellette azt mondhat, amit akar, és nem számít ha azzal magára haragít felhasználókat.

      - Mi egyáltalán az a 25% és miért nem számít valakinek a hozzászólása, véleménye, ha csak annyit teljesít? Nincs olyan, hogy Legion 25%. Raid, Dungeon, Exploration, PvP? Mi van, ha ebből az előfizetőt csak egy dolog érdekli és azért hajlandó még fizetni is? Mi van, ha az előfizetők fele csak Legion 25%, és őket is bántja egy ilyen beszólással? A felhasználó armory profilját elnézve csinálgatott azért LFR-ig bezárólag pár dolgot, felfedezte a kiegészítő open world részét, minden kiegészítőben így játszott, de pl. a raid csak LFR-ben érdekelte és az is látszik, hogy a treasure hunt meg az achivadászat nem hatja meg egyetlen kiegben sem. Viszont aktív játékos, guild tagja is, és minden kiegészítőben talált magának valamit, amivel elszüttyöghetett, mert érdekelte. Ez látszik az armory-ja alapján, nem pedig az, hogy Legion 25%. Ilyen előfizetőből nagyon sok van, és az ő véleményük is fontos a szolgáltatónak. Ha azt kérdezi az ember, hogy mit tud csinálni, ha az AP farm nem érdekli különösen, akkor nem tolhatja az arcába a cég még képletesen sem, hogy "git gud". Nem kell lemenni kutyába, de tudomásul kell venni, hogy onnantól, hogy kéken ír, nem privát véleménye van, hanem a cég álláspontját közvetíti, ő a cég szócsöve.

      - A hivatalos fórumot mostanában csak ritkán olvasgattam, de egyre gyakrabban jön elő az a toxic reakció, hogy inkább hülyét csinálnak a negatív hozzászólóból, minthogy a probléma forrásával foglalkoznának. Sajnos erre a közösség egy elég nagy része még vevő is, alkalmanként földbe döngölnek teljesen jogos és értelmes hozzászólásokat is, szóval fokozottabban kellene ügyelni arra, hogy legalább a céget képviselő ne adja alájuk a lovat. A szolgáltatót minősíti, ha csak kivételesen is, de hagy becsúszni olyan eseteket, amik miatt a felhasználók kellemetlenül érezhetik magukat. Ennél a volumennél egy jelentéktelennek tűnő incidens is felhasználók ezreit érintheti, amivel főleg egy community manager-nek illik tisztában lenni.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • http://eu.battle.net/wow/character/arathor/Faralêth/advanced Faraleth

      én múltkor erősködtem gmnél, semmi durvát nem írtam, csak közöltem kb 15. ticketnél, hogy "nem fogom ám feladni, felőlem írhatok még 60 ticketet erről". erre az volt a válasz ticket, hogy "srác. azt akkor úgy fogjuk venni, hogy closed ticketet újranyitogatsz, hogy harrasment a blizz customer supporttal szemben, és azonnal perma ban jön". itt lezártam és feladtam

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • http://frostshock.eu/ Khas Dylar FS

      És mi volt a probléma? Ha gondolod, screenshotold ki és tedd fel ide, aztán majd jól megszakértjük vigyázó szemeinkkel.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • http://eu.battle.net/wow/character/arathor/Faralêth/advanced Faraleth

      inkább nem, személyesebb problem.
      overall olyan 50 ticket ment róla, kb 3* kaptam válaszban nem automata mailt, amiben előrelépést is láttam

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • Delfi

    Nekem az utóbbi években csak negatív tapasztalatom van velük, egy csapat birkapásztor nyomkodja az automata válaszokat.
    Van olyan bugom ami több éves, de mivel annyira élvezetes a supporttal beszélgetni, mint Zuzu Petalssal, így inkább hagyom a francba.

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
Back to Top ↑