World of Warcraft Classic megjelenés - Mennyi is? Várjá' csak...


BLIZZARD no image

Készült 2015. augusztus 13. | írta Astonkacser

16

Jöhet a Warcraft 4? Vagy a Starcraft 3?

Az IGN-en jelent meg egy cikk (nem, nem a magyaron!) amiben Tim Mortennel, a Starcraft II. Legacy of the Void kiegészítő producerével beszélgettek. A téma az, hogy mihez is kezd a Blizzard RTS csapata az SC2 utolsó kiegészítője után.

Tim Morten elmondja, hogy a jelenlegi sztori a jelenlegi hősökkel lezárul, és amint vége a munkálatoknak, összedugják majd a fejüket és eldöntik hogy mihez is lenne kedvük. Örülnek neki, hogy nagy igény jelentkezik még egy Warcraft RTS-re (Warcraft 4?). De ezen a ponton még semmi sincsen kizárva. Lehet, hogy ez az RTS a Warcraft világra, a Starcraft világra vagy valami teljesen újra fog épülni. Bármi lehetséges.

“It’s very rewarding for us to hear that there’s demand out there for more RTS content in the Warcraft universe so once we’re done with Void I think we’ll get together as a team and talk about what would inspire us to work on next. There’s no question, though, that we’ll consider Warcraft, StarCraft, or even new ideas. Anything is possible.”

Te minek örülnél leginkább?

survey services


(a múltkor valaki szólt, hogy keressek már valami jobb poll makert, na tessék, remélem eltaláltam a kedvenc szinét is)

Tetszik(1)Nem tetszik(0)


 • http://eu.battle.net/wow/en/character/arathor/Skaven/advanced skaven

  mivel a fanatikusok ezerrel szoktak ezt a wc4 temat nyomatni, esetleg egy olyan szavazas is lehetne, hogy megkerdezitek a wowosokat, hogy erdekelne-e oket egy esetleges wc4.
  merthogy az en wowos ismerosiem nagy resze pl meg sem venne 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • szukuro

  Én örülnék WC4-nek, főleg ha Blizz bevállalná, hogy WC3-tól folytatja a sztorit és a WoW pedig "non-canon" státusz kap (nem azért, mert utálom, csak nem látom értelmét onnan folytatni, túl elburjánzott már). Mondjuk nem hiszem, hogy ez nagyon reális lenne.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Dire Wolf

  @szukuro: Hidd el..Blizzard bármit kitalálna...lehet az egész WoW csak álom. 😀

  Am Én egy a Warcraft világában játszodó RPG-nek örülnék. Lehessen választani hogy Ally/Horda..esetleg kósza. HATALMAS gameplay terület...sok dungeon...váratlan eventek..álá Skyrim..csak kicsit táposabban. Na akkor szerintem Én örökre beszopodnék. Story az meg lehetne több szálon futó dolog...no meg...mennyi DLC jöhetne hozzá. Blizzard ezen is elgondolkozhatna. Pl mennyire király lenne Barrensben barangolni... vagy esetleg Ironforge-ban bámulni a kovácsokat..hm..de jó is lenne.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://www.starcraft2.hu/ Astonkacser

  @skaven: Nekik ott van a legalsó opció.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Crazysanyi

  @skaven: Ja ezért kérdezzük meg a fanatikus WoW-oskat! Milyen jó ötlet! Mi lenne ha nem + Így nemtudnak szavazni az alsóra vagy mi? Degeneráltak?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • szukuro

  @Dire Wolf: "Ally/Horda"
  Pont ez a legnagyobb gondom a WoW lore-ral WC3-hoz képest. Alapból relatív sok faj volt, és ez az idők során még bővült, de még mindig fekete-fehér a dolog. Játékmechanikailag érthető, de amúgy nagyon erőltetett, pl. az undeadek mint hordatagok már az elejétől fogva. Sokkal színesebb lenne a lore olyan fordulatokkal, hogy mondjuk a Wrathgate tényleg Sylvanas műve és hátbatámadnak mindenkit, vagy Lor'themar tényleg kilép a blood elfekkel együtt a hordából (ezeket ugye belengették, persze gyakorlatban nem megvalósítható WoW-ban). WC4 ezért is lenne jó, biztos nem kettő oldal lenne (3-ban kieggel együtt összesen 5 volt nem számolva az ezen felül játszható unitokat pl, Tauren vagy Naga).

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Dire Wolf

  @szukuro: Ezért is dobtam be hogy lehetne valami Kósza dolog is..mármint hogy nem tartozna Ally/Hordához.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Oryon

  Már a Warcraft 4 hallatán is összepiszkítottam a munkahelyi székemet 🙁

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://eu.battle.net/wow/en/character/arathor/Skaven/advanced skaven

  @Crazysanyi: azert ne kapj rogton agyverzest, ennyit azert nem er meg a tema.

  egyebkent jelenleg mindenki szavazgat, nem csak a wowosok. viszont paran mindig azt hangoztatjak hogy kellene egy uj rts ami csinal valamit a lore-ral, pusztan azert mert 15 evvel ezelott volt egy ilyen jatek. szerintem meg a wowosok nagy resze nem is jatszott a warcraftekkel es nem is erdekli oket. eladott peldanyszamban sincs sehol sem a wc3 a wowhoz kepeat. de emellett meg az is elfordulhat hogy valaki nem szereti az rts-t, nem orulne kulonosebben egy wc4-nek, de azert megvenne a tortenet miatt mivel wowozik. lenne tehat par opcio, ez a mostani szavazas nem erre van kihegyezve. ettol meg ez persze semmit nem jelent. 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Crazysanyi

  @skaven: Nem kapok agyvérzést, csak nem értem miért kéne külön wowos opció amikor így is lehet szavazni ott van az alsó. Azért szerintem nem hiába mondják ezt a loreos dolgot, Warcraft 3 köré is sokkal jobb loret lehetett csinálni, nem csak a nosztalgia miatt mondom ezt. Egy mmorpg-ben vannak akadályok, ezért van az ,hogy sok dolgot nem lehet ott megtenni pl: X faj kiválik, meg eleve a Playerek köré is kell a storyt igazítani stb. Most ezzel nem a WoWot akarom szidni. Egyszerűen mmorpgben sajnos vannak ilyenek, ami miatt nem lehet olyan jó a lore, mintha más műfajban lenne csinálva, de lehet csak én gondolom így.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://www.starcraft2.hu/ Astonkacser

  @skaven: Értem én, hogy mit szeretnél. Lehetne itt egy teljes kutatást is csinálni, amiben az ilyen teóriákat teszteljük, hogy vajon a Frostshock olvasók közül hányan játszottak vagy nem játszottak Warcraft 3-al, meg abból hányan voltak akik ténylegesen megvették. Sőt, levonhatnánk érdekes következtetéseket hogy hú tényleg aki anno nem játszott Warcraft 3-al, de wowozik, az Warcraft 4-et sem venne, vagy éppen hogy venne, vagy lehet hogy venne, vagy venne ha a kormány megszüntetné a pálinka adót. De ez a poszt most nem arról szól. Lehet lesz új Blizzard RTS, szóval, mit kiván a magyar nemzet?

  Az én első gondolatom az volt, hogy valami új világ jó lenne. De aztán az Overwatch hatására inkább meggondoltam magam. Ez a mangás vonal nekem nem jön be. Akármi is legyen, én szeretném ha a Blizzard megint korszakalkotó tudna lenni egy RTS-el. A Starcraft jó volt, de a Warcraft 3-ban a hősök és a nagy HP-jú alacsony dpsű egységek egy egyedi RTS-t adtak. A csata igazi csata volt, vissza kellett vonulni néha és meggyógyulni, néha egy hero tuningolásával hatalmasat lehetett aprítani. A karakterek és a világ miatt nekem szerethető volt minden oldalról.

  Aztán jött a Starcraft2 amit nagyon vártam, de csalódtam. Ugyanazt a 'gyártsunk egy rakás egységet és expeljünk ezerrel' játékot kaptam mint a Starcraft. 1/3 újítás az volt benne, ahogy ígérték, de az az 1/3 mégsem adott akkor pluszt mint anno a Warcraft 3-ban a hősök és tárgyak.

  Mondjuk belátom, hogy manapság már magán az RTS műfajon belül nem lehet nagyot alkotni, ezért kiegyeznék egy Warcraft 4-el is.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • sunyika

  A warcraft lore már olyan áldatlan állapotban van finoman szólva, hogy abból a jóisten se csinál warcraft 4-et.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Daermon

  @sunyika:
  Dehogynem. 😀 Jön egy másik bronz sárkány, aki megfogja mondjuk.... Bármelyik random hőst vagy főbosst és vissza megy a Warcraft 3 utánra 😀

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Daermon

  Egy kis ON:
  A Legion után Warcraft 4-et, 2 kieget, majd Warcraft 5. Ezt szeretném.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://www.szopoalarc.hu Bermuda

  @szukuro: Nyílván ha lesz WC4, akkor azzal fog indulni, hogy mindenki haragszik mindenkire, széthullik az ally/horda és még valami gonosztevő rá is szabadít egy légiónyi sárkányt/démont/halálmókust/vérnyulat Azerothra (a meglepetés kedvéért pl. Gul'Dan huszonötezredik reinkarnációja). Annyira elizgulni azért nem kell, ez még úgy 10 év biztosan lesz. Persze valóban vannak baromi fogós kérdések, pl. hogy miből fogják eredeztetni az egységeket? A class rendszerből, amiben tauren paladintól kezdve gnome monkig van millió+1 lehetetlen variáció? S akkor mi lesz a különbség a frakciók között? A változásokat meg majd valahogy csak meg kell magyarázni. Ez pl. lehet érv egy új Warcraft RTS ellen. Mindenesetre én inkább pártoló vagyok, márcsak azért is mert jó lenne újra madártávlatból nézni a világot, gondolom a WoW-nál amúgyis sokkal szebb és részletesebb megjelenítést kapna (tudom, én vagyok az, aki meg szokta védeni a WoW grafikáját, de ha az SC2 vonalon mennek tovább, akkor úgyis leesne az állam). De akkor már inkább legyen minimum 2 új RTS-ük, a WoW megjelenés óta úgyis annyira megszedték magukat, hogy aligha okozna nekik különösebb anyagi gondot.

  Ui.: Köszönöm a szavazógépet, megy a színe a berendezéshez!

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://warcraft4.us dennis12

  http://warcraft4.us ?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
Back to Top ↑