BLIZZARD HB1OWY4FPRHS1474381983551

Készült 2016. szeptember 21. | írta Khas Dylar

10

BRÉKING: Megszűnik a Battle.net!

Valószínűleg ennél clickbaitebb címet csak a feketeöves újságíró sporttárs, Hancu tudott volna adni a posztnak…

A lényeg annyi, hogy a Blizzard szépen lassan ki fogja vezetni a Battle.net nevet a szolgáltatásai közül, de ezen kívül semmi más nem fog változni, minden marad a régiben.

Indoklásként annyit mondtak, hogy amikor anno bevezették a Battle.net-et, még külön feature-nek számított, ha egy játék folyamatos online jelenlétet követelt meg, ezért úgy érezték, ezt külön el kell magyarázniuk a játékosaiknak. Manapság viszont ez már alapkövetelmény és zavarónak érezték, hogy külön néven emlegetnek valamit, ami ennyire alapvető az egész Blizzard hálózat szempontjából, ezért szépen lassan kivezetik.
Ennek az első jelei már megmutatkoznak olyan új szolgáltatások nevezékében, mint a Blizzard Streaming vagy a Blizzard Voice.

Forrás: “Battle.net” Update

A hírt köszönjük Ewyndall-nak!

Nekem speciel sosem volt bajom azzal, hogy megkülönböztessem a Battle.net-et magától a cégtől, de ezek szerint többeket összezavart. Kíváncsi leszek, hogy megtartják-e vagy egy idő múlva szabadon le lehet csapni a https://battle.net domainre, ami most ugye a központi hubja az összes Blizz játék site-jának és például a WoW Armory is ez alatt üzemel.

Nektek mi a véleményetek, mi lesz így a site-okkal? Lesz egy másik domain vagy megtartják az idők végezetéig a battle.net-et?

Tetszik(3)Nem tetszik(1)

Tags: ,


 • wewi

  Gondolom megjelent egy új marketing Margó náluk, akinek bizonyítani kellett, hogy nem véletlenül vették fe. Összedobott egy kimutatást, amiből kihozta, hogy az analfalbéta játékosok 100%a nem tudja összekötni a Blizzardot a battlenet-tel, sőt a facebookra streamelés is hiányzó funkció. Mással nem tudom magyarázni ezt a sok marhaságot.
  20 éve bejáratott brandről van szó, amit szerintem a játékosok nagyrésze a blizzarddal együtt szeretett meg. Más cégek milliárdokat költenek egy ilyen platform elfogadtatására és megismertetésére. khm... origin.

  Tetszik(29)Nem tetszik(0)
  • http://eu.battle.net/wow/en/character/arathor/Skaven/advanced skaven

   multkor felbukkant valami statisztika miszerint a HS jatekosok elenyeszo resze jatszott valaha is WoW-val pl. nagy reszuk nem is nagyon jatszott korabban blizzard jatekokkal. szoval jon az egyszeri jatekos, letolt valamit a telojara/tabletere, vagy esetleg kiprobalja valamelyik konzolon az overwatch-ot/diablot. aztan ezek egyszercsak kapnak valami uzenetet, mikozben jatszanak a blizzardos jatekkal valami platformon hogy a battle.net igy vagy ugy. szerinted ez mennyire lesz nekik informativ?
   hosszu tavon ez teljesen logikus lepes, minel elobb lepik meg, annal egyszerubb. en is szeretem a battle.net nevet, szuperjol eltalalt cucc, de ertheto hogy valtoztatnak.

   Tetszik(5)Nem tetszik(8)
 • Ermac

  Blizzard DDoS is lehetne az új név .

  Tetszik(15)Nem tetszik(5)
 • Spellbreak

  És akkor most mi a neve a kliensnek? Simán Blizzard?

  "Várjá' offline megint a Blizzard nem tudok belogolni". Jó sokra tartja a célközönséget, ha a több deck slot után már ez is "too confusing for new players".

  Valahogy a Steamet is sikerült eddig összeillesztenem a Valveal. Egyszerűen gigászi zseni vagyok na. 😀

  Tetszik(15)Nem tetszik(2)
  • https://battle.net/recruit/X6PXJJLMR8 Khas Dylar

   Szerintem simán csak Launchernek fogják hívni.

   Tetszik(5)Nem tetszik(0)
 • Kvarclovag

  Akkor a régi Blizz játékoknak lesz újra kiadása? 🙂
  Mert ugye van pl. Warcraft II: Battle.net Edition

  Tetszik(4)Nem tetszik(3)
  • Daermon

   😀

   Tetszik(10)Nem tetszik(3)
 • http://www.youtube.com/kockabrigad Rertez

  A témához kapcsolódik valamennyire, hogy új fizetős szolgáltatást vezettek be péntektől a BattleTag módosítására. Minden account egy alkalommal változtathat BattleTag-et díjmentesen, azon felül már minden névváltoztatás 10 USD vagy az annak megfelelő regionális ár ellenében lehetséges.

  A szolgáltatást a shopban lehet megvenni. Ha az account még tartalmaz egy ingyenes lehetőséget, de vettél már a shopban ilyen szolgáltatást, akkor a BattleTag első ingyenes módosítása után a megvásárolt lehetőséged későbbre még megmarad.

  https://eu.battle.net/shop/en/product/battle-tag-name-change

  Hülye névvel rendelkező BattleNet felhasználók számára csodás karácsonyi meglepetés, kedvesünknek figyelmes gesztus lehet, ha vásárolunk nekik egy ilyet. Vagy csak simán vehetsz magadnak sokat, mert megteheted.

  Üdvözlettel,
  xxlicskiralylegyozoimbahunxx#1337

  Tetszik(9)Nem tetszik(0)
 • zenton

  "Welcome to Battle.net. This server is hosted by Telia."

  Farewell!

  Tetszik(5)Nem tetszik(0)
 • gabee1987

  Van még egyáltalán olyan ember aki nem ismeri a battle.net nevet? Azt hittem ez a gamer társadalomban már olyan mint pl a Star Wars név, mindenki vágja miről van szó.
  Én konkrétan sajnálom, sztem egy teljesen jól hangzó név volt ez...

  Tetszik(1)Nem tetszik(0)
Back to Top ↑