BLIZZARD success-1011

Készült 2016. november 4. | írta Hancu

5

Tele a kincstár optimizmussal

Tegnap csendben kitette az aktuális negyedéves pénzügyi jelentését az ActivisionBlizzard, és hát hasít minden, mint az állat, Legiontől Overwatchon át HS-ig. Itt a teljes, pár érdekességet meg kigyűjtöttem ide:

 • Blizzard had the biggest quarterly online player community in its history, with 42 million MAUsA, up 25% quarter-over-quarter and 50% year-over-year. This reflects the continued success of Overwatch® and the launch of World of Warcraft®: Legion™. Blizzard has more than doubled its MAUsA in just two years.

MAU azt jelenti monthly active user, amiből 42 millió azért elég sok.

 • On August 30, 2016, Blizzard launched World of Warcraft: Legion, which sold-through 3.3 million copies on day one, matching all-time records achieved by previous expansions, and ranking amongst the fastest-selling PC games ever. The new expansion grew franchise MAUsA by nearly 30% quarter-over-quarter.

Hehe, jól leálltak az előfizetői számok közlésével, amikor szarul álltak, most tuti szívesen visszaállnának, csak ez eléggé segget csinálok a számból húzás lenne

 • Overwatch became Blizzard’s fastest game ever to reach over 20 million players globally, with a roughly even player base split between east and west. Overwatch also held the number one position in share of play time in Korean Internet Game Rooms from launch all the way through the third-quarter.

Hm, ez vajon 20 millió eladott Overwatch-ot jelent, vagy van itt valami trükk?

 • Hearthstone®: Heroes of Warcraft™ had record quarterly MAUsA, which grew a double-digit percentage year-over-year. On August 11th, 2016, Blizzard launched One Night in Karazhan™, a new Adventure for Hearthstone: Heroes of Warcraft, which performed even better than its predecessor.

Szóval Karazhan jobban megy, mint bármelyik eddigi kieg, ami nekem kicsit meglepő.

 • Blizzard had all-time engagement records with record weekly and daily active users, unique users and play time, driven by an expanding player base and strong engagement across a number of franchises.

Éljen! Akkor most villantsatok valami nagyot a Blizzconon! 🙂

Tetszik(4)Nem tetszik(1)


 • http://frostshock.eu/ Astonkacser

  És akkor ugyanitt rekordot döntöttek a Heroes of the Stormmal is, amiről a megjelenés óta egyre kevesebbet beszélnek a pénzügyi jelentésekben, ééééés a legújabb negyedévben egy árva szó sem esett róla.

  /sadpandaface

  Tetszik(4)Nem tetszik(1)
 • SilentThom

  Hát, akkor 3 óra múlva tényleg legyen valami izgiii, ha ilyen jól megy illene...:P

  Tetszik(2)Nem tetszik(0)
 • Mohrtimer

  Ez mind szupiszuper, de engem addig biztos nem nyűgöznek le, amíg nem villantanak valami igazán jó dolgot Diablo vonalon! Nem akarok nagyon elégedetlen lenni, mert azért a D3at igen mélyről sikerült visszarántaniuk, de azért nekem most akkor is az a játék a szívügyem 😀

  Tetszik(6)Nem tetszik(0)
 • vazzeee

  HotS szerintem egyre jobb, már csak a dc rendszeren kell javítaniuk mert ez a várj arra hogy betöltsön az eddigi játék, aztán várd meg hogy betöltsön az amire eddig vártál, és megint ez nagyon idegesítő.
  Ahogy mindenki úgy én is úgy gondolom hogy LoE volt a legjobb HS kiegészítő, Kharazan meg talán a legrosszabb eddig, nem tudom hogy lettek ilyen értékei.
  Legion elég jól indult számomra, nagyon tetszett és tetszik is, de ha nem tudnám kitermelni a havi előfizetést goldból szerintem ebben a hónapban abbahagytam volna.
  Nem SC-zek nem tudom azzal egyáltalán mi van.
  Diablo, ohh Diablo, nem hiszek a D4-ben, de nem tartom kizártnak sem, remélem csinálnak vele valami nagyon jót! 🙂
  Nem OW-zom, nagyon jó visszhangokat hallok róla, talán majd egyszer ha olyanom lesz, meg le lesz árazva megveszem.
  A számok felfelé mutatnak szóval gondolom boldogak, reméljük továbbra is igényes munkákat/termékeket adnak ki, hogy mi is boldogok legyünk.

  Tetszik(2)Nem tetszik(0)
 • Impi768

  A Hs mogott szerintem az allhat h mostanra leesett mindenkinek aki komolyan szeretne venni a jatekot ,hogy jobban megeri elore osszeszedni a goldot vagy megvenni. Nem a kieg volt csudi jo a playerek tanultak meg kezelni a szitut

  Tetszik(1)Nem tetszik(0)
Back to Top ↑