BLIZZARD graph_0509

Készült 2017. május 9. | írta Attila

18

Beszéljenek a számok

A múlt héten került sor az Activision Blizzard szokásos pénzügyi jelentésére, amiből az alábbi érdekességek derültek ki.

 • Az Overwatch lett az Activision Blizzard nyolcadik egy milliárd dolláros frencsájza. A kezdeti fanyalgás ellenére brutális siker a játék, efelől most már nem lehet kétség.

 • Az Overwatch-nak 30 millió, a Herthstone 70 millió regisztrált játékosa van.
 • A cég óriási lehetőséget lát az eSportban, még idén indul az Overwatch League.
 • Szeptember 8-án jön a Destiny 2, november 3-án pedig a Call of Duty: WWII.
 • Az aktuális WoW kiegészítő, a Legion jobban teljesít, mint a WoD. Szerényen csak ennyit árultak el.
 • A Blizzard bevétele 50%-kal nőtt a tavalyi évhez képest, elsősorban az Overwatchnak és a WoW-nak köszönhetően.

Akit érdekelnek a részletek, és szívesen nézeget Powerpoint diákat, tegyen egy kört a Blizzplaneten!

Tetszik(8)Nem tetszik(0)


 • Slorasil

  Hiába van 30 millió regisztrált játékosa az OW-nak, hétvégén csúcsidőben 4x dob ki a que quickmatchben mert nincs elég ember.....

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Lepkemaci

   Nyilván nincs jelenleg ennyi játékosa, hanem összesen ennyi egyedi felhasználó jelentkezett be eddig a játékba a három platformon.

   Ebbe beletartoznak azok, akik
   - megvették, még mindig meg is van nekik, és legalább egyszer játszottak vele.
   - konzolon használt példányt vettek vagy kölcsönöztek. Úgy tudom, ez csak a dobozos példányokkal oldható meg, de azokat akár többen is használhatják egymást követően. A PC-s verzió természetesen nem átruházható.
   - részt vettek a free weekend időszakokban vagy a korábbi open beta héten.
   - Kínában játékidőt vettek ún. Internet Game Room helyszíneken. Kínai játékosokra ez jellemző, mert általában nem otthon játszanak. Koreában szintén népszerű ez a megoldás, de ahogy hallottam, ott már nagyon sokan otthon is játszanak, mert könnyebben jutnak PC-hez és játékra alkalmas nethez.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Metatron

   Ezért rankedezek

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • pepipapa

  "Az aktuális WoW kiegészítő, a Legion jobban teljesít, mint a WoD. Szerényen csak ennyit árultak el."

  Ohh kicsit feljavitott mondat...nem egeszen ezt mondtak, hanem, hogy "kicsivel elorebb van, mint a WoD" "Legion's overall performance is slightly ahead of the prior expansion." Barmit is jelentsen

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Csaba Nagy

   ?? Pontosan ezt jelenti. Hogy jobban teljesit...

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • pepipapa

    Nem..KICSIVEL (slighly) jobban teljesit...
    http://dictionary.cambridge.org/dictionary/english/slightly

    A barmit is jelentsent pedig arra ertettem, hogy az "overall performance" 1 altalanos kijelentes es a blizzen kivul senki sem tudhatja mire vonatkozik..jatekosszamra? eladasra? szerverek terheltsegere? bugok szamara? ezekre egyutt?

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • Daermon

     Szerintem aktiv játékos számra.

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • Ensomhet

     Például legalább 640.000%-al több artifact powert sikerült farmolni, mint WOD-ban.

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Cordite

  Off , Láttátok a megújult Armory-t ? Picit Badas lett. Vérfrissítés nem ártott neki. Öröm ránézni.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Adi91

  "Az aktuális WoW kiegészítő, a Legion jobban teljesít, mint a WoD. Szerényen csak ennyit árultak el."

  A WoD-nál az is jobban teljesítene, ha egy olyan kiegészítőt adnák ki, ahol csak vonatozni kell, és az a raidboss, hogy felülsz a vonatra, majd leszállsz róla 15 folyamatosan gyorsuló kör után.

  Btw. ez nem egy rossz kieg, de kicsit most szerintem túltolták a dolgokat. Nagyon sokan ki is égnek teljesen rajta, amit meg tudok érteni

  A Legion sarkalatos pontjai:

  1. "Farmolj AP-t, ha tudsz minden lehetséges forrásból, minden mennyiségben, exponenciálisan növekvő követelményrendszerrel, és tedd ezt a végtelenségig"
  2. "Ismételd meg az első pontot a másik specedre amivel játszani szeretnél". Ez akkor különösen igaz rád, ha kieg közben megöltük az első speced, amire teljesítetted az első törvényt.
  3. "Farmolj a random legendary-ért". Ha éppen useless esik nem baj, hiszen legközelebb annál nagyobb eséllyel esik jó, nemde?
  4. "Farmolj Mythic+okat, a megfelelő stateloszlású/OP dungeonos item reményében, valamint az 1. pont kedvéért". Ugyanis a raidbe valószínűleg nem teszünk be a specednek leginkább optimális lootot, menj szépen mythic+-ozni.
  5. Miután több 100, de akár 1000 órát is öltél a fegyvered fejlesztésébe, a kiegészítő végén egy "érthető indokkal" elvesszük majd tőled.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • CRA

   Igen, mindig vannak olyanok akik nem tudják hol a határ, és kiégnek. Nem is merem megtippelni mi lesz a következő patchben (új legendaryk, új traitek a fegyóba??), de ha marad a jelenlegi forma, akkor pár hét múlva már nagyon easy lesz 52 pontot megszerezni a fegyóba, és végre eljutottunk oda, hogy altozni is nagyon kellemes, van flying, 1-2 hét alatt ki lehet rakni a 4-ik golden traitet. Egyébként ez minden kiegre érvényes volt, mármint hogy a második raid tierre lesz jelentősen egyszerűbb az altok élete. ez így talán rendben is van.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • Daermon

    Egyetértek. Szerintem se tragikus a helyzet, teljesen jó a kieg.

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • rapbandita

    inkább arról lehet szó, hogy felépítenek egy egész teljes játék értékű expet egyetlen featúrára, amit a következő felvonásban egy-az-egyben elvesznek tőled. pl. mikor hivatalossá vált, hogy jön a destiny2 még idén ősszel, az egyet szedtem is le rögtön a merevlemezről, mert megszólalt egy hang, hogy bármi amit innentől beleteszek, az megy a levesbe...ha vihetnék tovább "mindent", akkor persze változna a helyzet. de nem így van. ahogy az artifaktokkal sem.

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • Regweld

     A TBCben nehezen összeszedett T6 gearemet wotlkban dobhattam a kukába, amit wotlkban HC t10 geart szereztem catában kb a második kék cuccra cserélhettem. Akkor miről is beszélünk?

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • http://eu.battle.net/wow/character/arathor/Faralêth/advanced Faraleth

      Pontosan. Nem az zavar, hogy kibaszom majd, hanem hogy Bcben illidan bowért nem kellett ennyit grindolni elötte se 😀

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • CRA

     Minden új kiegben mindenki (majdnem) nulláról indul, ezt elég nehéz lenne megkerülni. Te megtartod a maxos fegyót, egy új player meg mit csináljon?

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • rapbandita

      Vágjon szájon öt peont a próbák völgyében. egyébként értem én az egyik oldalt, de talán a fegyverek könyveket csordultig teletöltő háttértörténete, vagy nem tudom mi fáj ennyire a másik oldalnak. Ha jön egy új raid, tudom, hogy jön (általában) egy új szett, ha jön az új kieg, tudod, hogy mehet a kukába az epic. Csak amikor az az epic egy ingyen szerzett és már kevésbé ingyen, sőt hc-fokozatban vért izzadva 2,5 éven át dédelgetett mítikus tárgy, teszem azt Ashbringer, vagy Doomhammer, kicsit más a leányzó fekvése. Nagyon jó sztori kell mögé, hogy miért kell megválnunk a fegyvertől, tartózkodni kell a "muszáj, mert enélkül nem pusztul el a gonosz" frázisoktól és akkor rendben lesz.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • majk

  én most megint visszatértem (eddig 3x égtem ki szeptember óta :D) megcsináltam gyorsan a flyingot és így azért egészen más a játék. ez tényleg egy játékelem, nem valami plusz, nem is értem miért nincs az elejétől benne. gyorsabb, egyszerűbb, jobb. végre van kedvem újra altozni is, bár annyira sok a teendő a mainnel, hogy igazából nincs idő. mindent egybevéve szerintem ez a legjobb kieg, tényleg elképesztően sok mindent lehet csinálni, főleg egy űberkazsuálnak, aki hamar megun mindent és igazából semmibe nem ássa bele magát igazán, (így az AP farmolás sem annyira stresszes) viszont így tudja igazán élvezni ezt az egészet : ]

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
Back to Top ↑