BLIZZARD cg_0516

Készült 2017. május 16. | írta Attila

12

Christie Golden a Blizzardnál

Christie Golden külsős szerzőként már eddig is vagy tíz könyvvel járult hozzá a Warcraft mítoszának építéséhez, de most úgy tűnik, hogy szorosabb lesz a kapcsolat azzal, hogy ő is beállt a Blizzard zsoldjába. Azt nem árulta el, hogy min fog ügyködni a Blizzardnál (mindig ez a titokzatosság!), de nem kell hozzá különösebben élénk fantázia, hogy az ember arra a gondoljon, a hölgy Chris Metzen helyét fogja átvenni a WoW lore alakításában.

Tetszik(5)Nem tetszik(1)

Tags:


 • Setike9000

  "venni át" vagy "átvenni" ffs

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Attila

   Az átvenni jobb!

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Balázs Kozma

  tradícionális wow lore most fog menni a béka segge alá, köszönjük 😀

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Don Dondon

   Az már évek óta szépen lassan ment a béka segge alá, ahogy építették le a stábot, s Metzen távozásával ért révbe. Őszintén szólva nem is fog hiányozni, mert Cataclysmtől látszott, hogy kifogytak az ötletekből, csak muszáj valamit kiadniuk.
   Viszont Golden amilyen visszafogott vidéki anyukának kinéz, annyira jók a Warcraft könyvei - a játékosok csak nyerhetnek ezzel (s azért az eddigi loret is ismeri). Bár ha egy Blizzard termék fejlesztési szakaszait tekintjük, szerintem 3-4 éven belül nem fogjuk érezni a munkája gyümölcsét.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • http://eu.battle.net/wow/character/arathor/Faralêth/advanced Faraleth

   Gg

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Szamuráj Dzsekk

   "tradicionális wow lore" Cataclysm óta nincs.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Lepkemaci

  Szegény vegetáció kicsit elfáradt a kandalló fölött. Régen a virágok is jobbak voltak. 😉

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • eatmoregold

   Kúszónövény!

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • Lepkemaci

    Meg lehet tanítani kúszni is a calla hibrideket, de láthatóan kevés sikerrel, mert a gravitáció nagy úr. 😉

    Viszont viccet és botanikát félretéve szeretnék könnyíteni kicsit a lelkiismeretemen. Bevallom, hogy amikor a saját tömegétől megtört virágot megláttam, nekem Metzen ugrott be. Le akartam írni, hogy mit gondolok, el is kezdtem, de aztán töröltem, mert a viccelődés mellett ízléstelen lett volna. Maradt a fenti virágos poén...

    2013-ban a Blizzcon megnyitója és a WoD bejelentése után azt gondoltam, és sajnos szóvá is tettem, hogy Metzen a beszéde alatt zavartan viselkedett, nagyon kimerültnek tűnt, kapkodta a levegőt, könnyes volt a szeme, hosszú szüneteket tartott, néha nem tudta, hogy miről is beszél, kereste a szavakat, olyan elszólásai voltak, amikért egy ekkora cégnél simán seggberúgás jár, és az egészet én elkönyveltem egy hatásvadász, de nagyon rosszul sikerült színjátéknak. Bevallom, utólag emiatt szégyellem magam.

    Ma visszanézve az általam korábban cinikusan kritizált fellépését, már egyértelműen látszik, hogy olyan nyomás volt rajta, amit ember nem képes egészségesen elviselni. Fel kellett mennie egy színpadra színészkedni, miközben ott volt a nyakán millió probléma, amiről nem beszélhetett, és amikről talán úgy is érezte, hogy rajta kívül igazán senkit sem érdekel, mert mindenki a nagy bejelentéseket és az álmokat várja egy karizmatikus embertől. Egy rakás sikerjáték, egy film, egy bukott projekt, egy új franchise beindítása, egy hatalmas rendezvény, ahol kötelező megjelennie, család, befektetések, ki tudja még mi. Szóval sajnálom az embert, és bízom benne, hogy egy béna, utolsó pillanatban megrendelt Disney szobornál azért sokkal több elismerést kapott a pályafutása végén a szakmától és a rajongóktól.

    Az vesse rá az utolsó követ, aki csak töredékét bírta volna annak a nyomásnak, amit ez az ember évtizedekig a vállán cipelt! Sokat hibázott is, mert rengeteget dolgozott, és mert emberből van. Nagyon kemény dolgokat tett le az asztalra. Őszintén szólva nekem ő mindig kicsit sok volt, nem is igazán kedveltem, de amit a szakmájában összehozott, az számomra emberfeletti. Utólag sajnos a saját bőrén tapasztalhatta, hogy tényleg az volt. Nem temetni akarom, de sajnos szomorú lett a vége ennek az egésznek, amit ő képviselt. Szóval a szememben ő az a megtört virág, ami a feltételezett utód mögött látható, még akkor is, ha az csak véletlenül van ott.

    Ha valóban Metzen utódja Golden, ő nem fog játékokat tervezni, projekteket irányítani, nem fog nyitóbeszédeket mondani, bejelentéseket tenni, a cég nevében parádézni a nagy nyilvánosság előtt. Metzen feladatait szerintem legalább öt embernek kell átvenni, és ha ezt egy cég csak ilyenkor veszi észre, az nagyon szomorú.

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Slorasil

  Örülünk Vincent

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Kaputelephant

  Annyira nem ismere, de tudhat valami ha a Blizzard rátapasztja mancsát 🙂
  Apropó: Az érkező Dice féle Battlefront 2-nek a story-ját is a hölgyemény írta/írja ha jól emlékszem SW Celebration-ról.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • http://powermetal.blog.hu KiB powermetal.blog.hu

   nagyon jók a könyvei, talán a legjobbak a warcraft könyvek között

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
Back to Top ↑