BLIZZARD vista_0721

Készült 2017. július 21. | írta Attila

10

Most már aztán tényleg vége

Nem hiszem, hogy sok olvasónkat érinti a hír, de nem árt tudni, hogy az a pár Blizzard játék, ami még eldöcögött Windows XP és Vista alatt, októbertől már nem fog. Ugyanis a Microsoft után, a Blizzard is végzett ezen rendszerek támogatásával. Kíváncsi vagyok rá egyébként, hogy van-e még olvasóink között olyan mohikán, aki teszem azt XP alatt tolja a WoW-ot. Egyáltalán, még elindul XP-n?

Starting in October of this year, we will begin the process of ending support for Windows XP and Windows Vista in World of Warcraft, StarCraft II, Diablo III, Hearthstone, and Heroes of the Storm. 

Microsoft ceased mainstream support for these versions of Windows in 2009 and 2012, respectively, but since a decent portion of our audience was still using them at the time, we continued supporting them. However, there have been three major Windows releases since Vista, and at this point, the vast majority of our audience has upgraded to one of the newer versions.

The games will not run on these older operating systems once they are no longer supported, so we encourage any players who are still using one of the older OSes to upgrade to a newer version. We’ll be rolling out this change on a staggered schedule, and will post further notices as we get closer to making the change for each game.

Tetszik(1)Nem tetszik(0)

Tags:


 • Norter Johannes

  Nyilván... magyar fizetés, magyar PC. XP-t használok, minden legkisebb beállításon, így is 18-27 fps körül mozgok, és ha Dalaranba megyek akkor csinálok egy teát mire betölt. Ha megszűnik az XP támogatás valószínű fel is hagyok a játékkal. Nincs pénzem beruházni egy olyan gépre, ami win7et elbírna. Ez van.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Skyfire

   A cigipénzből 2 évente lehet venni új gépet ami simán viszi a WoW-ot, nem hogy a win7-et

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Secunder

   jaj hagyjuk már, még egy ezeréves core2duo is simán viszi a win7-et és fillérekért utánad vágják hogy ne porosodjon tovább a sarokban. de egy első generációs i3-as gépet is simán találsz 30 alatt, amivel még évekig elpötyögsz akár az integrált grafikával.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • http://frostshock.eu/ Khas Dylar FS

    Általában az ilyen érzéketlen kommenteket szemrebbenés nélkül hajítanám ki, de most eléggé rátapintottál a lényegre!

    Mondjuk azt is megértem, ha valakinek mások a prioritások, nem akar gépet fejleszteni, mert nem fontos annyira neki, de az önsanyargató puffogó posztokra nem nagyon tudok reagálni...

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • Secunder

     Én is megértem, ha valaki nem tud vagy nem akar gépre költeni, de egy WoWnál, ahol két évente csak megveszi a 12ezres kieget, a gametime-ot mostmár megoldhatja goldból, de régebben nyilván arra is költött nem keveset, és mindezek után előhozni hogy nem telik olyan gépre amin elfut a win7, az bullshit kategória.

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • http://eu.battle.net/wow/character/arathor/Faralêth/advanced Faraleth

      arról nem is beszélve, hogy srsly, a win7-et nem viszi el a gép, akkor milyen grafikai beállításokon játszik azért a 2.5 fpsért? 😀

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • pepipapa

    +1 Az asztali gepem 1 i3-2100 a videokartya 1 750ti es medium-high-on fut 40-150 fps kozt (attol fuggoen, hogy raid-e vagy allok a sarokban:D) Szo szerint fillerekbe kerult az egesz gep (250gb ssd, 16gb memoria az egesz nem volt 100k huf...) ja, es win 10-zel...

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Lepkemaci

   Elég nagy esély van rá, hogy a gépeden Win7 alatt jobban futna a WoW, meg úgy általában minden. Amikor XP-ről Win7-re váltottam kb. hét éve, az volt az első benyomásom, hogy a játékok érezhetően jobban futottak. Nem csak azért, mert az XP idővel egyre lassabban futott a sok szemét miatt és állandóan takarítani kellett utána. Frissen felrakott XP-hez képest is gyorsabb volt a Win7.

   Még nevesebb gyártók is elég sok netbookot szállítottak 2 GB RAM-mal és Win7-tel, később pedig 8-cal. Nyilván nem voltak világbajnok gépek, de ha azokon elment, akkor valószínűleg neked is érdemes lenne kipróbálni. Akár egy másik meghajtóra is felrakhatod, ha még nem akarod végleg törölni az XP-t, aztán BIOS-ban választhatsz, hogy melyikről bootolsz. Meg vannak ingyenes backup programok is, amikkel elmentheted az XP-d, aztán egyszerűen visszaállíthatod, ha esetleg valami nem tetszik az újabb oprendszerben.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • http://eu.battle.net/wow/character/arathor/Faralêth/advanced Faraleth

    +1, én is éreztem az xp utáni masszív sebesség növekedést win7-el, sőt, tovább megyek, sztem a 10 is dobott a 7-hez képest, bár az minimális

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Skyfire

  A cigipénzből 2 évente lehet venni új gépet ami simán viszi a WoW-ot, nem hogy a win7-et...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
Back to Top ↑