BLIZZARD gear_0820

Készült 2017. augusztus 20. | írta Attila

5

gamescom vásárfiák

Lassan, de biztosan közeledik az uborkaszezon vége és a gamescom kezdete. A Blizzard egy raklapnyi új mörcsendájzing motyóval készül a jeles eseményre, melyhez nem átallott egy könnyed kis promó filmet is összedobni. A cuccok nagy része várhatóan online is elérhető lesz majd, de nyilván majd csak akkor, ha újraindul a store, mert speciel most épp zárva van.

Tetszik(2)Nem tetszik(0)


 • Don Dondon

  A D.Va leggings tuti az amatőr pornófilmek sztárja lesz.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Slorasil

  Az a raklapnyi jó lesz egy szakajtós kosárkának is mivel ezeknek a 80%-a eddig is kapható volt már.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • John Doe

  Valaki tudja, hogy a szállítás mennyire szokott kijönni? Esetleg van vám/áfa?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Lepkemaci

   A szállítási költséggel növelt számlaérték ha nem haladja meg a 22 EUR összértéket, akkor nincs Áfa, nincs vámkezelési költség, nincs vám. 22 EUR számlaérték fölött van 27% Áfa + kb. 6k HUF vámkezelési költség (szállítótól függően változhat), mert az Áfa miatt vámkezeli a csomagküldő szolgáltató. A szállítási költséget jelzi a shop fizetés előtt. Az olyan 8 USD körül szokott kezdődni. 150 EUR számlaérték fölött az Áfa és vámkezelés mellett kb. 2,5% vám várható.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • zenton

  Mint szakmában dolgozó, időről-időre veszem a fáradtságot, és megosztok néhány info-t a store-os posztok alatt.

  Magában a webshop-ban is fel van tüntetve, hogy a motyók utáni import áfa/vám nincs benne a vételárban. De hát miért is érdekes ez neked? Azért, kedves Blizzard customer, mert küldeményed 22 Euro érték fölött vámköteles és tárt karokkal vár téged (és a pénzed) a Magyar Vámhatóság! Lássuk bővebben:
  - Minden Blizzard store-ból vásárolt termék légiszállítmányként érkezik, amelyek a hatályos magyar vámtörvények szerint 22 Euro csomagérték* fölött ÁFA köteles, 150 Euro csomagérték fölött pedig ÁFA és Vámköteles.
  - Ez azt jelenti, hogy a csomagodat csak az úgynevezett vámkezelés után kaphatod meg, aminek első lépése az, hogy egy vámkezelési megbízást kell kitöltened és visszaküldened a csomagszállító céged felé.
  - A vámkezelési megbízás egy okirat, ennek megfelelően kell kitöltened. Ez azt jelenti, hogy fel kell tüntetned a te adataidat (cím, név, adószám, VPID/EORI szám**, stb), a küldemény adatait (fuvarlevél/nyomonkövetésiszám, küldeménytartalom/vámtarifaszám***, érték, szállítási költség) és választanod kell egy vámkezelési módozatot, ami:
  - Magánszemélyként a szállító cég készfizető kezessége (azaz ők szerepelnek közvetítőként közted és a NAV között)
  - Cégként/vállalkozóként készfizető kezesség vagy Vámhatározatra való fizetés.

  További tudnivalók:
  - A vámkezelés elindítására 5 azaz ÖT munkanapod van. Ha ennyi idő alatt nem tudja veled felvenni a kapcsolatot a szállítócég és/vagy nem reagálsz, a csomagot VISSZAKÜLDIK vagy MEGSEMMISÍTIK, és ilyenkor szinte biztosan bukod a terméket ÉS a lóvét is.
  - Éppen ezért, ha tudod, hogy úton van a csomag gyanúsan hosszú ideig, TELEFONÁLJ a csomagszállítónak. Lehet, hogy el lett írva az email címed. Lehet nem adtál meg telefonszámot. Lehet, hogy a Mikulás volt rosszindulatú.
  - Tapasztalat szerint Magyarországra a Blizzard (egyébként meglehetősen profin) két szállítócéggel küld: FedEx és UPS. Minden esetben kapsz a küldeményedhez egy nyomonkövetési számot, ezzel látod, ha megérkezett.

  És az egyik legfontosabb:
  - A vámkezelés KÖLTSÉGGEL járhat. A NAV a küldemény értékének* 27%-át szabja ki ÁFA-ként, és 5%-tól induló százalékát vámként (150 Euro érték felett, ugye). Ezen felül, ha magánszemélyként vámkezelsz, bruttó 4000-4500 forintot számíthat fel neked kezes költségként a szállítód.
  - Ezt a költséget általában a futárnak fizetheted ki. Ha nem talál otthon, értelemszerűen ismét érdemes a szállítód ügyfélszolgálatát.

  Megjegyzések:
  * a csomag értéke alapvetően az lesz, amit a termékért, termékekért fizettél (és amit a Blizzard egyébként Kereskedelmi Számlával igazol) és amit a Blizzard EGY csomagba rak bele. Ezt az értéket, amennyiben vámkezelésnek veti alá a NAV a szállítási költség MÓDOSÍTJA, és az alapján fogja neked kiszabni az ÁFÁ-t vámot. Nézzünk két példát:
  1. rendeltél 2 pólót, 5-5 dollár értékben, szállítási költség 10 dollár. A küldemény 10 dollár értékkel érkezik, fuvarköltség nem dobja meg, a futár viszi neked a csomagot.
  2. rendeltél egy plüsst 30 dollár értékben, fuvarköltség 10 dollár. A csomag jön 30 dollár értékkel, kapsz egy megbízást. Kitöltöd magánszemélyként, fizetned pedig kell: (30+10)x0.27 dollár (forintosítva) + 4204 készfizető kezesség.

  ** VPID/EORI szám: cégek, vállalkozók vámhivatali azonosítója. Amennyiben van, a könyvelőd tudja megmondani. Ha nincs, akkor vagy igényelhetsz egyet, vagy érdeklődj a szállítódnál, tud-e neked ideigleneset biztosítani. Ha cégen keresztül rendeltél, akkor érdekes, magánszemélyként nem fontos.

  *** küldeménytartalom/vámtarifaszám: minden egyes termék egy tarifaszám alapján van nyilvántartásba véve. Neked ezzel NEM kell foglalkoznod, HA elég pontos termékleírást adsz meg a megbízáson = inkább írd azt, hogy plüss állat, mint hogy játék.

  Remélem, hogy segíthettem.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
Back to Top ↑