World of Warcraft Classic megjelenés - Mennyi is? Várjá' csak...


BLIZZARD blizz_0722

Készült 2019. július 22. | írta Attila

36

Frank Pearce távozik

A múlt héten jelentette be Frank Pearce, a Blizzard egyik társalapítója, hogy 28 év után – Mike Morhaime-hez hasonlóan – ő is visszavonul a cégtől, és inkább a saját dolgaival fog foglalkozni. Pearce sose volt a Blizzard kirakatembere, ritkán szólalt meg nyilvánosan, de biztosak lehetünk benne, hogy ő is fontos és meghatározó alakja volt a vállalatnak. Most már egyértelmű, hogy ez a Blizzard már nem a 90-es, korai 2000-es évek Blizzardja, de hogy jó ez az új irány az majd csak novemberben fog kiderülni a BlizzConon. Akkor és ott fog kiderülni, hogy a Blizzard csupán egy nagy presztízsű gazdag, de kissé unalmas játékgyártó, vagy egy olyan, amelyik még mindig képes az iparág meghatározó, trendeket alakító szereplője lenni.

From Frank Pearce

The time has come for me to step away from Blizzard and pass the torch to the next generation of leaders.

My journey as part of the Blizzard community began over 28 years ago. Allen offered me an opportunity to join him and Mike in their adventure and dream to make video games. Video games were a passion that we shared, and I had only a fleeting hope that I would have the opportunity to make games one day. The decision was easy for me – I did not have the benefit of internet searches to help start me down the path. Allen’s offer letter was the best and only chance I thought I might ever have. Looking back, I know how incredibly fortunate I was to have been a part of what Blizzard has become.

Our efforts were always guided by well-intentioned purpose. We made games that we wanted to play, believing that like-minded people would also want to play those games. Today we characterize it more specifically with the ambitious vision of bringing the world together through epic entertainment. I am so proud to have had the chance to positively impact the lives of so many people through the experiences we have created.

My time at Blizzard encompasses the entirety of both my professional career and my adult life. I have countless fond memories. Working with the best developers in the world on the best franchises in the world definitively stands out. Even more prominent are my memories of our first BlizzCon where I realized the special importance of the people and communities that had become part of the experience for our players.

Words cannot express the gratitude I feel to have been involved with Blizzard, our games, our employees, and most importantly our community. Before Blizzard I struggled to find a place in which I felt I belonged. Now I know I will always have a place, as will many other people. Thank you to all of you for providing me the sense of inclusion I require as a person.

I have been lucky enough to work with J and Ray for many years, and now it is their responsibility to define how the adventure continues. They are game development leaders that are incredibly talented, experienced, and truly understand what is foundationally most important for Blizzard and our community. I know that the future of Blizzard will be amazing under their guidance. There are many exciting initiatives in the works, and I can’t wait to see the end results.

Everything I have done at Blizzard has been driven by my passion. I have worked very hard and very passionately for a very long time. Now it is time for me to reflect and be thoughtful about what comes next. I plan to spend more time active in the outdoors. I’d like to learn to play an instrument. I hope to devote more time to aspects of my life that may not have gotten as much attention in the past. One thing is for certain – I will continue to be a part of the Blizzard family.

My request and hope for all of you is that you continue living the Blizzard values and that you be kind and respectful to one another as you experience what Blizzard creates in the future. Blizzard is a special place and a special community, and everyone with whom you interact is important to the Blizzard journey as it continues forward. Thanks to everyone for the wonderful past I have enjoyed, and thank you in advance for the great future I expect we will share.

Play nice, play fair,

Frank


From J. Allen Brack

The time has come to say goodbye to one of my heroes, one of our founders, as well as one of our friends. When I moved into my new position last year, Frank stepped into an advisory role to help with the transition, specifically working with Ray Gresko and me on our games, culture, and the future of Blizzard. His support has been invaluable to us and to say we’re going to miss him is an understatement.

The first time I met Frank was during a lunch interview to join Blizzard. I was nervous not only because I was excited about the opportunity to join a company I loved, but because I was sitting face-to-face with one of the founders of Blizzard.

Frank can be intimidating, and sometimes comes across as a bit gruff. Underneath is a person of deep feeling, and of deep love for both the family of Blizzard, and the unique and caring community that has grown around Blizzard games. Frank is also a person I’m proud to call a close friend. Frank was one of the people who got me into running, and we’ve run dozens of races together over the years.

Like many of us, Frank is an introvert. Thus many of you haven’t seen a lot of him publicly, nor seen the deep impact he’s had on Blizzard, and on the culture specifically. But Frank has been here from the beginning, building and expanding the foundation and championing the values behind everything Blizzard does. Blizzard is better because of Frank Pearce.

A few BlizzCons ago, Frank talked about the value of human connection through video games, feeling a sense of belonging within the community, and that comes from a very personal place for Frank. Frank might be hanging up his armor now, but because of the influence he’s had in helping to build Blizzard and the connections he’s made with so many of us, veterans and new recruits alike who are all carrying the same torch forward, he’ll always be here with us.

We love you Frank.

JAB

Tetszik(0)Nem tetszik(2)


 • Faehren

  Mégis mikor volt a Blizzardnak utoljára új ötlete? Naugye 🙁

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • ben2

   Ez sosem arról szól, hogy ki áll elő elsőként egy új ötlettel, mert ötlete sok mindenkinek lehet. Az a lényeg, hogy ki áll elő olyan új termékkel, ami kijelöli az új trendeket. Ehhez az ötlet kevés, hatalmas mennyiségű pénzt és kreativitást kell beleölni rendkívül kockázatos üzletekbe azzal a céllal, hogy a végtermék képes legyen eljutni a vevők kritikus tömegéhez.
   A Ford T-model előtt is volt személyautó, az iPhone előtt is volt érintőképernyős okostelefon és nem a Blizzard találta fel sem az rts-t sem az mmo-t, de a Ford állt elő elsőnek olyan autóval, az Apple olyan okostelefonnal és a Blizzard olyan rts-el és mmo-val, ami a széles tömegek felé is fogyaszthatóvá tették ezeket a termékeket, ezért a trendváltás is az ő nevükhöz fűződik.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • PaneuropeanBattleRam

  Nincs ezzel gond, dagadtra kereste magát, most végre pihenhet.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Attila

   Pontosan. Csak nálunk furcsa, hogy ha valaki nem akar a sírig dolgozni. A pasas 28 évig volt a Blizzard egyik fő embere, gondolom nem kell aggódnia amiatt, hogy a nyugdíja hogyan fogja követni az inflációt.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • Szinkron

    Szerintem meg ezen a szinten már nem a lóvé számít, hanem, hogy erőteljes felnőtt emberként benne vagy-e a játékban. Nincs pokolibb egy tevékeny élet után, mint legalább annyit "semmittenni".

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • Attila

     Én is tevékeny ember vagyok, meg szeretem a munkáimat, de ha az ölembe pottyanna egy raklapnyi lóvé, kb. annyira lennék tevékeny, mint a sarokba állított páfrány. Valószínűleg az alkohollal is meggyűlne egy idő után a bajom! :DDDD

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Szinkron

      És ugyanez lenne a helyzet, ha a világ egyik vezető játékcégénél dolgoznál, és felügyelhetnéd, védhetnéd saját évtizedes befektetett munkádat? És különben is a munkád milliók életére hatna stb. + ha már amúgy is milliomos vagy

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Attila

      Nem vagyok az, sz'al nem t'om. Kérdezd Franky bácsit, hogy ő hogy éli meg dollármilliomosként ezt a helyzetet.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Szinkron

      Én meg úgy látom, hogy J. Allen Brack szarkavarásának köszönhetően az összes régi Blizzardos kap egy visszautasíthatatlan ajánlatot.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Attila

      Lehet. Majd a BlizzCon után kiderül, hogy mennyit érnek.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • https://worldofwarcraft.com/en-gb/character/arathor/hokusai evoken

  Most már tényleg rá sem ismerni erre a cégre. Tigole-al, Allannel meg egy két arccal van még némi kapocs a régi idökkel de ez már nem az igazi. Bánatomban végigjátszom ujra a Warcraft 3 kampanyt. 🙁

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Whisper

   WOW Classic beta óta játszom és az első start pillanatától fel van töltve a WOW-m a mai napig,de 2,5 hónapja nem logoltam be. kb 1 órára. Classical bohóckodom majd szépen lassan ,de BFA nem mentem vissza. Megértem ,hogy tetszik valakinek . nekem nem jött be annyira. össze vissza boost meg nerf meg minden nap új itemek ,meg állandóan változó rendszerek!! Remélem valami fog változni. Bár nem hiszek benne. Most először remélem ,hog a Classic mellé nem valami RUSH DLC jön a WOW-hoz,hanem kiadnak valami jó kis Warcraf 3 remakehez valami kieget vagy valami SC2 vagy Diablo új rész.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • https://worldofwarcraft.com/en-gb/character/arathor/hokusai evoken

    Sc kieget már csiripelik egy ideje, diablo 4 meg tuti lesz. Mondjuk utobbitol nem tudom mit várjak. Bár annyira nem rossz a 3 de ugyanaz a baja mint a wownak hogy egészen késön kezdi el adagolni a nehezséget, nem ugy mint régen amikor még normalon is tudott szenvedni az ember bizonyos helyszineken. Ismerve a jelenlegi gaming szokásokat nem is nagyon fognak változtatni ezen. Viszont gyógyir lehet a remake/remaster mánia, mindjárt itt a classic wow és a wc3, a Diablo 2 is erre a sorsra fog jutni ugy gondolom. De egy autentikus classic wow kieget sem tartok kizártnak (és/vagy BC serverek elinditását). Most egy vizválaszto korszak jön, meglátjuk merre indulnak el de nagyon félek töle hogy rossz irányba, esetleg a mindenféle remakkel a régi rajongókat sikerül maguk mellett tartani.

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • Attila

     A Diablo 4 szerintem nagyon más lesz, mint a korábbiak. Ha a korábbi receptet követnék, akkor már rég bejelentették volna. Az emberek túl sok misztikumot látnak a Blizzardba, pedig az is csak egy gyár. Valószínű, hogy nagyot akarnak vele durrantani, és ezért pöcsölnek vele már évek óta. Meg azt is tudják, hogy csak a tutival lehet a mai, vélemény formált világban előállni. A Diablo Immortal bejelentése után nyilván nekik is leesett a tantusz.

     Tetszik(1)Nem tetszik(0)
     • Whisper

      Mire gondolsz ,hog yvalami akció RPG lesz mármint mondjuk valami Dragon age inquisition féle? vagy olyan lesz a D4 mind a D3 csak olyan nézetben mint a WOW? hogy hátulról nézed a karakteredet? ugrani is tudj stb? mint ez?

      https://www.youtube.com/watch?v=jQwbOIewlNc

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Attila

      Igen, szerintem tutira TPS-re váltanak. Többet nem tudok hozzátenni, mert nem értek a játékfejlesztéshez, de szerintem az izometrikus nézetet dobják. Már csak azért is, mert konzolon nem annyira menő.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Whisper

      azért egy Diablo TPS-ben elég brutál lehet.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • https://worldofwarcraft.com/en-gb/character/arathor/hokusai evoken

      A tps-el nem veszne el a Diablo és a coop feeling? Ez a Darksiders annyira 12 egy tucat érzés, hogy artdesign szinten óriásit kéne dobbantaniuk. A 3 pl nagyon szépen megvan csinálva (kissé paszteles, stilusos, izléses) de 3d-ben sok teret veszitenének ilyen téren, azon kivül persze hogy alapból irritálna egy ilyen fajta Diablo... De persze már annyira nem nekem szólnak az aktuális gaming trendek hogy nagyjából mindegy is. 🙂

      Tetszik(0)Nem tetszik(1)
     • Whisper

      37 vagyok nyugi nekem sem. De ez a diavlo 3nal unalmasabb játékkal nem találkoztam sajnos

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Hard3n3d

      Consolon nagyon jó a diabló 3 imádnám ha nem lenne enyire geci unalmas act2 vége felé feladtam 2x is mert kb lehetetlen meghalni és csak futsz és 2-3 skillt spamelsz izombol pik pak overgearelsz mindent stb

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Lepkemaci

      Mégis mi lehet ma a tuti? Mire akarnak rámenni, ha félévente új trendek jönnek a semmiből, amik még a milliárd dolláros nagyságrendű büdzséből kiadott, e-sports megváltóként pozicionált Overwatchot is sorozatban nyakon vágják, amióta csak piacon van az a játék?

      Amúgy TPS-t szerintem nem akarnak bevállalni, mert az áll tőlük a legtávolabb. A Destiny-vel meggyűlt a baja a cégnek, és a pletykák szerint a most elkaszált Starcraft játék is FPS/TPS-nek indult, csak nem boldogultak vele vagy nem bíztak benne. Meg lehet persze célozni egy Witcher 3, RDR2 vagy God of War szintet game design-ban, de borzasztó magasan van a léc, és ez annak való aki ebben eleve jó már.

      A Diablo franchise hagyományosan multiplayer ARPG. A harmadik rész nem egyszer jelent meg a kiadó negyedéves és éves pénzügyi jelentéseiben, mint húzó cím, ami kompenzált nagy veszteségeket is. PC után minden létező konzolra kijött két teljes konzolgeneráción keresztül (kivéve Wii U), és ott emlegetik minden idők legnagyobb példányszámban eladott játékai között.

      Szerintem meg pont nem olyan rég fejlesztik a negyedik részt, és ideje lenne megint nagyot szakítani hazai pályán. Csak ma már illik évente több nagy tartalomcsomagot kiadni, és nem egyetlen kiegészítőt az alapjátékkal portolgatni vagy hat éven keresztül. A GGG is kiadta a PoE-t konzolokra (PS4-re is idén jött ki), csak közben ezerrel tolja a tartalmakat a játékba. Ha a Diablo 4. részét eleve úgy tervezik, hogy multiplatform játék lesz, amit rendszeresen tudnak tartalmakkal bővíteni, akkor a Diablo rajongó újra fizetne ugyanazért a játékért minden kiegészítőjével együtt annyi platformon, amennyin csak játszani tudja. PC-n, konzolokon, és akár mobilon is. Elvégre Switchen is van már D3, és nem is akármilyen. Az az eszköz gyakorlatilag egy mobil chipekre épülő hordozható konzol, és nagyszerű portok jönnek ki rá.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Attila

      A Fallout meg körökre osztott stratégiáról váltott FPS-re. És? Véget ért a világ? Örülök, hogy felhoztad a Witcher sorozatot, mint etalont, már csak azért is mert annak a sorozatnak a fő designere már egy jó ideje a Blizzardnál dolgozik egy "eddig meg nem nevezett projekten". Szerintem irányváltás lesz, nem véletlen tökölnek vele annyit.

      Tetszik(1)Nem tetszik(0)
     • https://worldofwarcraft.com/en-gb/character/arathor/hokusai evoken

      Gagyibb is azóta a Fallout. 🙂

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Lepkemaci

      A New Vegas volt a legjobb az újak közül. Mert azt nem a Bethesda fejlesztette házon belül, hanem kiadta az Obsidiannak. 🙂 Amúgy másfél év alatt rakták össze azt ami másnak öt év is lett volna. És így is sokkal jobb lett, mint a többi új rész.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • https://worldofwarcraft.com/en-gb/character/arathor/hokusai evoken

      Én csak a 4et próbáltam ki az újak közül és hát... Maradjunk annyiban hogy nem véletlenül a klasszikus részek a meghatározóak mind a mai napig. 🙂 Bár az tény hogy kb mindenhol a New Vegast emelik ki magasan az új érából, ugyan a régiek közelébe nem tudom mennyire érhet fel. Mondjuk a Pillars of Eternityvel elég nagyot alkottak (már amit én is ismerek tölük személyesen).

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Attila

      Van aki szerint igen, van aki szerint nem. 😉

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • https://worldofwarcraft.com/en-gb/character/arathor/hokusai evoken

      Nem szeretnék ízlésről vitatkozni de egy best rpg vagy best videogame ever listán mindig is az 1-2 fog szerepelni a sorozatból _egyáltalán.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Attila

      ok

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • ragadozo88

      Elvileg úgy van hogy a diablo 4et TPS nézetű játékként akartak kiadni dark souls szerűen. Arra nem tért ki a cikk hogy a dark souls játék menete és stílusa is másolódott volna vagy csak az hogy TPS nézetű diablo. Viszont ezt kaszálták, és helyette elkezdték fejleszteni a klasszikus Diablot izometrikus nézettel és a hack and slash játékmenettel.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Attila

      Bocs, milyen cikk?

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Lepkemaci

      A tavalyi Blizzcon után kezdtek el szivárogtatni infókat novemberben pl. a Kotakun keresztül. Mostanában is fecsegtek alkalmazottak, amiket a Blizzard egyből kommentált és nem cáfolt.

      A Dark Souls témát többen átvették a Kotaku forrás alapján, pl. így:

      https://www.pcgamer.com/rumor-diablo-4-takes-after-diablo-2-but-a-cancelled-version-looked-like-dark-souls/

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Attila

      A Kotaku nem számít hiteles forrásnak, és egyébként se hiszek el semmit, ami nincs két, egymástól független forrás által megerősítve. Persze lehet, hogy igaz, csak nem számít.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • ragadozo88

      gamestaron volt egy cikk, 2018 11 22én "Diablo IV - évek óta készül, de eredetileg a Dark Souls stílusát célozták meg vele" címmel tudod megkeresni.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Attila

      Az a cikk is a Kotaku "tényfeltáró" cikke alapján íródott, nem tartalmaz új infókat. Lehet, hogy igaz, lehet hogy nem. Már csak három hónap és kiderül a tuti.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Lepkemaci

      Hát nem tudom, Attila. A Diablo 3 2001-től több mint tíz évig volt a csőben, és végül egy rakás szerencsétlenséget adtak ki, amit teljesen újra kellett tervezni az első két évben. Mellesleg SC2 engine-nel dobták össze ezt is az utolsó utáni pillanatban, szóval eleve nem lehetett nagy mutatvány a fejlesztése.

      A negyedik részen meg szerintem azért ültek annyit, mert csak mostanában kezdték el fejleszteni. Vagy fogalmuk sincs hogy mit kezdjenek a franchise-zal. Volt ugye ez a mobilos lendület is, de már abban sem lehetnek annyira biztosak.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • https://worldofwarcraft.com/en-gb/character/arathor/hokusai evoken

      Tegyük hozzá hogy a D3 fejlesztése évekkel késöbb, egy elég komoly fázisnál lett törölve és újraírva, igaz hogy még igy is sokat ültek rajta. Amúgy szerintem jó volt a kezdeti irány a klasszikus nehézségi rendszerrel, Inferno act4ig el sem jutottam annyira kemény volt. De már bekavart a RMAH (emlékszem egy random sárga gyűrű eladásából vettem meg a Pandariat:)), szar volt az itemizáció mert bármilyen sárga lehetett übertáp, technikai gondok (stuttering, stb). A RoS teljesen boritott mindent és végülis felfrissitette a játékot de szerintem rosszabb lett ezzel. Halál unalom szintezés 70ig aztán tökörészés a Torment levelekkel ahogy lépkedsz felfelé az erősségi szinteken. Nekem ez már elvette a feelt, nem voltak meg a "brutál actok" (D2, hell act4-5, D3 inferno act 4) vagy random szopatások az immunitásokkal. Csak idő kérdése hogy elérd a max tormentet onnan meg rift farm és kész, soha nem állit kifejezett kihivás elég a játék, csak egy fokozatos nehezedés amit azzal egy időben az uj cuccokkal folyamatosan kompenzálsz is. A magas greater riftek meg csak egy dmg input/output harccá degradálódnak lényegében.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
Back to Top ↑
 • FS DISCORD

 • FrostShock!

  50 User(s) Online Join Server
  • Apollóheeee
  • Arlen
  • Tadzu
 • KOMMENTEK

 • RECRUIT

 • KAPCSOLAT

  Ha hírt akarsz beküldeni, szeretnél üzenni valamit, észrevételed, javaslatod van, küldj egy e-mailt a szerkesztőségi email címre: frostshockszerk kukac googlegroups pont com

  Ha bármi más gondod, bajod, problémád van az oldal használata közben, akkor ugyanarra a címre írhatsz.

 • FACEBOOK

 • Haverok