World of Warcraft Classic megjelenés - Mennyi is? Várjá' csak...


BLIZZARD blizzcon_1031

Készült 2019. október 31. | írta Attila

5

Várakozások és vélelmek

Holnap este kezdődik a BlizzCon, így ideje sorra venni, mire számíthatunk az egyes Blizzard frenchise-okkal kapcsolatban. A post tartalmát nem kell 100%-osan komolyan venni, hisz eddig nincs konkrét információnk egyik (új) játékról se, inkább csak vitaindítónak szántam. Ahol lehetett, jelöltem, hogy mikor lesz részletes bemutató.

Diablo Immortal A játék, amire senki se számított, és a játék, ami senkinek se kell. Legalábbis az USÁ-ban és Európában, ahol meglehetősen fagyos fogadtatást kapott, és akkor még finoman fogalmaztam. Tudja ezt a Blizzard is, nem véletlen, hogy a bejelentés óta úgy dugdossák, mint a lopott biciklit ezt a tulajdonképpen teljesen ártalmatlan játékot. Nem tartom valószínűnek, hogy beszélni fognak róla, esetleg kiadnak egy sajtóközleményt a megjelenésről.

Diablo 2 Remasterd A múlt héten jött a pletyka ennek a klasszikusnak a modern feldolgozásáról, és egyáltalán nem zárható ki, hogy a Blizzard valóban foglalkozik vele, hisz a nosztalgia nagy úr és nagy pénztárca nyitogató is egyben, ráadásul remek felvezetése lenne a Diablo 4-nek. Annyit tudunk, hogy a cégnél “több Diablo projekten” is dolgoznak. Könnyen lehet, hogy ez az egyik.

Diablo IV Óriási baj lenne, ha a Blizzard nem lenne tudatában annak a ténynek, hogy a Blizzard és a Diablo rajongói pattanásig feszült idegekkel várják a holnap esti nyitóbeszédet. Már rég tényként kezelem, hogy készül a játék és azt is, hogy egy merőben új játékmenettel fog bírni. A kérdés inkább az, hogy állnak-e úgy vele, hogy be lehessen mutatni. Ha nem, az nagyon nagy gáz.

Hearthtsone Kiegészítő, új lapok, meccsek, óriási vicceskedések, free Hongkong bekiabálások. A szokásos cucc. (Szombat hajnal, negyed 2-től.)

Heroes of the Storm Kicsit sajnálom ezt a játékot, és véleményem szerint csak azért mehet még, mert a Blizzard büszkeségből nem akarja leállítani. Az mindenesetre örvendetes, hogy kisebb-nagyobb fejlesztéseket még mindig kapnak a játékosok, viszont arra nem igen lehet számítani, hogy most aztán valami óriási dolgot fognak bejelenteni. Valami azért lesz. (Péntek éjszaka, negyed 12-től.)

Overwatch Még valamikor a nyáron kezdett terjedni a pletyka az Overwatch folytatásáról. Nem gondolom, hogy eljött ennek az ideje, hisz egyáltalán nem számít elavultnak a játék, és korai lenne még a játékosbázis és az e-sport mezőny fragmentálása is, de egy combos kiegészítő vagy egy v2.0 bejelentése abszolút indokoltnak tekinthető már csak a régi jó “nincs Blizzard játék kiegészítő nélkül” elv miatt is. Új pályákkal, hősökkel, PVE missziókkal, stb. (Szombat este, negyed 10-től.)

 

ow_1031b

 

StarCraft Nem fordulnék le ájultan a kanapéról a meglepetés okozta sokk miatt, ha bejelentenének egy StarCraft univerzumban játszódó új IP-t, de akkor sem, ha nem. StarCraft III-ra viszont egyáltalán nem számítok, ennek ellenére persze örvendetes lenne.

Warcraft III: Reforged Erről a játékról se hallottunk sokszor a bejelentése óta, de az mindenesetre biztató, hogy a héten elindult a multi rész béta tesztelése. Innentől kezdve már csak egy konkrét megjelenési időpont kellene, nem több. (Szombat éjszaka, negyed 12-től.)

World of Warcraft A Blizzard üdvöskéjének a fejlesztési folyamata a Legion óta már sokkal jobban emlékeztetett egy jó előre eltervezett, tudatos folyamatra határidőkkel és célkitűzésekkel, mint egy jó pofa és kreatív műhelymunkára. Hogy ez jó vagy rossz, döntse el mindenki magában, de az szinte teljesen biztos, hogy most bejelentik a következő kiegészítőt. A téma egyelőre ismeretlen (leakek ide vagy oda), de meglepődnék, ha nem egy “vissza a gyökerekhez” (vagy inkább a Lich Kinghez) típusú expanziót kapnánk. (Szombat este, negyed 8-tól.)

 

wow_1031b

 

WoW Classic Sok újat nem lehet mondani róla, de biztos lesz róla szó. Annyit például elárulhatnának, hogy konkrétan mikorra tervezik a Phase 2-t elindítását, hisz eddig csak annyit lehet tudni, hogy valószínűleg idén. Sokan várják a Burning Crusade Classic bejelentését, de érzésem szerint ez még nem időszerű.

Egyelőre ennyi, amit tudunk vagy tudni vélünk. Az mindenesetre biztos, hogy összesen hat, egyelőre “Coming Soon” pecséttel ellátott előadás lesz a nagy színpadon, ami az én szerény olvasatomban jelenthet akár hat új játékot és kiegészítőt is, hisz nem zárható ki, hogy nem lesz átfedés az egyes előadások között. Izgalmas idők.

 

 

Tetszik(3)Nem tetszik(0)

Tags: ,


 • Chris

  Én ezekkel az időzóna átszámolásokkal mindig bajban vagyok... hány órakor kezdődik a mi időnk szerint a nyitóceremónia? hét vagy nyolc?
  Ha a D4-ből nem mutatnak gameplayt akkor szerintem lincselés lesz... D2 remasteredet meg játszanám azonnal.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • koccs

   annyira nem bonyolult, mert a hivatalos menetrend az idozonadhoz igazodik: https://blizzcon.com/en-us/schedule#fri-nov-1
   szoval 7kor indul a moka

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • Chris

    Erre gondoltam én is, és meg is néztem mielőtt írtam, de a beosztás amit a google kidobott nem igazodott. Amit linkeltél viszont igen, köszi!

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • warruth

  A Classic WoW olyan, mint amikor egy történelmi filmet néz az ember. Habár a lényeget már tudja előre, mégis izgatottan várja a fejleményeket.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Szinkron

   Valószínűleg kisebbségben vagyok a véleményemmel, de szerintem dög unalmas a játék. Pedig az elején én is védelmeztem.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
Back to Top ↑