World of Warcraft Classic megjelenés - Mennyi is? Várjá' csak...


BLIZZARD acti_0207

Készült 2020. február 7. | írta Attila

18

Beszéljenek a számok!

Csütörtök éjjel esett meg az Activision Blizzard aktuális negyedéves beszámolója, ami ezúttal se tartogat túl sok izgalmat, de mindig akad néhány említésre méltó adat.

 • A megcélzott bevétel erre a negyedévre 1,81 milliárd dollár volt, amit sikerült túlteljesíteni: 1,99 milliárd dolcsi csorgott be a kasszába.
 • Az új Modern Warfare felhúzta a Call of Duty számait, még sose volt ennyi játékosa a frenchise-nak.
 • A WoW Classic rendben van, stabil a bázis.
 • A Hearthstone aktivitás nagyobb az előző negyedévhez képest.
 • A World of Warcraft játékos bázisa megduplázódott fél év alatt.
 • A Shadowlands várhatóan 2020 második felében fog megjelenni.
 • A Diablo Immortal bétája az év közepén indul. (Jellemző és árulkodó, hogy egy mobilos játékkal milyen gondosan bánnak.)
 • A Warcraft II: Reforged nem került említésre a prezentációban, de a Q&A során azért feltették J. Allen Bracknek a kérdést, hogy akkor most, hogy is van ez? Nem maradt el a generic válasz:
Concerning Warcraft III: Reforged, honestly, it has been a bit of a hard week. Our community has come to expect really amazing things from us, and we have heard from them that we did not achieve that bar; but we stand behind our games and have consistently shown that not only do we support them, but we continue to build on them even after launch; and we’re committed to doing that here as well.

So we are going to continue to update the depth of the game and we will continue to update the community with our plans going forward.

Tetszik(1)Nem tetszik(0)


 • https://www.nsa.gov/ Sam Fisher

  A megduplázódott WoW játékosbázis nem a Classic miatt van?
  Shadowlands nálam egyelőre nagyon para, kiindulva a Reforged-ból és a BfA-ból, bár van egy olyan érzésem, hogy jelenleg már csak a gyakornokok dolgoznak a BfA-n, minden épkézláb embert áttettek Shadowlandsre. Minden esetre elég szorosan követni fogom a beta fórumokat (bár ez ugye nem jelent semmit, lásd megint BfA).

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Attila

   De, amiatt van, de egyben kell őket kezelni. A BFA már karbantartás módban van, nem lesz több nagy patch. Júniusig kb. kitart a raid, aztán jöhet nyár vége felé a 9.0. A kérdés az, hogy mikor indul a Shadowlands alfa. (A pletykák szerint február végén.)

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Ensomhet

   Inkább az, hogy majdnem annyira érdektelennek tűnik (számomra), mint a 8.3.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • https://www.nsa.gov/ Sam Fisher

    Én már úgy vagyok vele, hogy a class változtatásokon múlik a megvétel (hihetetlen generic és unalmas most az összes kaszt), és egyre valószínűbb, hogy életemben először nem megjelenés napján, hanem amikor az első vagy akár a második content patch kijött hozzá, akkor veszem meg. Így megkapom az összes tartalmat egyszerre (fuck time / rep gate content), olcsóbb is.

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • Adi91

     A Legion BFA váltás során a nagy tekerés az volt a classokon, hogy elvették az Artifact weapon által adott képességeket, és talentosították őket. Néhány cool és játékosok által kedvelt gamechanger Legendary mechanikát szintén talentosítottak. Hangoztattak ilyet, hogy visszahozzák a classok egyedi és cool képességeit, amiből pl az lett, hogy a mágusok vissza kapták a "Remove curse" spellt, és that's all. Gyalázatos munka. Nem tudom mit várunk a következő kiegtől.

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • https://www.nsa.gov/ Sam Fisher

      Ami igazán bosszant, hogy egy csomó classnál ha bekapcsolod a War Mode-ot, akkor a PvP talentek miatt elég fun lesz játszani vele, mert azok között van pár tök jó. De én nem akarok PvP módban rohangálni, úgyhogy marad az unalmas, generic gameplay.
      Az artifactnál meg az a gond, hogy míg ott a fegyver miatt megvoltak spellek, most már opcionálisak a talentek miatt, és nem mindegyiket adták vissza.
      Nekem a legnagyobb problémám a játékkal, hogy nincs választási lehetőséged. A feral druidot pl. azért imádtam Wotlk-ban, mert választhattam, hogy armor penetrationre vagy agility-ra gyúrok. Arpen builden folyamatos, kiszámítható DPS volt főleg a páncélozottabb bossokon, agilityn a burst / crit damageon volt a hangsúly. Mindkettő jó volt, mindkettő élvezetes volt.
      Vagy ez a mocskos rep gate tartalom. Értem én, hogy mindenki ezzel jön, hogy egy MMO-ban grindolni kell, de basszus, akkor már választhassak hogy hogyan. Mert most egy mód van, a kib*szott napi küldik, amik mellé borzalmasan rossz zónákat adnak (Argus, Nazjatar). Kérem vissza a tabard rendszert és a tabard ha rajtad van, mindenért kapj reput: sima küldik, legacy küldik, PvP, raid, insta, napik, trash mobok raidből. Nem értem miért fájna a Blizzardnak hogy a játékosok a saját kedvük / játékstílusuk szerint szedjék össze a reput. Így is úgy is be lenne fizetve a havi díj, de így legalább nem kéne bemennem az új, szar zónákba menni kifarmolni a rohadt repülést (aminek kb. semmi értelme nincs már majdnem 1 évvel a kieg megjelenése után, hiszen addigra kb. minden karidat felhúzod).
      Ezért nem tudom elfogadni a fenti érvet, hogy 'bezzeg régen is sokat kellett farmolni'. Ettől az még nem lesz automatikusan jó és nem jelenti azt, hogy nem lehetne változtatni.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • PaneuropeanBattleRam

      Ne mondd, hogy nehéz a repülés kifarmolása :)) 2 hét max.
      (ráadádsul az achievementek miatt kell is ) A tabarddal egyetértek - most contractok vannak.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • https://www.nsa.gov/ Sam Fisher

      Nem mondtam hogy nehéz, azt mondom, hogy unalmas és lehetett volna más módon is. Egyszerűen nem értem mi a kreativitás abban, hogy leb*szunk két új zónát, ahol az egyik útvesztős, time sink katyvasz, majd 2 héten keresztül, minden nap ugyanazokat a küldetéseket kell megcsinálnod. Nekem pont ezért nem volt két hét, mert honored felénél feladtam a francba az egészet, annyira felhúzott Nazjatar, le is mondtam az előfizetést. Aztán meglett a rep boost hét + 15. év event miatt, de az életben többet nem megyek ebbe a két zónába.
      A contractok meg ugyanúgy csak a napiknál működnek, ráadásul lóf*szt nem adnak.
      Meg persze értem én, hogy az Activisionnek az a cél, hogy a játékos fizessen, de szerintem ha szintezés közben is lehetne reput szerezni későbbi factionökhöz, akkor már jobb lenne a helyzet.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Triumka

      A tabard túl könnyű 😀

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • PaneuropeanBattleRam

      A 3 db követőnek más és más questjei vannak, ráadásul mindet fel kell vinni maxra. (a kösd össze a pontokat, meg a szines gemes quest -miatt éjszaka is belogolok:) Én világ életemben szerettem grindelni, nyilván te kevésbé:) - bár ez a mostani csápos dolgot még szokni kell.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • https://www.nsa.gov/ Sam Fisher

      Beismerem, a gemes és kötögetős küldi nem volt rossz. De a halemberektől meg a teljesen értelmetlen küldijeiktől agyf*szt kaptam. Ami kedvencem, hogy a repujuk kellett repüléshez... Miért is? Eddig elvoltak a tenger alatt, senki nem tudott róluk, aztán kinyílt a tenger, odakerülsz és mondják neked hogy szeva, nem tudjuk ki vagy, de legyél jóba velünk, mert addig nem repülhetsz 😀
      Ez is ilyen fail, megoldhatták volna, hogy Kul Tirason és Zandalaron azonnal repülhetsz amint megvan a revered az ottani frakciókkal, Nazjatar meg Mechagon meg külön. A végeredmény ugyanaz lett volna, mire kijön a két új zóna, addig úgyis mindenki revered a régiekkel, és boldogan altozhatsz, itt meg kihúzhatod opcionálisan a repülést.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Zka77

      Én majdnem felvágtam az ereimet a 2 hét repufarm alatt, pont azért, mert az egész teljesen élvezhetetlen volt.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • csabe

  Az év második felében nehéz dolga lesz a Shadowlandsnek ilyen játékok mellett mint a Cypberpunk 2077, Watch Dogs Legion vagy az új Avengers játék.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • https://www.nsa.gov/ Sam Fisher

   Hááát azért a CP2077-en kívül a többi miatt nem aggódnék 😀

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • csabe

    Na igen a Watch Dogst amikor írtam én is elnevettem de hátha idén meglep az Ubisoft. 😀

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • https://www.nsa.gov/ Sam Fisher

     Az az Avengers játék is elég gyászosnak néz ki amúgy...

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • Marslakó

     Blizzard jatekai se kulonbek lassan, mint az Ubisoft jatekok, szoval no para. 😀

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Bangyi

   Teljesen más genre a felsoroltak. Egyedül ami egy iciri-picirit betehet az a cyberpunk. Új watch dogs? Kb szembeköpése az előzőnek, az új avengers game meg hát elég B kategória. Meg a wow azért MMORPG, szóval ha nem lesz majd valami másik MMO nagy patch/kieg/release akkor a blizz be lesz biztosítva. Az aggasztóbb inkább hogy még mindig semmi hír hogy mikor jön a PTR.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
Back to Top ↑