Diablo 2 Resurrected megjelenés - Mennyi is? Várjá' csak...


BLIZZARD blizz_1103

Készült 2021. augusztus 3. | írta Attila

27

Vezetőcsere a Blizzard élén

Nem túl meglepő módon nem lehetett tisztáldozat nélkül megúszni a Blizzard körül mostanában kavargó botrányt. A mai nap bejelentésre került, hogy J. Allen Brack távozik a Blizzard Entertainment éléről, akinek a helyét Jen Oneal és Mike Ybarra veszi át. További infók este, a pénzügyi jelentés alatt és után várhatók. Véget ért egy korszak. Pont.

To all members of the Blizzard Community,

We want to let you know about an important leadership change at Blizzard Entertainment.

Starting today, J. Allen Brack will be stepping down as the leader of the studio, and Jen Oneal and Mike Ybarra will co-lead Blizzard moving forward.

Jen joined Blizzard in January as executive vice president of development, where she’s been providing senior development leadership and support to the Diablo and Overwatch franchises. Jen is the former head of Vicarious Visions (which is now part of Blizzard Entertainment).

After many years at XBOX, Mike joined the company in 2019 as the executive vice president and general manager of platform and technology, where he’s been overseeing the evolution of Battle.net and our development services organization.

Jen and Mike have more than three decades of gaming industry experience between them. Moving forward, they will share responsibilities over game development and company operations.

Both leaders are deeply committed to all of our employees; to the work ahead to ensure Blizzard is the safest, most welcoming workplace possible for women, and people of any gender, ethnicity, sexual orientation, or background; to upholding and reinforcing our values; and to rebuilding your trust. With their many years of industry experience and deep commitment to integrity and inclusivity, Jen and Mike will lead Blizzard with care, compassion, and a dedication to excellence. You’ll hear more from Jen and Mike soon.

The following is a message from J. Allen Brack:

“I am confident that Jen Oneal and Mike Ybarra will provide the leadership Blizzard needs to realize its full potential and will accelerate the pace of change. I anticipate they will do so with passion and enthusiasm and that they can be trusted to lead with the highest levels of integrity and commitment to the components of our culture that make Blizzard so special.”

Finally, thank you all for being a part of the Blizzard community, and for your passion and determination for safety and equality for all.

Tetszik(10)Nem tetszik(0)


27 komment érkezett a(z) Vezetőcsere a Blizzard élén poszthoz

 1. Afthraste mondja:

  Korszak max akkor ért véget amikor Morhaime lemondott, Brack már semmit nem tett a Blizzardért az ellen, hogy ne csak Bobbynak gyártsák a mikrotranzakciós fejősteheneket. Szerintem semmi változást nem fog ez okozni a játékok minőségében, ugyanazon a lejtőn mennek tovább.

  Tetszik(19)Nem tetszik(1)
  • Attila mondja:

   MOST ért véget a Morhaime korszak. Szerintem Brack még megpróbálta tovább vinni azt a vonalat, csak épp nem ment neki. Innentől fogva ez a Blizzard már rég nem AZ a Blizzard. Beáll szépen a sorba. Ennek is meg kellett történnie. Az élet megy tovább.

   Tetszik(4)Nem tetszik(10)
   • Afthraste mondja:

    Számomra WC3 Reforged, D4 non-egzisztenciája BFA és Shadowlands moneygrab store dolgai content helyett már beverték a szöget a koporsóba Brack alatt is, de a konklúzióban egyetértünk.

    Tetszik(9)Nem tetszik(0)
 2. csabe mondja:

  Vihetné magával Ion Hazzikostas-t is.

  Tetszik(18)Nem tetszik(1)
 3. evoken mondja:

  Szerintem már ő is csak egy báb volt, Morhaime-nek még volt annyi súlya a múltból, hogy ne essen össze úgy a cég, mint utána Brack alatt. Viszont a társelnökség sem kecseget túl sok jóval, kizárt hogy innen valaha is talpra álljon a Blizzard. Remélem a D2-őt azért nem ordas nagy csúszással fogják kiadni...

  Tetszik(1)Nem tetszik(1)
  • warruth mondja:

   Morhaime is épp azért hagyta el a süllyedő hajót, mert ha nem tette volna, akkor meg ő vált volna azzá bábbá, ami végül Bracknak jutott ki. Szerintem a felszín alatt az utolsó időkben már Morhaime-nek is csúnyán meg volt kötve a keze, ilyen tekintetben nincs nagy különbség kettőjük között. Szomorú, hogy idáig fajult a dolog, dehát az üzlet az üzlet.

   Tetszik(4)Nem tetszik(1)
   • evoken mondja:

    Ebben igazad lehet, szerintem is egyre csak szűkült Morhaime tere az idő előrehaladtával, viszont neki még lehetett akkora szava (Brackel ellentétben), hogy bizonyos dolgokba beleszóljon vagy megvétózzon akár. Azt sem tartom kizártnak, hogy valamilyen módon elmozdították mert útban volt. De sajnos ő (is) volt az aki belevitte a buliba a saját cégét. Esetleg a részvényesek nyomására kellett ezt az utat választaniuk? Nagyon kiváncsi lennék mi zajlott pontosan a háttérben...

    Tetszik(3)Nem tetszik(1)
    • quapaw mondja:

     Ez engem is érdekelt, így rákerestem. Lényegében a Blizzard az alapítás óta nem független. Először a CUC vásárolta fel, azt pedig a Havok, amit egyúttal bekebelezett a Vivendi. Később a Vivendi és az Activision összeolvadt, de a Blizzard ismertebb neve miatt Activision-Blizzard lett az új cég neve. Legalábbis ezt tárgyalták redditen.
     Mindenesetre elkeserítő és szomorú, hogy egykori kedvenc cégem, akinek minden alkotása színarany volt, mostanra árnyéka önmagának. Sajnos nem is a "régen minden jobb volt" effektus, ez a botrány csak erősíti azt az érzést, hogy ez a cég már nem képes olyan minőségű dolgokat gyártani, ahogy ezt tették régebben.
     Eddig mindegyik kiegészítőt valamilyen formában megvettem, kipróbáltam, abbahagytam, aztán később vissza-visszanézegettem az aktuális kontentre. A Shadowlands első hónapja után viszont tényleg elérkeztem arra a pontra, hogy soha többet. Nem is azért, mert ez volt mindenidők legrosszabb kiegészítője, vagy valamit nagyon elszúrtak volna. A TBC és a Classic WoW sem tudott bevonzani. A játék alapjai idejétmúltak és változatlanok 15 éve, de ez a cég már nem képes semmilyen merész lépésre (új Warcraft, új WoW), nekem pedig már unalmas az, ami van. Azért az látszik, hogy sok mindenkinek viszont nem, így a WoW-ot temetni értelmetlen volna. Nagyon fog hiányozni a Warcraft univerzum 🙁

     Tetszik(6)Nem tetszik(0)
     • evoken mondja:

      Akkor a Vivendi-Activision egyesülésnél tört meg a dolog. Lehet hogy már nem volt mozgástere a Blizznek, maximum igéreteket kaptak Morhaimeék, hogy minden marad a régiben (ami egy darabig biztos ugy is volt), egyébként meg a Vivendi részeként az ottani fejesek bizniszének az áldozatai. Esetleg csilliárd dollárért kitudták volna vásárolni magukat (ami lehet, hogy kivégezte volna öket, de legalábbis évekre visszavetette volna a céget) amikor még nem tudhatták, hogy hova fut ki ez az együttmüködés. Visszatekintve ez az egész tünhet egy hosszú évek alatt ható, számító lépéssorozatnak, a botrány pedig nagyon jol jött Kotickéknak. Annyi változik, hogy a volt Blizzardosokat kell követni, pozitivum, hogy a régi szellemiség talán még nem tünt el teljesen csak máshol kell innentöl keresni. A francishe-okért viszont nagy kár, el sem merem képzelni mi lesz velük amikor kontroll nélkül rászabadulnak Bobbyék... 🙁

      Tetszik(1)Nem tetszik(0)
     • Astonkacser mondja:

      Amikor én gyerek voltam, csak kapkodtam a fejemet. Még meg sem untam az egyik Blizzard játékot, már jött egy másik. Egyszerűen nem volt időm a Diablo/Starcraft/Warcraft játékokat megunni. Most meg 15 éve ugyanazt játsszuk csak pepitában.

      Tetszik(8)Nem tetszik(0)
 4. warruth mondja:

  És arról mit gondoltok, hogy amíg Morhaime még "vezérigazgató" volt, Brack már csak "elnök", ezek az ismeretlen illetők, akik meg alig két éve vannak a cégnél csak "co-leaderek" (jelentsen ez bármit) lesznek?

  Tényleg semmi nem marad a Blizzardból, csak hízik a Bobby-gömbőc.

  Tetszik(3)Nem tetszik(0)
 5. Iblys mondja:

  Haldoklik a Wo... akarom mondani Blizzard

  Tetszik(3)Nem tetszik(0)
  • Zibuprofen mondja:

   Kár lenne még temetni. Tönkremenni nem fog, ahhoz túl nagy és túl sok pénz van benne.
   Majd lecseng ez is, aztán megy minden tovább.

   Tetszik(3)Nem tetszik(2)
   • ben2 mondja:

    Az ilyen "túl nagy" cégek szoktak meglepően rövid idő alatt befeküdni, mert túl nagy balanszt hordoznak magukkal, hogy egy váratlan helyzetre időben tudjanak reagálni.
    A Nokia pl. pár év alatt a mobilipar piacvezetőjéből küzdötte le magát a futottak még kategóriába.
    A Kodak meg - ami a komplett filmipart kb. egyedüli beszállítóként látta el nyersanyaggal - először kifejlesztette a digitális fényképezést, majd jól csődbe ment a digitális fényképezés miatt.

    Ezek a cégen belüli palotaforradalmak klasszikus válságtünetek, akkor bukkannak a felszínre, amikor a stábot és a vezetőséget már nem a közös siker, hanem az egyéni érdekek motíválják.
    Pl. fontosabb a vezetésnek, hogy a nyereség meghaladja az előző évit, mert akkor jogosultak bónuszra, így simán beáldozzák a fejlesztési kiadásokat, kreativitás helyett a biztonságos tucatmegoldásokat támogatják, kerülik a kockázatot, stb.
    Igaz, hogy így a cég közép távú túlélése is kérdésessé válik, de őket az már nem nagyon izgatja, mert már rég az új karrierjüket építgetik.

    Tetszik(5)Nem tetszik(1)
    • erdly mondja:

     Kodak csődbe ment? Él és virul. Illetve él, legutóbb 1 mrd dollár bevételt termelt, a tőzsdén is jelen van, 7 dolláros árfolyammal, ami kb. negyede mint 8 évvel ezelőtt, de csődbe azért nem ment.

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • ben2 mondja:

      A Kodak 2012-ben csődvédelmet kért, eladta a szabadalmai többségét, és csak a pro filmes és digitális nyomtatás üzletága maradt meg. A 2019-es 1 milliárd bevételéből 116 volt a millió a nyereség, 2018-ban még veszteséget termelt.
      Azaz a Kodak létezik ugyan, de ettől még a története igazi epic fail.

      Tetszik(1)Nem tetszik(0)
   • Iblys mondja:

    A kommentet inkább viccnek szántam, mivel emberemlékezet óta futó geg minden kicsit is negatív hír alá bekommentelni hogy haldoklik a wow. Bár a haldoklás az szerintem tagadhatatlan, a wow esetében az egyre silányabb kiegészítők, de az egyre gyengébb tartalmak az egész blizzardra jellemzőek. Amikor egy fejlesztő legnagyobb dobása az évben egy 15-20 éves játékának újrakiadása az azért problémákat jelez. Itt persze a haldoklás nem gyors fejlövés lesz, wow még 10 év múlva is lesz, az állapota már kérdésesebb

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • warruth mondja:

     Márpedig ez sajnos nem egyedülálló dolog a videójátékok esetében.
     Nézz csak a hollywoodi filmiparra. Legalább egy évtizede ott se megy más, csak a franchise-építés. A mozikba kerülő filmek esetében 10-ből 8 vagy valaminek a többedik része vagy spinoffja, vagy valami régi sikeres dolognak a rebootja/újrafeldolgozása. Ha szerencséd van, a maradék kettőben találsz újat és eredetit, de még ezek között is nagy arányban vannak a maguk után semmilyen nyomot nem hagyó bugyuta vígjátékok meg a felejthető romantikus karácsonyi filmek.

     Tetszik(4)Nem tetszik(0)
 6. zeton mondja:

  Hazikostast és bandáját akik legion óta züllesztik a wowot nem akarják eltakaritani?

  Tetszik(9)Nem tetszik(1)
 7. Zibuprofen mondja:

  A T-Mobile mint az Overwatch + Call of Duty League egyik fő szponzora jobbnak látta kihátrálni a Blizzard mögül.
  https://www.pcgamer.com/t-mobile-branding-removed-from-overwatch-and-call-of-duty-league-websites/

  Tetszik(5)Nem tetszik(1)
 8. Astonkacser mondja:

  Éveken keresztül mindenki azt tippelgette, hogy melyik játék fogja kinyírni a Wowot. Arra viszont senki nem gondolt, hogy végül a Wow fogja kinyírni a Blizzardot ...

  Tetszik(8)Nem tetszik(2)
 9. Singulus mondja:

  Én a nagy "öreg" Blizzardosok (egykori Blizzard North-os staff is) helyében összefognék és leülnénk egy kis brainstorming-ra újra, alkotni valami maradandót, tanulva a múlt hibáiból. Legnagyobb támogatói lennék, részvényt is vennék biztosan.

  Ez a cég már régen csak árnyéka önmagának. Pedig nagyon szerettem őket... mikor a Diablo 2 első videóját láttam a Diablo 1 után egyszerűen folyt a könnyem és alig vártam...
  https://www.youtube.com/watch?v=KxnWjyvmpnI

  Starcraft: Broodwar-nál dettó... ma már ilyen érzés nincs... Van egy lélektelen hajó ami sodródik aminek se partja se hazája. WoW is piszok jó volt szerintem a Pandriáig...

  Mindegy, elmúlt. Ideje lenne őket elengedni és elfogadni, hogy beléptek Ők is a Bethesda, EA, Ubisoft soraiba.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)

Vélemény, hozzászólás?

Back to Top ↑
 • FS DISCORD

 • FrostShock!

  32 User(s) Online Join Server
  • Omi
  • Tadzu
  • arkarial
 • KAPCSOLAT

  Ha hírt akarsz beküldeni, szeretnél üzenni valamit, észrevételed, javaslatod van, küldj egy e-mailt a szerkesztőségi email címre: frostshockszerk kukac googlegroups pont com

  Ha bármi más gondod, bajod, problémád van az oldal használata közben, akkor ugyanarra a címre írhatsz.

 • KOMMENTEK

  • Bermuda on LefújvaEz a lefújás szerintem legkevésbé a WoW miatt volt szükséges, az mostanra talán már az egyik leginkább egyenesben levő Blizzard
  • Adi91 on LefújvaMicsoda meglepetés. Valószínűleg nem tudnának mit mutatni a BlizzConline-on, illetve nem akarnak szembenézni a rajongókkal az elmúlt pár hónap atrocitásai
  • Adi91 on Jön a patch!A jelenlegi ütemben? A 9.1 8 hónap után jött ki, messze a leghosszabb idő volt egy release és az első
  • Adi91 on Legion TimewalkingHa nem élvezném nyilván nem játszanám. De az, hogy élvezem nem jelenti azt, hogy vakon tapsolok mindennek. Behoznak egy módot,
  • Hard3n3d on NévváltoztatásÉn az igazi McCree helyében bejátszanám hogy nevet váltok Cole Cassidy. -ra :D
  • Attila on Jön a patch!Nem tudhatjuk, hogy milyen volt a munkamorál nyáron az Activision tisztogatási hadművelete alatt, de azt gyanítom, hogy nem túl jó.
  • Darkpep on Jön a patch!Miért ne lenne 9.3? simán lesz még 9.3, idő van még bőven rá.
  • lelelio on Legion TimewalkingÉlvezed még egyáltalán ezt a játékot, vagy csak megszokásból játszod?
  • Adi91 on Jön a patch!Király! A legnagyobb baj, hogy ami most jön a 9.1.5-ben, annak a már a 9.0-ban így kellett volna jönnie. Hogy
  • Adi91 on Legion TimewalkingAzzal, hogy a Timewalking Mythic+-ban letiltják a régi geareket a FUN-t veszik ki az egészből. Semmivel sem lesz érdekesebb újra
  • Afthraste on A hűség jutalmaAzért szar ez, mert így nem csinálnak contentet. Ha előre megvan az x előfizető akkor nem kell lekötni őket tartalommal.
  • rapbandita on A hűség jutalma@Vordengo @Singulus Azért azt vágjátok hogy vannak akik még mindig játszanak a WoW-al, sőt a mythic progress kellős közepén járnak
  • Singulus on A hűség jutalmaPlusz mindezt azért, hogy az éves pénzügyi jelentésükben jól mutasson a bevétel. Igaz, cserébe nem kapsz semmit csak a 10200.
  • Vordengo on A hűség jutalmaIlyennel előállni akkor amikor már 3 hónapja pörög a 9.1 a következő 9.2 content patch meg még a látóhatáron sincs...
  • ben2 on Friss start"Gyorsabb szintezés, hasonlóan a Burning Crusade-hez." És innentől bukik a mutatvány. Már anno a TBC-nél is tönkretette a vanilla zónákban