BLIZZARD micro_0118

Készült 2022. január 18. | írta Attila

30

A Microsoft megveszi az Activision Blizzard csoportot

A Microsoft bejelentette ma, hogy megveszi az Activision Blizzardot csekély 68,7 milliárd dollárért. Ezzel a Microsoft lesz a világ harmadik legnagyobb forgalmú gamer cége a Tencent és a Sony után. Bobby Kotickért egyelőre nem kell aggódni, a jövőben is ő lesz a CEO-ja a két csoportnak. (Nyilván nem örökre azért…) A valódi nagyfőnök persze Phil Spencer lesz a Microsoft Gaming CEO-ja. Azt hiszem, nyugodtan kijelenthetjük, hogy ezzel végleg véget ért annak a Blizzardnak a története, melyet a 90-es években és a 2000-es években szerettünk meg. Mostantól ő is a nagy Microsoft közös tudat része lesz. Szép történet volt azért.

 

REDMOND, Wash. and Santa Monica, Calif. – Jan. 18, 2022  With three billion people actively playing games today, and fueled by a new generation steeped in the joys of interactive entertainment, gaming is now the largest and fastest-growing form of entertainment. Today, Microsoft Corp. (Nasdaq: MSFT) announced plans to acquire Activision Blizzard Inc. (Nasdaq: ATVI), a leader in game development and interactive entertainment content publisher. This acquisition will accelerate the growth in Microsoft’s gaming business across mobile, PC, console and cloud and will provide building blocks for the metaverse.

Microsoft will acquire Activision Blizzard for $95.00 per share, in an all-cash transaction valued at $68.7 billion, inclusive of Activision Blizzard’s net cash. When the transaction closes, Microsoft will become the world’s third-largest gaming company by revenue, behind Tencent and Sony. The planned acquisition includes iconic franchises from the Activision, Blizzard and King studios like “Warcraft,” “Diablo,” “Overwatch,” “Call of Duty” and “Candy Crush,” in addition to global eSports activities through Major League Gaming. The company has studios around the word with nearly 10,000 employees.

Bobby Kotick will continue to serve as CEO of Activision Blizzard, and he and his team will maintain their focus on driving efforts to further strengthen the company’s culture and accelerate business growth. Once the deal closes, the Activision Blizzard business will report to Phil Spencer, CEO, Microsoft Gaming.

“Gaming is the most dynamic and exciting category in entertainment across all platforms today and will play a key role in the development of metaverse platforms,” said Satya Nadella, chairman and CEO, Microsoft. “We’re investing deeply in world-class content, community and the cloud to usher in a new era of gaming that puts players and creators first and makes gaming safe, inclusive and accessible to all.”

“Players everywhere love Activision Blizzard games, and we believe the creative teams have their best work in front of them,” said Phil Spencer, CEO, Microsoft Gaming. “Together we will build a future where people can play the games they want, virtually anywhere they want.”

“For more than 30 years our incredibly talented teams have created some of the most successful games,” said Bobby Kotick, CEO, Activision Blizzard. “The combination of Activision Blizzard’s world-class talent and extraordinary franchises with Microsoft’s technology, distribution, access to talent, ambitious vision and shared commitment to gaming and inclusion will help ensure our continued success in an increasingly competitive industry.”

Mobile is the largest segment in gaming, with nearly 95% of all players globally enjoying games on mobile. Through great teams and great technology, Microsoft and Activision Blizzard will empower players to enjoy the most-immersive franchises, like “Halo” and “Warcraft,” virtually anywhere they want. And with games like “Candy Crush,” Activision Blizzard´s mobile business represents a significant presence and opportunity for Microsoft in this fast-growing segment.

The acquisition also bolsters Microsoft’s Game Pass portfolio with plans to launch Activision Blizzard games into Game Pass, which has reached a new milestone of over 25 million subscribers. With Activision Blizzard’s nearly 400 million monthly active players in 190 countries and three billion-dollar franchises, this acquisition will make Game Pass one of the most compelling and diverse lineups of gaming content in the industry. Upon close, Microsoft will have 30 internal game development studios, along with additional publishing and esports production capabilities.

The transaction is subject to customary closing conditions and completion of regulatory review and Activision Blizzard’s shareholder approval. The deal is expected to close in fiscal year 2023 and will be accretive to non-GAAP earnings per share upon close. The transaction has been approved by the boards of directors of both Microsoft and Activision Blizzard.

Tetszik(14)Nem tetszik(0)


30 komment érkezett a(z) A Microsoft megveszi az Activision Blizzard csoportot poszthoz

 1. 3umkah mondja:

  Nem is a Microsoft nyírja/nyírta ki de oké 😀

  Meglátjuk mi sül ki még belőle.

  Tetszik(2)Nem tetszik(0)
 2. Hard3n3d mondja:

  Ezel a Microsoft tudna az xbox ra csinálni pár exclusive címet az új aktuális cod illetve diablo4 azért fájna sony nak.

  Vajon mikor kerül be a wow a gamepassba ? 😀

  Tetszik(2)Nem tetszik(0)
 3. ben2 mondja:

  Szvsz előbb keményen le kell küzdenie magát a középszerűségig egy cégnek, hogy az MS hajlandó legyen megvenni.

  Tetszik(8)Nem tetszik(0)
 4. yojimb0 mondja:

  A Frostshock ugye nem szűnik meg? 🙂 10-12 éve heti 2-3 alkalommal meglátogatom az oldalt, ha játszom valami Blizzard játékkal, ha nem. Hiányozna.

  Tetszik(11)Nem tetszik(0)
  • Hard3n3d mondja:

   Hát zsidó hancu megkapja majd a judás pénzt a Microsoft tol is 😀

   Tetszik(10)Nem tetszik(0)
  • Astonkacser mondja:

   Most hozom a friss hírt a szerkesztőségi főhadiszállásról: Hancu nagymester személyesen garantálja hogy az FS nem hajlandó megadni magát az imperialista nyomásnak. Készek vagyunk visszautasítani a Microsoft akármilyen ajánlatát és továbbra is működünk az idők végezetéig.

   Tetszik(22)Nem tetszik(0)
   • Hisztigép mondja:

    Legfeljebb a Blizzard még elvhű alkalmazottaival karöltve kilépnek, összekalapolnak egy adag zsetont a magyar rajongóktól és megalapítják a Blizex-et.
    Végülis ha legalább olyan jó lesz mint az amire gondolok, akkor megérné 🙂

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 5. Zibuprofen mondja:

  Wow saved copium.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 6. quapaw mondja:

  Soha az életben nem gondoltam volna, hogy egyszer ezt mondom, de a játékosok csak jól járhatnak (vagy nem rosszabbul) ezzel a vásárlással. A vezetőváltás óta egészen pozitívan csalódtam a Microsoftban, a Blizzard viszont mélyebbre tényleg nem süllyedhet ennél. Hogy is mondják, már nincs mit vesztenünk? Jöhet a Bethesdával karöltve készített Starcraft FPS-RPG hibrid!

  Tetszik(11)Nem tetszik(0)
  • evoken mondja:

   Egy monopolizálódó helyzet nem tudom mikor volt valaha a történelemben kedvező a végfelhasználó számára.
   A Blizzard szempontjából pedig tök lényegtelen ez a deal, egy viziók nélkül lézengő maradvány. Kb tényleg csak arra jók már, hogy a bugthesda rászabaduljon a klasszikus ip-kre és valami ócskaságot csináljanak belőle. Fenomenális lesz.

   Tetszik(5)Nem tetszik(2)
   • Afthraste mondja:

    Mert a WoW most milyen helyzetben van, ha nem monopolban?
    Microsoft gaming még mindig versenyben van a Sony-val, hogy lesz ettől monopol helyzetben?

    Tetszik(1)Nem tetszik(0)
    • evoken mondja:

     Nem azt írtam hogy a Microsoft monopol helyzetben Van Most. Ez egy folyamat. A piacból ekkora részt kiszakítani erőből (lásd még bethesda zenimax ugye, ahol már tudjuk hogy TES pl exkluziv lesz) nekem elég aggasztónak tűnik.
     Direkt szedtem külön a Blizzt, bár nem hinném hogy a wow akár megközelitőleg is olyan monopol helyzetben lenne mint régen.

     Tetszik(1)Nem tetszik(0)
     • Afthraste mondja:

      Én se írtam, hogy a Microsoft monopol helyzetben van Most. De amíg a Sony ott van (meg a Tencent egyébként) addig nem lesz monopol helyzete ha nem összesusmognak.
      WoW-nak az egyetlen "versenytársa" az FFXIV aminek a szerverei a kieg megjelenést se bírják el, az ingyen játékosok nincsenek utána beengedve és még a "WoW refugee"-knak is durván hit'n'miss. Nyilván konkrét számokról nem tudunk beszélni mert egyik cég se ad ki subscriber számokat de az FFXIV emlegetett több tíz milliója az a valaha regisztrált playerszám, a free playerekkel együtt, nem az előfizetők száma.
      Minden más MMORPG ami anno "WoW killer"-ként be lett harangozva lélegeztetőgépen van (SWTOR, TESO, GW2, stb.).
      Új MMORPG-k meg befürödnek mint a New World.
      Valóban annyira monopol helyzetben nincs mint régen, de most már nem áll neki senki ekkora játékokat csinálni és továbbra sincs alternatíva, a monopolság mértékétől függetlenül nem a Microsofttól lesz monopol helyzet, ha már most is abban van.

      Tetszik(2)Nem tetszik(0)
    • Iblys mondja:

     A wow nagyon nincs már monopol helyzetben, több oldal adatai alapján is perpill a FF14-el 2x annyian játszanak mint a wowwal. Ok ott most jött ki új kieg wowban meg uborkaszezon van de ez azért már rég nem monopólium, az kb 10 éve volt 😀

     Tetszik(0)Nem tetszik(2)
   • quapaw mondja:

    A szórakoztatóiparban azért szerintem kicsit máshogy néz ki a monopolizáció. Itt az árakon nem igazán tudnak változtatni, innentől kezdve meg nem egyértelmű, hogy sérülnének-e a végfelhasználó érdekei. Mivel az Activision történelmi mélységekbe süllyedt, ezért nem nehéz elképzelni azt, hogy innen akár fel is vezethet az út egy esetleges teljes vezető és ideológiai váltással (itt az ideológia már úgy is a sárba van tiporva, ezért ez nem is olyan nagy probléma). Elég megnézni a két cég elmúlt időszakban elkövetett projektjeit, pl. az Age of Empires 2 zseniális felújítását, de az AoE 4 is igen jó kritikákat kapott. Ezzel szemben a WC3 gyalázatos mivolta, a D2:R server fiaskói és persze a WoW rosszabbnál rosszabb kiegészítői állnak. Nem mondom, hogy biztosan jobb lesz, de nehezen tudom elképzelni, hogy a helyzeten rontsanak.

    Tetszik(3)Nem tetszik(0)
    • evoken mondja:

     Én alapvetően a Blizzardon túl próbálom értelmezni a helyzetet. Őket viszont szinte csak jól érintheti ez az egész, ez tény. 🙂 A nagyobb képet tekintve viszont nagyon nem mindegy, hogy hova kerülnek a hangsúlyok a piacon, és ezek milyen folyamatokat indítanak el. Nem tudok repesni az örömtől hogy a világ pénzével a segge alatt erőből veszi be a piacot a Micro. Ha a Sony csinálná ugyanezt annak ugyanúgy nem örülnék, teszem hozzá. Bár ott legalább lenne remény/bizalom a minőségi játékokra, viszont ezt egyelőre sajnos nem látjuk jönni a Microsofttól. Csak az ömlesztett gamepasst, mennyiség a minőség rovására.

     Tetszik(6)Nem tetszik(0)
   • quapaw mondja:

    Nem vagyok otthon annyira a közgazdaságtanban, de én úgy látom, hogy itt nem történik igazi monopolizáció. Nem arról van szó, hogy a Microsoft felvásárol 4 különböző céget, akik mind mondjuk rendelkeznek a Warcraft jogaival. Itt adott egy leszálló ágban lévő cég, amely kizárólagos joggal rendelkezik egy pár brand felett, és ezek az IPk most átkerülnek egy felszálló ágban lévő céghez. Nem látom, hogy ez nekünk miért lenne rosszabb, de meggyőzhető vagyok.

    Tetszik(1)Nem tetszik(0)
    • evoken mondja:

     Nyilván nem úgy értettem hogy a piac egésze az övék (lesz), de nézzük meg milyen játékok tartoznak most az xbox/pc alá. Feltételezhetően idővel exkluzivitással (már most tudunk nem egyről), kivéreztetve a riválist. Minőségi exek a Sony oldalán ezt már nem mentik meg, a legagyobb tömeg a tucat játékokkal akar majd játszani inkább. Ez egy kvázi monopol helyzetet teremthet a hardcore gamingben.

     Tetszik(1)Nem tetszik(0)
     • quapaw mondja:

      Igen, ha a nagy képet nézzük, akkor valóban jogosak az aggodalmaid. Én pusztán a Blizzard játékok szempontjából értékeltem ezt a felvásárlást, de a konzolpiac megborítása az biztos, hogy a minőség rovására menne. Ahogy előttem említették, itt nagy szerepet a CoD széria fog betölteni ebben.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Bermuda mondja:

      Háááát, az MS Games és Xbox azért erősen softcrore, már majdnem Nintento softcore, míg égy Activision-Blizzarddal kiegészítve is. Hardcoreban a Steamnek van és a közel belátható jövőben lesz egyeduralma, már ha lehet és érdemes a videojátékos platformokat a sisakos kazuár-mérce szerint szétválasztani.

      Tetszik(1)Nem tetszik(0)
 7. Bandeetos mondja:

  Épp ideje volt windows-ban lecserélni a pasziánszt meg az aknakeresőt…

  Tetszik(8)Nem tetszik(0)
 8. Bermuda mondja:

  Na, most már lassan az összes bloatware gyártó gigacégnek lesz saját MMO-ja - bár feltételezem nem a WoW miatt vette meg a Blizzt a Microsoft, a Call of Duty jogok mellé valószínűleg csak grátisz a Warcraft franchise.
  Az Amazonnak ott van a New World (mondjuk az is amekkora betli lett simán beférne a legnagyobb videojáték bukások közé, de még nem adták fel), a Sonynak a Final Fantasy, s annyira nem titkolt, hogy a Facebook Metaverzuma is amolyan nyugdíjas-kompatibilis MMO akarna lenni, minden felületen kínosan kerülve a videojáték kifejezést.
  Még egy Google meg Apple MMO kell és akkor teljes a lista.

  Tetszik(1)Nem tetszik(0)
 9. Attila mondja:

  Közben Bobby Kotick is üzent a cég alkalmazottainak. A lényeg az, hogy 2023 közepéig jóformán ugyanúgy fognak menni a dolgok, mint most, ami persze csupán azt jelenti, hogy addig kifuttatják az összes most futó fejlesztést, aztán kezdődhet a szép új világ a Microsoft szárnyai alatt.

  https://activisionblizzard.com/newsroom/2022/01/defining-the-future

  Tetszik(7)Nem tetszik(1)
 10. Singulus mondja:

  Egykoron szeretett kiadom, a gyerekkorom, a fiatalkorom emlekei most hullanak porba... szomoru volt nezni a halaltusajat ennek a cegnek, akik azt hittem meg fiatalon, hogy orokke tartanak! Kedves Blizzard, minden nehezseg ellenere koszonom az eltoltott eveket... az orult Warcraft 3, Starcraft LAN partikat, Diablo 1 merhetetlen elmenyet... A Diablo 2 LOD tokeletesseget... hjaj.. stb.. Koszonom!

  Remelem a Microsoft tud majd kezdeni ezzel a helyzettel valamit, remelem nem csak meg rosszabb lesz minden ezutan... es kerlek a Diablo 4-et csinaljatok meg ugy, hogy melto befejezese legyen a cegeteknek... hogy amig elek legyen mivel jatszanom majd.

  Tetszik(6)Nem tetszik(3)
 11. tsirche mondja:

  Na akkor kezdem a tippelgetést a wow jövőjét illetően:
  Szerintem a jelenlegi formában elengedik a kezét, de mivel egy elég ütős IP-ről van szó veszni nem hagyják. Egy új, minden platformon élvezhető WoW2-ként fogják újjáéleszteni.
  Az árazást illetően 2 dologra tudok tippelni: vagy ingyenes lesz (gamepass természetesen), brutálisan kitömve ingame vásárolható cuccokkal, vagy meghagyják külön előfizetősként (de természetesen gamepass akkor is szükségeltetik), cserébe kevesebb ingame shoppos kütyüvel.

  Tetszik(4)Nem tetszik(6)
 12. Csipa mondja:

  Elfelejtitek,hogy ez a Blizzard már vagy 10 éve nem az a blizzard ami volt.
  Ez csak a név ami maradt az utolso csontok a nagy cégből ami olyan játékokat rakott le az asztalra mint
  a lost vikings, blackthorne, teljes warcraft,starcraft meg diablo.
  Egyik játékuk sem volt igazán eredeti ötlet, de mindig volt benne az a plusz ami kiemelte a játékait a tömegből és ez az ami régóta hiányzott a Blizzardbol szerintem.
  Rá ültek a WOW sikerére és amikor már lefelé ment a szekér eladták a céget az activision nak (direkt kisbetűvel)

  Tetszik(2)Nem tetszik(1)

Vélemény, hozzászólás?

Back to Top ↑
 • FS DISCORD

 • FrostShock!

  13 User(s) Online Join Server
  • realbaffle/Quellcrist/Amadino
  • Greenaxe
  • arkarial
 • KOMMENTEK

  • tntmaxy on 10 éves a Diablo IIIMegint elröppent egy évtized, amindenit.
  • Afthraste on Diablo Immortal: Már a boltokbannekem még csak előregisztráció van ugyanúgy
  • warruth on A Kárhozat BirodalmaÚgy bírom ezeket a fantazys tájegységneveket. Ha én egy fantazy világot építenék, abban tuti lenne egy olyan erdő, amit úgy
  • Afthraste on Warcraft Arclight RumbleVannak dolgok amik jobbak voltak és vannak amik jobbak most, de ne bagatellizáljuk el ha lehet azt a témát, hogy
  • Iblys on Warcraft Arclight RumbleKiváncsi leszek mi lesz akkor a monetizáció, az mondjuk vicces (és elég szomorú) hogy külön ki kellett emelniük hogy nem
  • tsirche on Warcraft Arclight RumbleErről az a pár éves szituáció jut eszembe, amikor a Fallout kapott egy mobilos időkitöltő játékot (Shelter) a főcím megjelenéséig,
  • warruth on Warcraft Arclight RumbleÍgy van. Ha valaki kérdezi, szerintem is undorítóan néz ki, de nem csinálok belőle nagy ügyet, hanem elfogadom, hogy már
  • Bermuda on Warcraft Arclight RumbleNekem mondjuk semmi bajom vele - sőt, aranyos arcadenak néz ki. A kiégett kazuárok és Warcraftról fogalmatlan fiatalok a célközönség,
  • Hatba on Warcraft Arclight RumbleAnnyira kringe hogy arra nincs szó. Se több szóból álló kifejezés
  • Attila on Warcraft Arclight RumbleNem az lesz. "The interview also states that the developers have confirmed that "there are no NFT or gacha mechanics
  • grobs on Warcraft Arclight RumbleSzekunder szégyenérzet. Ha film lenne azt mondanám ez annyira szarul néz ki, hogy jó is lehet. Blizzard-nál mostmár csak kínaiak
  • Iblys on Warcraft Arclight RumbleNem találtam még róla konkrét infót de nekem nagyon úgy tűnik ez gacha lesz. 60 karakter, gondolom minden karakter gearelhető,
  • Afthraste on Warcraft Arclight Rumble"THE WARCRAFT® UNIVERSE IS GOING MOBILE" promó szövegből azt gondoltam, hogy valami tényleg Warcraftos gameplay lesz (ezzel a címmel úgy
  • Iblys on Warcraft mobil játék bemutatóKözben kijött a trailer, vissza az egész, a clash of clansra ráhúztak egy warcraft zubbonyt. vicc
  • Szinkron on Warcraft mobil játék bemutatóEz valami egészen röhejes, hogy mi lett ebből a cégből. Ciki.