World of Warcraft Classic megjelenés - Mennyi is? Várjá' csak...


DIABLO no image

Készült 2011. szeptember 20. | írta Aleph

11

Tőzsde híreink

A jó kis régi benzines kannát porolom most le egy poszt erejéig: Diablo Real Money AH. Korábban már volt pár szó az alapvető működéséről, de ahogy közeledik(?) a Diablo 3 megjelenése, egyre jobban felforr a levegő a “2012-es munkahely teremtő”, valódi pénzes kereskedelem körül. A következő hírek hallatán jó eséllyel az AH-s öreg rókák dörzsölhetik/tördelhetik előre a kezüket. Kékek, részletek és AH (egyelőre csak goldos) bemutató videó a tovább gomb lenyomása után.

Most derült ki nem rég, hogy a PayPal lesz a valódi-virtuális pénz konverzióért felelős cég, ahogyan azt sokan sejtették. A Paypalos tranzakciókkal kapcsolatban Bashiok egy elejtett mondat középen kitért rá, hogy bezony a nehezen megkeresett virtuális javaink forintosításán is lesz egy százalékos költség. Ha tehát szeretnénk átváltani egy nagyobb összeget USD-be, abból nagyobb részt fog a Blizzard leharapni magának – ami az eddigi csak fix árakkal dolgozó rendszerben jócskán megkurtíthatja a bevételeinket. A pontos százalék még várat magára. Ha tehát el akarunk adni egy tárgyat, majd az abból befolyó pénzt családi házba vagy párizsiba akarjuk beforgatni, akkor a következő költségekkel kell számolnunk:

 • Listing Fee: Ez ugyan kikerülhető, hiszen biztosítva lesznek ingyenes lehetőségek is. Így ha kivárunk, akkor ingyen tehetjük fel a tárgyat RMAH-ra.
 • Transaction Fee: Ez viszont cudarul le fog vonni egy bizonyos összeget minden sikeres eladásunkból. A pontos összeg még nem ismert, de fix szám lesz, így a nagyobb összegű licitek után nem fogjuk annyira fájlalni.
 • Cash out Fee: Ez akkor csippentődik le, amikor ki akarjuk venni az eBalance-ról a pénzt. Ha benntartjuk a számlán és Blizzardos termékekre költjük el, akkor ez természetesen nem érvényes.
 • Paypal valuta átváltás: Természetesen az átváltás során is fel fog lépni egy költség, aminél használhatjuk a saját bankunk átváltási rátáját, de mindenképpen ez is levon a végső összegből.

A napokban startolt el a Diablo tőzsdecápa képző, ami máris két, alapvető piaci fogalmakat magyarázó cikkel is gazdagodott (első és második rész). A jövő Gordon Gekkoi már be is tehetik a kedvencek közé az oldalt mert az ígéretek szerint igazi piacfigyelőként fog működni: statisztikákkal, GOLD-USD árfolyamokkal és market hackelési kisokossal.

Napi market hack fail: Kutyasétáltatás közben eljátszottam az ötlettel, hogy a 8 napos internetes vásárlások után járó elállási jogommal élve majd jól kifacsarom a drága itemeket a rendszerből és visszaküldöm 8 nap után. Kicsit utánanéztem és a sajnos ez a jog nem él az aukciós vásárlásoknál. Nem is beszélve arról, hogy a Blizzard jogászok által megfogalmazott jogi nyilatkozat kb. 12 helyen kasztrálta volna ki az ötletemet. Nagyon reggel volt még.

Van valakinek ennél egy kicsivel jobb ötlete?

 

Tetszik(0)Nem tetszik(0)

Tags: , , ,


 • Vilendor

  Lemegyek a piacra, veszek programozó könyveket, kiképzem magamat hackernek, beépülök az Anonymusba, ráveszem őket hogy törjük fel az RMAH-t és PayPalt, ellopom ~10 millió ember bankkártya információját, Blizzardal fizettetek 100 millió dollárt a hallgatásomért és hogy ne használjam a kártyákat és ne járjanak úgy, mint a Sony.
  Aztán boldogan élek, míg meg nem halok.

  Vagy csak beiratkozok Harvard Egyetem gazdaságtan szakára, gyorstalpalón elvégzem, klónozom Soros Györgyöt tanácsadónak, felveszek 100 kínai emigránst rabszolgának akik az instrukcióim alapján kifosztják az egész diablo3 közösséget.
  Aztán boldogan élek, míg meg nem halok.

  Most mé' ezek se nagyobb hülyeségek, mint amit te akartál 😀

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://www.tsw.hu/ Menorel

  Aleph, Dundun, Westy: Mikor feljöttem az FS!-re egy picit megelődtem, hogy vajon jó helyen járok-e. Üdv a régi/új bloggereknek 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • pirosbicikli

  Szevasz Menorel 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • LYREE

  Már látom is a szemem előtt, hogy az OTP főoldalán a devizaárfolyamoknál december 5-én az USD alatt megjelenik a Gold. És a Forint megint csak bukni fog.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • CivDav

  a gond az hogy a valódi pénz hallatán mindenki ezt fogja tolni, óriási konkurencia lesz, és nem lehet majd épkézláb módon pénzt csinálni ebből. wowban pl. nincs ilyen és kicsi a konkurencia. már egy ideje ah kereskedőt játszok, és relatíve hamar elértem a 2 millió goldot (amit igazából ha illegális utakra térnék sok pénzre be tudnék váltani, de nem fogok), csak sajnos d3-ba szerintem havi 20k hufnak megfelelő usdnél többet óriási ah varázslással se lehet majd kicsiholni, mert különben mindenki azt csinálná. kár 🙁

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • LYREE

  @CivDav:

  2 millió gold és nem akarsz illegális útra térni? Írd bele az önéletrajzodba. Addig szabadulj meg tőle amíg tudsz mert az utóbbi 1-2 évben rohamosan lecsökkent az értéke és egy Diablo 3 Release után kb. csak a wowos karakter popótörlésére lesz alkalmas, mindamellett, hogy a wow csak a pénzt viszi el.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • kolbaszka

  Az egész real money ah-ban nem a haszon a lényeg, hanem hogy hazaérve a munkából nyugodtan mondhatom az asszonykának, hogy azért játszom már 5 órája mert pénzt keresek...

  éljen a blizzard 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Ghostboci

  Szeretném lehűteni a kedélyeket, mielőtt valaki otthagyná az iskolát/krumplisütőt hogy főállásban Diablozzon egy "februárra az enyém leszel" felíratú Lamborghini fotóval a monitor mellett.

  WoW-ban eszetlen goldokat lehet keresni, de ennek az oka a piac tökéletlensége. Ezt a fogalmat egy egyszerű példán keresztül tudom bemutatni: most éppen azzal szedem magam gennyesre, hogy megveszem olcsón az obsidiumot, elemenitumot, gyártok Stormforged Shoulder nevű itemet, disenchantolom, a shardot meg eladom. Egy shard benne van 40G-ben, ha csak 80-ért megy el, rossz napom van. Reset napon elmegy 50-100 db.

  Ezt bárki más a szerveren is eljátszhatná, de nem teszi, mert
  * nem érdekli a gold
  * túl hülye hozzá
  * nincs annyi kezdőtőkéje, hogy felhúzza a blacksmithinget és az enchantingot

  Tehát a profitom abból van, hogy monopolhelyzetben vagyok. Mi lenne, ha jönne egy ugyanilyen? Nyilván az árak esnének, addig, amíg egyikünk azt nem mondja, hogy csinálok inkább valami mást, például árulok landslide enchantot meg belt bucklet. Csakhogy ezekre a helyekre is csak azért mehetek, mert ott kevés a konkurencia.

  Mi lenne, ha végtelen számú konkurencia lenne? Minden elképzelhető itemet sokan gyártanának, így mindegyiken nagyon kevés lenne a profit, így nem lehetne sehova máshova elmenni, mint farmolni, dailizni.

  Ez lenne a tökéletes piac, ahol mindenki azonos goldot kapna azonos munkamennyiségért (nem azonos idő alatt, hisz ha 2x annyi mobot farmolsz mint vérpisti a spiritre gearelt warrijával, akkor 2x annyi goldod is lesz).

  No mármost Diablo 3-ban csak 2 AH lesz, a hardcore meg a normal. Azaz mindkettőre jut vagy 1 millió játékos. Ráadásul az item-osztályok száma jóval kevesebb lesz (kevesebb slot, egyszerűbb crafting ...). Tehát a D3 gazdaság közel tökéletes piac lesz, azaz azonos munkával mindenki ugyanannyit fog keresni.

  És akkor még nem is beszéltem a botokról amelyekből tuti hogy annyi lesz, mint égen a csillag, pont azért, mert a bot 0 embermunkával farmol, a semmiért 1000 Ft pedig nagyon sok.

  Azt akarom kinyögni, hogy normális játékosnak nem lesz számottevő bevétele, aki meg ráfekszik, farmol, elad mindent amit talál, havi 10 ezer forint nagyságrendben tud összeszedni, aminél még szórólapozással is többet kapsz.

  Végülis ez egy JÁTÉK. Mégis, mire föl gazdagodnál meg belőle?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • LYREE

  @Ghostboci:

  Szerintem nem nyitna real money AH-t a blizzard, ha nem számolt volna a botokkal. Valószínüleg aktív "anti-cheat" fog működni mint kezdetben diablo 2-ben is megvolt ez. Battle.net-en ha MH-val felmentél vagy bot-tal 1 napba se telt és auto bannolt voltal. Ma ez ugy nezki, hogy van egy program D2NT (nem titok) ami egyben MH, BOT, stb. minden van benne. Mint írtam nem titok, de a Blizzard leszarja mert nincs értelme szűrni. Nem hiszem, hogy Diablo3-at a Real Money AH miatt így le fogják szarni. WoW-ból meg ne induljunk ki mert azt még jobban leszarják. WoW-ban semmifajta figyelést nem végeznek egy bot-ot úgy lepleznek le, hogy kapják a support emailt és ez alapján néznek utana, de maguktol nem.

  Másrészt egy kicsit az AH-rol. A diablo2-ben ugy hogy botok vannak minden játékosnal még igy is jo penz lehet beszedni a cuccokert és ez egy uj jatek eseteben ahol nincs bot es 0rol indul mindenki nagyon kecsegtetönek tunik szamomra. Én ugy szamolok vele, hogy igenis ha hasonloan ultraritkan esik majd a loot mint diablo2ben (ami azt jelenti, hogy 24 óra folyamat botozás alatt esik egy high rune) akkor 1-2 drop esetében a játék alatt lehetőségünk lesz arra, hogy zsebpénzt keressunk.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Hancu

  @LYREE: "WoW-ban semmifajta figyelést nem végeznek egy bot-ot úgy lepleznek le, hogy kapják a support emailt és ez alapján néznek utana, de maguktol nem".

  Szerintem meg ne beszélj hülyeségeket.

  Bocinak meg igaza van. Egy: az óriási és globális piac miatt nem lehet majd monopóliumra játszani. Kettő: ha lesz biznisz a sima farmolásban, az az ázsiai farmereké lesz, akik lenyomhatják addig az árakat, míg a végén csak havi 15-20k-t keresnek vele. Nekik az is bőven megéri, neked meg nem.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Vilendor

  @LYREE: @Hancu:
  Részben igazad van: botért bannolások 80%a többi player reportjából jön, 10% elavult botok használatából amiket lát a warden, maradék 10% pedig a beépített szűrőkből, amikhez viszont ultra nagy baromnak kell lenned hogy fenn akadj (pl ha nem veszel fel questet és napokig csak mobokat ölsz, repül a ban. Van a questlogodban 1 quest, már nem) De az is tény, hogy kb 5 perc beszerezni egy működő, warden által nem érzékelt botot. Diablo3-ban is lesz, biztos vagyok benne, az is több hónap lesz mire a különböző hibákat kihasználó hackeket kijavítják. Mondjuk én élek-halok a tiltott dolgokért, szóval alapból két D3 kulcsot veszek majd, az egyikkel rosszalkodni, köpjetek le 😀

  Az AH-val pedig szerintem lehet majd jól keresni, csak rá kell feküdni a ritkaságokra. Ha olyanok lesznek tárgyak statjai mint D2-ben, akkor nem elég kifarmolni mondjuk egy fegyvert, hanem be is kell mákolni, hogy a változó értékek jók legyenek rajta. Míg a gyengébbek pár euroba kerülnek, addig a perfekt cuccok akár pár száz körül is mehetnek.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
Back to Top ↑