World of Warcraft Classic megjelenés - Mennyi is? Várjá' csak...


DIABLO no image

Készült 2011. november 23. | írta pirosbicikli

13

Stackeld a jószágot

Botor módon átsuhantam tegnap az egyik jelentéktelennek tűnő bétás updaten, miszerint az AH-ban már lehet stackelhető itemekkel is lehet kereskedni. Na de mi ebben a pláne? – gondoltam, majd görgettem is tovább. A dolog ugyanis nem ilyen egyszerű, mint kiderült, egy nagyon fontos újítást hozott magával ez a patch. Mégpedig azt, hogy nem kell többet a különböző mennyiség/ár arányú stackek között manuálisan bogarászni; elég lesz beírni, hogy pl. 40 darab teáskannára van szükségünk, az AH motor pedig szépen sorbarendezi nekünk az éppen eladásra kínált teáskannákat, egységárra lebontva, majd összeválogatja nekünk több eladótól egyszerre, és kiadja a végösszeget, ami alapján eldönthetjük, hogy kell-e ez nekünk.

Az eredeti példával szemléltetve, szeretnénk 40 darab teáskannát venni, be is írjuk ezt a keresőbe. Az AH-ban éppen a következő eladó teáskannák vannak, darabár szerint sorba rendezve:

Db Tárgy Buyout / db Buyout total
— ——— ———- ———–
1 Teáskanna 10 gold 10 gold
10 Teáskanna 10 gold 100 gold
10 Teáskanna 11 gold 110 gold
7 Teáskanna 12 gold 84 gold
20 Teáskanna 12 gold 240 gold
8 Teáskanna 13 gold 104 gold
25 Teáskanna 14 gold 350 gold
50 Teáskanna 18 gold 900 gold

A motor ezután összeválogatja nekünk a 40 darabot:

1 Teáskanna x 10 gold = 10 gold
+
10 Teáskanna x 10 gold = 100 gold
+
10 Teáskanna x 11 gold = 110 gold
+
7 Teáskanna x 12 gold = 84 gold
+
12 Teáskanna x 12 gold = 144 gold

Összesen 40 teáskanna 448 goldért. Ha ezt megvesszük, és újra rákeresünk ugyanerre, a következőt fogjuk látni:

Db Tárgy Buyout / db Buyout total
— ——— ———- ———–
8 Teáskanna 12 gold 96 gold
8 Teáskanna 13 gold 104 gold
25 Teáskanna 14 gold 350 gold
50 Teáskanna 18 gold 900 gold

Szerintem nagyon okos, kellemes megoldás, nem csodálkoznék, ha a pandákkal együtt a WoW-ba is megtalálná az útját.

A történelmi hűség kedvéért álljon itt az eredeti kék is.

As of the latest patch, stackable items can now be bought and sold on the gold Auction House. We’re introducing crafting materials as the first stackable item, which includes Common Scraps, Subtle Essence, Fallen Teeth, and Petrified Bark. In the future, players will be able to trade a variety of stackable items including dyes, books, and gems.

So, what makes stackable items different?

In terms of the Auction House, stackable items are designed to make your life easier when it comes to buying or selling in bulk. Rather than having to hunt through pages of listings yourself to find the best-priced stack, you can instead select the stackable item type you’re looking for, type in the amount of the item you want, and then buy that amount for the lowest price currently available to the market. This may mean that you’re buying from multiple sellers at many different price points, and the Auction House will manage all of those individual purchases for you automatically.

Similarly, you can use the Auction House to quickly place your stackable items up for sale. Simply choose the amount you’d like to sell, type in the sale price for an individual item, and your auction is ready to go. Since the Auction House manages how others will purchase your items, there’s no need to separate your items into smaller stacks or list them individually.

In part, this system in general is meant to mimic commodities in the real world. You buy generic goods, from many people, and the price of the units adapt over time as supply and demand change. To provide an example, let’s say you want 50 Common Scraps. Based on a hypothetical market, you could end up buying:

25 Common Scraps for 0.45 apiece from Bob

15 Common Scraps for 0.46 apiece from Steve

And 10 Common Scraps for 0.55 apiece from George

The Auction House will make each of these individual purchases for you based on your original order.

It’s important to note that you will always buy all of the stackable items listed at the lowest available price first before moving on to the more expensive ones. Also, before you buy, you will be presented with an “invoice” for your order which includes the amount and price of each item before you make your purchase. So, in this example, if there are 50 Common Scraps available at 0.45 apiece, you would be presented with an invoice showing you that you’re buying 50 at that price point, as well as a dialogue box to confirm the total purchase for 22.50.

We encourage you to test out this new system at your convenience and then let us know what you think! For general feedback, go ahead and drop us a line here or in the Beta Feedback forum. For issues using the Auction House or buying/selling stackable items, please post in the Beta Bug Report forum.

 

 

Tetszik(0)Nem tetszik(0)

Tags: , ,


 • Kobor

  Na végre, wow-ban a default AH interface nagyon vacak.
  Azt sem tudja megkeresni (amit már a web-es tud), hogy megtalálja a BO/darab sserinti legolcsóbbat, mert előszőr összes BO ár szerint rendezve lehozza az elős 50 darabot, majd abból az 50 darabból lehet már rendezni BO/darab szerint a legolcsóbbat. Így semmit nem ár, ha valami marha betesz 300 darab cloth-ot egyesével, akkor jó ideig csak azokat lehet látni, mikor lehet, hogy 20-as csomagban van jóval olcsóbb is.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • LYREE

  És ha nincs olyan kombinácio amibol osszejonne a 40 darab? szoval csak 39 vagy 41? 😀 meghal a rendszer

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Shadowsun

  @Kobor: Vannak erre a problémára jó kis addonok 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Kobor

  Ha jól láttam pont ezt csinálta a példában, nem?

  20 Teáskanna 12 gold 240 gold

  Ebből levett 12 darabot, és marad 8 az új keresés után.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • pirosbicikli

  Lyree
  ha több van belőle az nem gond, mert levonja a következő stackből - pont ez a lényege a rendszernek, hogy nem kell egész stackeket venned ezentúl.
  gondolom ha kevesebb elérhető van, mint amennyit szeretnél, akkor felkínálja a maximálisan megvásárolhatót, te meg eldöntöd, hogy elég-e az neked.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Delfi

  @pirosbicikli: Viszont innentől megdöntik azt az alapszabályt, hogy nagy tételben olcsóbban adom, és nem fogok kitenni 20x4 goldért valamit, amit egyesével 5,50-ért adnék.
  Persze én most wowról beszélek, mert a Diablóban másképp jön ez ki a kötelező fizetés miatt(dolláros ah esetén).

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Mongrel

  Aztán időközben míg Te azon gondolkodsz kell-e vagy sem, valaki megveszi a 12 legolcsóbb teáskannát, és jön a üzenet, hogy "Bocs, újrakalkulálok". Ha pedig ezt elkerülendő, foglalást csinál a teáskannáidra és nem veheti meg más amíg Te gondolkodsz, akkor vagy megakasztod a teáskanna kereskedést az AHban, vagy lesznek okos emberek akik manipulálják az árakat.
  Blizzard okos, biztosan megoldja.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Delfi

  @Mongrel: Vajon tényleg ennyire megterhelő lenne a vásárlás? 🙂 Elég lenne az alap uit felbővíteni olyanra, mint amiket tudnak az addonok, rögvest nem lenne gond ezzel. Ha valóban ár szerint teszi sorba, akkor ránézek, ez tényleg 3 copperrel olcsóbb, de itt meg kell bennem 87 darabot, akkor inkább megveszem 1 ezüsttel drágábban. Ha pedig nem sikerül a vásárlás, akkor megveszem a következőt. Ha nagyon nem sikerül a dolog, akkor tolok egy refresht, mert valaki kilóra megvett mindent. 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • pirosbicikli

  Több szempontból is előnyös és könnyebben áttekinthető lesz szerintem ez a rendszer. Az egyetlen meghatározó szempont innentől kezdve az ár/darab lesz. Cserébe nem lesz exploitolható a "berakok 1 darabot annyiért amennyi egy stack", az egyetlen darabos aukciók is ugyanolyan súllyal esnek a latba, mint a sokszázas tételek. Plusz szerintem az értelmetlenül egymás alá ígérgetést is stabilizálni fogja, hiszen az olcsón feltett anyagok villámgyorsan kipörögnek majd a piacról az új rendszer miatt.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Middreks

  Ha jól értelmezem, akkor bye-bye kismillió egyesével berakott item az AH-ban és hello berakom az egész 20as/50es/100as stacket, aztán majd elviszik, szerintem okos ötlet.
  Az tény, hogy ezzel "megölik" a hatalmas stack, de jóval olcsóbb egységár koncepcióját, de engem különösképpen nem zavar, egyszerűsíteni akarják az AH-zást, meg gondolom a RMAH-ra találták ki elsősorban, hogy minél olcsóbban tudjon vásárolni az ember.
  Majd meglátjuk mi sül ki belőle.
  (UI.: Én is használtam AH addonokat WoW-ban)

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Lacu

  @Mongrel: megint jönnek a tőzde cetek.. 😀 múltkor nem épp ezt vesézgettük? 😀
  @Middreks: számomra az (lenne) a vonzó AHzós megoldás, hogy van x db papucsom, y db teáskannám, én felkínálom az összeset, egység áron, és abból csak annyit vesznek meg, ami nekik kell, nekem a lehető legkevesebbet kelljen kattintanom.. és a lehető legtöbb emberke tudja megvenni a (számomra) legjobb áron, nem érdekel engem, hogy ők egyet, 2öt, vagy 99et vettek-é meg.. hanem, hogy elkelljen a portéka.. és a gold csörögjön a postaládámban.. berakom az xy db-ot, fogyasztói áron, és egyetlen stackként látszik, páciens kiveszi ami kell neki, és mint a piacon: kérek egy almát, 2 lett, maradhat?!

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • toffi23

  A Bid-részre viszont kíváncsi lennék. Ahhoz is bevezetik vajon? Vagy ha Bid-et nyomok valamire, akkor azt elvihetik ezzel a rendszerrel vagy lefoglalja nekem? Ezzel lehetnek kisebb összeakadások, de gondolom legtöbben nem élnek a Bid lehetőséggel, legfeljebb ha egy nagyon drága itemről van szó, abból meg úgysem vesznek nagy mennyiséget (fegyver, mount, egyéb felszerelés)

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • pirosbicikli

  Ahogy a kék is írja, ez elsősorban a nagytételben történő vásárlást hívatott elősegíteni. De bid-re simán működhet ugyanez a logika, ugyanúgy, ahogy most a jelenlegi helyzetben is: licitálsz, amíg vezetsz, a tied, viszont aki BO-lja az elviszi előled.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
Back to Top ↑