World of Warcraft Classic megjelenés - Mennyi is? Várjá' csak...


DIABLO no image

Készült 2012. augusztus 2. | írta Barnus

12

Néhány konkrétum az AH változtatások kapcsán

Végre kaptunk néhány kéket, melyben egy-két kérdésre választ kapunk.

Eleinte csak egy 4. szűrési beállítási lehetőséget rebesgettek, de szerencsére újra átgondolták a dolgot és rájöttek, hogy a 4 is nagyon karcsú. A jelenlegi 3-at 6-ra fogják bővíteni és a beírható számokat pedig 3 számjegyről 5-re módosítják, mert jelenleg pl. nem lehet rákeresni 2500 life after each killre, hisz a max érték 999.

We’re looking to bump the number of Preferred Stats slots from 3 up to 6. We’re also looking to bump the number of digits in the “Min Value” window from 3 to 5 (so you can search for Preferred Stat values higher than “999″)

Már korábban szó esett arról, hogy az 1.04-be bekerül az aukció bármikori visszavonása funkció. Természetesen csak olyan tárgyakat tudunk Canecelezni, amire még nem licitáltak. A tervek szerint továbbra is az 1.04-ben debütál a funkció, de fenntartják a változtatás jogát, ha esetleg a tesztelés és implementálás során bármi közbe jönne.

We definitely want to provide players with the option to cancel an auction (at any point after it’s posted) so long as it does not have any bids. Right now, we’re looking at this for 1.0.4, but that of course may change depending on implementation and testing.

Felmerült a kérdés, hogy a WoW-os AH-hoz hasonlóan beállítható lesz-e valaha az aukció hossza. Ennek bevezetését nem tervezik a Diablóban, marad a másfél nap.

És végül egy nagy hiánypótló funkció. Nagyon bosszantó az, hogy jelenleg az eladott cuccaink statjait nem tudjuk megtekinteni. Fogalmunk sincs, hogy mit adtunk el. Gold AH esetében ugyan lehetőségünk van megnézni az eladott tárgyat, amíg nem küldjük a stashbe az aranyat, hanem belinkeljük a “chatre”, de ez sajnos RMAH esetén nem működik, hisz ott nincs aranykupac. Ha minden igaz, akkor hamarosan a Completed fülön meg fogjuk tudni tekinteni a cuccokat, amik eladásra kerültek. Elég gáz volt eddig, hogy mindent Screenshotolgatni kellett, ami RMAH-ba került és onnan kellett visszanézni, hogy mit sikerült eladni.

You mean stats of items in the Completed tab? If so, yes — that is functionality we’re looking to add. We’re also looking to make it so that you can see the listing price of unsold and cancelled items in the Completed tab, as well.

 

Tetszik(0)Nem tetszik(0)

Tags:


 • tpedro

  Nem ártana valami szűrési lehetőség is: sold/cancelled stb

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Fortress

  Látom az előnyét a változásoknak, de meglesz a hátránya is. Eddig elég simán lehetett olyan tárgyakat venni áron alul, ahol volt rajta valami kis extra 4. dolog, mondjuk pickup radius, thorns, health globe bonus. Sok esetben ennek a kis extrának nem volt felára, mert 3 dologra lehet rákeresni csak és az itemeket berakók is tisztában voltak ezzel - kb csak a 3 fő dolgot nézték a tárgyon az ár meghatározásánál.

  A változás után viszont simán elképzelhető hogy a legtöbben majd minden kis extrát beállítanak a keresőbe, és úgy árazzák be az itemjeiket, jóval drágábban adva azt az ilyen apróságok miatt.
  Persze a kívánt item megtalálását megkönnyíti majd, de szerintem több hátránya lesz. (legalábbis nekem barbárként nem jelent akkora gondot a 3 filter használata)

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Impi768

  Te jó ég ha ezt is kijavítják akkor miről fog menni a sírás:S

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://eu.battle.net/wow/en/character/ragnaros/Baci/simple Baci

  @Impi768: Arról, hogy erre ennyit kellett várni, vagy semmiről, mert már a kutya se játszik vele...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Aryx

  @Fortress:
  Ez miért probléma? 1 hete próbálok eladni egy 5/5 releváns értékkel rendelkező nyakláncot, de sajnos az alapértékek után vagy critdamage-re, vagy MF-re, keresnek rá, és sosem mindkettőre... az meg hogy esetleg egy cuccban Socket is van, csak akkor éri meg beírni a keresőbbe, ha low level alt-nak keresel olcsón erős cuccot...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Fortress

  @Aryx: Persze két oldala van a történetnek. Én a saját szemszögemből néztem. Nem sokat farmolok már, nincs minden nap 1 tonna eladnivalóm, főleg nem olyan amihez 3nál több filter kellene.
  Én vásárlói szemszögből nézve írtam, hogy jobb így a rendszer talán. Miért?

  Vegyünk mondjuk egy tank barbárt. Keresel magadnak chestet. Beírod mondjuk hogy 100 vit, 100 str, 70 allres. Esetleg sorbarendezed a találatokat armor szerint, és akkor kaptál 4. filtert is. De olyan sok hasonló item van AHban amik közül mondjuk 1-2n van health globe bonus, vagy melee attackers take dmg hogy ha azokat ha el szeretné adni a tulaj akkor a kevés szűrési lehetőség miatt ezeket kb el kell felejtenie a tárgyon, mert úgyis vit, str, allres-el találnak majd rá az ő itemére is. Tehát versenyképes ár ez esetben azt jelenti, hogy nem pakol rá hatalmas felárat az itemre, holott azért a globe bonus sem vehető semmibe. Tehát a vásárló jól jár, mert tud venni olyan chestet ami többet tud adott esetben mint a hasonló statos chestek, de ugyan annyiba kerül, vagy alig többe.

  Az új 6filteres rendszerben viszont már úgy fogják megállapítani az eladók az item árát, hogy előtte az AHban arra keresnek rá hogy str, vit, allres, globe. Ebből nyilván jóval kevesebb van, tehát sokat nem fog megtalálni ami adott esetben sokkal olcsóbb, ezért ő is jó nagy felárat rak a globe miatt az itemre.

  Így egy átlag user, akinek nincs több100 millió goldja nehezebben fog tudni ilyen apró bonusokhoz jutni tárgyakon. Erre értettem, hogy jó így a rendszer.

  A mostanival is meg lehet találni a megfelelő itemet, legalábbis tank barbárként nekem eddig sikerült. Vállasnál pl úgy kerestem hogy all res, vit, life%, sorbaraktam armor szerint és elkezdtem nézegetni hogy melyiken van a fent említetteken kívül még str is. Ha kellően magas statra keresel rá, mert mondjuk infernohoz öltözködsz, akkor úgysincs közel tökéletes itemből olyan sok, hogy ne tudd végignézni azt a pár oldalt.

  Ami hibája van az AHnak, legalábbis szerintem, az a damage-re rákeresés caster offhandnél, attack speed%-ra DH quivernél, illetve ékszereknél sem ártana filter a damage-re, ott is sokat számít ha van rajta, de nem lehet rákeresni jelenleg.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Kobor

  Na végre, de ezeknek már alapból bele kellett volna kerülnie.

  Mondjuk keresésnél megadhátnánk egy tárgyat (viszonyítási alapnak), és azokat hozná fel, amin minimum annyi stat van, mint a megadott cuccon. Így nem kellene bírni azt a 5-6 statok kézzel, meg főleg kapcsolgatni a tabok között. Ha nincs ilyen cucc (mondjuk pick up radius és helth globe együtt adott tárgyon), akkor kézzel ki lehetne venni 1-1 statot és újra keresni. Így sokkal-sokkal gyorsabban meg lehetne találni egy eladni kívánt cucc árát.
  Sőt ez a módszer a vásárlásnál is nagyon hasznos lenne, mert a rajtunk lévő cucc statjaival kereshetnénk rá, egy annál jobbra.

  Azt mikor gondolják már végre berakni, hogy a compare tooltip látható legyen már AH-n vagy akár trade-en belinkelt cuccokon is? Mondjuk +100 int vagy 2% crit chance ad több dps-t? Miért kell ehhez táblázatokat nézegetni vagy web-es "armory"-t használni? Benne van a rendszerben, mert a backpack-nél meg tudja mutatni, akkor máshol miért nem??? Minek ilyen tök jó feature-t nem bekapcsolni máshol?

  Különben meg tényleg ezek az extra statok adják meg az ízét a játéknak. A Heath Globe hasznos jó, nekem a Pick up radius ilyen kellemes stat. Egyszer mentem a nélkül, hát mennyit összemászkáltam mire minden goldot felvett a környéken.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Bennytheboss

  D3.hu-ról bemásolom ide is, hátha kíváncsi más is arra, h mit gondolok:
  Megint használhatatlan az ah. HÉTVÉGÉN, amikor a legjobban kéne pörgetni a cuccokat. Már tegnap is kezdett szarakodni. Iszonyat unalmas már, h időről időre használhatatlanná válik a játék. Most nem az apró de iszonyat idegesítő szarságokról beszélek, mint pl, h a quick join néha random lapozgat és rengetegszer léptem már be máshoz pt-ba goblinnál. A többi hibákat nem is sorolom mert már mindenkinek a fülén jön ki. Vajon mikor unják már meg az eu-sok, h kb le sem szarják őket? Azt hiszem nem vagyok egyedül azzal a megállapítással, h ég és föld az amcsi server az eushoz képest. Ott nem mernek egy ilyet bejátszani mert halálra perelik őket. Itt meg mindenki tűr mint a birka, max beírja hivatalos fórumra a fájdalmát amit meg magasról leszarnak. Valószínűnek tartom, h ott véletlenül semmi gond sincs az ah-kkal, amíg itt meg nem tudsz betenni semmit. Ennek az oka az, h szarnak nagy ívben az egészre. Néha javítgatnak vmi jelentéktelen hülyeséget azt csókolom. Jól megszedték magukat és a kieg-ig úgy is van idejük összedobni vmit. Nagy ívben teszek arra is, h több csapat van, meg bonyolult az egész, nem látom át. Hé blizzard! Képzeld akit érdekelt a játék az max 2 hónap alatt kipörgette és rohadtul unja, h nincs semmi motiváció már a játékban amire rohadt sokat várt. Most lehet goblinozni aminek van értelme és kész. Jah, h majd jön legendary meg set buff. végül is csak ez lenne a játék lelke és az endgame is egyben, az értelmes drop. Sebaj, biztosan nehéz lett volna az eddigi tapasztalatokból tanulni. Az ah úgy ahogy van egy fos, pedig azt hiszem az, h használható legyen, nem csak a mi, játékosok érdeke hanem a tietek is, hibába volt 10m játékosotok az első 2 hétben. Kérdem én, most mennyi van? 2m? Annyi se? Oh és annak a fele bot, értem. Szóval sikerült kinyírni a gazdaságot is, köszi. Pedig én naív hittem nektek amikor beadtátok, h azért kell folytonos net kapcsolat (ami pl engem nem izgat), h ne legyenek csalók, botterek. Persze tudom én, h már halálra kerestétek magatokat mert a marketingesek jó munkát végeztek. Most már mi motiváljon? Ahogy látom cég hírneve már régen nem. Gondoljunk csak az indulásra és arra, h mekkora meglepés ért titeket, h ennyien szeretnének játszani a játékkal az első napokban. Persze én sem vagyok hülye, tudom, h számítottatok rá, h hamar lecseng a roham, és pár hét múlva fele annyian sem lesznek a játékosok. Őszintén szomorú vagyok mert még mindig diablo fannak érzem magam csak már játszani nincs sok kedvem, már ha lehet. Azért remélem éjszakánként jól alszotok és anyukátok sem csuklik egész nap. Nincs mit tenni, várok amíg kapok egy használható ah-t, normális droppot és jó sokára pvp-t. addig is nehogy belehaljatok a munkába, nem venném a szívemre. A sok sírást se olvassátok a hivatalos fórumon, végül is csak ők tartanak el titeket, még ha a fele hülyeség is amit írnak. Kripparian is biztosan össze vissza beszélt a videóiban. Mit érthet ő a játékhoz? Nem is folytatom tovább. Csak egyet kívánok. Hatékonyabb munkát!

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Tojgli

  Sziasztok.... kicsit off és kicsit megkésett, de AH-hoz kapcsolódik.. Remélem valaki hozzáértő méltat azért válaszra 😀
  (az nem off, hogy a keresés bővitésével egyetértek)

  Magamat erősen casualnak mondanám, leginkább solo, néha haverral bohóckodás teamspeak nélkül... inf act1 már a nevetségesen könnyű farmolás, act2 menekülve, bossokra koncentrálva végigment, act 3 jóeséllyel ugyanígy meglehet... DE ezeket nem nevezném játéknak, mivel act2 és 3 elitjei 95%-ban a leverhetetlen kategóriába esnek nekem vagy 3 órányi kiteolás egy pack... így marad az, hogy elhúzom az útból, meghalok, továbbmegyek, vagy átszaladok köztük, lehagyom őket stb... a bossok "arányosan" nehezebbek és a sima pakkok is, az "okés"...
  (dh, 45k dmg, ~300allres, 70k élet, 40%crit, +200%drtdmg, nem tudom mire elég, de ismétlem, részemről amatőrként tolom)

  Amit nem értek: keresnék egy erősebb csúzlit, a mostani 1160dps, 45%crtdmg (b/o ár 3mio), de bármi ami efelett van (egyetlen kritérium a +crtdmg szok lenni) az az "eszetlen" árban van.... 20-80mio (néha akár 2mrd??) indulóárak (és nem különösebben hasznos statokkal felszerelt fegyverek esetében is ilyen árakat látok, mert még egy dex-vit-socket-lifesteal-ias "über" esetében megérteném)...

  azt nem értem, (hosszas felvezetés után ez a kérdés :-D) hogy
  ki és miből veszi meg ezeket???
  én viszonylag sokat farmoltam act1-et (156óra játékidő), de 5mionál drágábban még semmit se tudtam eladni, így megvenni se nagyon... ? (egyetlen tippem: farmerek, hogy kitegyék rmah-ba??)

  Vagy mifenét kéne csinálnom? Elfogadni, hogy inf act2-3-4 nem szólozható (az én képességeimmel :-D) csak ha ráköltök rmah-ban 500eurót?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Pj0tr

  @Tojgli: A problémád abból fakad, hogy 300 allres... Majd ha 1300 lesz próbáld újra. Adj lejebb a dps-ből és a hp-ból. Olvass utána annak, hogy mi az az effective health pool.
  Jelzem, hogy még csak act I-en vagyok túl és változóan 5-6-700 resem van. Ami ismerősök elmondásai alapján még nagyon act II elejére szóló jegy csupán.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Endyr

  @Pj0tr: Ez azert igy nem teljesen igaz. Nekem 2-300 kozott mozognak a rezisztjeim wizarddal, meg van 57-es ruha is rajtam es act2 siman szolozhato. Nem mondom, h nem halok, meg azt sem, h nem talalok olyan packot amit ki kell kerulni (kb 2% csak amugy az ilyen), de nem res-zerg-res-zerg a jatekom. Kiteolva, defensive kepessegekkel siman lehet haladni ott is. Ja es csak 36k a dps-em.

  Kiprobaltam act3at, na mondjuk oda keves vagyok ezzel meg 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Tojgli

  Szia Protr és Endyr!
  Igen, reshiányt tudom (sokmás egyéb mellett). Bár én fő hiánynak most a dps-t érzem, mert hiába a res mg a life meg hiába a kite ha közben nem tudom sebezni őket (és most még nem is a sebezhetetlen-mortaros-falazós-börtönzős-visszahúzós-vámpíros "csodákról" beszélek csak sima elitekről :D)

  De végülis ezzel a kérdést nem válaszoltátok meg, csak egy másik gondom okát.... 😀 (merthogy ez a resist dolog megint már csak gold kérdése...)

  Merthogy a kérdés az volt, hogy

  ki és honnét és miből tud összefarmolni annyi goldot, hogy abból többszázmilliós cuccokat vehessen?

  (Nekem egy bucserrun (cursedhold-tól, temetővel) kb 100-150k goldot hoz, meg nagyritkán pár használható cuccot, de ebből kb 1 év lenne mire összejönne egy ilyen 100millás cuccra a pénz... (és a 100millás cucc még csak nem is ritkaság... tehát valaki megveszi... :-D9

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
Back to Top ↑