DIABLO no image

Készült 2012. október 24. | írta pirosbicikli

60

Diablo 3 – s harmadnapon megteremté a nerfet

Nem kellett sokat várni a múlthéten élesbe került Monster Power Level nerfre – a tegnapi napon hotfixelték az Inferno fokozat MP szintjeit, ami átlagosan 25%-os sebzéscsökkenést jelent a játékos javára:

 • MP1: 109.60% (down from 114%)
 • MP2: 120.12% (down from 130%)
 • MP3: 131.65% (down from 148%)
 • MP4: 144.29% (down from 169%)
 • MP5: 158.14% (down from 193%)
 • MP6: 173.32% (down from 220%)
 • MP7: 189.96% (down from 250%)
 • MP8: 208.20% (down from 285%)
 • MP9: 228.18% (down from 325%)
 • MP10: 250.09% (down from 371%)

Ami az MP-ket illeti, minden más maradt a régiben.

Kicsit az Act 3-as keywardent (Xah’rith the Keywarden) is arculvágták a bunkóval, sokan jelezték ugyanis, hogy kicsit megszaladt a ceruza. Ő így járt:

 • Többet nem kaphatja meg az Illusionist, illetve Fast affixeket
 • Képességei sebzését csökkentették
 • A movement speed-t csökkentésének hatóideje rövidebb lett
 • Kisebb lett a mérete

Nektek mik a tapasztalataitok eddig? Személy szerint mosolyogva játszom napi sok órákat (betudható a hosszú hétvégének is), esnek az itemek, fröcsögnek a mobok, végre Diablo hangulata van a dolognak.

 

Tetszik(0)Nem tetszik(0)

Tags: , ,


 • Taladodo

  Az utolsó sorban az igazság, kezd Diablo feeling lenni, VÉGRE!
  Ha az a beígért pvp nevű csoda is játszható lesz emberi időn belül, akkor teljes lesz az élvezet számomra : )

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Stayalone

  Engem spec nem is a legendary drop rate vonzott vissza, hanem hogy végre sokkal kevesebb low ilvl rare esik infernon.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • stifi

  én is visszatértem hogy benézzek, és 4 napig a képernyőre ragadtam 🙂
  talán ez jót jelent, még nem vonnék le következtetést, inkább csak belogolok!

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • H.Meredith

  Én a MoP-ra máris ráuntam, de a D3 egyre inkább bejövős és inkább ezzel játszok! 🙂

  Ha laza játékot akarok, irdatlan fröcsögéssel akkor MP 1-2-ön játszok. Ha kihívást, izgalmat akarok, akkor pedig tolom fel 7-8-ra 🙂
  És végre a wardenek adnak valami célt is a farmolásnak.

  Jó irányba halad szerintem a játék!

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Proxybug

  "Nektek mik a tapasztalataitok eddig? ":)
  abbahagytam- mert elalszom tőle.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • majd

  Stream lesz még valamikor?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • rapbandita

  MP FTW! 5 ös szinten hullik is az áldás osztjuk is az áldást (no meg néha kapjuk is ^^)

  A dolog legszebb része, végre a számomra legkedvesebb területen (act 1) is lát az ember értelmes dropot. No more kötelező Ghom, vagy agyzsibbasztó Dió runok!

  Egyetlen fájó pont, hogy behalt az RMAH.. de kit érdekel amíg fröcsög a vééééér? nem igaz? 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • ARmES

  Annyira vartam ezt az update-t, hogy hozzafogtunk Torchlight 2-zni. Es olyan hibrid kasztot epitettem, amit a Diablo 3 nem enged meg, mert pl nincs manualis stat pont rendszer. Szoval majd visszajovunk PVP-zni egyszer. Vegtelen farmolasnak igy semmi ertelme...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • dafkid

  Van valami alapod amiért azt mondod hogy most kezd diablo feeling lenni ez a game Taladodo ? Mert ez egy vicc mint a goldos mint a rmah meghalt. Minden vérpistinek millio legendary esik ennek hol van értelme? Szarrá nerfelnek mindent a sok sírás miatt. Inkább szánalmas mint diablo feeling!

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Sunnycake

  @dafkid:

  A két ah valóban nincs túl jól deviszont a játék feelingje 1milliószor jobb mint releasekor ,most már tényleg diablo.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • dafkid

  elég gáz hogy nerf kell ehhez hogy ti ebbe látjátok a diablot.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • arakein

  Diablo feeling??? miről beszéltek??? Jay Wilson a diablo játékok atyja (azaz aki kitalálta) elmondta, hogy ez a játék nem az amit ő kitalált. Szerintem ha aki kitalálta azt mondja, hogy ez nem az amit ő megállmodot eléggé megkérdőjelezhetetlen! Aki erre azt mondja, hogy diablo feeling annak köze nincs a diblohoz... Diablo II runaszavakat farmoltál amiből talán lett jó upgraded. Runaszavak dropja volt hasonló a legendary drophoz, nem ám a mostani minden sarkon legendary van szintühöz persze... Most belenyulsz egy igazán jó dropba és megveszed ah-n az itemet... Ettöl, hogy valamit ami végre nehézséget és némi értelmet hozott a játékba, pár nap után szét nerfeltek ti diablo feelinget éltek át hát egyenesen szánalmas...Mi az ezelőtt nehéz volt a játék?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • dafkid

  Ott a pont arakein! Végre valaki tudja mi az a diablo valójában!

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • pluhi

  @arakein:
  "Jay Wilson a diablo játékok atyja..."

  Szerintem olvasgass még picit utána.
  Az AH meg nem halt meg, sose fog. Egyre csökken a valódi értéket képviselő cuccok száma, vagyis egyre közelebb kell lenniük a max rollhoz, hogy eladhatóak legyenek. Cserébe nem utópia találni magadnak valami upgrade-et, de gáz. Igaz mondjuk, hogy a VALÓDI Diablo feelinghez még hiányzik pár dolog. Barmokkal chatelni pl., hogy a dupolt cuccáért hány másikat kap, meg TVt nézve botos Baal runon csücsülni. A rúnaszavak farmolásához meg annyit, hogy mindig azt farmoljuk, ami az adott contentben a legjobb gear. Képzeld azt, hogy a perfect trifactor ring allrezzel a te Jah runád, nem ugyanott vagy? Az esélye kb. annyi lehet.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • arakein

  Sry kevertem két nevet David Brevik helyesbítve de a lényeg az, hogy ezt mondta.
  Viszont szerintem abban egész nyugodtan egyet érthetünk, hogy az embreknek akik előttünk hozzászóltak nem attól lett diablo feelingje amit te leírtál, hogy legjobb gearhez közeledsz hanem szimplán egy nerftől...Mivel az itemek nem lettek buffolva jelenleg csak a mobok sebzése lett csökentve így már akár az előző patchel is ugyanazért a gearért farmoltál amiért most csak nehezebb volt. Most azok örülnek akik azt nem bírták, szimplán azért mert lusták voltak a karijuk után olvasni picit.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • SleepWalker

  Amennyiben , így jön ki esetleg nem ég ki az ember 4 hét lófasz grind után. Az a vicces, hogy egy kis szutyesz Torchlight 2 kenterbe veri az egészet. 🙁

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Endyr

  @arakein:
  "jelenleg csak a mobok sebzése lett csökentve így már akár az előző patchel is ugyanazért a gearért farmoltál amiért most csak nehezebb volt"

  Latszik, h a patch ota nem logoltal be, sot meg a patch notes-t sem olvastad el, de bezzeg az eszt tudod osztani...

  Sokkal nehezebb lett most a patch utan a jatek az MP miatt es ezert is jo. Jobb cuccok is esnek (inkabb ilvl-ben, nem minosegben, de az is jelentos). Ez az utolagos nerf egy elszamolas miatti korrigalas, de legfeljebb annyit jelent, h tegnap ota eggyel magasabb MP-n toljak az emberek

  nekem is bejott a jatek, egy honapos kihagyas utan ujrakezdtem es hatarozottan elvezem

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Cyrus

  "Van valami alapod amiért azt mondod hogy most kezd diablo feeling lenni ez a game? Mert ez egy vicc mint a goldos mint a rmah meghalt. "
  hát ezen könnyesre röhögtem magam

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Makk

  @dafkid: Oh behalt az AH? Hmm akkor én nem semmi szerencsés ember lehetek hogy adok el cuccokat ugyan olyan erövel mint patch előtt! Jaj jaj szétnerfelt játék, gondolom te simán kikapcsolt monitorral Mp10-el ledarálod a játékot. Hú mennyi Legendary esik nem semmi tényleg! Neki ált napi 1-2 esett ki patch előtt, de inkább 1, na most gyakrabban esik 2. És van is képen mivel beteg voltam a héten, szóval egész végig csak nyomtam.
  Másrészt nem tudom, tényleg mi a fröcsögés, Diablo 2-n mindent 1 hitelő karik voltak bőven player 8-on is simán (Java ama ugye ugye? ), na most azért én ezt nem vettem észre.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Marciking

  Már nem azért okoskák, de senkinek nem tűnt fel, hogy az itemeken, legalábbis a gyürükön/amuleteken jobbak az affixek? Nekem esett már rare 100%crit damot adó amu...ilyen volt eddig? 8crit chance-s gyürü? 20mfes gyürü? akkor mi nem változott az itemeken?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • xanyi

  @SleepWalker: Azt a kis "szutyesz" Torchlight-ot azok írták, akik az eredeti Diablo 1-2-t. Azért néz ki a Torchlight és a Diablo 3 is úgy, ahogy.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Memnon

  @arakein:
  David Brevik tudtommal már nem Bilzzard alkalmazott, és a jelek szerint nem is mosolyogva váltak el, így a véleménye jelen esetben (hogy megcsinálták a D3-at és őt meg se kérdezték róla) eléggé szubjektív... Én nem az alapján döntöm el, hogy egy játék jó vagy nem jó, hogy ki mit mondott rá, egyszerűen tetszik, vagy nem, ha nem, akkor ne játssz vele.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Kopi

  Én is benéztem pár órára és tényleg meggyőzően sokat javult a játék, de most már nálam azt hiszem elúszott a hajó. Mostanra már meguntam az egészet és a MoP, Torchlight2, egyéb játékok sokkal inkább érdekelnek.

  Ettől függetlenül nagyon jónak tartom a változásokat, és helyesnek a fejlesztési irányt.

  (Mondjuk találkoztam Illusionist Keywardennel act3-ban és annyira nem volt durva szerintem, sőt kimondottan élveztem is a dolgot. Mivel nagyon jól skálázható most már a játék ezért most már ez nem okozhat gondot.)

  Ui.: Torchlight2-t meg tényleg csak ajánlani tudom mindenki figyemébe. Próbáljátok ki, megéri.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • flat

  Sziasztok!

  Én az 1.04-től kezdtem jobban érezni magam (melee kari...), mostanra pedig kifejezetten kellemes időtöltés számomra a játék. Megjelenés óta folyamatosan játszom (persze munka stb. mellett a folyamatos kicsit érdekes kifejezés, mondjuk, hogy majdnem minden nap egy kicsit 😀 ), és mondhatom, hogy egyre jobb a játék.

  Van sikerélmény, még melee karakterrel is, nem kell agyongeareltnek lenni az inferno diablo killhez, ami remek.
  A MP dolog meg természetesen nagyon fasza. Így megmutathatjátok, hogy mennyire vagytok kemény gyerekek. Aki MP8-10-en már "farmol", annak meg gratula és sok sikert. 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • sientech

  @xanyi: bennem lehet a hiba, de a t2-t 3-4 óra játék után úgy untam meg hogy ihaj. a d3 még mindig szórakoztat ha belépek, bár én sose voltam keményvonalas, 3 60 as karakter szar cuccokban.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Peddy1

  Mióta kijött ez az MP + infernal machine móka erősen féltem a féléves krediteim menyiségét...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • arakein

  Hát ezeken csak mosolyogni tudok... Patch óta nem logoltam be csak osztom az észt? Gondolkozz el rajta, hogy patch előtt mennyien farmolták act3-at és most mennyien teszik ezt mp3-on. Példa: előző patchez képest ahol 960 allresem volt monkal most mp5-ön nem vernek le 630-al... Sokkal nehezebb lett tényleg!

  Mitől szubjektív megkérdezni David Berik-et? Ha valamit ő talált ki hagy tudja már, hogy ez az vagy sem...

  *lélegezz, nyugalom, nem bántott senki*

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Endyr

  @arakein: nem latod at a problemat, nem azert orulunk, mert nerfeltek, hanem mert valtozatosabb es erdekesebb lett a jatek (MP es IM). Es ha elolvastad volna az cikket, akkor nem az volt a kerdes, h orulunk-e a nerfnek, hanem hogy tetszik-e az uj patch.

  De ha csak eddig latsz jobb is be is feLYezed a postolgatast 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Jessa

  @arakein: persze hogy nem az, ő MMORPG-t akart belőle csinálni... ami a wow mellett lehet nem lett volna jó ötlet

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • dafkid

  csitulj dobogó szívem

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • dafkid

  következő ban lesz

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • flat

  @dafkid:
  Én írogattam ilyet 🙂 Ennek oka szerintem két dolog lehet:

  1. über skilles vagyok, "egyedi" OP builddel, bár ennek én magam is kevés esélyt adok
  2. Az igazi faszagyerekek ugyanezt MP10-en teszik meg, amihez még kell jópár hónap nekem mondjuk.

  De komolyan. Az, hogy ilyen "könnyen" lement az inferno act 4 két dologból tevődik össze. Az egyik a nerf. Igen, valóban könnyebb lett. A másik pedig az, hogy idő közben némi elértéktelenedés is történt, azaz a "középszar", általam már megszerezhető cuccok jóval olcsóbbak az AH-ban, mint két hónapja.
  Ennek a két tényezőnek a kellemes egymáshoz simulása hozta meg számomra az eredményt.
  Viszont hangsúlyozom, MP1-en még elpicsáznak erősen. (Emiatt megintcsak az egyedi buildet tudom okolni :D)

  Utolsó érvem a fanyalgóknak (mint elégedett D3 játékos mondom mindezt): Srácok! Ott a HC mód! Nem lehetetlen, és ott aztán van kihívás, meg adrenalin meg ilyenek. 🙂

  (Elnézést kérek, amiért kijátszottam a HC kártyát, tudom nem fair)

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • sunyika

  @dafkid: viszlát! 😀

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Lewyy87

  Végigolvastam a kommenteket, és 2tábor van. Az egyik, aki nem tud játszani és balfasz az egészhez, nem esik semmi nekik, nah most ennek a patch/nerfenek ŐK örülnek. és vannak a kommentelők között akik eddig is jól tolták, megküzdöttek azért emi összejött, patch óta 3-5MP-n tolták, hozzáteszem valaki írta az az űbefesza gyerek aki mp10en vágja. Ez sem kivitelezhetetlen, jómagam és barátaim is voltunk és toltuk ott. de feleslege. sok a hp lassabb egy kör telejsítése. míg más 10en letol 1pakkot mi 5öön letolunk 3at, van értelme? nincs.... De ez azok számára volt csak elérhető akik patch elött is kényelmesen farmolták act3at.... ez alatt nem azokat a nyomorékokat értem akik eljutottak act3ra és 4óra alatt végig mentek rajta... nah pont nekik jött ez a mostani nerf... szarásig esnek a set/legendary itemek, ezen mi a diablo feeling?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • rapbandita

  @ akit érint:

  sírás - rívás a feeling miatt? ős d2 es arcok akik ismerek látástól-munkáig farmolják a paragont. könnyű? bele futottál már rangeddel mp 10 en egy jailer, mortar, chains, fast packba (mondjuk 4 fős partyban?).. nehéz az hidd el

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • dafkid

  o/ Mp10 csak fütyimérce semmi más. meg pont olyan elitet irtál ami nem olyan gáz csak figyelni kell:)

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Lewyy87

  Persze hogy nehéz erre volt kitalálva. Paragont nem mp10 4fős partyban kell farmolni, a másik igen main karim DH találkoztam már érdekes nehéz elitekkel.
  Amúgy is D2ben 3nehézségi szint volt. Itt bejött az Infero a Blizz megmondta, hogy nem lesz nerf mert ez a szin azoknak készült akik skillben gearben oda valóak.. erre jött a sok nyomorék sírt rít itt a nerf...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • pirosbicikli

  Helyre kis vita alakult itt ki.
  Mitől volt "Diablo" hangulata az előző részeknek, és mi az ami hiányzott / hiányzik a harmadik részből? Mindenkinek más. Nekem hiányzott a "loot lust", a pörgő játékmenet Infernon is. Hogy essenek az itemek, legyen az bármi, hogy durranjanak a mobok, hogy lehessen AoE-ban fröcsögni.
  1.0.4 elején abbahagytam, mert ugyanúgy nem jutottam messzire Act 2-ben sem, nem hogy Act3-ban a wizardommal, gear es skill hiányában, így sok élvezet nem volt benne.
  Most úgy finomhangolom a játékot ahogy akarom: múlt vasárnap nyitottam egy DH-t, most Inferno A3-at farmolgatom vele a hangulatomnak megfelelő MP-n, és szórakoztat a játék. Nem köpök vért ha nem akarok, nem kurvaanyázok hogy tizedszerre is meghaltam ugyanott, és sose lesz jobb gearem, se pénzem. Nem kell végelethátatlan ideig Vault of the Assasint farmolnom, hátha esik egy értelmes item. Nekem ez épp elég.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • arakein

  @pirosbicikli:
  Na végülis valaki csak bevalja hogy nerf miatt tetszik neki a játék jelenleg. Nem szégyen ez nem kell ebből ügyet csinálni de letagadni se és emiatt mert ezt kimondom engem noobnak tartani... Mellesleg azoknak akik azt mondják hogy mp miatt nehezebb lett, egy kérdés. 1.03-ba játszottatok? Tudjátok ahol egy vipe után full hp-ra ment vissza az elit és olyan packok is léteztek amik már nincsenek a játékba...meg szép kis enrage time... Ha most nehéz a játék akkor ti hol voltatok mikor tényleg nehéz volt? Hell-en meg Inferno act1-en...

  Előző postom felét nem értem miért kellett kitörölni senkit nem szidtam benne nem voltam alpári sem csak reagáltam a fentebbiekre akik szerint nincs közöm a diablohoz... Lehet, hogy picit előlrébb voltam itt pár embertől már 1.03-ba...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Bennytheboss

  off:
  Mi szoktunk streamelni hétvégénként 4-en és próbálunk egy minőséget tartani. Játék közben sok érdekesség és tanács is elhangzik. Akit érdekel: http://hu.twitch.tv/skllzor

  on:
  nem örülök a nerfnek mert most már a legutolsó casual is nagyobb szinten fog játszani, ezáltal még szarabb lesz az ah és elveszik a hc arcoktól a kihívást. aki akarta eddig is betudta állítani a neki megfelelő nehézséget, szóval ez sem lehet érv.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • pirosbicikli

  Személy szerint 1.03 release napján toltam be Westyvel inferno Diablot (http://139.162.145.242/diablo/2012/06/25/34556/), de ettől még nem tartottam szórakoztatóbbnak a játékot akkori stádiumában, mint most. Azt sem hiszem, hogy az igazzy keményvonalas D3 arcok csak akkor szórakoztak jól.
  Pontosan ezért lett jó, és előremutató ez a patch: mindenki megtalálhatja a számítását nehézségügyileg benne, és saját szájíze szerint élheti meg a "Diablo hangulatot".

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Endyr

  @Bennytheboss: igazabol tokmindegy a nerf, mert kb 1-el magasabbon kell jatszanod, h ugyanazt kapd, mint hotfix elott, azaz hozzadvagtak 25 MF/GF-et, ami nem nagy extra. majd ha mindenki MP9-10-en farmolgat kiadjak uj patchben az MP-t 20-ig es mindenki ujra boldog lesz.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • arakein

  @Bennytheboss:
  Ezzel nem vagy egyedül mint streames, ha az itt írogató emberkék néznének néha streameket tudnák, hogy két magyar stream ti és dworenék: http://www.twitch.tv/dworen sem örülnek ennek a nerfnek.

  Aki pedig külföldi streamek is néz az meg végkép képbe lenne, hogy az igazán komoly streamerek szerint is nevetséges ami jelnleg van a diabloba...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • pirosbicikli

  arakein
  Szerinted a játékosok nagyon nagy százalékát mi érdekli jobban, hogy a pro külföldi streamelőknek mi a véleménye, vagy ha leülnek a játék elé 1-2 órára, szórakoztatónak találják e, vagy sem?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • flat

  @Lewyy87:
  Tudom nem illik, de mégis lenne egy személyes kérdésem Hozzád:
  Egész pontosan mi szükség is van a balfaszozásra meg a nyomorékozásra?

  Természetesen a vélemény megfogalmazása, és megírása maximálisan jogodban áll, mint mindenkinek. Ugyanakkor a stílusod által tükrözött személyiség bőven hagy kívánnivalókat maga után, csakúgy, mint az én játékbeli tudásom. 🙂

  Megintcsak elnézést kérek, hogy locsolom itt a tűzre az olajat. Na megyek haza... 😀

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • kolbaszka

  lenne egy kicsit off kerdesem: kideritette mar valami uber pro hogy mire hat pontosan az MF?
  egyreszt tok erdekel hogy megeri-e cappelni, masreszt ha nem a drop ratere/affix darabszam mennyisegre hanem az affixek maximum ertekere vagy a magasabb ertek eselyere is kihat akkor az uber kiraly diablos fenegyerekeknek nincs okuk a sirasra mert a legjobb itemek mp10en fognak esni

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Eredar

  @pirosbicikli: Diablo hangulat: az a megfoghatatlan, szubjektív érzés, ami csak pár éve alakult ki a júzerekben, és erősíti a "régenmindenjobbvolt" és a nosztalgiafaktor.

  UI: Ez erősen SZVSZ de én anno nem értettem miért olyan nagy dolog a Diablo 2 amikor a majdnem ugyanakkor kijött Vampire: Redemption játéknak sokkal jobb grafikája és története volt, valamint az RP a nevében nem csak dísznek volt.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • rapbandita

  félre értés ne essék az mp, ahogy bicikli is mondta finomhangolás, hangulathoz igazítás. félreértés megint ne essék hidra build + diamond skinnel elkitolok én bármit (ahogy enrage -es időszakban is). Ami valóban "nehéz" az csak a reflect dmg úgy 70k+ dpstől. (bár egy dh valószínűleg könnyesre röhögné magát azon , hogy xy istván kit-mit talál könnyűnek oder nehéznek.) Apropó Tisztelt István, meg van már az mp10, hc diablo kill 5 valorral? jah bocs az csak fütyi mérce és egyáltalán nem end-game.

  CRY ME A RIVER. másik opció a delete, vagy szórakozz elve. (amugy írta valaki milyen jól rákapott a torchlight 2-re, ajánlom én is a berserker ritka jó móka, de én húztam vissza act 1-et farmolni)

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • rapbandita

  amúgy nehogy bárki azt higgye, hogy én aztán olyan krva OP vagyok 🙂 csak 3 as monsteren szórakozgatok arkónal. az összes posztom lényege annyi, hogy végre kinyissa mindenki a szemét, aki azt hiszi a nerf óta csak sétálgatunk a parkban.

  bocs a dupla posztért, ígérem több nem lesz itt 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • arakein

  @rapbandita:
  "Apropó Tisztelt István, meg van már az mp10, hc diablo kill 5 valorral? jah bocs az csak fütyi mérce és egyáltalán nem end-game."

  Hc-t ne keverjük a softcore-al szerintem... Amugy azon kívül hogy megöli és veri magát rá ér valamit el? Ugyanazt a droppot kaphatja mint mp1 act1-en szóval akkor mégis csak fütyimérce...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Lewyy87

  @flat: Igazad van én egy alpári bunkó vagyok és így fejezem ki magam, akinek nem inge...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • rapbandita

  @arakein: tudom megígértem de erre még muszáj reagálnom.

  egy JÁTÉK amiről beszélünk, nem az évszázad gyilkossági perének korona tanúja vagyok, sem a rák ellenszerét nem találtam fel.

  Már most egy játékban mit lehet elérni a mókázáson kívül? van akinek a loot a lényeg, más az öcsikre veri és akad olyan is aki csak szereti a kihívásokat. komolyan mit vársz egy játéktól?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Lewyy87

  @rapbandita: Amíg nem engedtek be boldog boldogtalant olyan szintre ahol már esnek értelmesebb lootok, amíg nem esett minden 3. pack-ból legendary/sett, és volt értékük elég jó pénzeket lehetett keresni

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • arakein

  @rapbandita:
  Ha megöli mp10 -en diablot legalább kaphatna esélyt valami extrára...
  csak reagáltam, hogy egyátalán nem jut egy ilyen killel senki előnyhöz ezért nincs is jelentősége. Hozzáteszem ha esetleg álltál már diablo előtt mp10-en akkor tudhatod, hogy egy elit pack 100X nehezebb fight. A valor buffot leszámítva csak egy hosszú unalmas fight.... ptr-en párosba 45-50 perc volt...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Lewyy87

  @flat: Szerintem kicsit félreértelmezted amit írtam vagy én írtam le félreérthetően: nem azt tartom nyomoréknak akinek nem megy és elismeri elfogadja próbál javítani de belátja hogy nem megy stb... hanem az akinek nem megy de nem ismeri el, és ezért panaszkodik, és a sok majom követi és ebböl lesz a chokapic.... jelen esetben nerf. Szóval nekem semmi bajom azokkal akik act1en vannak és funolnak, csak nem kell a sírás kis önkritika

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • flat

  @Lewyy87:
  Ez így korrekt és tényleg nem jött át eddig. 🙂

  Teljesen egyetértek azzal amit most írtál.
  Ezelőtt sokat wowoztam is, ott sem voltam HC, funoltam, és hogy a legendás Zaphod Beeblebroxot idézzem, a célom annyi volt, hogy "fenemód jól érezzem magam", tehát pont beleestem a lefestett játékos-típusba.
  Ez nem változott a D3-ban sem, emiatt örülök a patcheknek: nekem mókásabb a dolog.

  Amit viszont már nagyon várok, az a PvP, és nagyon bízom benne, hogy a Blizzard eredeti szándékától eltérően mégis lesz némi jutalomféleség (cucc, title, optikai tuning, banner stb.). A mókafaktoron kívül ott majd lehet összemérni az elektronikus falloszokat egymással (de buzulás az nuku!).

  Na jó tényleg ideje indulni. 😀

  u.i.: a Whine: Leszoktam róla. Retpala voltam (vagyok!) vanilla wow óta, óh, hogy mennyit sírtam sorstársaimmal együtt...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Kopi

  Jó kis vita alakult itt ki, mivel elfogyott a popcorn, ezért kicsit beszállok a dologba:

  Személy szerint nekem (közepes skill birtokában) a megjelenést követően az volt a legnagyobb bajom a játékkal, hogy nem értettem a koncepciót.

  Elmentem viszonylag könnyedén inferno act1-ig, majd a legelső zombi olyan gyomrost vitt be, hogy köpni-nyelni nem tudtam. Kicsit utánaolvastam, megnéztem pár pro arcot a neten, kiokosodtam, majd elküzdöttem magam act2-ig (monkkal). Ezután az első kis szar bogár (már a nevükre sem emlékszem) úgy köpött szemen, hogy csak pislogtam.

  Gondoltam semmi gond, a pro arcok biztos erre is kitaláltak valamit. Megint netre fel, olvasgattam, nézegettem és azt láttam, hogy a corpse runt meg a goblinfarmot leszámítva a többség act1-ben söpörget és morzsolja a rózsafüzért a drop reményében. Aztán azt is láttam, hogy a drop rate, meg az egész itemizáció úgy van megcsinálva, hogy akár ezer évig is farmolhatom act1-et, az én képességeimet ismerve örökre act1-ben fogok megrohadni.

  Namármost. Nem értettem, hogy most akkor ezt hogy? Hogyan kéne ebben a játékban "fejlődni"? Mi lesz az, ami arra motivál, hogy minden nap beloggoljak? Aztán leesett: gold farm/cash-AH/RMAH-gear=win. Azaz nincs más dolgom mint megvárni, amíg más (pro) gamer kiüti az itemet, én közben kiütöm a zsét (vagy virítom a lóvét irl) és majd öröm és bódottá...

  Na, azonnal abba is hagytam a játékot (és azóta is csak annyit haladtam előre, hogy beütöttem nerf után Diablot).

  Örülök-e a nerfnek? Lehet így is mondani. De talán az áll közelebb az igazsághoz, hogy annak örülök/ÖRÜLTEM VOLNA ha olyan játékot kapok, ami kellően addiktív és megteremti azt az érzést, hogy 3-4 óra játékot követően eljutottam valahova, közelebb kerültem valami célhoz.

  Mostanra már (majdnem) tudja ezt a játék. Pontosabban: inferno diablo killig tudja. Hogy utána mi van? Szerintem? Nem sok, egyelőre. Lehet nézni a paragon szint csíkját, ami nem jelent semmit, de legalább elfárad az ember szeme. 🙂

  A keywardenek, a MP határozottan jó irány, a további nerf igazából felesleges (már csak a paragon szintek miatt is). De nekem még mindig kevés.

  Új pályákat akarok, új szörnyeket, legendary és set lootot, pvpt, titkos pályákat, mindenféle extra kütyüt, karakterre aggatható bigyókat, akármit...

  2012-ben NEM ELÉG a sikerhez a repetitív grindelésre és random lootra, illetve random(nak mondott) pályákra építő játékmenet.

  Szerintem.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • tsirche

  Bár barbárral szerintem eddig is az Act3-as srác volt a leggyengébb kulcsos, szóval az nekem 8, amit még javítani kellene, hogy még több monsta, még most is vannak hosszabb összekötő részek amikor nem jön senki (és emiatt lejár a berserker vagy az archon 🙂 )

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • napalmdeath

  Igazándiból az MP szint növeléssel hogyan növekszenek a statok?

  https://bnetcmseu-a.akamaihd.net/cms/gallery/WUGKCOLM8LNC1349860692696.jpg?v=0

  E szerint pl inferno MP1-el a mondta sebzés 114% (ami most lett lenyomva 109-re), de ez öszességében azt jelenti, hogy a sebzése megnövekedett normal 100%-ról 109%-ra, vagy 100%-ról 209%-ra?

  Csak HC-zok, Hellen már nem tudom kipróbálni (meg se sebeznek), Infernon meg még nem tudom kipróbálni, mert kinyeffenek az első elit grouptól ha többször kapok 209%-ot valami kellemetlenebb társulattól 😀

  Monster HPk érdekesek amúgy, első zombi normalon 20-30k közt, MP1-en 74-110k.. ami még roszabbbik esetet figyelembe véve sem +150% HP.. nem értem én eztet :]

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • imregabri

  @pirosbicikli:

  Ott a pont. Lefosom a külföldi streamereket, játékélményt akarok, a fejlődés élményét szeretném meg értelmes lootokat minden mennyiségben.

  1.03 óta nem loggoltam be, ennek a cikknek a hatására viszont megtettem. Lehet fikázni, casual vagyok, család, gyerek, meló otthon is meg ami szóba jöhet.

  Gondoltam kipróbálom ezt a monster leveles okosságot. Önbizalom százon, Monster Level csípőből 5re. (mert ugye most nerfelték állítólag :D) Úgy verték össze szegény barbáromat mint a szart. Gearből sajnos nem nagyon találtam jobbat amire lett volna zseton, skilleket átvariáltam, nézegettem fórumokat, de még hármason is kemény volt, utána kettőn már jobban ment.

  Kipróbáltam a Monk-omat is, na azt fele annyi idő alatt csukták össze az elit pakkok 😀

  VISZONT. Fogtam magamat és nekiálltam multiban 3-4 emberrel tolni. (nem tudom milyen monster level volt ha volt egyáltalán, csak annyit tudok h inferno 🙂 ) Le a kalappal, valami eszméletlen jó lett, a loot meg annyi már h nem tudom hová tenni (persze mindenből jobb van annál ami esik, de legalább eladhatóak és egyszer csak lesz pénzem az 1050 dps-es 2 kezes fegyón kívül másra, vagy tényleg áttérek pajzs használatra barbbal 🙂 Monknak meg 2db 800dps-es tőre van, de hát nem sokat oszt szoroz. sajna, gearje is mindkettőnek szinte mindenből iLVL 62-63. Úgyhogy skillesedni is kell 🙂

  A lényeg, hogy multiban szerintem sokkal királyabb lett az egész feelingje.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
Back to Top ↑