DIABLO Screenshot 2016-03-02 18.56.58

Készült 2016. március 2. | írta Astonkacser

16

A be nem jelentett Diablo projekt

A Diablofans oldal vette észre, hogy a Blizzard karrier oldala frissült három új nyitott pozícióval:

A pozíciók címében egyből benne van, hogy egy be nem jelentett projectről van szó, és a pozíció leírásában a megnevezés alatt egyből látszik, hogy Diablo, vagyis a Diablo világgal kapcsolatos új projectről van szó.

A kérdés(ek) a következő(k):

 • Vajon új kiegészítő lesz?
 • Talán egy teljesen más típusú játék a Diablo világban?
 • A pozíciók leírásából mire következtethetünk, kezd végstádiumban lenni a projekt, vagy még csak most kezdik?

Nektek mi a véleményetek ezekről?

Tetszik(1)Nem tetszik(0)


 • vazzeee

  A Diablofans-on elég népszerű az ötlet hogy Diablo 4 lenne, de erősen kétlem hogy az lenne. Elég sok a játékos állomány ahhoz képest hogy mennyien szidják a játékot. A RoS vége pedig elég cliffhangeres, és utal egy új kiegészítőre amiben választhatunk hogy mit fogunk tenni, nem pedig előre megmondott, hogy legyőzöd xy-t és kész.
  Még vannak erős karakterek a világban akikkel nem találkoztunk ingame, mint például Inarius, vagy akár Lilith, meg hát Adria azt mondja hogy a mestere mindig talál utat hogy visszatérjen, szóval még ő sem kizárt (újra).

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Hatba

  és újra és újra és újra és már tényleg megöltük őt a black soulstonnal, de mégse.

  Tetszik(5)Nem tetszik(0)
 • warruth

  Lilith-tel már találkoztunk Diablo 2-ben, igaz, csak egy átszínezett Andariel volt, de lényeg, hogy szerepelt.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Makk

  Esetleg lehetne MMORPG mint a WoW, csak jobb!

  Tetszik(8)Nem tetszik(4)
 • http://www.youtube.com/kockabrigad Rertez

  Lighting artist lesz az "lightning" helyett. Egyébként ez a hír már volt októberben is, még a Blizzcon előttről. Akkor az MMORPG.com-os arcok szúrták ki valószínűleg ugyanezt a be nem jelentett projektet.

  Ha kieg lenne, akkor a senior concept artist meg a másik kettő is szerintem már késő. Ideje lenne már egy új kiegészítőnek, de tényleg olyan sokat kell várni rá, hogy még csak tervezgetik? Vagy csak távoznak az emberek és kell az utánpótlás. De ja, tényleg csak most kezdhetik farigcsálni és akkor legkorábban jövő nyár eleje. Nehogymá...

  Esetleg mobiljáték? Már minden őrültséget el tudok képzelni. MOBA is van, aztán kis hurka ujjaikkal azon tapicskolnak fürgén a gyerekek. Elég combos mobileszközök jönnek folyamatosan. Konzolon is van már D3. Mondjuk, mobilon nem játszanék az Ördögkirály Három című játékkal (sem), mert vezetékes net híján még az én birkatürelmemmel is agyvérzést kapnék a sok wifi lag miatt. Vagy kihagyják a HC-t belőle. Mit tudom én. Konzolra is elég más lett a játék. Láttam, hogy ott van co-op mód is egy gépen. Nem is lett cross platform.

  Diablo 4 szerintem nem kell. A 3. sincs még kész. 🙂 PvP pl. hun van? De egyre jobb és érdemes még fejleszteni. Jót tett neki, hogy kukázták az eredeti koncepciót és összeihlette őket a többi játék. RoS megjelenésétől már teljesen jó játékot kanyarítottak ki belőle.

  Tetszik(5)Nem tetszik(3)
 • Cathfaern

  Abból kiindulva, hogy mi a Blizzard legsikeresebb projectje mostanában, szerintem egyértelmű hogy a Hearthstone Diablos változata érkezik 😀

  Tetszik(9)Nem tetszik(0)
 • Capowne

  Hatba:
  nem öltük meg a black soulstonnal, hanem belezártuk, aztán jött a kiegben Malthael, aki felhasználta mindenféle léleklopásra, és az utsó fight közben széttörte a kavicsot hogy a darabjaival augmentálja magát, de úgy is megöltük, és emiatt jelenleg ott tartunk hogy Diablo kivan szabadulva az összes többi haverjával együtt... Lehet klisésen hangozhat többi fantasy világhoz képest, hogy sokadszorra öljük meg ugyan azt a gonoszt, viszont a Diablo világa ettől függetlenül teljesen konzisztens a saját szabályaival kapcsolatban, mert ebben a világban a démon, és angyal entitások halhatatlanok, vagy legalábbis nem lehet őket csak úgy megölni. Emiatt szórakoznak a horadrimok soulstoneokkal, meg találnak ki minden marhaságot hogy bezárják a démonokat, hamár megölni nem tudják őket.

  Makk: "csak" legyen jobb mint a wow? 😀 nem aprózod el 😀

  Rertez: Érdekes ötlet volt ez a mobil ip, szerintem is volna rá esély, ahogy elnézem van jópár gagyi diablo klón játék telefonokra, szóval miért ne? Szerintem amúgy lesz még egy kiegészítője a D3-nak, amit kizártnak tartanék hogy most kezdjék el csinálni. Szerintem már régóta csinálgatják fél lángon a kieget, és bízok benne hogy hamarosa hallunk róla majd valamit. D4et sem tartom valószínünek, mert ahoz túl jól megy még a 3

  Tetszik(6)Nem tetszik(0)
 • Cathfaern

  @Capowne
  Mondjuk ha a D3 fejlesztési ciklusát nézem, az teljesen reális, hogy most nekiállnak a D4-nek, és 5 év múlva kijönnek vele.
  Illetve egy érdekes próbálkozás lenne, hogy a Diablo világában csinálnak egy RTS-t 🙂

  Tetszik(2)Nem tetszik(0)
 • http://www.szopoalarc.hu Bermuda

  Akkor gyúrjuk össze az eddigi ötleteket: Dungeon Keeper á la Diablo. Nem tipp. Mobilra, tabletre, PC-re, konzolra, TV-re, okoshűtőre, amire csak lehet. Természetesen úgy megoldva, hogy a játékos minnél több pénzt költhessen az in-game shopban skinekre, egyedi hősökre, egyébre. PvE móddal, de PvP-re alapozva, ahol egymás bázisait rohanhatjuk le mondjuk max. 20 perces meccseken.
  Ui.: Azoknak akik túl fiatalok: a Dungeon Keeper egy olyan stratégiai játék volt, ahol a klasszikus RPG-khez képest fordult a kocka és nem hősökkel kellett megtisztítani különböző sötét katakombákat, hanem épp sötét katakombákat kellett építeni és dicsőséges hősöktől védelmezni magával az Ördöggel.

  Tetszik(3)Nem tetszik(1)
 • http://www.youtube.com/kockabrigad Rertez

  @Bermuda Ha jól értettem, akkor te egy ilyen jellegű játékra gondolsz:
  https://www.themightyquest.com/
  http://store.steampowered.com/app/239220/

  A nevezett Ubisoft játék tavaly ilyenkor jelent meg, addig pedig sokáig open beta volt. Jó ötletek voltak benne, pl. hogy mások által épített dungeon-t lehet végigjátszani és abban lootolni, amellett hogy mindenki építgeti a saját cuccait, amiben a többi játékos szerencsét próbálhat. Lehet tehát mindkét oldalon egyszerre játszani. Azt hiszem, kell is. Állítólag sajnos nagy lehúzás lett a vége és azonnal rásütötték a P2W bélyegzőt. Kicsit elszálltak a kapzsi üzleti modellel. Még jó játék is lehetett volna belőle. Van még pár Dungeon Keeper mintájára készült játék az utóbbi évekből, de talán ez lehetett volna a legértelmesebb, ha nem feszülnek rá ennyire a játékosok lehúzására. Nagyon vártam, de végül már ki sem próbáltam, mert 2014. végén már menthetetlen irányba ment el.

  Tetszik(1)Nem tetszik(0)
 • http://www.szopoalarc.hu Bermuda

  @Rertez: Stílusában ilyesmire, mechanika alapján viszont kicsit másra, nem feltétlen permanens bázissal. Mondjuk úgy, hogy a pörgősebb és akciódúsabb verzióra.
  A Blizzard beleír egy kicsit a "titkos kódból", amitől minden játék addiktívvá vállik (csak még egy kört!), raknak bele egy csipet RNG-t (egyszer Barbit kapsz kezdő egységnek, egyszer meg Witch dokit), daily questet (ölj meg 50 zombit 200 aranyért), minigamet (treasure goblin), véges fejlődési rendszert (max szint összejöjjön 1 hónap alatt) meg kitalálnak valami versengésre alkalmas játékmódot (ladder). Ha mindez eggyütt van jöhetnek patch formájában az új mapok, szörnyek, adventure-ök, bajnokságok. A lényeg, hogy egy 8 éves is elszórakozhasson vele anélkül, hogy minden meccsen kikapna (tehát nélkülözi egy klasszikus RTS bonyolultságát - nem kell apróságokkal molyolni), de bizonyos rang fölött igényeljen egy kis skillt.
  Amúgy bármennyire is banálisnak tűnik, én nem tartok attól, hogy elszúrnák - legalábbis engem belátható időn belül jobban érdekelne még egy Diablo Kart is, mint egy negyedik rész. Most annyi jobbnál jobb Diablo-klónt talál az ember, majd ha azok, meg a folytatásaik lecsengtek, talán.

  Tetszik(1)Nem tetszik(0)
 • http://www.youtube.com/kockabrigad Rertez

  Nem kell feltétlenül játékra gondolni. Ez a három meghirdetett munkakör 3D filmgyártásra is engedhet következtetni. Legyen az in-game cinematic, egy rövid trailer, reklámfilm, esetleg TV vagy mozifilm. Ha már ugye saját stúdiójuk is van, ahogy korábban arról hírt is adtak, hogy összebútoroztak pár Disney-s szakival és létrehozták az Activision Blizzard Studios-t. Lehet hogy oda keresnek embereket egy Diablo projektre. Érdekes, hogy erre nem gondolt senki, de most ugrott be a három munkakört átgondolva. Arról elég kevés hír jött eddig, hogy mit terveznek a stúdióval.

  Az utolsó hivatalos hír ez volt januárban, de szerintem nem kell sokat várni arra, hogy bejelentsék az első munkájukat: http://investor.activision.com/releasedetail.cfm?ReleaseID=950098
  Nagyon úgy néz ki, hogy tényleg tévésorozatokban gondolkodnak. Azt is már rég bejelentették, hogy ezek a produkciók a legnépszerűbb címeikkel kapcsolatosak lesznek. A linkelt hír bevezetőjében meg is nevezik azokat a következő sorrendben: Call of Duty®, Skylanders®, Diablo®, StarCraft®. Simán lehet Diablo sorozat.

  A King (Candy Crush + millió egyéb mobiljáték) felvásárlása pedig pár napja zárult, ha már a híreknél tartunk. Ez az ügy ugye tavaly kezdődött.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Sentynel

  @Rertez:

  "Blizzard Entertainment is seeking an exceptionally skilled and passionate lighting artist to craft the mood and drama surrounding new characters and never-before-seen worlds in our next hit GAME!
  We’re looking for artists who demonstrate a strong understanding of how light, shadow, and color set the tone of an environment as well as guide the PLAYER."

  De. Ez bizony egy játék lesz. Továbbá (via Diablofans):

  "From the content of the job offers and the positions themselves we can assume that the project is still rather early in development and that it will be a 3D game. So we're looking at a potential Diablo 4 or another triple-A spin-off, rather than another expansion or Soulstone: Heroes of Sanctuary. "

  Kártyajáték kilőve, mivel 3D-s projectre hírdették meg a pozíciót.

  Tetszik(3)Nem tetszik(0)
 • Cathfaern

  A HS is 3D-s játék abban az értelemben, hogy kellenek hozzá 3D-s grafikusok, és a kártyákon lévő grafikákat leszámítva minden 3D-s. Szóval még nincs kilőve 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://www.youtube.com/kockabrigad Rertez

  @Sentynel Köszönöm. Jó hogy ki nem szúrta a szemem. Nem olvastam el, úgyhogy most pótoltam.

  @Cathfaern Ja, de a világosító egy kicsit durva lenne egy kártyajátékhoz, főleg ha elolvassuk a hirdetés szövegét is. 🙂
  Leginkább ez a kettő zárja ki szerintem a kártyajátékot, amit túlzás lenne ennyire optimalizálni:
  - Create real-time and baked lighting using commercial and proprietary tools.
  - Establish and maintain balance between visual quality and lighting performance.

  Tetszik(1)Nem tetszik(0)
 • Somnium

  Korábban volt róla szó, hogy elkészítik korábbi játékaik HD változatát. Ha nem is hivatalosan történt a kijelentés, de ilyen céllal kerestek munkaerőt. Szerintem ezen projekt Diablos részéhez toboroznak most még embereket.

  Tetszik(0)Nem tetszik(1)
Back to Top ↑