World of Warcraft Classic megjelenés - Mennyi is? Várjá' csak...


DIABLO d3

Készült 2016. augusztus 21. | írta pirosbicikli

16

A 2016-os Diablo hype

Az utóbbi 1-2 hónap információmorzsái alapján lassan kezd hypeközeli állapotba kerülni az internet népe, hogy 2016-ban valami bombasztikus Diablo bejelentés várható, minden jel erre utal, elvégre idén 20 éves a játék, mikor ha nem most. Aston rittyentett is egy fasza konteo összefoglalót.

 

Jött aztán a Gamescom 2016, ahol a Blizzard minden játékához kidobott valamilyen bejelentést, infót, új pályát / herot / featuret. Kivéve a Diablot. Leültették Wyatt Chenget a mikrofon elé, nekiszegezték a kérdést, hogy mi várható a Diablo háza táján, ő pedig rutinosan 2 patch-csel ezelőtt bevezetett updatekről kezdett beszélni… Beteszem ide a videót, ha valaki nagyon unatkozik feltétlen nézze meg, mert semmiről nincs szó benne.Tegnapelőtt valaki hangot is adott sirámainak a Diablo Twitteren, ahol mindenki meglepetésre választ is kapott. Pont egy olyat, amibe aztán mindent és semmit ugyanúgy bele lehet magyarázni. Sebaj, ettől azért felrobbant az összes Diablos hírportál.

Capture

Na de most tényleg, mi lesz? 

A Blizzcon 2016 fasza lesz. Kész pont ennyi. Metzen letol egy fasza megnyitót, örülünk a Legionnek, az új HotS heroknak, lesz HS reveal és mindenki játszhat a kitett gépeken Diablo 1-2-3-at.

Diablo 1-2 remaster – a 20 éves évfordulóra kedves és logikus gesztus lenne, ha kiadnák a HD-ra remasterelt Diablo 1-2-t kiegestül tokkal vonóval. Személy szerint nem tartanám ezt óriási bejelentésnek, akik anno nem játszottak a klasszikusokkal, azoknak valószínűleg untig elég a D3. Akinek meg az nem jött be, az tippre nem fogja feltenni a korábbi részeket sem, grafika ide vagy oda.

Diablo 3 új kieg – a legvalószínűbb az én olvasatomban.  Sokan szeretnének amazont, nekrót, druidát – előbbi kettőt nem tartom valószínűnek, a DH és a Witch Doctor miatt, a druida elképzelhető. Sztori tekintetében, mindig elő lehet rántani egy aktuális Prime Evil-t, Baal-t amúgy is régen láttuk, concept art is van hozzá, itt ni:


baal

Viszont továbbra is kevés szerintem az 1-2 új class, 1 új act, 100 új tárgy csomag. A játéknak valami teljesen felforgató dologra lenne szüksége, hogy a Greater Riftelés monotóniáját megtörje. Az annó kidobott PvP Battleground például egy jó ötlet lehetne, hasonlóképp mindenki siránkozik a jó öreg D2-es runewordök után. Hogy ez utóbbi elég újdonságot jelentene-e, kérdéses. Hogy érdemes e teljesen új alapokra helyezni egy kieggel a D3-at, megint egy érdekes kérdés, valószínűleg nem is nagyon éri meg ennyi pénzt és energiát feccölni bele. A Diablo az egyetlen olyan brand a Blizzard kirakatban, ahol nincs mikrotranzakció és folyamatosan befolyó pénz. Ehhez mérten esélyes, hogy a legkevesebb erőforrást is ide fogják csoportosítani.

Diablo 4nagyon meglepődnék, a fentebbi bekezdés miatt, de nézzük mit tudunk: az biztos, hogy bő fél éve már több Diablo-s állásajánlat is fent van a Blizzard oldalán egy új, be nem jelentett projekthez. Egy ilyen gyorsan kiadott új epizóddal (a Diablo 2 2000-ben jelent meg, a Diablo 3 2012-ben) kvázi elismernék, hogy a D3 toldozott-foldozott, riftelésre felépített játékmenete bukta volt. Az anno játékipar-felforgatónak szánt real-money AH kudarca, Jay Wilson menesztése, az itemizáció teljes re-designja, a beígért, majd sosem implementált PvP mód mind mind azt a képet mutatták, hogy ez a játék bizony nem volt még kész a megjelenésre. Ezek alapján akár logikus is lehet, hogy nem próbálják tovább húzni a rétestésztát, hanem tiszta lappal kiadnak egy új részt.

Valami biztosan lesz. Ti mit gondoltok?

A nagy bejelentés nem lehet más mint…

 
pollcode.com free polls
Tetszik(5)Nem tetszik(0)

Tags: ,


 • warruth

  Musicalt fognak csinálni belőle

  Tetszik(38)Nem tetszik(2)
 • Wulfgar

  "Egy ilyen gyorsan kiadott új epizóddal (a Diablo 2 2000-ben jelent meg, a Diablo 3 2012-ben) kvázi elismernék, hogy a D3 toldozott-foldozott, riftelésre felépített játékmenete bukta volt." Már nem azért, de még ha be is jelentenék a 4. részt, blizzardot ismerve legalább 4 évbe telne mire ki is adnák, ami azt jelenti, hogy 8 évvel a diablo 3 után jelenne meg legjobb esetben is a játék. Arról nem is beszélve, hogy attól még, hogy nem kell esetleg 12 évet várni egy folytatásra, nem jelenti azt, hogy az adott játék bukta lenne. De akkor ezek szerint a warcraft 1 és a warcraft 2 is bukta volt elvégre azok között csak 1 év telt el, és a 2 meg a 3 között is csak 7 (Sőt ha nagyon kiélezzük, ezzel az erővel az egész warcraft sorozat ezek szerint bukta volt elvégre a WoW 2004-ben jelent meg alig 2 évvel az alap W3 után).

  Tetszik(8)Nem tetszik(9)
 • http://www.youtube.com/kockabrigad Rertez

  Érdekes, mert nem ez az első alkalom, hogy a Diablo 3 kapcsán valaki buktát emleget, noha egy évvel ezelőtt lett minden idők 10. legnagyobb példányszámban elkelt játéka potom 30+ milliós eladott darabszámmal.

  https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_best-selling_video_games#Multi-platform

  A játék megjelenése után egy évig le sem lehetett vakarni az eladási listák éléről, még akkor sem, ha a vásárlók elég nagy része sokáig lesújtó véleménnyel volt róla. Pénzügyi tekintetben ez sehogy sem bukta, még akkor sem, ha két évet kellett várni a játék teljes átalakítására és a AAA áron kiadott kiegészítőre, ami végül javarészt teljessé tette ezt a címet.

  Egyébként nekem sem tetszett a játék, amikor kijött, de az teljesen más volt, mint a mostani verzió. Az meg hogy a PC játékosok hosszabb ideig nem nagyon kaptak új frissítéseket, nagyban annak volt köszönhető, hogy időközben négy konzolra is kijött a játék.

  Szerintem D4 lesz a következő lépés, ami várhatóan a D3 egy kiegészítője is lehetne, de inkább különálló játékként adják el, mint ahogy a SC2 LotV is kijött. Talán lesz még benne valami Legacy tartalom is. Ezalatt az előző részek átdolgozását értem. Ez puszta spekuláció a magam részéről.

  Tetszik(15)Nem tetszik(1)
 • http://eu.battle.net/wow/en/character/Arathor/Faralethx/advanced Faraleth

  40 fős grift raid

  Tetszik(10)Nem tetszik(0)
  • Spellbreak

   Elképzeltem magamban azt a horror showt kiindulva abból, hogy pár seasonnel ezelőtt a witch doctor önmagában szétlagolta a játékot. Arról nem is beszélve, hogy gyakran már 4 emberrel se lehet látni az effectektől.

   10 év múlva se lenne olyan technológia ami elvinné. 😀

   Tetszik(6)Nem tetszik(0)
 • Drout

  Beveszik Diablot is a Hearthstone-ba

  Tetszik(7)Nem tetszik(1)
 • Win-T

  Kiszúrják a szemünk újra egy egy actos, egy új hősös kiegészítővel, többre nem futja. Nem bízom már benne, hogy ennél nagyobbat durrantanának sajnos. 🙁

  Tetszik(4)Nem tetszik(3)
 • exqtor

  WoW 2 helyett World of Diablo? Az megmagyarázná, hogy miért keresnek alkalmazottakat, továbbá nem kéne annyit változtatni az alapkoncepción, mint mondjuk a Warcraft esetében. Én örülnék egy Blizzard által készített, random generált tartalmakkal teledűzdelt MMO-nak!

  Tetszik(9)Nem tetszik(0)
 • Hisztigép

  Nem tudom ki, hogy van vele, de egy World of Blizzard lenne az igazi. Azt sejtem, hogy az MMO műfaj már nem olyan népszerű európában és az usában, de ezzel még lehetne egy nagyot durrantani. Persze ennek az ára a wow megszűnése lenne, de az már úgy is unalmas mindenkinek, stb.

  Mekkora ász lenne egy olyan világ, ahol be lehet járni minden eddigi blizz helyszínt, együtt raidelhetne egy dk és egy siege tank, egy hydralisk és egy paladin!

  A lore mindig is csak a "rút kiskacsa" volt számomra ezekben a játékokban, itt az ideje, hogy megvalósuljon ez a Mega-MMO!

  Tetszik(3)Nem tetszik(16)
 • fafnir

  már csak azt nem tudom mi lenne a jobb, world of diablo, vagy egy diablo 4, ami játékmenetben NEM az elődjét követné. no de szálljunk le a földre, egy d3 kieg a legvalószínűbb :[

  Tetszik(4)Nem tetszik(0)
 • Cathfaern

  Szvsz egy kieg miatt nem titkolóznának ennyire. Kivéve ha abban FPS nézet lenne és 50.000 ezer évvel később játszódna sci-fi környezetben.

  Tetszik(3)Nem tetszik(0)
  • exqtor

   A hype sajnos kötelező! A legvalószínűbb, hogy kiegészítő lesz, de mindig ott van a remény, hogy mégsem!

   Tetszik(1)Nem tetszik(0)
 • Mohrtimer

  Diablo 3 jelenleg elérte azt a szintet, ahogy ki kellett volna adni. Jó a balance, arról szól a játék, amiről kell, végtelenségi skálázódó grind rendszer ..stb. Remek játék. Aki még mindig a diablo 2 mellett kampányol, az nagyon keményen rajta maradt a "RégenMindenJobbVoltMégADiablo2is" szopirongyin.
  Én örülnék egy kiegészítőnek, de a D3 story annyira kerek, hogy szerintem értelmesen nehéz már hozzá tenni. Story szempontból simán jöhetne a 4, de játékmenetben jól lenne még pár szezon erejéig, ha tennének bele még itemeket + balancet.
  A játék motor "elöregedése" is a D4 mellett szól. Nagy griftekben olyan lagokat tud okozni egy egy apró item módosítás, hogy hónapokig vakarják a fejüket, hogy mi okozza. Volt olyan top streamer, aki úgy progresselt, hogy 5 másodpercenként pause-t kellett tolnia, különben elfekszik a lagban. Borzasztó a motor, sajnos a játékmenet(ami nagyon jó irányba megy) túllépte a motor korlátait.
  Ami esetleg az új classokat illeti egy kiegben, háááát... druidán kívül nehéz mást elképzelni... Demon hunter olyan, mint egy amazon / assasin keverék, paladin egy az egyben kb crusader, necrot teljesen lefedi a witch doctor... elképzelésem sincs, hogy mi jöhetne szóba...
  PvP... hát ez nagyon kényes kérdés, mert borzasztóan könnyen moba hangulatba fordulhat át a dolog, ami valljuk be, esport ide, esport oda, kell a francnak az a játékos közösség, hangulat, morál stb, ami a moba világban megy... habzószájú vérpistiték végtelen anyázása.... borzasztó. Egy érv szól a pvp mellett, ha kap egy kompetitív beütést a játék, az anyagilag boostolhatja franchiset.
  Mikrotranzakciót nagyon nehezen tudom elképzelni a diabloban, szétcseszné a hangulatát.
  Nagyon szívesen felülök a hájp körhintára, mert borzasztóan hangulatos a diablo világ, remélem, hogy nem okoznak csalódást.

  Tetszik(2)Nem tetszik(1)
 • http://wowchatcomics.blogspot.com DeluksZ

  En mar tippelni sem merek. En mar csak remelek, de azt nagyon. Ez a tudatosan generalt hype komoly elvarasokat tamaszt. Nagyon komoly elvarasokat...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • https://battle.net/recruit/X6PXJJLMR8 Khas Dylar

  Én nagyon örülnék egy Diablo 4-nek (persze egy Warcraft 4 lenne az igazi... QQ), mert minden újnak örülök hivatalból. A hype ellenére sajnos ennek van talán a legkisebb esélye - viszont abban biztos vagyok, hogy nagyon befossantana tőle mindenki.

  Miért kéne D4? Mert a D3-ban nincs pénz. Ennyi az ok, nem több. Nem az, hogy szar a game engine és lagol, mint állat. Nem az, hogy kéne már egy új class vagy content update. Eladtak belőle 30 milliót, ezzel generálva mondjuk a WoW párhavi bevételét? Innen is gratulálunk 😉

  Az RMAH anno az egyik legzseniálisabb ötlet volt, amit játékba tettek, jobb volt mint a szeletelt kenyér feltalálása. Sajnos mögé tettek egy olyan UI-t, amit egy főiskolás programtervező informatikus egy hét alatt rak össze beadandónak valami random kurzus első félévében. Azon a trágyán nem lehetett rendesen keresni, addonokat nem lehetett hozzá írni (ban járt érte) és úgy általában kényelmetlen volt használni. Ezt megfűszerezte, hogy a drop rate balance is az RMAH floodra volt belőve: rendszeres probléma volt, hogy párezer aranyból minőségibb geart tudtál összeszedni, mint grindeléssel. Arany meg amúgy is esett, ezért volt néhány ritkább, cutting edge BiS tárgynak rettenetesen elszállt ára.
  Én nagyon remélem, hogy valamilyen formában visszahozzák és azt is, hogy megoldást tudnak találni a problémáira, mert ha megint ugyanúgy vezetnék be, mint anno, az métely lenne...

  ---

  Legvalószínűbbnek egy D3 kieget látok, mellé D1 és D2 remastered editionnel, utóbbikat persze ingyen szórná a Blizz.

  Valahogy így oszlik meg a NyálCsorgatási Rátám:
  Diablo 4: 40%
  Diablo 3 kieg: 10%
  D3 kieg + D1-D2 remaster: 49%
  valami egyéb, amire nem számítunk: 1%

  Tetszik(2)Nem tetszik(2)
  • http://www.youtube.com/kockabrigad Rertez

   "Eladtak belőle 30 milliót, ezzel generálva mondjuk a WoW párhavi bevételét?"

   Több mint egy évvel ezelőttig ment el annyi. Ennyi pénzből egy 300-400 fős amerikai játékfejlesztő cég olyan 10 évig nyereségesen simán eléldegél. A D3 fejlesztőcsapat az elmúlt pár évben mekkora lehetett? Nem tudom. A RoS eladásokból ami bejött, az már ajándék, pedig az is húzócím volt a negyedéves jelentésekben. A legnépszerűbb konkurens Path of Exile nagyobb falat, ha a fejlesztést nézzük, nagyobb és részletesebben kidolgozott a történet, a balance is bonyolultabb, gyakrabban jön ki új tartalom, pedig csak egy viszonylag kis csapat üzemelteti és fejleszti kizárólag cash shop bevételekből. Jövő héten jön ki a következő ingyenes kiegészítőjük, ami +30 map a jelenlegi 70 mellé. Ha nekik megéri játékot fejleszteni a D3 bevételeinek töredékéből is, akkor a WoW több mint 1 éves előfizetői bevételeinek megfelelő összegért el lehet képzelni, hogy a D3 a Blizzardnak mennyire érte meg eddig. Volt pár negyedévük, aminél a D3 + RoS sikereire hivatkoztak, mint a WoW előfizetéseinek esését kompenzáló cím. A D3 a Blizzardnak mindenféle cash shop bevételek nélkül is még hosszú évekig nyereséges maradhatna, de nyilván időben meg fogják lovagolni az eddigi sikereit, ha az eddigieknél is több pénzt szeretnének keresni a sorozattal. Pont azért kell sok pénzért könnyen eladható folytatás, mert évek óta nagyon jól megy a Diablo 3. Szerintem ezért sem lesz kiegészítő, amihez az újaknak meg kell venni az alapot meg a RoS-t, hanem inkább megugorják a D4-et, amiért újra elkérhetnek 60 USD-t az alap csomagért. Az engine meg ugyanolyan lesz, mint az összes Blizzard játéké. Krumplira optimalizálják, jobb gépeken meg ugyanúgy fog futni, mint a középkategóriásokon. Ez nem újdonság, minden címük így fut.

   Tetszik(3)Nem tetszik(0)
Back to Top ↑