World of Warcraft Classic megjelenés - Mennyi is? Várjá' csak...


DIABLO season_0214

Készült 2018. február 14. | írta Attila

8

Season 13

Jövő hét pénteken indul a Diablo 3-ban a következő szezon, szám szerint a 13. Különösebb kommentárt nem fűznék a dologhoz, lévén hogy évek óta nem nyúltam a játékhoz, de biztos sokak számára fontos az infó.

Season 13 begins soon! For those among you who enjoy the fresh start a Season brings, we wanted to give you a glimpse of what to expect before you race out the gate.


New Cosmetic Rewards

As per tradition, Season 13 will introduce new cosmetic rewards, obtainable by progressing through the Season Journey.

In addition to the Helm and Shoulders slots of the exclusive Conqueror Set, a brand-new series of portraits themed around Imperius will be available. Those who enjoy collecting pets will also be pleased to see a new arrival—Blaine’s Bear! While traveling together, you may be tempted to ask him why he’s covered in blood, or try removing the sharp objects he carries around. We strongly advise against this.

Season13-Preview_D3_Cosmetics_550x275.jpg


Season Journey Rewards

If you’ve been playing the past few Seasons diligently and reached Conqueror in the Season Journey each time, you’ve accrued a few extra stash tabs. Players who have not yet earned a total of four stash tabs via the Season Journey can still unlock an additional one by completing the following tasks at the Conqueror tier:

 • Complete a Torment XIII Rift in under 5 minutes
 • Complete Greater Rift 60 solo
 • Kill Greed on Torment XIII
 • Kill Cydaea on Torment XIII in under 15 seconds
 • Reforge a Legendary or Set item
 • Augment an Ancient item with a Level 50 or greater Legendary Gem
 • Level three Legendary Gems to 55
 • Complete two Conquests

Seasonal Conquests

Speaking of Conquests, we’re rotating those, too! Love going fast? Sprinter and Speed Racer will be making a return. Enjoy testing your mettle in Greater Rifts? Divinity and Lionhearted are also coming back. If you’d rather max out your kill count with Cursed Chests, Curses! and Stars Align will be right up your alley. Those who enjoy seeing how far they can go without Set Items will get a kick out of The Thrill and Super Human. Finally, if you’re keen to show off your mastery of Set Dungeons, Masters of the Universe and Masters of Sets will be available once more.

Season13-Preview_D3_ConquestSplash_550x275.jpg


Haedrig’s Gift

Finally, just as before, you’ll get a shiny new Class Set courtesy of Haedrig’s Gift for completing certain chapters in the Season Journey. We’ve listed the available Sets below. For those new to Seasons, here’s how it works:

Completing Chapters 2, 3, and 4 of the Season Journey will reward you with three Haedrig’s Gifts. Each Gift contains a few pieces from one of your Class Sets. Players can only unlock one Class Set in this manner per Season across Hardcore and Non-Hardcore, so choose wisely!

The set you will receive depends on the Class of the character you’re playing when you open each Haedrig’s Gift. To collect a full Class Set, you’ll need to open all three on the same character.

Here are the sets granted by Haedrig’s Gift in Season 13:

 • Barbarian – Might of the Earth
 • Crusader – Thorns of the Invoker
 • Demon Hunter – The Shadow’s Mantle
 • Monk – Monkey King’s Garb
 • Necromancer – Grace of Inarius
 • Witch Doctor – Raiment of the Jade Harvester
 • Wizard – Firebird’s Finery

Season13-Preview_D3_Sets_DSP_1200x600_550w.png


Frequently Asked Questions

Q: When does Season 13 start?

A: Season 13 begins Friday, February 23 at 5:00 p.m. PST in North America, 5:00 p.m. CET in Europe, and 5:00 p.m. KST in Asia. For time zone conversion, see this site.

Q: When are the non-Seasonal Leaderboards being wiped?

A: Non-Seasonal Leaderboards are tied to what we call “Eras,” each of which lasts about 6–12 months. The most recent era began November 9. For more information on Eras, please see this post.

Q: What will happen to older Seasonal and Era records?

A: Starting with Season 10, we removed old personal bests from Season 1. When Season 13 arrives, we will remove old personal bests from Season 4, and so on. We will be doing the same for personal bests from the previous Era when the next one goes live.

Seasonal Leaderboard records are not being cleared and will remain archived both in game and on our website.


Season 13 is almost here! What are your goals for this Season? Is there a build you want to give your full attention, or do you have another goal lined up?

Tetszik(0)Nem tetszik(2)

Tags:


 • Chris

  Meh... sajnos a Blizz sem nyúlt évek óta a szezonokhoz, így a 13. alkalommal már elég érdektelen a dolog. 🙁

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • eatmoregold

   Folyamatosan balanszolnak, és változnak a rewardok, kerültek be szettek is, legendarayk is, ancient itemek, valamint tök jó az egész végtelenségig skálázódó grift rendszer. Folyamatosan kerülnek be akár UI fejlesztések is, amikhez a játékosok ötleteiből merít a blizz. Egyre több builddel használhatók az egyes kasztok is, bekerült a necro is, meg néhány új pálya, bounty. A szezonban meg amúgy pont az a lényeg, hogy időről-időre megrendezett leaderboard verseny. Nagyon mélyről, de nagyon jól húzta vissza a Diablot a blizz.
   Részletesen is kifejthetnéd, hogy mire gondolsz, mert ez így üres picsogás.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • Lepkemaci

    Valószínűleg erre gondol:
    https://en.wikipedia.org/wiki/Path_of_Exile#Expansions

    Évente két kiegészítőt vágnak hozzád tök ingyen, és ezek nem ilyen Necro Pack szintű dolgok, hanem tartalmas, teljes értékű kiegészítők a szokásos szezonok, balance, meg egyéb kötelező körök mellett. Másfél évvel a D3 után jelent meg, de már a hetedik kiegészítő után vagyunk, és csak az egyik kiegben +6 act meg egy rakás egyéb dolog került bele. Oké, ez mondjuk becsületére válna akármelyik másik kiadónak, mert ritkán látni olyat, hogy mindenféle elmetrükk, meg lehúzás nélkül tolják az ember arcába ilyen mennyiségben és minőségben a tartalmat ingyen. Láthatóan a Blizzard sem sajnálja tőlük a játékosokat, nem akarnak versenyezni, és ezt a fejlesztői interjúkban is kijelentették, és elismerően tekintenek a GGG-re. Szóval szerintük teljesen rendben van, hogy a műfaj hard core kedvelői leginkább PoE játékosok, és amikor van valami új tartalom a D3-ban, akkor oda is visszanéznek egy kis időre. Legalább nincs annyi nyafogás, hogy a D3-ban milyen ritkán történik valami érdemleges, mert ott a konkurencia, aki csillapítja a játékosok étvágyát.

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • eatmoregold

     Poe-t is sokat játszottam, szerintem ég és föld a kettő. A Poe leggyengébb pointja az engine, már amikor megjelent is nagyon elavult volt. Amúgy meg lehet benne ezer fele építeni karaktert első ránézésre, de alapvetően a meta szerint ott is csak 1-2-t éri meg játszani seasonban, elég csalóka a nagy talent fa, mert nagyjából sok hűhó semmiért, és minden karakter egy aoe skillre van építve. Meg mikrotranzakció nélkül szinte értelmesen tradelni sem tudsz. A content és story line se sokkal tartalmasabb, mindenki átfut mindenen, a bossok viszont elég jók. A Diablo egy arcadesebb grind orientáltabb játék. Szerintem mind a kettő jó játék amúgy, van annyi különbözőségük, hogy kár egymás mellé rakni.

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Olasz

  Semmi uj set es mindig csak ugyan azok :/ par alkalommal izgi volt meg volt kihivas. De 100 adszorra ugyan azt csinalni valtozatossag nelkul :/ blizz reszerol szegyen amit a diabloval csinalnak

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • majk

  nekem csak az alapjáték van meg, annyira kiégtem belőle az elején, hogy azóta hozzá se mertem nyúlni. tetszett egyszer végigmenni rajta, de az hogy újra és újra tök ugyanazt csináljam az nem vonz. pedig a wow-ba szívesen végigmegyek egy dungeonon n+1x, de itt valahogy nem tetszik. bár hallottam, hogy van valami endgame, erről valaki tudna írni? én amúgy nem voltam túl nagy d2 fan sem, de a poe pl. tetszik, úgyhogy nem a műfajjal van a bajom

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • eatmoregold

   Grind az end game jobb statos itemekért, mint ahogy Poeben is.
   A season lényege a leaderboard, ki milyen nehézségi szintet tud elérni a végtelenségig skálázódó Grift dungeonokban. Akinek érdekes, hogy hogyan tudja optimalizálni a karakterét, hogy gyorsabban grindoljon, annak érdekes, másnak nem. Diablo 2ben si ez volt az end game, csak még rift rendszer se volt hozzá. Végtelenségig ismétlődően öltet újra és újra a bossokat, hogy hátha kiesik valami jobb cucc.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • majk

    ja csak a poéban még 1x sem sikerült a végére eljutnom, mert van 10 act 😀

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
Back to Top ↑