World of Warcraft Classic megjelenés -


DIABLO dio_1102

Készült 2018. november 2. | írta Attila

26

Diablo Immortal

Végre!!! A Diablo 2019-ben megjelenik iOS és Android kompatibilis készülékekre is!!! EXTÁZIS!!! Félreértés ne essék: ez nem a Diablo 3 mobilos verziója. A játék neve Dialob Immortal lesz, a története pedig a Diablo 2 és a Diablo 3 eseményei között fog játszódni, jelentsen ez bármit is. Új területek és ellenségek, co-op játékmenet, mobilra szabott irányítás és a Diablo 3-ból ismerős classok. Ez vár a rajongókra, akik már biztos tűkön ülve várják a megjelenést! További infók és content a hivatalos weboldalon.

Tetszik(1)Nem tetszik(2)


 • warruth

  https://uploads.disquscdn.com/images/31e7040157d0a59fca11fb06b65a72c3a576ff447f11d2115896a50957c50b97.gif

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • menpe

  A közönség síri csendje a bejelentés közben jól mutatta a tűkön ülős várakozást.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Tibor Sipos

  Egyszer miért becsüli ennyire mindenki alá a mobil erejét? Nem 1990-et írunk hogy túratáska méretű mobilokon toljuk. Egy mai mobilban van izom rendesen.
  Egy játék meg nem a 4k ultrahádé hyperrealisztik dolgoktól lesz. Raklapnyi játék amire mindenki oly vígan emlékezik vissza egy szétbaltázott applikáció featurébe beleférne.

  Másik...
  Egy diabloban mi a nagy sztori ami akkora gépet igényelne? Van egy karakter ami egyedül lesolozza a poklot bugyrostul és ismételheted amíg paragon lvl agyvérzést el nem érsz.
  A WoW-al is ez a bajom... 55 giga tárhely egy játékra ahol van 140 térkép, de igazából 6on játszok felváltva max...

  3:
  Overwatch-ot mindenki lehurrogta hogy deszarmáhogyefpées. rip blizz... Erre a leghypoltabb softporn-- akarom mondani fps game.

  4.
  Szerintem várjuk ki mi lesz. A diablo szerintem messze nem egy hosszú távon élvezhető játék. Munkahelyi wc-re még lehet h én is kipróbálom HA ingyenes.
  Ok hogy a mariot is mai napig speedrunolják, de a halandó emberek baromira nem.
  Meg mekkora orgiát csapott mindenki bfa-ra is most meg rip wow, rip blizz, kártérítés, unsub és részvénypiacosszeomlás van...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Jazoo

   Azt ne felejtsük el, hogy az iOS/Android nem egyenlő a mobiltelefonokkal. Ott vannak a tabletek is, ahol nem csak az erő lesz meg, hanem a látvány és a játszhatóság is.

   Nem csodálkoznék ha pár év múlva jönne a WoW konzolokra, vagy épp ehhez hasonlóan iOS-re, Android-ra. Teljesítményben, grafikában már hoznák a PC-s szintet, csak az irányítás probléma. Sajnos unortodoxnak tartják az egeres, billes vezérlést konzoloknál és tableteknél is, érthetetlen módon, szóval talán a jövő WoW-ja le lesz butítva Diabló szerű skillrendszerre.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • pepipapa

   Sok sikert az utazas alatt eroforrasigenyes mobiljatekkal jatszashoz, ugy, hogy kozben folyamatos netkapcsolat is kell....Majd szamold a perceket, mennyi ido alatt zabalja le az akksit (A tabletek 90%-a cellular hianyaban kapasbol kiesik vagy legalabbis folyamatos wifi kapcsolatot igenyel)
   Amugy probaltal mar ARPG-t mobilon? 99% gameplay autopilot....

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • Tibor Sipos

    Be kell valljam a hanyatló nyugaton élek, itt a legtrógerebb buszon is van wifi.
    Meg jó pár giga adatforgalom az alap telefoncsomagokban is, ha netalántán nem lennél ingyenes wifi spot közelben.

    Másik... mobilon ritkán játszok, ha meg mégis, biztos nem egy fast pace, quick reaction mmorpg-t fogok játszani.

    Ha az aksi a gond, ami kicsit érthető, powerbank egész olcsón vannak.

    Nem azt mondom hogy jó játék lesz ez, de én már régóta nem hiszek a trailerekben, és hála annak hogy minden hülye írhat kritikát, az se mérvadó már h mi a visszhang.

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • pepipapa

     Mit ad isten en is a hanyatlo nyugaton elek evtizedek ota es nem tolem tudod, de a jarmuvek wifije nem mindenhol biztosit internet elerest (mivel nem mas, mint 1 mobilszolgaltato hotspotja) Szoval alagut? Dc, nem lefedett terulet? Dc......
     https://youtu.be/2TUvGZSASA8
     Ez 2016-os.....
     Van piaca a dolognak, csak a Blizz kb 5 evvel kullog az esemenyek mogott....
     Fogtak 1 kinai ceget, az fogta az Endless Godshoz hasznalt enginet, rahuzta a Diablo skint es kesz...majd a nev eladja....csak ez a mobilpiac...
     Amugy hajra, csak kicsit arcpirito EZT berakni fomusor gyanant... Mintha a fofogas 1 Michelin csillagos etteremben popcorn lenne....

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Tibor Sipos

      Ezek szerint a kínaiak rommá fogják élvezkedni magukat a mobilos diablon...

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • pepipapa

      Haaat...van ra esely....de....fene tudja..Kinaban zabaljak az ilyesmit, csakhogy pont ott van mar millio plusz 1 ilyen es jok (mar aki szereti a p2w jatekokat)
      De ja...inkabb a kinai piacra szanhattak

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • zibuprofen

      A kínai piac tele van ilyen stílusú játékokkal, nekik ez csak egy x-edik átszínezett klón.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Don Dondon

      Szerintem valószínűtlen, hogy a Blizz fogta volna a kínai mobilos kompániát, sokkal inkább azok keresték a Blizzt és vették meg a Diablo jogokat. Egyébként ez a cég gondozza a WoW és más Blizz játékok kiadádást a Kínai Népköztársaságban, szóval lehetett ez simán fenyegetés szintű is, ha nem adják be a derekukat, akkor a párt nem fogja őket szívesen látni a kínai piacon (gondolom mindenki el tudja képzelni mekkora bevételkiesés lenne ez). Az Activision-Blizz egy rakás pénzt fizetett tavaly előtt a King felvásárlására (Candy Crush Saga), semmi értelme nem lenne egy külsős társulatot leszerződtetni egy ilyen projektre.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Lepkemaci

      Miért lenne valószínűtlen? A mobilpiacon nem lehet tökörészni. Kellett egy mobil arpg-ben rutinos cég, akiknek kész cuccaik vannak a gyors piacra lépéshez. A Netease volt a legkézenfekvőbb választás. Sok variáció valószínűleg nem is volt. A King felvásárlásával alaposan megtanulták, hogy nem értenek ehhez a piachoz, és túl lassúak is hozzá. A King nekik a gyors növekedéshez a havi 500+ millió user miatt kellett, aminek a harmadát rögtön az első évben el is veszítették. Dollármilliárdos nagyságrendű bukás lett abból, hogy gyorsan akartak usereket szerezni az esports és mobilpiac terveikhez, de még nem álltak készen a változásokra.

      Amúgy a Switch portokat is third party specialisták készítik. Skyrim, Doom, Wolfenstein, Warframe, meg minden nagyobb cím portjával külsős fejlesztőcéget bíztak meg, mert más nem ért hozzá. Switch portokban a Panic Button az isten. Pár csapat van csak a világon, akik képesek ilyesmire, szóval ez nem úgy megy, hogy összeraksz egy fejlesztőcsapatot, akik képesek időre hozni az elvárt minőséget. Ha pár évet késel, elmegy melletted a piac és akár maga a célplatform is elavulhat. Itt piszkosul gyorsan kell dolgozni.

      A Netease mobilon a saját piacukon verte rommá a nagy nyugati kiadókat, mert gyorsabbak voltak. Évekig tartana, mire a Blizzard ugyanazt tudná hozni mobilon. Tervezés, R&D, folyamatos tesztelés, optimalizálás mindenféle eszközökön. Annyi idő nincs. Pénz meg van. Bár az Activision Blizzard a tavalyi jelentésében aggódott, hogy túl sok hitelt vett fel a cég, ami miatt aggasztó, hogy nem fognak tudni reagálni a túl gyorsan jövő váratlan piaci fordulatokra, mert már nem vehetnek fel több hitelt újabb nagy beruházásokra. A King is kicsit nagy falat volt, gondolom.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Don Dondon

      De miért kéne épp ARPG-t csinálni mobilra? Összességében ez a stílus még mindig sehol nincs a mobilpiacon, még ha egy-két kínai cég sikeres is vele. Persze egy Diablo skines Candy Crush Saga lehet, hogy hülyébben mutatna, de azt legalább a rajongók sem veszik komolyan, s egyébként nem biztos, hogy kisebb piaci szeletet tudna kihasítani magának.
      Mármint tisztában vagyok vele, hogy szakmai körökben is egy csomóan vallják, hogy a rádiótelefon a videojátékipar jövője, de hát azt még én sem hiszem, hogy a belső QA ne vette volna észre, hogy erre a játékra iszonyatos köpködéssel fog reagálni a közönség. Pláne ha Blizzcon főcímnek szánják.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Tibor Sipos

      Az ARPG már jó pár éve ott van a piacon, de inkább keleten hódít.
      Lineage2 revolution már 2 éve kinnt van.
      Sőt... engem meglepett, de a Square Enix már 2002! óta csinál mobil játékokat.
      https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Square_Enix_mobile_games

      Azért mennyi idő volt míg a jrpg is népszerű, vagy akár elfogadott lett nyugaton?

      A mobil játékokkal az a baj, hogy a Zynga típusú gusztustalan pénzéhes microtranzakció rendszere terjedt el, a nép meg ugyebár vette, így feszítették a húrt míg el nem jutott a reakció a hírhedt Dunguon Keeper mobile rablásrendszerig.

      És gondolom h az ekkora monstercégek befektetői meg lázálmasan fekszenek amikor látják hogy egy hülye idle click game-re mennyi pénzt odadobnak a mobilhasználók.

      Nem a rendszer a gond, hanem a felhasználása.
      Csak reméljük hogy nem a sorba akarnak állni Actiblizzék és majd csak jó pár zöldhasúért cserébe lehet resetelni a map-et vagy bemenni a kazamatákba.

      De amúgy meg a pc réteg lehet hogy fröcsög, miközben ha mondjuk egy mobájl gémer lehet emiatt vesz pc-t hogy megvegye a diablo 4-et...

      Ez szerintem az a fajta piac amit anno a marvel képregényekkel csináltak.
      Te fanatikus Pókember rajongó voltál mondjuk. Majd egyszercsak egy chapter úgy végződött, hogy "to be continued in uncanny X-man..." (a titkos háború sorozat ugyebár)
      Aztán ma ha képben akarsz lenni a marvel universummal havi 30-50 képregényt kell venned, és még csak rá se pislogtunk a marvel vs dc crossoverekre... XD

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Lepkemaci

   Nem játszom mobilon. Na jó, néha mégis, de olyan játék nem érdekel ami kontroller híján úgy oldja meg az irányítást, hogy egy sík üveglapon megjelenő irányítófelületet tapicskoltat a játékossal. Egy kártyajáték oké. Egyéb logikai játék, körökre osztott stratégia vagy RPG szintén. De egy akciójáték fizikai irányítóeszköz nélkül nekem a játékélmény megerőszakolása. Ezért is olyan sikeres a Switch, és láthatóan arra nem is egy reskinned NetEase játékot adtak ki. Nálam a játék egy több órára betervezett szertartás, amihez nyugodtan leülök a PC vagy konzol elé, és kikapcsolom magam. Ha csak 15-30 percem van, akkor bele sem kezdek, mert nem látom értelmét.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • Tibor Sipos

    El kell engedni akkor. Ez a diablo nem nekünk készült.
    Amúgy miért kéne nagy kezeletőség?
    Rátapintasz oda ahova akarod h menjen a karakter. Aztán van 4 skilled. Ehhez nem kell billentyűzet és egér.
    És még nincs is lebutítva a játék ezekre az autoscroller játékokra. Öcsém párja imádja őket. Összeraksz egy csapatot, és azok vonulnak maguktól előre. Ha jól összerakod akkor rájuk se kell nézned, de néha a speckó skillre tapints rá hogy gyorsabban haladj.

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • pepipapa

     Latom sosem probaltal meg ARPG-t mobilon 🙂 Kepzeld a D3-at a mobiloddal egyezo meretu kepernyon....aztan kepzeld el, hogyha jatekmezobol lejonnek a skillek ikonjai (alaptamadas meg 4-5 speckos) a chatablak (altalaban opcionalisan eltuntetheto a nagyresze) a mozgas ikonja (ennek es a skilleknek eleg nagynak kell lenniuk, hogy siman ranyomhasson a nep)aztan ott a karakter, inventory ilyen-olyan event szarsagok, meg 1000 mas bizbaz....aztan nezd meg mekkorak az ujjaid...:D https://uploads.disquscdn.com/images/643a306ba4ada55c24f7645e5f2314592eb7936be1d6be8ab33ed092ae191c5a.jpg
     Vmi ilyesmi

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Endyr

  Keves ez igy, mint mackosajtban a brummogas... Konkretan nem volt ember, aki ezt varta volna. Arra epitenek, hogy majd azokat kapjak el, akik nem ulnek PC ele, meg nem probaltak a diablot es szeretik az ARPG-t. Nos sztem ez a metszet NAGYON szuk lesz.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • usul

  Valaki kiadta az ukászt az Activision-nél, hogy csináljanak egy ilyen játékot, mert jól megy a ios/android piac. A Blizzardnak meg muszáj volt fejet hajtani a részvényesek akarata előtt. Nem csoda, hogy Morheim lelépett. Ez a szolgai hozzáállás teljesen idegen a régi Blizzard szellemétől.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • https://worldofwarcraft.com/en-gb/character/arathor/hokusai evoken

   Nekem már ott volt gyanus amikor a felvezetőben szóba került a Destiny...aztán megtörtént az elnők váltás a szinpadon és az első dolog amit megemlitett Allan az a Destiny meg a Call of Duty volt....WAAAT? Rohadtul nem érdekel az Activison egy Blizzconon! Vannak félelmeim a Blizzard jövőjével kapcsolatban, mostmár gyakorlatilag az ÖSSZES régi arc a háttérbe húzodott/lelépett és a helyébe elkezdett benyomulni a féreg Activison.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://www.ecommerce-designer.eu GaBRiWaZ

  Elég csak ezt a videót megnézni: https://www.youtube.com/watch?v=r0dqeoSnc1U

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Kaputelephant

  No ezzel semmi gond nem lett volna alapvetően...de ez a korábbi EA E3-as C&C effektus. Ha egy "normális" Diablo 3 content/ Class /Diablo 4 stb...bejelentés mellé jött volna, azt mondaná az ember, hogy oké, megnézzük, érdekes; mert amúgy nem tűnik rossznak. De ez így vérszegény nagyon. Egyetlen egy darab mobilos game. Nem a FANokank szól/készítik, másokat is be akarnak vonzani. Oké. És a fanok? Bakker ez a BlizzCon, elvileg "rólunk" kéne szólnia, nekünk jelentenek be future contentet. Ahhh megyek inkább vissza melózni...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • eatmoregold

  Attila, ez annyira elkeserito, hogy meg a humorod is nehezen fogyaszthato.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Makk

  Látom itt sokan írjátok, hogy mekkora piaca van a mobiljátékoknak. Persze ezzel egy másodpercig sem vitáznék. Az a baj, hogy akiket érdekel a blizzcon, na ez abszolút nem azoknak szól és így beharangozni, hogy mekkora bejelentést fognak tenni. A fanoknak ez pont nem kell, mert nekik szól, szóval ez már már pofátlanság vagy ennyire hihetetlenül amatőrökké degradálódtak...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • ben2

   Na jah, a wc papírnak is nagy piaca van, így bejelenthettek volna diabló mintás wc papírt is, az legalább egy nyilvánvaló gesztus lett volna a rajongók felé, hogy mit is gondol róluk a blizzard.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • Tibor Sipos

    Most ne mond hogy nem rendelnél pár gurigát... 😀

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
Back to Top ↑