World of Warcraft Classic megjelenés - Mennyi is? Várjá' csak...


DIABLO diablo-1145467

Készült 2019. október 19. | írta Khas Dylar

30

[SPOILER] Elszólták magukat egy német lapnál?!?

Lusta szombat esti scrollozgatás közben bukkantunk (najó, a HáziGnóm, Attila1234 találta) egy érdekes reddit threadre.

A téma a november 3-án megjelenő Art of Diablo könyv, melyben – bár ez talán a címből még a barkochbákban nem jeleskedő olvasók is sejthetik – a Diablo univerzum elmúlt 20 évében elkészült művészeti megoldásokról olvashatunk és nézhetünk majd néhány szemet gyönyörködtető és érdekes… ööö… na ebből a mondatból hogy jövök ki… szóval: képek és infók és hogyankészült artbook a Diabloról.

Nade, erről még önmagában talán nem nagyon posztolnánk, viszont a redditen a szemfüles olvasók a német Gamestarban egy furcsa reklámra lettek figyelmesek, íme:

Add for "The Art of Diablo" from Blizzard in german Gamestar magazine mentions art from Diablo 4!

Germánische csirízt nem folyékonyan olvasó kedves barátaink kedvéért: a cikk felsorolja, mely Diablo inkarnációkból láthatunk szép képeket, ezek mégpedig szépen sorban a Diablo, Diablo II, Diablo III és – dobpergés – DIABLO IV!

Tekintve, hogy a könyv az idei BlizzCon után fog megjelenni, simán elképzelhető, hogy a D4 már szerepeljen benne.

Nos, mi lehet ez?
A német GS ennyire amatőr lenne és elspoilerezné az Év Hírét (már legalábbis ami a Blizzardot illeti)? Ezt valószínűtlennek gondolom, egy sima fanblog ezt megtehetné, de egy ekkora lap nem.
A redditen is azt spekulálják, hogy vagy csak ostoba marketingfogás, vagy pedig egyszerű typo és valójában a Diablo Immortalról van szó. Tudjátok, az a mobilos Diablo, amire senki nem vár, na, az.

Szóval még ne kezdje el senki shortolni az Activision-Blizzard részvényeket őrült módjára, mindenesetre reméljük a legjobbakat és reménykedjünk egy nagyon ütős BlizzConban idén.

Ti mit tippeltek, typo vagy early spoiler?

Tetszik(3)Nem tetszik(0)

Tags: , , ,


 • Lepkemaci

  Spoiler. Bár szerintem nem kérdés, hogy ezen a Blizzconon ha nem beszélnek bármit a következő részről, akkor el is maradhatna a rendezvény, mert ott helyben felkoncolnák őket a "rajongók". Főleg mert már egy éve is szivárogtak infók a negyedik Diablo fejlesztési nehézségeiről, meg hogy hogyan váltottak koncepciót, és milyen volt az irány tavaly. Az artwork valószínűleg nem ment kukába, szóval biztonsággal bele lehetett rakni egy ilyen albumba, bár az még korántsem jelenti azt, hogy bármi játszható dolgot lehet mutatni a játékból.

  Nem is tudom, hogy mikor volt már utoljára olyan Blizzcon, amikor történt valami említésre méltó is a szokásos körök mellett. Az OW bejelentése volt talán utoljára izgalmas, mert azon kívül mindig mindent spoilereztek vagy túltolták a hype-ot, aztán nem maradt semmi, csak a hiábavaló várakozások meg spekulációk utáni pofára esés.

  Az utolsó két Blizzcon már annyira semmilyen volt, hogy a két évből összesen csak az Immortal bejelentése maradt meg az emlékezetemben tavalyról. Az sem azért mert olyan jó volt, ugye.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • ragadozo88

   Hát nekem azért a wc3 reforged adta tavaly :).

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • Adam Bond

    Mar ne haragudj de ennyi ido utan uj reszeket szoktak kiadni franchise-okbol nem legyartani par nagyobb felbontasu texturat, nagyobb poolygon szamu assetet...
    Life support-ra van mar teve Blizzard Activision bevasarlas ota.

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • ragadozo88

     Ez igaz, de még nem is telt el 5 év az utolsó játékuk óta. Starcraft 2 kieg és overwatch. Mostanában esetékes egy-egy játék megjelenések, hacsak az átcsoportosítások miatt nem került valamelyik elhalasztásra. pl az sc shooter és a diablo tps rpg amikről volt pletyka. Az ő felújításuk viszont jól jött, mert aktualizálták, a mai korhoz megfelelően. Persze ezt mindenki eltudja dönteni hogy ér e neki ennyit vagy elvan az eredeti verzióval. Nekem mindkettő bejön a mai napig. néha sc1el is a régi graffal játszok 🙂

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Afthrast

  Én várom az Immortalt

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Afthrast

   Vettem hozzá telefont

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • Whisper

    Én 3 telefon vettem és ívelteket.,hogy wild-ba tolhassam 8)

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Attila

  Azt is el tudom képzelni, hogy a Gamestarnal küldött sajtóanyagban volt említés a Diablo 4-ről. Persze az is lehet elírás. Két héten belül kiderül a tuti.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Marslakó

  Hat igen. A Blizzardnak dobbantania kell egy nagyot, ez nem kerdes.
  En mar csak abban remenykedem, hogy nem fogjak elvinni a kedvenc Diablomat is a cuki-muki kinai F2P giccs iranyaba, mint ahogy azt tettek a WoW-al. Bar elmeletileg abbol az Univerzumbol nehez lenne ezt megcsinalni. Bar a Blizz az Immortallal meg ezt is meg oldotta valahogy... megfekudve a rajongok gyomrat.
  Lenyeg, ha most nem all sarkara ez az egykoron nagy ceg, lehuzhatja magat klotyon. Es igaz, jobb ha plexi kordont raknak a fejlesztok es a rajongok koze a szinpadnal, a bejelentesek elott, ha nem alkotnak valamit.
  ... En meg asszem uj kedvenc iranyaba nezek a Red Project haza tajan...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • ragadozo88

   A wow mitől lett giccses? Rajz stylbe ugyanaz mint a 3 csak upgradelve. A sztori is warcraftos maradt, kivéve az indokolatlan, alli és horda ösze veszést minden kieg elején a cata óta. A játék menet az könnyebb lett a régi verziókhoz képest ez igaz, az viszont nem fedi a le a giccsest szal valszeg másra gondoltál.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • Adam Bond

    Hmm

    Pokemonok
    Blood elf kurvak
    Paladinok hordanal
    Pandak
    Yeti kosztum, szmokingban jarkalo farkas...
    Idiota mountok
    es a sort folytathatnam egesz nap

    Az egesz Wow-t atalakitottak a F2p azsiai MMOknal megszokott okorsegekkel. Nulla beleelhetoseg, nulla vilagerzet.
    Nem veletlen sikeres es jott letre a Wow Classic.

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • Szolo

     WoW Classic *annyira* sikeres, hogy alig van szerver már, ahol sorba kell néha állni...
     Persze így is megérte nekik, mert fél év alatt összekalapálták, és valószínűleg megússzák vele a 8.3-ig tartó punnyadás alatt az előfizetői szám bezuhanását.

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • https://worldofwarcraft.com/en-gb/character/arathor/hokusai evoken

      Ha a sorbanállás a fokmérö akkor a retail 10 éve alulteljesit... 😀 Miért tartunk itt még mindig? Nyilván a hype miatt volt sorbanállás, te azzal számoltál hogy az lesz a végleges? Igy is kb sokkal sokkal több szerver van mint indulásnál és majdnem az összes layeringelt. Szoval abszolut sikeres igen. De blizzconon biztos mondanak majd számokat és lehet majd értetlenkedni. 🙂

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • PaneuropeanBattleRam

      Amikor a classic kijött, akkor nem voltak sokan Boralusban, aztán telt múlt az idő, mostanság megint egymásba érnek az emberek... Nyilván jöttek valahonnan...:)

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Afthrast

      Vagy csak dobtak egyet a phasingre?

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • https://worldofwarcraft.com/en-gb/character/arathor/hokusai evoken

      Hát nem is a classicosok kezdtek el retailezni. 🙂 Szabad a gazda? Visszamentek azok a retailesek akik a korai sorbanállásokat okozták, amire sokan azt hitték hogy az a viszonyitási alap a késöbbiekben. De nem ugy van az. Egy kis phasinggel bármikor egymásba lehet érni. 🙂

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Szolo

      Azon te meglepődtél, hogy több szervert indítottak 2019-ben a 10+ milliós rajongói bázishoz, mint tették azt 2004-5 idején a reményeik szerint pár 100 ezres bázisnál?
      Layering egyre több szerveren nincs egyébként, de az egyébként sem a sikeresség fokmérője, csak a játszhatóság szükséges velejárója, mert most nem több hónap alatt népesültek be a szerverek, hanem órák alatt.
      Meglátjuk, hogy Blizzconon mondanak-e tényleges aktív játékosszámot, vagy csak "eddig kipróbálta" számokat.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • https://worldofwarcraft.com/en-gb/character/arathor/hokusai evoken

      Szombat délelött néztem, a pontos számokat nem tudom de kb 20 server van most, arányaiban ebböl 18 layeringelt volt. Látva a zónák telitettségét ez még mindig tömegnyomor lenne nélküle, tehát ennyi servert még mindig tultöltenek a játékosok. Sorbanállás viszont már nincs mert annyian már abbahagyták de phasing nélkül ennyi servert mégis halál lazán kitart a közösség, még ha beleveszünk további lemorzsolodásokat is. Én a '19es viszonyokat vettem figyelembe, ha jol emlékszem 4-5 serverrel kezdtek, ehhez képest _szükség van 4szer, 5ször annyira a hype lecsengése _után. Ez a realitás, ez siker.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • rapbandita

     A WoW él és virul és jobb, mint valaha (majdnem)
     [csak, hogy ne mondhasd 14 éve játszom vele]

     - battle pet zsírkirályság
     - blood elf seggszi
     - paladin tiszta ciki, de imádom, hogy időre megvan a mítik +
     - pandák forever (for the Vulperaaaa!)
     - yeti kosztüm menő, kár, hogy pénzes
     - mountok? Anzu meg bronze dragon azt csókolom, de gyűjtse akinek ez kell, HF
     - és a sort folytathatnám egész nap

     Üdvözlehelletem

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • ragadozo88

     Az ázsiai vonalat alapból én se szeretem mikor cuki kis állatok (felnőttként is túl cukik mintha kölykök lennének) harcolnak "vagány" harcosokkal, de véleményem szerint a wowban ez kicsit más:

     pokémonok: tudtommal pet battle lore szempontjából nem aktuális, mert nincs lore küldetés hozzá, csak egy egyszerű tenni való amit, lehet csinálni mikor az alap játékot már unja valaki.

     blood elf kurvak: itt nem tudom mire gondolsz, hacsak nem az hogy mikor a játékosok meztelenre vetkőztetik a karaktereiket és pénzért táncolnak. Viszont ezt a playerek csinálják, nem a játék a része, nem a blizzard tette ezt. Illetve alli oldalon a human, night elf és dranei karakterek is tolják ezt, hordában gondolom csak a blood elfek, mert azok szexik csak ember iszemmel.

     Paladinok hordánál: Itt is jól elvan különítve lore alapon. Mert a taurenek nem az emberi vallást vették át, hanem tisztelik a napot. a tauren druidák, a holdat és Elunet tisztelik, a tauren paladinok pedig a napot. Az mellett hogy az egész nép tiszteli az earth mothert. A bloodelfek pedig allisok voltak, szóval ott is indokolt a paladinok megléte, az mondjuk fura volt hogy nem lehettek warriorok, mikor az is alap kéne hogy legyen de ez más téma.

     Pandak: már a warcraft 3 óta jelen vannak, az állat humanoidok a játékban, és ha esetleg a pandareneket április tréfának nézzük akkor, ott vannak még azok a fajok akik nem a tréfa miatt lettek létrehozva pl furbolg, gnoll, harpy, quilboar, owlkin stb. Amiknek van sztorija is, bár nem mindegyiknek olyan teljes, mint a többi humanoidnak, de kivan dolgozva, és nincs elvicceskedve. Illetve vannak rendes felnőtt egyedek, még a vulpurák esetében is, nem azt van hogy egy cuki gyereknek látszó faj, harcol a vagány emberekkel és orkokkal.

     kosztümök: Ezek nem lore specifikusak, és csak jelmezek, amik ünnephez készülnek, azerothba is van pumpkin ünnep :). Most hirelen nem jut eszembe a neve, bár asszem itt is haloween a neve, nicns spéci neve mint a karácsonynak. a worgenek meg alapból egy ilyen nemes ember csoport, szóval valszeg ezért lett ilyen öltöny a racial armorjuk, és farkas formában is vannak ruháik, ez mondjuk kicsit tényleg fura mert a többi druid forma elveszti a ruháját, viszont a worgen nem :D.

     Mountok: tényleg van pár fura, de ide azt tudom írni amit a peteknél is írtam.

     Egyébként köszi hogy válaszoltál :). Én a fentiek miatt nem tartom olyannak mint a távolkeleti mmokat, mert azokat én se szeretem. Bár ott más dolgok is vannak a cuki játszható karaktereken kívül is de az egy másik téma lenne :).

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • zibuprofen

  Megint beleéli magát mindenki, mint egy évvel ezelőtt, aztán jön a pofára esés és az anyázás.

  Tetszik(1)Nem tetszik(0)
 • Astonkacser

  Shortolni arra szoktak aminek az ára valószínűleg esni fog.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Lepkemaci

   Azt hittem én is, hogy elírás, de most hogy az ág is húzza őket, és már az USA szenátorok is beszóltak nekik a kínai részrehajlás miatt, meg szép csendben elmaradt múlt héten az Overwatch Switch launch, amire a Nintendo nyilvánosan közölte, hogy a Blizzard mondta le, nem biztos hogy ezek mellett bármilyen jó hírre is rossz döntés lenne a short. Ha van rajtuk sapka, azért, ha meg nincs, akkor meg azért. 😀

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Tt

  Lehet hogy elkészítik okosórára is, az lesz a negyedik rész, mobilra nem jött be, erre hátha.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Ivan Z.

  Nyugodtan kimondhatjuk, hogy MINDEN évben ez megy.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Adam Bond

  Lehet bejelentik hogy 2024-ben jelenik meg es dolgoznak rajta. D2 es D3 kozott is 12 ev telt el.
  Ja es valodi penzes AH-t majd uj szintre emelik de ezt csak majd legutolso pillantban jelentik be es mobilrol si fog menni.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • rapbandita

  Valószínűleg (remélem) spoiler. Azért a német Gamestarnál nagyobb cégek is követtek már el ilyen súlyos bakikat, pl. a PS Store néhány régióban rendszeresen 1-2 héttel korábban lövi le a DLC tartalmakat, release dateket, ezen sem lepődnék meg, ott is emberek dolgoznak.

  D4 bejelentés, WOW KIEG (fingers crossed), csudás Blizzconnak ígérkezik az idei, csak nehogy csalatkozzunk! Jövő héten már sokkal okosabbak leszünk!

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Whisper

  Én már azon sem lepődnék meg a BFA-ból kiindulva a,hogy új játszó fajjal teledobálják a 3-t. mókusok meg a egerek is játszható faj lesz! ---- ,de ez csak vicc akart lenni jön a 4 és kész 8) kapucsengőre

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Toxic

  Ha nem akarnak lebőgni a tavalyinál is jobban, akkor egy Diablo 4 nem lesz elég.
  Minimum egy új IP-t kell még mellé felmutatni, minden ember várja a D4-et, ami egyáltalán semmi meglepetést nem fog jelenteni ha bejelentik.. HS, OW és társai meg kb dead gamek és kutyát nem érdeklik.
  Riot Games most amúgy rendesen odabaszott a Blizzardnak, csinálnak mindent, Shootert, Card gamet, Mobil gamet, MMO-t, Animét etc.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Kovács Gergely

   Nem játszok se HS-el se OW-val, de hogy a kutyát nem érdekli ne nevettesd már ki magad. Téged meg oké a haverjaid sem érdekli, mint mondtam ahogy engem sem. De azért milliók vannak akik nyomják 🙂
   Igen a Riot amúgy most villantot, minden esélye megvan korszakot nyitni, de azon kívül hogy jól hangzanak még bukhat is velük (ne legyen úgy)

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
Back to Top ↑