World of Warcraft Classic megjelenés - Mennyi is? Várjá' csak...


Featured teso_0129

Készült 2014. január 29. | írta Attila

49

TESO: A halálos harc folytatódik

egy két hónapot kell már csak várni a The Elder Scrolls Online-ra, hisz április 4-én fog megjelenni az év egyik legnagyobb MMO durranása. A rajongók már biztos nagyon izgatottak! Naná, hogy lesz gyűjtői kiadás, amit a lelkesebb fogyasztók már most előrendelhetnek. Ahogy elnézem, itt is csak a pazar kiállítású művészeti album és a szobor lehet az érték, ingame bigyókkal már nehéz lenyűgözni. De nem az a hír! Hanem az, hogy megérkezett a múltkori trailer folytatása, ami ez alkalommal is szétbüntet mindent. A múltkori filmben látott arcokhoz újak csatlakoznak, kiknek vezére magával hozza kedvenc kis kedvencét, Fifikét is…

Tetszik(0)Nem tetszik(0)

Tags:


 • Spidee

  Bethesda összesöpört egy kis aprót a szőnyeg alól még egy CGI trailerre. Mellékesen nem két hónap akart az lenni? 😀

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • bithalver

  Nagyon latvanyos.

  Az elf(-jellegu) csajszi magiaja kicsit eros (csak ugy puffannak szet a gonoszok), de szepen megrajzolt.

  Kivancsi vagyok, mi fog ebbol atjonni a jatekban.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Trimstar

  nem semmi, már az első trailer is odab*szott, ez is elég durvára sikeredett. szurkolok a játéknak, a "korábbi" TES-eket imádtam, bár a betát kipróbálóktól nem hallottam túl sok jót :/

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://www.szopoalarc.hu Bermuda

  Biztos jó lesz, de én tuti kihagyom. A Bethesda játékokkal rossz tapasztalatom van - az összestől fél óra után fájni kezd a szemem és a fejem - mindegy milyen motort használ a játék: Morrowind, Oblivion, Dishonored, mindnél előjön ugyanez - s a neten nézelődve azt látom, sajnos nem én vagyok az egyetlen (egy-két Valve játék szok okonzni még hasonló tünetet). Persze biztos a potenciális játékosok elenyésző hányadát alkotjuk, de a játékfejlesztés nyílván nem csak fasza ötletek lekódolásból áll, hanem oda kéne figyelni a használói élményre is.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • tusek55

  Khm.... There must always be....a Lich King!

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • DS

  A mágus elf lett a nap legértékesebb játékosa, nem kérdés. Az meg kifejezetten meglepő fordulat volt, hogy a 'handsome' elfből lett az egyik gonosz.

  De ettől függetlenül Daedrák viszik a primet kinézet szempontjából 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Aullah

  Látványilag ott van, de rendezési munka nagyon amatőr lett. És nem is látom, hogy ez TESO. Ha nem tudnám, ki sem találom.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Feelnoob

  Túl epic akart lenni ez a trailer, valamilyen szinten már unalmas is, amikor ilyenekkel jönnek a fejlesztők miközben mindenki tudja, hogy köze nincs a gameplayhez. Ez az öt perc csapkodás nem győzött meg arról, hogy érdemes volna ránézni a játékra.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • alkaline

  @Bermuda: hallod, pont ugyanez van velem is. pedig nagyob bejönne a skyrim is, de egyszerűen képtelen vagyok játszani vele emiatt. fura mert más fps-ekkel nincs ilyen bajom...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Csoti77

  Azért az a 55-80 euro elég durva ár elég nagy az önbizalom náluk, de már most van akció szóval lehet észbe kaptak, hogy mégsem olyan jó ez az ár?

  http://newsletter.ubisoft.com/en-GB/2014/01/29_TESO/29_TESO.html

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Hatba

  Ejjjjjjj. Majd ha gameplayt látok.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Magister

  Ó de király! Mindenképpen kipróbálom, mikor pár hónap múlva free to play lesz. 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Bonelord

  Ingame videó, hogy ehhez képest hogy néz ki a harc a játékban?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • majd

  @Bonelord:

  Youtube, rutinoson rókaként rögtön az első kereséssel sikerült meglelnem.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Bonelord

  @majd:

  [morog]
  Király. Engem nem hoz lázba ez a játék, a single player verzióit sem szerettem. Az online verzió videóit viszont több szájt tolja az arcomba. Innen részemről elvárás, hogy a lenyűgöző, innovatív, pörgős játékmenet videót is tolják az arcomba, ami pont arról szól, ami játékosként érdekel: hogy milyen maga a játék. [/morog]

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://www.youtube.com/kockabrigad Rertez

  @Bermuda: Ez a tünet általában azoknál a first person játékoknál jelentkezik, amikben a field of view (FOV) értéke túl alacsonyra van állítva. A Skyrim FOV 65 fokra van alapból beállítva, ami ugyan kedvez a konzolos optimalizálásnak, mert kevesebbet kell renderelni, viszont oldalra nem látsz elég nagy szögben, ami bezártságérzetet, szédülést, fejfájást eredményezhet nagyon sok embernél. 65 fok valóban nagyon alacsony az emberi szemnek és agynak, és ahol ilyen értékre van belőve az FOV, rendszerint belső nézetes játék után sokan panaszkodnak arra, amit te is írtál.

  Az FOV szöget a Documents\My Games\Skyrim\ folderben található Skyrim.ini file szerkesztésével tudod csak neked megfelelőre belőni vagy pl. in-game konzolból az "FOV 90" értékkel.

  Skyrim.ini-ben [Display] alatt a következő értékkel próbálkozhatsz:

  fDefaultWorldFOV=90.0

  A fentinél magasabb FOV szög is használható, de mivel szélesebb szögben látsz, jobban terheli a géped, és torzulhatnak, megnyúlhatnak a geometriai formák, valamint a karaktered keze is érdekesen jelenhet meg, viszont várhatóan nem fájdul meg a fejed, nem szédülsz, stb.

  Egyébként ma már elvárás minden belsőnézetes játéknál az FOV menüből történő beállítása.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Limrasson

  @DS:
  Nem elf, hanem Breton, bár igazad van abból a szempontból hogy a Bretonok, annak ellenére hogy emberek, elf vér is csörgedezi kaz ereikben.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Ucnahvuli

  nehogy olyan legyen ez is mint az SWTOR... kihoznak 3 csilli villi trailert, majd mindenki emlékszik a game valójában milyen lett.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Sodan

  @Ucnahvuli: Le vagy maradva, az swtor mára sokat fejlődött és a bevételre se lehet panaszuk. Szerintem örülnének, ha hozni tudnák azt a szintet. Az előfizetéses rendszert nagy hibájának tartom, mert azzal magasra tették a lécet és nem biztos, hogy meg tudnak felelni az elvárásoknak, akkor pedig hamar lelépnek a játékosok. Ha rákapnak a TES játékosok akkor bejöhet, de akik nem ismerik annyira azt a világot azokat nehezebben fogják meg. Egy WoD béta és az EQN Landmark is csúnyán odaverhet neki. Mindkettő kb. megjelenés idejére várható.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Ucnahvuli

  Követem swtor-t is. De azért nehogymár másfél évet kelljen várni, hogy tűrhető legyen egy gém, ez nem a minimum...
  És azért én ezt a mondvacsinált f2p-t az swtor-nál játékos szempontból nem tartom sikernek, a bevétel persze megvan, de az engem mért érdekel?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Xalina

  @Rertez: Én úgy vettem észre nálam inkább fordítva van. Deus Ex alap belállításnál beszédített (90es vagy 100as FoW) lehúzva 75re semmi bajom nem volt. Lehet emberfüggő is ki mit tolerál jobban.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • bodoka

  @Ucnahvuli:
  Pedig nagyon ugy indul. Ez a trailer a 3D designerek nagyszeru munkajan kivul minden szempontbol gaz. Osszevissza kaszabolas, tul hosszu stb. Lesz itt sok siras meg szidas ha megjelenik. A kezdeti bugok/exploitok/ balance gondokba meg bele se merek gondolni.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • verselolina

  Engem inkább a Lore hűség aggaszt,úgy értem 1 ha jól tudom lehetsz vámpír is ami ha azt vészük hogy a vámpírok Molag baal (nem tom hogy irják a nevét) teremtményei és ö a Big bad aki ellen harcolunk, akkor igen csak Lore Problémás. 2 Ez a Mundus Másod Kora Mikor Talos Hatalomra kerül akkor most mire föl jön Molag ball (Én végig olvastam minden könyvet Skyrimben és Oblivionban de sehol nem szol egyik se egy szót se arról hogy Mundist Mehenus degon on kívül valaha meg próbálta volna meg szállni más Deadra. És pont úgy érzem magam mit az SW TOR-ban szép és jó ez konfliktus de tudom hogy nincs tétje Tudom hogy bármit teszek az nagy képbe úgy se fog bele szólni mert előbb utóbb úgyis jön Tiber Septim az első, egyesíti a birodalmat majd Istenül Tallosá.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • mule

  @verselolina: mmo-ban a lore olyan, mint a gyurma, lásd a mop pandái.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • mule

  nade azért megveszem, hogy majd 5 éve múlva elmondhassam, hogy a vanilában minden jobb volt.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://www.alea-area.mblx.hu/ erdoszellem

  Tegnap indult egy terheléses béta, 10-éig tart még, meglátjuk, mit hoznak ki belőle.Amit eddig láttam belőle, az nagyon jó, csak még vannak gondok a belogolással, és néhány helyszín betöltésével Eddig mindegyik küldit be tudtam fejezni, a skillek is működnek, és minden olyan, ahogy látszik. Még kicsi a karakterem, meg most is nem tervezett karbantartás folyik, de tegnap jó sok órát tudtam zavartalanul játszani. Mondom, meglátjuk. Egyelőre a megveszem mellett sokkal több érvem van, mint a kihagyom mellett.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • history chanell

  @verselolina: ez a "vámpírok gonoszok" szitu esetleg pont olyan, mint a "Death knight kaszt és Arthas, avagy a társadalom által megbecsült többszörös gyilkos rothadó hullák, akik, már velünk vannak, tehát minden oké"

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Hartproject

  @erdoszellem:

  De jó neked. Én lvl 2-ig jutottam. (kb 10 perc játék) Ez alatt az idő alatt olyan szintű textura hibákat láttam, hogy kiégett tőlük a szemem, és amikor a föld alatti börtönből kiteleportálnék a világba, akkor 20 perces töltőképernyő, majd disconnectel. Hát szuper, mit mondjak! 🙂 Továbbá ezek az irreálisan ocsmány karakterek, egyszerűen lehetetlenség egy szép fejű karit összerakni.... Nem tudom, én inkább a nem veszem mellett állok eddig. Azért ma még megpróbálkozom, hátha.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Nilufar

  Nem tűnik rossz játéknak, de mindig nagy kérdés, hogy mit fog nyújtani az end-gameben. Ha a fő content az lesz, hogy vigyük végig mindhárom frakció questjeit (ugye az Overzone miatt erőteljesen ez látszik). Emellett ha jól tudom heroic dungeonok egy több száz fős pvp csatákra tervezett terület+ 4 fős partyknak szánt high lvl zónák lesznek az endgame. Ez a modell engem jobban emlékeztet a GW2-re mint a Wow-ra. A GW2 készítői nagyon okosan felmérték, hogy ezért _nem lehet_ havidíjat kérni.
  A 4-6 hetente frissítés is jól hangzik bár ilyet a GW2 is tud csak ált. 2 hetente kerül be új content teljesen ingyen.
  Még így is sajnos ki kell mondanom, hogy a vetélytársak end-game tekintetében a felét se tudják az öreg Wownak.
  Nem akarok senkit se megbántani (én magam egyébként hatalmas Bethesda és TES rajongó vagyok) de így havidíjjal Swtor szintű buktát jósolok.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Northstar

  @Nilufar:
  Mikor az emberek elérnek a lore végére, annyian maradnak mint az EVE játékos tábora. Havidíj abszolút túlzás ezért. Ennek a világnak kisebb a tábora, mint a star warsnak, képtelen lesz annyi előfizetőt megtartani.
  Akik nem ismernek más MMO-t azok élvezni fogják, ebben biztos vagyok, de aki kipróbált már mást vagy esetleg Skyrim-el már játszott, annak nagy csalódás lesz.
  Jelenleg a játék fele bugos, nem tudom, hogy akarják ezt így kiadni...
  Nem voltak nagy elvárásaim, de azért egy DF szintű csapat keresőt elvártam volna ma már, summ kő meg ilyenekre nem is kell számítani... Úgyhogy mehet a végtelen rohangálás. A játék jelenleg a balance fogalmát se ismeri, szerintem.

  Mondom ezt úgy, hogy aktívan játszok a betával.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • history chanell

  ha bétáztam már két napot, jövök, és elmesélem a kizárólag tényeken alapuló, abszolút helytálló, piaci elemzéseket, négyezer év játékfejlesztési ismereteit és hat galaxis kiadóinak statisztikáit magába foglaló teljesen megbízható és pontos véleményem, amely természetesen helytálló lesz a még ki nem adott végleges veróra is, mert jövőlátó is vagyok, és amúgy is mindent tudok

  de addig is pofán kell csapnom pár arcot kék sugarakkal, amik nem tetszenek ,de azért aktívan bétázok

  /irónia off

  nekem tetszik, még ezek után is
  http://www.youtube.com/watch?v=F84oQejFvss

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://www.alea-area.mblx.hu/ erdoszellem

  Újabb béta a hétvégén.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://www.alea-area.mblx.hu/ erdoeszellem

  Csináltam a hétvégi bétáról egy rövid… hát tesztnek azért nem nevezném, de valami betekintésfélét, akit érdekel, kattintson a nevemre!

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://www.alea-area.mblx.hu/ erdoeszellem

  Holnap kezdődik az elvileg utolsó bétateszt, amelyikben az imperial, a Mara-gyűrű, valamint mindenféle dolog, ami bónuszként lesz kapható, valamint megnyílik egy újabb terület (valószínűleg tesztelhetővé válik a skillek újraosztása is).

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • mule

  http://kepfeltoltes.hu/140318/teso1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
  http://kepfeltoltes.hu/140318/teso2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
  http://kepfeltoltes.hu/140318/teso3_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

  pár kép a hétvégi bétából.

  21-es lett a sorcerer-em, sikerült kipróbálni a 3 20-as szintől elérhető 4 fös instát. a nehézsége valahol a mop eleji hc szintjén van illetve a boss-ok trükkösebbek, idéznek add-okat, aoe tap-eket raknak le kb mint a wow-os raid boss-ok, kifejezetten élvezetes. a pvp-t is kipróbáltam Cyrodiil-ban. ez a vár ostomlós dolog nem jött be, szimplán unalmas. a pvp meg olyan, hogy aki először támad az öl. annyi a cc, hogy bármelyik class cc lockban tud tartani. a másik nagy probléma ez az 5-ös actionbar egyszerűen kevés, még úgy is, hogy weapon swap-el kapsz megint 5 spell-t. de egyszerűen nem praktikus és lassú pláne hogy 10x spell-em volt már ezen a szinten és szelektálni kellett mit rakok ki.. bár elvileg van ui addon amivel lehet 10 spell-ed egyszere 0-9 gombokra makrózva.

  én megvettem, mert a wow-ot már olyan szinten unom hogy 4 napja be se léptem.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://www.alea-area.mblx.hu/ erdoeszellem

  @mule:

  Én is meg fogom venni, nekem még mindig tetszik (három teszthétvége után), bár a pvp valóban gyerekcipőben jár, biztos lesz még újítás azon a téren idővel: nagyon új ez a játék, rengeteget fog változni, addig viszont a küldik elviszik simán szerintem.

  Majd írok még összefoglalót az oldalamon, ha lesz időm, néhány nap múlva érdemes lesz ránézni.

  (Látom, te is azt a zsiványálruhát használod – mivel nem találtam sok összeillő holmit, én is rávettem a gearre. 🙂 )

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://www.alea-area.mblx.hu/ erdoeszellem

  Megszületett a nem kicsit elfogult írás:

  http://www.alea-area.mblx.hu/

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • mule

  @erdoeszellem: igen felraktam az a kosztümöt, mert transmog nincs és nem akatam úgy kinézni, mint aki turkálóból öltözik 😀

  viszont vannak fejlemények az Ui-ról. miután készült olyan addon ami gyakorlatilag a wow funkcionitását adta, 2x10 spell+ buff-ok + ellenfél castbar, stb. a zos egyszerűen megvaltoztatta az api-t, de úgy, hogy meg a saját csapattársaid dolgait se látod... na el is indult egy anyázáshullám a faszbuk-on, de nem látszik, hogy lesz eredménye. idióta egy húzás... apoweplayereket elriasztja.

  a pvp rész fejlesztője viszont hajlik az építő kitikára és belétható időn belül lesz duel és más tipusú pvp is mint a wpvp cyodiil-ban.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://- Darkfury

  @mule: Az hagyján, hogy a csapattársaid dolgait se látod, még a sajátjaidat se. Buffok, debuffok, csak a fél óránál át tovább tartóak pl kaja buff, de ami igazán lényeges, semmit. Találgathatsz majd az effektből, már amelyik spellnek van. De az "immerzió" nem törik meg, az a lényeg. /sarcasm

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • mule

  @Darkfury: a sajátodat látod, amennyire én tudom. de akárhogy is ez az api záás egy nagy ostobaság volt.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://www.alea-area.mblx.hu/ erdoeszellem

  Hát én addonok nélkül próbáltam, amúgy nekem egyelőre nincs bajom ezzel a rendszerrel, nem biztos, hogy minden mmorpg-nek egyformának kell lennie, meg szerintem fél év, és rá sem fogunk ismerni.

  Ja, és csapatozni csak keveset tudtam, az lfg ritkán tett be, magamtól meg nem igazán kerestem. Az insták egyébként néhol egészen húzósak, főleg, mert az emberek még nem elég gyakorlottak: egyszer a healer volt gyenge, másszor tankunk nem volt, attól függetlenül nekivágtunk, szerencsétlen clanfearem volt a tank, már ameddig bírta 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • mule

  @erdoeszellem: ja, nem kell egyformának lennie, de azért nem ártana valami infó az ellenfélről, márha az endcontent a pvp, mert igy csak "azt a spell-t nyomom ami éppen nincs cd-n" dolog. és 30x spell-ed van, amik ráadásul jók is, de nem lehet használni az 5 gombos actionbar miatt.

  és tudod mi a poén? leirtam a fészbook-on hogy ez nem lesz így jó, mert pl ha actionbart váltasz akkor a buff-olós spell-ek pl magelight, shield, stb lemegy. erre mi a válasz? rakd ki mindkét actionbar-a. tehát amikor van 2x5 gombot akkor 2 statikus buff-ot ki kell raknod mindkettőre vagyis marad 2x3 használható spell-ed. és erre volt megoldás, amit szépen kiheréltek az api változtatással.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://www.alea-area.mblx.hu/ erdoeszellem

  @mule:

  Igaz, tényleg nem sok, de meglátjuk, én a világa miatt szeretem, igazán ezen egyelőre nem agyalok. Aki HC játékot tervez, annak tényleg kevés lehet, de én nem is nagyon fogok sírni, ha ez nem változik, vagy nem lesz erős végjáték például, mert ha kimerül, akkor legalább nem kell előfizetnem rá a további sztoritartalomig. Annyi mindennel kell/kellene foglalkoznom, nem hiszem, hogy megint belevágnék egy véresen komoly pve-be vagy pvp-be. Mondom: meglátjuk.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://www.alea-area.mblx.hu/ erdoeszellem

  @mule:
  Egyébként azt én is furcsálltam, hogy a buffszerű dolgoknak is kinn kell lenniük (nekem például a petek), de mondom: majd kiderül, mennyire lesz életképes ez így.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://- Darkfury

  @mule: Nem, sajnos a 30 secnél rövidebb buffokat/debuffokat még magadon sem látod. Ami azért vicces.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://www.alea-area.mblx.hu/ erdoeszellem

  @Darkfury:

  Igen ez valóban érdekes dolog, viszont engem semmiképp sem tántorít el, mivel a karakterlapomon minden szerepel, egyelőre tojok rá. Barangolni akarok benne, és küldizgetni, felfedezni. Ha meg megunom, vagy durván hiányát érzem ennek-annak, akkor annak fogok örülni, hogy megmarad a pénzem, mert nem fizetek be több hónapot. Néhány hónapnyi felhőtlen szórakozás már a bétában benne volt, a többit meg majd meglátom. És szerintem sok minden változik majd, finomodik. A WoW sem így nézett ki.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • mule

  @erdoeszellem: én is igy vagyok vele, ha nem lesz jó nem fizetek havidijjat.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • mule

  https://www.youtube.com/watch?v=RtAvJECkXW0

  ha ez ogrimaban lenne akko max 15fps lenne és esélyes lenne a servercrash 😀

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • mule

  http://www.twitch.tv/keksz88 ha unod a banánt napközben.

  https://www.facebook.com/groups/1394035144199879/ magyar teso guild régi motorosoknak.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
Back to Top ↑