World of Warcraft Classic megjelenés - Mennyi is? Várjá' csak...


Featured elder_0502

Készült 2014. május 2. | írta Roodie

28

Elder Scrolls Online – jelen és jövő

Rég adtunk hírt az Elder Scrolls Online háza tájáról – a hirtelen rám zúdított rengeteg munka mellett sajnos csak arra volt időm, hogy indítsak egy új karaktert (lecseréltem az ork sárkánylovagot egy templomosra!), így a cikkem folytatása is késik kicsit. Viszont ettől az élet nem állt meg a játékban, pörögnek az események, a játékosok jó része már elérte a veterán rangot, és megy a PvP is, igaz, némi átkozódással – egy bug miatt a vámpírrá vált karakterek szinte legyőzhetetlenek…

Ezen cikk apropója egyébként az, hogy tegnap a Zenimax kiadott egy cikket az idén várható fejlesztésekről, amellett, hogy az első nagyobb frissítés már a tesztszerveren van. Egyelőre úgy néz ki, a cég remekül vizsgázott ezen a téren – rengeteg a hiba ugyan a játékban még mindig, de folyamatosan, jó tempóban javítják őket, és a sok karbantartás miatt minden játékos, aki május 1. előtt aktiválta a 30 napját, kap +5 nap játékidőt. Korrekt.

Na de lássuk a lényeget, mit is kapnak a játékosok a tesztelés befejezésekor az első frissítéssel:

 • Érkezik Craglorn, az első veterán rangúaknak szóló kalandzóna (ez a speciális végjáték-terület, csapatos küldetésekkel, 12 fős kazamatákkal)
 • 12 fős portyák, és lesz megnézhető rangsor
 • Kisebb fejlesztések, pl. ha megölnek, látni fogod, hogy ki tette, és milyen képességgel
 • Animációk finomítása (ez nagyon ráfér, az ork animációja teljesen jó, de a bretonom mintha jégen futna…)
 • Karakterek és képességek egyensúlyozása
 • Végre a ládákból mindenki kap holmikat, aki 50 méteren belül van, nem csak az, aki nyitja
 • Rengeteg egyéb hiba javítása (teljes leírása errefelé)

De ami még érdekesebb, azok a hosszabb távú tervek, lássuk, mi érkezik majd idén:

 • Büntetőrendszer – ha bántod a nemjátékos karaktereket, vagy lopkodsz tőlük, annak következményei lesznek
 • Két új veterán kazamata
 • Egy új régió Craglornban, szintén kalandzóna
 • Tolvajok céhe és Sötét Testvériség (!), küldetésekkel és természetesen saját képességekkel
 • Lóversenyzés
 • Varázslat szakmázás (a többi Elder Scrolls játékban megismert varázslat iskolákat fedezheted fel, és készíthetsz saját varázslatokat majd vele!)
 • Aréna
 • A csapat vezetőjének szintjéhez skálázódó kazamaták
 • PVP kazamata (!)
 • ..és persze rengeteg apró újítás és igazítás, pl. hogy az együtt kalandozó játékosok lássák egymást akkor is, ha épp más fázisban vannak, javítanak a nemjátékos karakterek arcmimikáján, fejlesztik a szakmákat, a horgászatot, az LFG rendszert, lesz páncélfestés, és persze a végére a legjobb – végre saját, Európában elhelyezett szerverparkot kapunk.

Egyelőre ennyit tudunk, mindenesetre ez ígéretesen hangzik. Aki játszik, írjon nyugodtan ide a benyomásairól! Milyen a játék egy hónap elteltével?

 

Tetszik(0)Nem tetszik(0)

Tags:


 • tzata

  magyarul kiadtak egy béta játékot, aminek még kell cirka 1 év hogy rendbe tegyék.
  na nem baj, majd azért lecsekkolom, amint free to play lesz.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Ezri

  @tzata: Hmmmm, mintha már lett volna ilyen... valami örgödös témájú, jónak igérkező folytatás... Nem rémlik senkinek?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Ezri

  @tzata: Hmmmm, mintha már lett volna ilyen... valami ördögös témájú, jónak igérkező folytatás... Nem rémlik senkinek?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://www.alea-area.mblx.hu/ erdoeszellem

  @tzata:

  Ahogyan ez anno dazumal a WoW esetében történt. Emlékezzünk csak vissza!

  V1-es szinten nincs végrehajtatlan küldetésem (csak olyan, amit nem találtam, majd visszamegyek érte), és a többi buggal is ritkán találkozom, bár tagadhatatlanul vannak érdekességek: kicsomagolatlan, „szekérről leesett” piros ládák (egyre kevesebb, és az utóbbi napokban már egy darabbal sem találkoztam). Végig tudtam küldetéssel haladni, egyetlenegyszer sem kellett mobfarmolással vagy egyéb unalmas dologgal fejlődnöm, hogy jó legyek a következő szintre (ahogyan azt az elején a WoW-ban nemegyszer meg kellett tennem hatvanas szintig).

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • DS

  Azért ne a 10 évvel ezelett megjelent WoW-hoz hasonlítsuk a TESO-t hanem mondjuk MMO-khoz amik most jelennek/jelentek meg. Wildstar, Archage, Black Desert, FF nem tudom mennyi

  Még jó hogy nem olyan a questing experience mint a 10éves vanilia wownak 😀

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Tiif

  @erdoeszellem: Én tuti egy másik WoW-val játszottam akkor anno, mert nekem sose volt ilyen problémám 🙂
  ON: erről a TESO-ról én még sok jót nem olvastam eddig, de érdekelne, hogy valójában milyen is a game 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://www.alea-area.mblx.hu/ erdoeszellem

  @Tiif:

  A nevemre kattintva olvashatsz bétatesztet, nekem már akkor is tetszett, azóta meg még inkább, és mé messze vagyok a V10-es szinttől és attól, hogy az összes skyshardot (skillpont harmada egy ilyen) megtaláltam volna, tehát van még hová fejlődni.

  Azért nem olvashattál sok jót róla, mert akinek tetszik, az játssza, nem ír róla.

  A rossz, amit olvashattál, a valóban létező bugokról szól, amelyek tényleg zavaróak, de a játékélmény képes feledtetni őket, szerintem. Van benne kellő kihívás, kellő felfedeznivaló, saját stílusban játszható, szép és Elder Scrolls. Akinek ez a téma tetszik, annak szinte kötelező (bár tudom, itt, Magyarországon nem olyan filléres mulatság, mint a miénknél jobban eleresztett országokban.

  Másik rossz, amit emlegetni szoktak: a havidíj. Ehhez nem tudok mit mondani, mert nekem megfelelő, aki meg sokallja, annak nem. Egyébként pedig nem drágább a tízéves WoW-nál, amely tényleg nagyon jó játék, szeretem is, de már majd egy éve pihentetem, és a kiegig biztos nem nézek vissza, azután is csak bekukkantási szinten. Nálam kimerült egyelőre, meglátjuk, mit hoz a jövő.

  Ahogy a TESO esetében is. Az új NPC-guildek például szuperjók lesznek, ebben biztos vagyok, meg abban is, hogy ez csupán egy játék ígéretes indulása volt, ami ezután jön, az tartalmazhat még meglepetéseket. Remélem, nem fullad ki!

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://www.alea-area.mblx.hu/ erdoeszellem

  @DS:

  Bugok még a „mai” WoW-ban is vannak: evade-elő mobok, beakadások, egyéb bosszantó baromságok akkor is mindennaposak voltak, amikor aktív voltam. Kétlem, hogy ma bugtalan lenne.

  Nem a WoW-ot akartam bántani, ne érts félre, írtam is, hogy legkedvesebb játékaim egyike volt, nem töltöttem volna vele 8 teljes évet, ha nem szerettem volna, viszont olyan ember vagyok, aki még a saját gyerekét is képes elfogulatlanul szemlélni, a hibáit észrevenni, nemhogy egy játékot és annak hibáit.

  A TESO bugos. De nekem tetszik, ahogy a WoW-ban is volt/van bosszantó dolog, de azt is szeretem. Pont ezért hasonlítottam vele, és nem olyanokkal, amelyeket nem ismerek.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Northstar

  Az utolsó béta héten is látható volt, hogy nagyon nincs kész még ez a játék. ÉS ennek köszönhetően óriási lehúzást is kapott!
  Már valahol olyat is olvastam, hogy "ESO's synonym / money in the trash"
  Ami igazán furcsa az-az, hogy ESO stream jóval kevesebb mint például az EVE. Valószínűleg ez a játék is elég erősen követi majd a SWTOR útvonalat, és egy erős réteg játék lesz 200-250k aktív előfizetővel. PErsze ebből is bőven megélnek, nem kell sajnálni őket.
  Ismerősöm úgy jellemezte: az egész játék egy ilyen szürke hétköznapi hangulatot ad vissza, és így nem emelkedik ki a területeivel, az ember meg kap elég szürkeséget IRL.
  Az viszont látszik, hogy nem fog Warhammer módjára eltünni, amit nagyon sok utáló el akarta érni.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • DS

  @erdoeszellem: Szerintem te értettél félre engem 🙂 Nem védem a WoW-ot hisz nem a mostani állapottal hasonlítottad össze hanem még anno a régivel.

  Csak szeirntem ez az összehasonlítás azért nem állja meg a helyét, mert 10 év különbség van a két alany között. A Launchot pl majd a Wildstarhoz lesz értelme összehasonlítani, kb fél év (+- valamennyi hónap) különbség lesz a kettő között, úgy sokkal jobb kontrasztot kapunk

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://eu.battle.net/wow/en/character/ragnaros/Kukaac/simple Kukac

  @Ezri: Az SWTOR-ban voltak ördögök?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • MaRee

  Nekem bejön a játék, indulásnál elég jól bírta a megaserver az egészet, néhány leállás és ninja karbantartás volt csak, amiért kapunk most 5 ingyen napot!

  A fejlődés nagyon izgalmas, akik csak át akarnak rohanni az egészen annak nem ajánlom a játékot, old school rpg-s arcok viszont imádni fogják. Rengeteg a küldetés, minden utolsó eldugott faluban,várromban, barlangban van valami kis felfedezni való, egy könyv, küldetés, érdekes npc, bármi. A küldetések nem a megszokott ölj meg öt farkast meg hat disznót köntösben vannak, rengeteg a beszélgetős, courier, stb küldetés, és a döntéseinknek fontos szerepe van egyes npck, de akár egész városok jövőjére nézve is.

  50 alap szint van ami alatt végig járjuk a saját frakciónk zónáit és a main storyt, aztán jön 10 veteran szint, ahol az ellenséges frakciók küldetéseit csinálhatjuk végig, de itt már fel kell kötni a gatyát, mert néha már 2-3 sima veteran trash mob is feladja a leckét, nem hogy a bossok.

  Rengeteg klasszikus dungeon van (3 szintenként talán), amik egy partival könnyen kezelhetőek, ezen kívül minden zónában vannak public dungeonok is, amik nehezebbek.
  A veteran dungeonok lennének a wow-féle HC dungeonok, de sokkal nehezebbek, több odafigyelést és csapatmunkát igényelnek még az első szintűek is.

  A szakmázás jó, könnyen áttekinthető, minden egyes ruhából van kb 15 féle faji stílus, tehát teljesen testre lehet szabni a karakterünket.

  A pvp a GW2-re hajaz, HATALMAS (több mint 1 óra átlovagolni rajta) területen folynak a csaták, különböző erődöket, farmokat, bányákat, akármiket kell-lehet elfoglalni, valamint az Oblivionból már ismert városok (Bruma,Chorrol, stb) elődeinek birtoklásáért lehet küzdeni, ugyan is ezekben rengeteg daily quest van, amit a pvp területen lehet csak megcsinálni. Emellett meg lehet szerezni az egész Cyrodiil feletti uralmat, ilyenkor Emperorok lehetünk, ami igen csak menő dolog. Sajnos az amerikai szerverpark miatt a legnépesebb campaignekben most gyakori a lag, de ez változni fog.

  A játék jól fut, és gyönyörű. Nekem inkább alsómint felső-középkategóriás gépem van, és még a legnagyobb, több száz fős pvp csatákban is 20-30 fpst produkál full HD-ben medium beállításokkal.

  Én boldogan előfizetek majd ha lejárt az ingyen hónap, mert élvezem a játékot, aki szerette az ES játékokat vagy az RPG-t, annak tudom ajánlani. Aki kompetitív játékra vágyik, az a pvp részéről már szerintem lekésett, a pve-ről nem tudok nyilatkozni, plusz Craglorn még odébb van.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Hatba

  Örülök hogy a béta alatt jelentett problémák nagy részét kijavították, és így a játék nem lett akkora pofára esés.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Faehren

  Engem egy ideje már nem kötnek le az MMO-k. WoW-ot 2-3 éve meguntam, néha 1-1 hónapra visszanézek, de szenvedés. Próbáltam Swtort, Gw2-t, Archlordot, stb, nagyon gyorsan meguntam őket, hánytam a grindeléstől.

  Nem vagyok Eso fan, Oblivionnal és Skyrimmel játszottam, de nem vittem végig őket. Láttam ESO-t, érdekes volt, olvastam sok tesztet, véleményt, annak ellenére, hogy valóban sokan kritizálták mégis megvettem, kellett valami kis móka.

  Nos, engem teljesen beszippantott! Nagyon-nagyon régen volt már, hogy egy játék így lekötött és napközben többször eszembe jutott, hogy mikor léphetek be újra 😀

  Valóban sok a bug, de az összes ESO ilyen volt. Egyesek szerint monoton a questelés, nos, ebben a rendkívül részletesen kidolgozott világban még a legegyszerűbb "szedj 5 gombát" típusú quest köré is olyan story van kreálva, hogy csak na! Egyszerűen fantasztikus a hangulata! A világ és él mozog, a történet fordulatos- nem, nem kell fanyalogni a béna trailerek miatt, a story tényleg jó!

  kb 20-as szinttől valóban nincs megkötve a kezed, hogy az adott zónán belül merre menj, össze-vissza csinálhatod a questeket. A crafting rendszer is nagyon jó, a skillek fejlesztgetése is. Külön light-medium-heavy armor skillek, fegyvertípusok és class szerinti skillek, amelyiket használod az fejlődik, lehet őket vegyíteni, nagyon jó class kombókat lehet kihozni belőle.

  A dungeonok is kegyetlenül hangulatosak. Sokkal látványosabbak, mint WoW insták, a bossokhoz valamivel kevesebb taktika kell (bár nem vagyok még max szintű), viszont a többi MMO-nál nehezebbek.

  Lehetsz vérfarkas, vagy vámpír, a fő story küldetései mellett ott vannak a zónák mellék küldetései, zónák fő küldetései és a különböző céhek küldetései (mages guild, fighters guild, undaunted, később lesznek újak).

  Ami a legjobb, hogy nagyon nagy potenciál van a játékban, köszönhetően a többezer éves kidolgozott lore-nak és óriási világnak.

  Szóval én csak ajánlani tudom, tesztekből és stream bámulásból nekem is unalmasnak tűnt, de játsazni vele egészen más, nekem nagyon bejön. Ja és a PvP-t még ki sem próbáltam 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Treed

  @MaRee: Azt ki tudnád fejteni, hogy a pvp-ről miért késett le valaki szerinted? Mármint nyilván a max lvl-es arcokkal nem nagyon tud majd harcba szállni, de egyszer ő is eljut oda.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Goldblaze

  Spec én Morrowind óta játszom ES játékokkal és még mindig meglep, hogy mennyi lore van benne.

  Vannak benne idegesítő bugok - hol nincsenek - de legalább látszik, hogy foglalkoznak a karbantartással.

  Egyetértek Faehren-nel 20 szint után azt csinálsz amit akarsz, nem kötik meg a kezedet, persze minden területre van egy ajánlott szint ami alatt nem érdemes bemenni. Minden területen van olyan quest vagy quest lánc, ami megváltoztatja a teljes történetet - így saját szád íze szerint kalandozhatsz.

  A community jó, aránylag kevés a retard még úgy is, hogy keveredik az angol, német, francia, spanyol nyelv. Aránylag mindenki beszél angolul, de a tárgyak nevei (amivel kereskedik, vagy keresi) az már a saját nyelven jelenik meg. Mivel még friss a játék így a zone chaten elég sok a segítő ember.

  PvP-t még nem próbáltam, akik a guildből voltak már rajta azok szerint jó buli.

  Aki szerette a régi RPG játékokat, vagy ES fan volt, annak tudom ajánlani jó szívvel - aki viszont nem bírja a harcrendszert vagy idengenkedik tőle, annak nem annyira.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Grobru

  http://www.youtube.com/watch?v=Ov3B26h12C4&list=PLBBDDA4B202570E78

  Az itt elhangzottak mennyire állják meg a helyüket szerintetek? A bugokra vonatkozó dolgokat figyelmen kívül hagyom, mivel nem rég jelent meg a játék.
  Morrowind volt az első TES játékom, és jópárszor tönkre is tettem egy rakat moddal 😀
  Viszont ha tényleg ennyi (nem jut jobb szó eszembe most) kínlódás van vele akkor inkább nem is tervezem félretenni azt a 16-17 ezer forintot rá.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Goldblaze

  @Grobru: Aranyos troll... szeretjük. Nem fogom védeni a játékot, mert nincs miért, tele van buggal, mint az összes MMO, de amiket mond pl. az elején, hogy nem kapott még aranyat sem a bosstól... ez egy ilyen játék és a mount akkor is összeszedhető 25. szint alatt, ha nem szorult beléd egy cseppnyi kereskedői vér sem (eladod a lootot a kereskedőnek - oszt ennyi).

  Az meg vicces volt hogy egy side q nem elég challenge, meg hogy néhol a hang nem tetszik neki.

  Mint írtam, ha tetszett a TES előző részei, akkor szeretni fogod a hibáival együtt is (mint a WoW-ot, D3-at stb.) ha nem, akkor meg nem kell kipróbálni.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Amhas

  @Grobru: Nem kell neki hinni. Ha jól emlékszem kb. 17-es szintig jutott el legtovább. A játékból semmit se látott. A kihivás hiánya pedig nevetséges állitás 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Sabee

  Szerintem tök jó játék. Messze jobb mint az összes eddig kijött "wow konkurencia". Elder Scroll "univers" nekem már több mint 10 éve bejön, nagyon örülök, hogy kijött az EoS.
  Grafika nekem nagyon tetszik (persze vannak az animációkban néha bugok, de még így is messze jobb, mint azok amik mostanság kijöttek (értsd: nem beta verziók). Sokszor ismét csak "bámészkodom/nézelődök" nem igazán hajt az, hogy "gyerünk gyorsan ide, szedjünk össze/zúzzunk le ennyi/annyi ezt/azt". Elolvasgatom a párbeszédeket, a lorebookokat, élmény a szekrényekben a "skillnövelő" könyvek vadászata. A "talent/skill" rendszer szerintem teljesen rendben van, a szakmáknak is úgy érzem van értéke (és a pénznek is, nem tudom ki, hogy van vele, de nekem jelenleg a vanila wow lvl 40-es "pénz-érték" szintje jut eszembe; hogy örültem/tünk, hogy 42-43 ra összejött a hátas ára 🙂 ). Persze vannak hibák, de szerintem a support nagyon jó, a jelenlegi content szintén (nagyon tetszik a "fő-szál"), a frakció/fajválasztással sincs baj, és a távlati célok is rendben vannak.
  Alig került többe mint egy friss wow kiegészítő (ráadásul explorer packos/bónusz cds/fémtokos), és még ha nem is fizet valaki elő a 2. hónapra, akkor is már megérte az árát (én előfizettem). Majd meglátjuk, a fejlesztőknek: csak így tovább; a fanyalgóknak meg: ne az első 5 szint alapján véleményezzenek...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://inkvizitor.hu Roodie

  @Grobru: Van azért némi igazság a kritikájában - pár kiemelt dolgot (közös questels nehézségei, skálázódó insták, fagyások) javítanak is.

  A maradék egy része teljesen jogos kritika (lásd az inváziót például, tényleg nevetséges a 10 npc-pár, amint egymást csépeli), másik része meg olyan dolgok, ami teljesen szubjektív, ízlés/hozzáállás/kedv kérdése - lásd az összes dolgot, ami szerinte "breaking the immersion". Problémázik azon, hogy amikor lopakodna a quest során, beront 3 másik játékos és szaladgál fel-alá. Az nem zavarja, hogy fényes nappal lopakodik egy kivilágított szoba közepén, de az igen, hogy másik nem lopakodnak. Vagy a nehézség.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Grobru

  @Roodie: Köszönöm, erre voltam kíváncsi.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • kindzsal

  Nekem pont a nehezsege tetszik a jateknak (ami szinte biztos hogy konyebbe is fognak tenni), mert ha vegre valamit kinszenvedve sikerul megcsinalnom, akkor nagy az orom..kb mint vanillaban a hunter "self Q" a bowert. Bizony el kell fogadni, hogy vannak helyzetek kihivasok, amiket NEM lehet megcsinalni egyedul (van olyan is amin 6an is szivtunk), vagy ahogy a hint mondja: menj vissza kesobb.

  Szemely szerint rosszabbra szamitottam ahhoz kepest kellemes csalodas, remekul elvagyok vele, es ha csak az ingyen 1 honapot vennem alapul (en is megujitom az elofizetesem) vettem mar szarabb jatekot is kozel ugyanennyiert, joval kevesebb gameplay time-al.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • MarksmanJoe

  Olyan sokan mondják azt, hogy "ne egy 10 éves mmo-hoz hasonlítsd már..". Hát pedig ahhoz kell! Nem 10 év múlva akarok vele játszani hanem most, és a wowwal is most kell versenyeznie, nem később. Most kell érte ugyanazt a pénzt kiadni mint a 10 éves játékért. Lehet, hogy lenne olyan jó mint a wow 10 év múlva? Lehet. Hamarabb kellett volna elkezdeni, ez van...

  Komolyan van még olyan fejlesztő cég aki megnézte, hogy miket produkált a Guild Wars 2, és, hogy aztán mi lett a sorsa, és azt hiszi, hogy na majd ő megmutatja?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Sodan

  @Northstar: Szerintem örülnének, ha megtartanának annyi játékost mint SWTOR, modellváltás nélkül nehezen tudnám elképzelni. Persze a TES világ elviszi a hátán, akármilyen is a játék és így szépen meg fognak élni belőle, nagyjából ez is lehetett a céljuk.
  Mindössze annyi bajom van ezzel a játékkal, hogy hiányolom belőle a "next gent". Nincs a játéknak egyetlen olyan eleme sem, ami saját ötlet és nem máshonnan vették át. Így aztán aki nem TES fan, annak nem nyújt semmi újat. N+1. fantasy mmo, és ennyi.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Sodan

  @MarksmanJoe: Van, a SOE. És nekik el is hiszem, hogy összejön.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Limrasson

  Hát ami negatívum az az, hogy baromira bugos, tele van goldfarmerekkel és botokkal.
  Van egy két idegesítő dolog amin lehet ragelni rendesen. (Pl bugos q-ek, vagy más cuc ami miatt az ember kettétöri a billentyűzetet). Ja és a szerverek még mindig az USA-ban vannak, magyarán hiába fufottál ki kb 20 perce a piros körből még mindig elüt a kamion. A guild store használhatatlan junk. Ja és ha olyan problémád van amihez kéne hogy valamit tegyenek a supportnél, akkor így jártál haver.

  DE

  A jó pont az, hogy nagyon élvezetes a játék, még csak szintezem (baromi lassan, de legalább kiélvezem). A zónák nagyon hangulatosak és az NPC karakterek sok esetben karakteresek. Volt egy-egy NPC akit sajnáltam hogy nem szerepel már több questben (ja igen, az NPC-k egyes része követ, a saját dolgát csinálva és újra találkozol velük). Az insták, guyen nem halmoznak el a lootal, de elég hangulatosak. JA igen és egy zóna nem akkora mint Béla bácsi hátsó kertje, hanem ténylegesen méretes területekről van szó. Ja és a fűküldetések is elég érdekesek. A döntések amiket hozol is elég jók, nem túl drasztikusak általában de azért helyileg van komoly következménye annak mit választasz.
  A killek és a combat rendszer is jó. Őszintén, talán most először éreztem úgy egy instában hogy tényleges csata zajlik. Ja és 4 fős isntában, nem raidben.
  És itt értünk el a PVP részhez ami azt leszámítva hogyha nicns gyors lovad akkor eléggé retro AQ40 visszafutás (nem volt sok szerencsém hozzá mondjuk) vagy egyébb hasonló 5 percig lovagolsz hogy lelőjenek móka lesz. De ha már elég magas szintű vagy, vagy tudsz magadra vigyázni (Pl ne mgurasz be 200 ember közé mint egy Leeroy Jenkins), akkor nagyon élvezetes tud lenni az is.
  Ja és minden jól néz ki csak ne nézd túl közelről.
  Craft rendszer pedig kifejezetten élvezetes emellé, a stílusokkal és upgradeléssel.

  Öszességében véve már vagy 4-szer abba akartam hagyni mert "Rohadjon meg ha ilyen bugos én ezért nem fizetek" vagy "Szakadjon rá egy taliga hasmenéses aprómajom, ki talált ki ilyen questet?", de végeredményben mégis nagyon jó játéknak találom.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • MaRee

  @Treed:

  Mert a jelenlegi PVP campaign "szezonban", vagy hogy mondjam, már meg vannak az Emperorok, tehát még a ranglista top 10-be (de akár szerintem 100ba is a nagyobb campaignekben) is lehetetlen beérni annak aki most kezdi. Reset meg talán 3 havonta van, még asszem 52 nap van hátra hozzá.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
Back to Top ↑
 • FS DISCORD

 • FrostShock!

  65 User(s) Online Join Server
  • Aximous
  • Tanár Úr
  • tamszabo
 • KOMMENTEK

 • RECRUIT

 • KAPCSOLAT

  Ha hírt akarsz beküldeni, szeretnél üzenni valamit, észrevételed, javaslatod van, küldj egy e-mailt a szerkesztőségi email címre: frostshockszerk kukac googlegroups pont com

  Ha bármi más gondod, bajod, problémád van az oldal használata közben, akkor ugyanarra a címre írhatsz.

 • FACEBOOK

 • Haverok