World of Warcraft Classic megjelenés - Mennyi is? Várjá' csak...


BLIZZARD blizzcon_1018

Készült 2015. október 18. | írta Attila

4

BlizzCon motyók

A BlizzConra látogatók és a virtuális jegy birtokosai november 8-ig hozzáférhetnek a Blizzard Gear spéci áruválasztékához. Van itt aztán minden, amitől beindulhat az egyszeri Blizzard rajongó nyálelválasztása. Ruhák, csuprok, plüss figurák, mindenféle bigyó, csak az a fránya szállítási díj lenne! (Ami miatt mindig sírok. Tudom.) Mindenesetre a HearthStone sörnyitó biztos, hogy a konyhám legféltettebb kincse lesz. Kell.

torpsor_1018

Tetszik(0)Nem tetszik(0)


 • Azie

  Ha jófejek akartok lenni, akkor csináltok egy posztot/valamit, ahol közösen, előrefizetéssel összegyűjtitek az igényeket karácsonyra egy közös rendelős dologhoz. Szerintem sokakat tántorít el a rendeléstől a shipping, főleg ha csak egy aprósággal szeretnének meglepni valakit.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://www.youtube.com/kockabrigad Rertez

  @Azie: Nem csak a shipping a probléma, hanem hogy Áfa- és vámköteles az összes termék. A 27% Áfát ha nem a Blizzard fizeti a vételárból, akkor neked kell befizetni külön. A vámot meg akkor tudod meg, amikor az országba ér a szállítmány. Teljesen hasraütésszerűen vámolnak, de az USA csomagokat nagyon szeretik, főleg ha jó nagyok. Kínából meg gyakorlatilag semmit sem vámolnak, hiába kellene azt is ugyanúgy. Nekem még nem jött olyan USA webshopos csomagom, amire ne kellett volna utólag még ráfizetni.

  Szóval ez a pénzösszedobásos dolog egy közös sörözésnél sem mindig működik, nemhogy egy ilyen komplikált dolognál.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Azie

  @Rertez: az ÁFA a két ország áfája közötti különbség. Nekem már jött jinxes csomag vámfizetés nélkül, de igen a kínaiakat kevésbé b*sztatják. Az, hogy nálatok közös sörözésnél is probléma... Nem összedobásról van szó, hanem összesített rendelésről. A vámos áfás költségeket ígyi súgyis ki kéne fizetnie mindenkinek egyesével (persze lehet imádkozni, hogy pont neked ne kelljen), a shipping meg szépen megoszlana, tegyük fel a rendelési értékek arányában. Persze ehhez kell egy szintű jófejség, hogy valaki a saját rendelése mellett foglalkozzon mások rendelésével is.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://www.youtube.com/kockabrigad Rertez

  @Azie: Már vagy 10 éve nem járok sörözni. Tessék engem megvetni érte! Borzasztó kispolgár lettem. 🙂 Az áfa nem a két ország közti adókülönbség, hanem a vevő országának áfája. 27% áfát fizetek minden online rendelésre. Ha korrekt a szállító, akkor a számlát is úgy állítja ki, hogy benne van a 27% áfa. (Legutóbb GW2 HoT volt a hivatalos Ír szállítótól, és még abban is úgy szerepelt a 27%-os magyar áfa, úgy hogy az Ír cég fizette be nekem, tehát korrekt módon befizette a saját bevételéből és még a számlán is külön feltüntette, a bruttó vételár pedig maradt a webshopban szereplő nemzetközi ár.) USA rendelésnél meg a NAV szabta ki az áfát és vámot legutóbb pár hónapja utólag, amikor ideért a csomag.

  Egyébként a Blizzard oldalán elolvastam a vásárlási feltételeket és abban egyértelműen benne van, hogy a vevőnek kell állnia a vételáron felül a vámot, áfát és szállítási költségeket. Az első kettőt utólag, a csomag kézbesítésekor. Vagy valamit rosszul értettem? A szállítási költség sem mindig fix, hanem a csomag tömegétől és méretétől is függhet. Ezt nem tudom, hogy a Blizzard shopja hogy számolja, de pl. Amazon simán emeli a szállítási költséget, ahogy pakolod a kosaradba a cuccokat.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
Back to Top ↑