World of Warcraft Classic megjelenés - Mennyi is? Várjá' csak...


BLIZZARD lpu_1020

Készült 2015. október 20. | írta Attila

21

A Linkin Park zárja a bulit

Egészen eddig kellett várni, hogy ki vagy kik zárják a 2015-ös BlizzCont. A záróbulin egy valaha szebb napokat látott banda, a Linkin Park fogja húzni a talpalávalót. Kész retro!

Tetszik(0)Nem tetszik(0)

Tags:


 • tmaster

  Jönnének inkább ide...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • zolik

  ha az első 2 albumukról nyomják a zenéket akkor nem lesz semmi gond 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Hatba

  Erre nincs szó. Se több szóból álló kifejezés.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Derulo

  David Guetta/Avicii/Hardwell kéne oda. Ők is gombokat nyomnak csak zene cimén.
  A szükséges skill pedig a disc priest és retri pala között húzódik.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • paci@bloodscalp

  Szebb napokat látott? 🙂

  Akarsz róla beszélni?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Lorekeeper

  Ha a linkin park retro, akkor Ozzy blizzconos szereplésére mit mondanál? 😀

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Stickie

  Nem a kedvenceim, de in the end it doesn't even matter.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Abrt

  @Lorekeeper: Ozzy egy legenda, nem emlegethető egy lapon egy 'futottak még' szintű vacakkal 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • virti

  @Abrt: ja ozzy legendásan szar zenét nyomott, mig a linkin parknak volt 2-3 nagyon jó éve, nem is beszélve arról, hogy ozzy hangja a közelében nincs a linkin park énekeséének

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Lorekeeper

  @Abrt:

  Ez ízlés dolga(a hybrid theory meg a meteora amúgy egész jó albumok), csak érzékeltetni akartam, ha bő 10 év már retro, akkor Ozzyékra szavak sincsenek, hiszen ők már a 70-es évektől bazseválnak 😀

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://www.youtube.com/kockabrigad Rertez

  @Lorekeeper: Tavaly meg Metallica volt, ha jól emlékszem. Az sem mai darab. A retróról még annyit, hogy a WoW nagyjából annyi idős, mint ennek a "fiúbandának" az első lemeze. Erről a nu metal vagy milyen divatdologról annyit, hogy gyakorlatilag piacképesebbé tett metal, hogy a nagyi is dúdolhassa a konyhában, meg azért ne csapja szét magát a gyerek suli után, meg ne mondja rám a hitközösség, vagy mi, hogy sátánista vagyok. Kb. annyira ellentmondásos, mint a populáris underground.

  @virti: Kit érdekel ebben a műfajban, hogy kinek van hangja? Volt egy olyan cucc, hogy rock and roll. Jó sokan bele is döglöttek, annyira komolyan vették. Aki túlélte, az sem maradt normális. Nem kellett hozzá hang, sem különösebb zenei tudás, csak bírni kellett a bulit meg hiteles fazonnak kellett maradni az élet minden pillanatában. Lemmy, Ozzy, Hetfield, Mustaine (aki ugye teljesen komolyan vette, hogy kirúgta a Metallicát és véres bosszútól hajtva írta a brutálisan gyors lemezeit, mert a thrash metalt akkoriban sebességre mérték) meg ki tudja még hány legendás alak nőtt ki ebből a közegből mindenféle énektudás és legfőképpen hang nélkül. Amellett az életvitel mellett az lett volna gyanús, ha van hangjuk. 🙂 Egyébként a 90-es években ennek rövid ideig volt egy olyan durva változata, amit Grunge-nak hívtak, és ott a teljes önmegsemmisítés volt jellemző, tehát az hogy ki tud életvitelszerűen a leggyorsabban belefulladni a saját összefosott hányásába még a csúcson. Nem is maradt meg belőlük sok, olyan hatékonyan tolták. Szó szerint kihaltak.

  A Linkin Park-ról nekem mindig a régi keresztény metal ugrik be, ami keménykedő, de mégsem az, meg mindenki gyanúsan képzett (jellemzően stúdiózenészek), és olyan dolgokról énekelnek, amikhez közük sincs. Közben meg szeretnének azért kicsit mocskosak is lenni, de valahogy az színészkedés szintjén marad. Kb. mint amikor az elkényeztetett milliomos Robert Smith a The Cure-ban divatot teremtve hülyítette a fájdalmaival az akkori tinédzsereket, akik világfájdalomtól az ereiket vagdosták, miközben Smith bácsi dagadtra kereste magát. Ja, mondjuk ő sem tudott énekelni, mert neki sem volt hangja. 🙂 A Linkin Park énekese meg imitálja a rekedtes hangot, de ettől még nem lesz egy Hetfield. Utóbbinak a korai éveiben bőven volt olyan alapozás, ami szétcsapta a hangját, szóval az természetesen lett szar és egyben hiteles is. Szóval hiába csináltak egyébként jól összerakott lemezt a Linkin Park-os srácok, nekem az mindig bűzlött, hogy úgy akartak a nagy elődök nyomdokaiba lépni, hogy közben a mocskos dolgokat csak eljátszották. Ez szerintem a zenéjük minden pillanatában hallható és emiatt nekem borzasztóan hazugnak és műanyag lázongásnak tűnik. Mondjuk tizenévesként tuti hogy benyaltam volna ezt a maszlagot, ha akkor ér el ez a nu metal divathullám. Nem mondom, hogy dögöljön bele, csak azt, hogy ne akarjon más lenni, mint ami.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://eu.battle.net/wow/en/character/arathor/Skaven/advanced skaven

  @Rertez: te most arrol a metalrol beszelsz ahol a legtehetsegesebb zeneszek mind birnak klasszikus zenei muveltseggel es sokat is meritenek ebbol? de kozben szanalmasok a kis studiozenesz numetalosok?
  en mondjuk a linkin park elmult 10 everol csak par dolgot tudok, kb ennyit: durvan felultek a penzvonatra, nagyon jol manage-elik magukat es jobban megy nekik mint valaha. emellett nyomatjak az allat- es kornyezetvedelmet + a rajongok fele egy egeszseges, sportos eletet kommunikalnak. hat ez lehet hogy nem fer bele a metalba nalad, de szerintem a metal alapvetoen a zenerol szol nem pedig a drogokrol/piarol. ha meg lenne mondjuk gyerekem aki ilyen korban lenne, akkor azert jobban orulnek neki ha egy linkin parkos temat erezne magaenak, nem pedig az ozzy fele szart. 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Lorekeeper

  @Rertez:

  Az tény, hogy az átlag ember számára emészthetőbb a nu metal(vagy rap metal), mint mondjuk a skandináv sátánista ítéletmetal, de azért van némi minőségbeli különbség a Linkin Park meg mondjuk a limp bizkit között.
  Azt se felejtsd el, hogy ahhoz nem kell sátánista metalt hallgatnia valakinek, hogy alkoholista vagy drogfüggő legyen.
  Nem mellesleg vicces, de tényleg létezik az "annyira underground, hogy az már mainstream" kategória, hiszen az emberek jelentős százaléka valamivel ki akar tűnni a tömegből. Ha mással nem sikerül, marad az "egyedi" zenei ízlés.
  Amit a grungeról írsz, valamilyen szinten igaz, de közel sem döglött bele mindenki. Csóringer Layne Staley vagy Cobain(akit valószínűleg a felesége puffantott le amúgy) ofc nem ez a kategória, de pl a Pearl Jam vagy a Soundgarden a mai napig működik és nem tudok róla, hogy pl Eddie Vedder halott lenne...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://www.youtube.com/kockabrigad Rertez

  Hát elnézést, de ez megint hosszú lesz! Ígérem, az utolsó...

  @skaven: Félreértettél, mert a keresztény metalban voltak képzett, de jellegtelen stúdiózenészek, akik jó pénzért osztották az igét. A Linkin Park a metal fénykorában utcákon és hangszerboltok pultjai mögött kallódó stúdiózenészek (mindenki rockzenész akart lenni és tettek is érte, csak túl sokan voltak) szintjét is alig ütötték meg 2000. után. Koncerteken megy a maszatolás, az énekes hangja nagyon sokat csúszkál, hamis, amit egy stúdiózenész nem engedhet meg magának, még akkor sem, ha tételesen Jason Becker vagy Marty Friedman az illető neve, akik persze nem énekesek, hanem gitármaszturbátorok, de ennek ellenére sima egyszerű metálriffekből éltek meg. Ha meg ének, akkor egyébként példaként a metal őstorka, a heavy metalt megteremtő Black Sabbath frontembere Ronnie James Dio 2010-es halála előtt is jobb előadó volt, mint a mostani Blizzcon haknin fellépő banda pacsirtája. Ha már a bohóc Ozzy bandáját hozzuk elő, illő az "igazi" énekest is megemlíteni. Mondjuk, sosem szerettem őket pár dalt kivéve, de Dio hangja, kiállása, előadásmódja példaértékű. Az a kis figura szuggerálta a közönséget és minden szóban hitt, amit énekelt.

  A zeneipar és a kiadók hibája, hogy mire a Linkin Park be akart futni, már nem kellett az élő rockzene a befektetőknek. Olcsón előállítható, problémamentesen kezelhető, könnyen szállítható, teljesen elektronikus vagy playback produkciókat akartak a kiadók. (Ismerős? Project Titan vs Overwatch) Nem kellett a nagy színpadkép, a pirotechnika, a drága hangmérnököket igénylő élő hangzás, a sztár allűrök, meg a lázongó, gyakran drog- és alkoholproblémákkal küzdő zenészek, ezért vonakodtak attól, hogy egy Linkin Parkkal szerződést kössenek, kivéve ha lemegy a banda kutyába és könnyen eladható terméket csinál magából, amit a Warner fejesei is érdemesnek találnak arra, hogy pénzt fektessenek bele. Nem voltak ők abban a pozícióban, hogy a kiadók és a közönség úgy táncoljon, ahogy ők fütyülnek, hanem egy múlt nélküli, ismeretlen fiatal zenekar tagjai voltak, akiknek minden vágyuk az volt, hogy végre első lemezszerződésük legyen. Valószínűleg bármi áron, mert a nagy kiadók vannak annyira dörzsöltek, hogy a fiatal noname zenészekkel olyan szerződést kössenek, amivel az anyjukat is eladják. Kiharcolták a lehetőséget, megegyeztek a kiadóval és teljesítettek. Náluk sokkal tehetségesebb és jobb (mondjuk ez zenei ízlés kérdése, amiről nem lehet vitatkozni, de szakmailag esetleg igen) bandák sem kaptak lemezszerződést és kb. mehettek sült krumplit felszolgálni. Ha kicsit korábban születnek, a 90-es évek elején a Linkin Park olyan mezőnyben került volna piacra, ahol náluk százszor jobb zenekarok közt mehettek volna a süllyesztőbe, vagy jó esetben rétegzenét adnak el, úgyhogy 2000. után még óriási szerencséjük is volt azzal, hogy nem jött ki hetente egy konkurens album ugyanabban a stílusban. Hány hasonló bandát tudunk, akik 2000. után futottak be metal zenekarként és 20-30 év múlva még előszedjük valamelyik albumukat? Vagy inkább úgy helyes a kérdés, hogy ma hány olyan lemezt hallgatsz meg szívesen, ami ebben a műfajban 2000. környékén került piacra? Szerintem hirtelen elég egy kezed is, hogy megszámold. Hangsúlyozom, ez nem a Linkin Park hibája, de ezzel együtt nem tartom őket sem korszakalkotónak, sem különlegesen tehetségesnek, sem hitelesnek. Egy ügyes propaganda az egész a kiadótól. Számomra ugyanolyan termék, mint a kabátom.

  Lehet azt mondani persze, hogy lám, ugyanazon a haknin lépnek fel, mint a legendás Metallica tavaly. Ja, csak a Metallicának kellett plusz egy évtized, hogy ilyen bulikat bevállaljon és talán még mindig magasabb a gázsijuk egy ilyen haknin, mint a közelmúltban csúcsra került Linkin Parknak. Nem, nem láttam a szerződésüket, csak elképzelésem van róla. Meglepődnék, ha a Linkin Park többet kapna, már csak azért is, mert Lars Ulrich köztudottan elég kitartó és dörzsölt fickó, ha pénzről van szó. Még interjút is adott a koncert előtt, szóval minden Blizzard-dollárért megdolgozott. 🙂

  @Lorekeeper: Hát ahogy a két nagyágyú megfeküdt, azzal szépen ki is halt a stílus. Végül is a legnagyobbak 50%-a túlélte, nem? Az utánpótlás meg a garázsból sem jutott ki. Egyébként egyértelműen Soundgarden, ha a két maradékból választani kellene, de ők kakukktojások voltak a műfajban, mert mindenhonnan merítettek nagyon jó érzékkel és meg tudtak újulni. Az énekhang meg ugye enyhén szólva is különleges. Mehetne oda a Linkin Park frontembere légzéstechnikát tanulni, hogy legyen elég zoxigén a színpadon is. Ők ugyan valóban nem haltak meg, csak körülöttük páran. Ha jól emlékszem, a Temple of the Dog is valami fiatal zenészhaver heroin-túladagolásának emlékére jött össze, vagy mi. A közönség és a kiadók is érezték, hogy valami nagyon nem volt ott rendben a grunge körül. Erre értettem a kihalást. 2000. után a grunge már nem is volt tényező, mintha sosem lett volna. Ha jól emlékszem.

  Oké, befejeztem a témát. Elnézést a hosszú hozzászólások miatt! Nyilván ebben is vannak félreérthető részek, de távol áll tőlem, hogy Skavent kioktassam vagy indulatosan vitatkozzak bárkivel (ha így jött volna le), csak tisztázni akartam, hogy miért az a véleményem, ami, és hogy miért nem tudok azonosulni a bandával. A másik dolog, meg hogy a 90-es években elég sok időt töltöttem zenei stúdiókban, szóval volt részem kiadókhoz, és borzalmasan tehetséges zenészekhez is egyaránt. Tehetségtelenekhez leginkább, ahogy ez szokott lenni. Ezért bátorkodtam ennyire belemászni a témába, de nyilván nem tudok úgy gondolkodni és vélekedni róla, mintha 2000. környékén én lettem volna a Linkin Park célközönsége. Akkor most itt vitatkoznék, hogy Linkin Park forever! 😀

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://eu.battle.net/wow/en/character/arathor/Faraleth/simple Faraleth

  srácok, hallgassatok inkább minket, ha már 1 hete jött ki az első klippünk 🙂
  https://www.youtube.com/watch?v=Hu9RS0nzjmY

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Lorekeeper

  @Rertez:

  Az, hogy a Linkin Park hiteles-e vagy sem, nyilván szubjektív dolog. Jó időben voltak jó helyen, a nu metal egyik alapbandája, akik aligha küzdenek anyagi problémákkal annak ellenére, hogy sajna vicc, amit az utóbbi időben csinálnak. A limp bizkitre pl már a kutya nem kíváncsi, pedig ők is kb akkor lettek ismertek, amikor az l.p.

  Énekhangról beszélsz, meg Metallicáról, ehh. Hetfield bácsi hiába 50 körüli, úgy rikácsol szerencsétlen, hogy az valami borzalom. No meg az utolsó értelmes album tőlük az S & M, az újabbak nagyon gyengék. Mindezt úgy mondom, hogy a magam részéről közel sem elvárás, hogy egy énekes 30 oktávnyi hangterjedelemmel rendelkezzen, ami a lényeg, hogy passzoljon az adott zenéhez(Motorhead, ZZ Top, AC/DC, stb).

  Részemről pedig inkább Pearl Jam, már csak a gitártémák miatt is, meg Vedder bátyánk sem rossz énekes.

  Egyébként ha megnézed, minden évtized szól valamilyen irányzatról. A 80-as években a hajmetal volt a menő, a 90-es években a grunge, az elmúlt évetizedben meg a nu metal.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://eu.battle.net/wow/en/character/arathor/Skaven/advanced skaven

  @Rertez: orulok hogy valakivel ertelmesen lehet dumalni, ez azert eleg ritka. 😀 ha mindenki ilyen hangnemben irogatna itt, sokkal jobb lenne a szinvonal. 🙂
  nem ertek azert egyet veled mindenben, de sebaj.

  azt azert meg hozzatennem, hogy az hogy valaki tehetseges, onmagaban semmit nem szamit. iszonyat melo es kompromisszum (meg persze szerencse) van egy ilyen karrierben, nagyon sokan erre total keptelenek.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Capowne

  @virti: Ez annyira fáj hogy az nemigaz... nem bírok elmenni szó nélkül amellett hogy valaki legendásan szarnak nevezze Ozzy-t, és közben linkin park jó éveit emlegeti. Jó persze a zene értékelése szubjektív dolog de akkor se mondjunk már ilyet könyörgöm. Akit te szarnak titulálsz, a 70es évektől szimpadon van, és azért ez nem véletlen. Nem akarom azért piedesztálra emelni, mertén sem vagyok nagy rajongója, de azért bővena fénykora után is képes volt összerakni olyan albumot mint pl a No more tears... na persze nem egyedül, mert a kezdetek óta remek zenészekkel dolgozott együtt, de őszintén pont ez a dolga egy frontembernek: szórakoztatni a közönséget és megtalálni a hangot az egész stadionnal, miközben a zenekar vért pisál a háttérben 😀 Ebben pedig nagy zseni az öreg. Azt is muszáj leírnom, hogy lp 1-2 jó albuma az én fülemnek csak 1-2 jó szám és egy rakás fölösleges idealista marhaság, amiről csak a süketek nem hallják hogy a kiforratlan ízléssel még nemrendelkező fiatalságnak szól, akik azért elég jól szituált szülőkkel rendelkeznek ahhoz, hogy karácsonyra megvegyék nekik az albumot (mert ugye ők még nem hallottak róla hogy le is lehet tölteni xD ). Igen ez egy szubjektív benyomás, szóval fölösleges vitatkozni, de nézzetek rá egy kétezres évek elején lévő lp koncertre, és látni fogjátok a tömegen miről beszéltem, én én még mindig nem azt mondom hogy szar
  Élvezettel olvastam végig Rertez véleményét egyébként és maximálisan egyet tudok vele érteni mindenben. egyedül azt sajnálom hogy abba az irányba terelődik a téma, mintha a metál egy olyan műfaj lenne, amit az énekeséről kell megítélni, és meg sem említődtek olyan nevek mint Randy Rhoads, vagy épp Zakk Wylde. Ez nem pop, itt nem csak az énekes a fontos!

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Vudy

  @Capowne:
  Izlesen felesleges vitatkozni, egyszeruen nincs ertelme. En nem is szoktam tobbnyire szarozni pont ezert, csak megemlitem esetleg, hogy ezt, vagy azt nem kedvelem/ szeretem. Teljesen megertem, hogy megprobaljuk megmagyarazni a velemenyunket, de ha nem kezdunk el szarozni es kulturaltan megmondjuk, hogy ez az en izlesemnek nem jon be, akkor szerintem nincs mirol vitatkozni. Megertem Rertez gondolatmenetet is, csak pont 2-3 szor tovabb magyarazza mint talan kellene, termeszetesen jo kis elgondolas, de az igazsagot sajnos mi nem tudhatjk 100%-ban.
  "amiről csak a süketek nem hallják hogy a kiforratlan ízléssel még nemrendelkező fiatalságnak szól"
  Epp par napja olvastam egy erdekes cikket ezzel kapcsolatban, hogy az idosebb generacio hogy szarozza le a fiatalok altal kedvelt zenei stilusokat evszazadok ota. - En ezzel mellesleg teljesen egyetertek,az esetek nagy reszeben a generaciok zenei izlese ritkabban talalkozik, nem lehetetlen, csak ritkabb.
  Meg hat ha mar fiatalok, akkor bizony a celkozonseg is fontos szempont a Blizzardnal, es nem a kioregedett 40-esekre van szukseguk elsosorban, hanem a fiatalokra.

  A masik dolog amit megemlitenek, hogy valami nem csak attol lehet jo, mert esetleg tul bonyolult, vagy epp hihetetlen tehetseget kovetel meg, neha az egyszeru dolgok igenis kepesek szorakoztatni. Termeszetesen mindenkinek szive joga az izlesenek megfelelo zenet, vagy barmely mas muveszetet megtalalni. Nem szabad megfeledkezni, hogy egyikunk sem tobb a masiknal, csak mert felsobbrendunek gondolja a sajat izleset. Azert mert rafogjuk, hogy valami nagy tomegeket szorakoztat, es van egy maroknyi ember aki szerint az szar, az nem jelenti hogy a tobbseg a hulye ... az ilyen felfogassal gondolkozo embereken nagyon jokat szoktam nevetni, erdemes olvasni ennek a pszihologiajarol is kicsit. 😀

  Termeszetesen nalam is letezik a rohejes kategoria, de azt szepen megtartom magamnak, es ugy allok a dologhoz, hogy ha valakit ez szorakoztat, akkor bizony van letjogosultsaga. A szorakoztatoipar ilyen, a neve mindent elarul.
  Ugy gondolom szerencsesnek mondhatjuk magunkat, hogy a mai vilagban szinte barmi azonnal elerheto szamunkra, csak nem tudjuk kellokeppen ertekelni ezt, mert mar annyira termeszetesnek vesszuk. Inkabb oruljetek, hogy 1 gombnyomasra barmikor meghallgathatjatok kedvenceiteket.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Capowne

  @Vudy: Igazad van, nem is vitatkoztam, vagy szaroztam semmit. éppen csak megmagyaráztam miért nem kéne szarozni. ezen kívül meg nyilván létezik a tendencia hogy az idősebbek lenézik a fiatalok zenéjét, de pl én is simán beletartozok abba a korosztályba 24 évesen, akik a linkin park célközönségének számítottak, mégis ez a véleményem ami, és nem vagyok egyedül azok közül akik inkább a régebbi zenei irányzatok felé hajlanak a mai tömeggyártott divat helyett. ettől még nem sajnálom egy percig sem másoktól akik ebben örömet lelnek.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Zake

  @Vudy:
  Abban egyetértünk, hogy nem attól lesz valami jó, hogy összetettebb, de senki nem mondta, hogy a régi és/vagy a minőségibb zenék annyira összetettek lennének. Most az, hogy egy Black Sabbath számban elnyomnak egy fapadosabb gitárszólót, attól még a szám többi része elég egyszerű. Egyébként én is az egyszerűbb zenéket szeretem, pl. Rollins Band, RATM. Nem vagyok pl. egy nagy Dream Theater kedvelő, ahol már-már elveszik a zene a cifrázásban. De ettől még a LP szerintem egy kalap szar zeneileg. Hangsúlyozom, szerintem. Viszont ők olyan szempontból hitelesek, hogy már eleve ilyen zenével kezdték, és megmaradtak ennél a stílusnál. Ellentétben pl. a Limp Bizkittel, akik nagyon durva legalább 90 fokos és nehezen követhető kacskaringós fordulatot vettek az első 3 jó album után (amik egyébként nagyságrendekkel magasabb mindőséget képviseltek a LP-nál - megint csak szerintem természetesen). Rájuk pl. ezért nem kíváncsi senki. Ahogy pl. sok más régi nagy banda vagy előadó is a múltból él, lásd pl. Ozzy...:)

  Amúgy érdekes téma az is, hogy a mai öregek nem díjazzák a mai fiatalok zenéjét, mert ezzel ellentétben sok mai fiatal meg tudja díjazni a régi zenéket... vajon miért... Egy bizonyos fokig ízlés dolga, igen, de azért létezik olyan, hogy minőség. A LP maximum produkció szempontjából minőség szerintem, zeneileg borzasztóan szegény... De hát a Norbi update is biztos hasznos meg minden, nem akarom leszólni, csak ha már zenéről beszélünk, akkor én a zenét akarom élvezni, nem valami motivációs tréninget. De mondjuk én is műértőként hallgatok zenét, mert basszeroztam régebben (így pl. tudom hány hangból áll és mennyire "fantáziadús" egy LP szám és tudom sok máshoz hasonlítani), szóval nyilván teljesen más füllel állok hozzá, mint az a fiatal, aki a lelkét akarja megfürdetni a fényben. Azért félreértés ne essék, nekem is tetszett 1-2 számuk anno.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
Back to Top ↑