FROSTSHOCK Crowd_cheering,_Hong_Kong_Sevens_2009

Készült 2016. május 4. | írta Astonkacser

10

Ti küldtétek #1

A szerkesztőségi email cimünk újraindulása óta elég sokan irtatok nekünk. Ennek nagyon örülök. Van viszont egy pár olyan levél amit önmagában nem tudok megirni egy cikknek. Ezért inkább most egyben listaszerűen összefoglalom, mit is küldtetek nekünk az elmúlt hetekben:

A videójátékok ölnek

Újabb kortárs tudós foglalkozott a számitógépes játékok rossz hatásaival. Ezúttal Antalpali természetgyógyász irt egy hosszas tanulmányt arról, hogy mit is érdemes tudni a témában. A dolog eléggé meglepő, mi is kicsit összenéztünk itt a szerkesztőségben, főleg ezekre a gondolatokra:

Még az olyan ártatlannak tűnő videojáték, mint az Angry Birds is veszélyes lehet az ember pszichéjére. Előfordulhat, hogy mondjuk egy négy éves kislány az egyik pillanatban még az okostelefonján játszik, a másikban pedig fejszét ragad, és lemészárolja az egész családját.

Antalpali állitásait komoly szakmai megalapozottsággal, és eléggé szembeötlő példákkal támasztja alá:

A százötven halálos áldozatot követelő párizsi terrortámadás muszlim elkövetői Playstation 4-et használtak az egymással való titkos kommunikációra. El tudom képzelni, hogy egy CTF meccs közben annyira hatott rájuk a játékban lévő erőszak, hogy amiatt bekattantak, és elkövették a terrortámadást.

Mi nem akarunk ebben a vitában ezúttal egyik oldalra sem állni, csupán kiváncsiak vagyunk a Ti véleményetekre a kérdésben. A cikket Philipp Alexnek köszönjük.

Warcraft film, premier előtt Szegeden

Vendel küldte nekünk ennek a Facebook eseménynek a linkjét, amit azzal reklámoznak, hogy Szegeden már a premier előtt 25-én meg lehet majd nézni a Warcraft filmet a Belvárosi moziban. Reméljük szegedi olvasóink most megrohamozzák a pénztárakat!

Elnézést kérünk

A következő képet Kazragore küldte … ami a szerintem az egyszerű de intelligens humor egyik jó példája, Hancu szerint viszont a három álszent hazugság propagandája (a Blizzard szemét, a Nostalrius a jó Robinhood és régen minden jobb volt). Mindenki döntse el maga.

1461185265970

Tetszik(6)Nem tetszik(1)


10 komment érkezett a(z) Ti küldtétek #1 poszthoz

 1. Spellbreak mondja:

  A kép szerintem inkább azért született meg mert 4chanen unták, hogy hetekig spamelik /v/ a Nostalrius ügyével, így akiket nem érdekelt a WoW azok mások kárán röhögtek hátha abba hagyják.

  Igazából karikatúrára utalok jelek vannak mindkét fél ábrázolásában. Aki szeretné elemezheti művészetileg.

  Tetszik(2)Nem tetszik(0)
 2. Rertez mondja:

  A videójátékok káros hatásáról elolvastam a szakmai értekezést. Felnyitotta a szemem több dologgal kapcsolatban.

  1. Köztudott, hogy az ÖSSZES brutális gyilkos, erőszaktevő szart már, tehát a szarás sokkal egyértelműbben veszélyes, mert minden elkövetőben közös az, hogy rendszeresen vagy rendszertelenül, de szarik. Persze nem mindenki lesz brutális gyilkológép attól, mert szarik. Ez függ attól is, hogy mennyi cukrot fogyaszt az illető, mert a cukor hiperaktivitást okoz. (Na ezt az előző mondatot egyébként nem hackeltem, így volt a szerző művében eredetileg is.) Másrészt vannak erőszakmentes szarok is, amik természetesen nem tesznek valakit ámokfutóvá.

  2. Csipkebokor vessző.

  Ajánlom figyelmetekbe a "Mit kell tenni, ha már megtörtént a baj?" részt.
  Az nagyon kemény.

  Az ilyen Antalpalik őrültek, futóbolondok. Unokája is van... Nagyszülőknek ad tanácsokat! Remélem, senki sem hallgat rá, különben mehetek ördögűzni, amit nyilván nagyon jól csinálok, de nem örömmel teszem. Sokkal boldogabb lennék, ha nem kellene ezen a világon a Sátán erőivel harcolnom, de el kell fogadni, hogy ha nem lennének, akkor meg felborulna az az egyensúlyizé, aztán lehet hogy kitudjamilenneavége lenne helyette.

  Most pedig megyek, tömeggyilok lesz az esti program, mert véletlenül több cukor került az egyébként káros vegyi anyagokkal mérgezett kávémba videójáték közben. Ha Fekete Pétert adtatok volna a kezembe Hearthstone helyett, most nem kellene aggódnom, hogy baj lesz.

  Tetszik(14)Nem tetszik(0)
 3. knier mondja:

  Antalpali írásain jót lehet derülni, érdemes végigolvasni 😀 Ha így folytatja a végén beveszik a 'kemtrél klubba, vagy belépőt nyer a gyíkember ellenes társasághoz ^^
  Ja és állítása szerint 1830-ban született Mucsaröcsögén 🙂 cuki kis troll

  Tetszik(1)Nem tetszik(1)
 4. Khas Dylar mondja:

  Amúgy persze az Astonnak is, meg úgy mindenkinek világos, hogy Antalpali csak kifigurázza az amúgy önmagában is viccesnek mondható félkegyelmű futóbolondot, Antal Valit, aki kábé a magyar FoodBabe, csak ő nem programozó volt előtte, hanem műkörmös... 😀 Tényleg nem akarok senki lelkivilágába belegázolni, mert én ilyen kis diplomatikus köcsög vagyok, de hogy lesz egy műkörmösből táplálkozási szagértő, c'mooon.... 😀

  Tetszik(5)Nem tetszik(0)
 5. Mohrtimer mondja:

  De most mégis milyen véleményt mondjunk arra, ami az antalvali hírdárdásított verziója? 😀

  Tetszik(1)Nem tetszik(0)
 6. Mohrtimer mondja:

  @Retrez

  Gondolkodom, tehát eszem!
  Ha eszem, leszem!
  (eddig Hofi)
  Gondolkodom, tehát szarok!

  Tetszik(1)Nem tetszik(0)
 7. Astonkacser mondja:

  Lelövöm a poént, én ezt a cikket először elhittem. Hancu világosított fel 😀

  Tetszik(4)Nem tetszik(0)
 8. Iblys mondja:

  @ Astonkacser

  Bár az elmúlt 10 évben sok előrelépés volt a videojátékok megítélésében sajnos még mindig ott tartunk hogy teljesen hihető hogy egy ilyen cikket valaki komolyan írjon meg

  Tetszik(3)Nem tetszik(0)
 9. Bagyi mondja:

  Azon még véletlenül se gondolkodtok el hogy mi van ha mi vagyunk a hülyék, a tudatlanok? Mert hát ha Vali néni műköröm ragasztás és szemöldök festés közben ekkora "igazság"-ra tudd rá eszmélni, már már ugye isteni suggalat formájában, akkor kérdem én, és böcsülettel bevallom, soha nem csinált egy műkörmöt se éltembe és suggalatom sem volt ellenbe 10 éve kockulok a wowon hogy...nem nagyobb ember ő mindünknél?

  Tetszik(2)Nem tetszik(0)
 10. warruth mondja:

  @ Mohrtimer Huxley szerinte " Caco ergo sum" szarok, tehát vagyok.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)

Vélemény, hozzászólás?

Back to Top ↑