Diablo 2 Resurrected megjelenés - Mennyi is? Várjá' csak...


FROSTSHOCK the-great-gatsby-leonardo-dicaprio

Készült 2016. december 30. | írta Rambo

6

B.A.SZ.K. Díjátadó

Nos, ide is elérkeztünk, a szavazatok beérkeztek, a győztesek és vesztesek megvannak, nincs más dolgom, mint tudtotokra adni a nép akaratát. A közönségdíjak után még kiosztásra kerül pár szerkesztőségi különdíj is olyan játékok részére, akik valamiben nagyot alkottak, legyen az a valami akár pozitív vagy kevésbé pozitív. Mielőtt azonban lerántanám a leplet a kategóriák győzteseiről, lássunk néhány adatot:

 • Összesen 612-en adtátok le a szavazatotokat.
 • Bár a legjobb játéknak többet jelöltetek, itt igen gyorsan leszűkült a potenciális nyertesek száma háromra.
 • Az év legrosszabb játéka címre kevesebben pályáztak és a nyertes elsöprő többséggel nyerte (vagy vesztette – nézőpont kérdése) el a versenyt.
 • A leginkább megosztó játék a Pokémon Go volt, amelyet nem csak hogy jelöltetek a legjobb és legrosszabb játék címére is, de mindkét kategóriában egész sok szavazatot kapott.

Most, hogy végeztünk a formalitásokkal, lássuk a díjazottakat!

A B.A.SZ.K. Díj közönségdíjának nyertese…

World of Warcraft: Legion

legion_1

Egyrészről meglepődtem, másrészről viszont ha jobban belegondolok, várható volt az eredmény. Bár az egész gémer társadalom szempontjából már nem akkora horderejű a WoW, mint annak idején, mégis, olvasóink jelentős része játszik még vele és nekik valóban ünnep volt augusztus 30. A kiegészítő nem csak megállította, de még egy kicsit vissza is húzta a legnagyobb MMO évek óta leszállópályán mozgó játékosbázisát, de ami még ennél is fontosabb: sokan mai napig élvezik, ami nagy előrelépés, hiszen az előző kiegészítő erős indulása után viszonylag gyorsan kifogyott a szuflából. Az új tartalom olyan újításokat hozott, mint az újradolgozott, skálázódó Mythic Dungeon rendszer, az Artifact fegyverek és a hozzájuk kapcsolódó fejlesztések, ami gyakorlatilag egy teljesen új karakterfejlesztési lehetőség és az átdolgozott Garrison rendszer a Class Order Hallok képében. Ezen felül a kasztok és specializációik akkora újradolgozáson estek át, amit talán a talentrendszer újragondolásakor tapasztaltunk utoljára. Nem véletlen, hogy a szavazatok közel egyharmada érkezett a Legionre. Szerény személyem már nem aktív WoWos, ezért álljon itt Norton különvéleménye az Artifact fegyverekről, cenzúra nélkül:

Az artifact fegyverek behozása nagy ötlet, ami a kicsit is beleélősebb játékosoknak az “én különleges vagyok” érzést adja, viszont kérdés az, hogy a jövőbeli kiegészítőkben mivel lehet ezt überelni? Egy Ashbringert sosem cserélnék le egy [insert random next expansion] első koszos epic dropjára, de valószínüleg mégis le fogom cserélni. A fejlesztők már jelezték is, hogy transmog formájában tovább vihetjük az artifact fegyver kinézetét, de ez olyan “meh” megoldás. Nagy dobás volt tehát a bevezetésük, de egyben saját maguk tökön szúrása is.

 • Norton

Reméljük az újdonság varázsa még sokáig tart a játékosoknak, de addig is emeljük poharunkat a World of Warcraft új kiegészítőjére, a Legionre!

Természetesen van egy citromdíjunk is az idei leghitványabb játéknak, vagyis a legnagyobb csalódásnak. Ez még egyértelműbb volt számotokra, hiszen a nyertesre majdnem a szavazatok fele érkezett.

A B.A.SZ.K. Citromdíj nyertese pedig…

No Man’s Sky

nomans

Nagyon sok embernek nagyon fájt ez a játék, gyakorlatilag a lyukra futás gémer megfelelője volt idén. Nem is csoda, hogy azóta egyfajta mém lett az interneten, amivel mindenkit óva intenek az előrendeléstől és a megjelenés előtt álló játékok felmagasztalásától, valamint azt is megtanította több emberrel, hogyan működik a Steam pénz-visszafizetési rendszere. Már a nyár eleji késedelem is intő jel kellett volna, hogy legyen: a fejlesztőcsapat valószínűleg nagyobbat harapott, mint amit meg tud rágni és a szkeptikusok gyanúja be is igazolódott. Csalódott vásárlók, be nem tartott ígéretek, hiányzó tartalmak, ismétlődő elemek az elméletileg véletlenszerűen generált galaxisban és még sorolhatnám napestig, mi volt a probléma ezzel a játékkal, de inkább átadom a szót Hamunak, aki az előrendelési láz áldozatává vált:

A Hello Games nagy üdvöskéjének indult és a legnagyobb katasztrófája lett ez a játék, ami az első 5 órában elvarázsolja a játékost, majd ezután módszeresen meg is öli azt. Az óriási hype és rengeteg be nem váltott ígéret tette azzá ezt a játékot, mint ami most. Viszont remény még akad, mert a legutóbbi patch elég sok mindent kijavított a katasztrofális játékmenetben, ezért talán nincs minden veszve. Még egy apróság: ez a játék megmutatta, hogy igenis van igény az ilyen stílusú játékokra és ha kinövik a gyermekbetegségeiket rengeteg játékosnak fognak örömteli napokat okozni.

 • Hamu

Remélem a játékipar még egy ideig nem felejti el a No Man’s Sky-t, elvégre ha nem tudsz jó példa lenni, akkor legyél szörnyű figyelmeztetés.

Most pedig következzen a ráadás, hiszen van nekünk magánvéleményünk is. A szerkesztőségi különdíjakat olyan játékok kapják, amelyek egy-egy területen remekeltek vagy éppen elbuktak.

“A játékipar bekaphatja” díjat kapja…

Witcher 3: Wild Hunt – Blood and Wine

tw3_blood_and_wine_cover_art

Tavaly a CD Project Red bemutatott a játékvilágnak oly módon, hogy bizonyította: igenis lehet egy élvezetes, tartalmas open-world RPG-t csinálni kiváló grafikával úgy, hogy a sztori és a karakterek is elragadóak legyenek, csak addig kell dolgozni, míg kiköpöd a tüdődet. Idén megmutatták azt is, hogy egy olyan korban, amikor a DLC-ket egy kiegészítő áráért vesztegetik, ők bizony ki tudnak adni egy teljes értékű kiegészítőt egy DLC áráért. Persze, a lengyel fejlesztőcsapat is üzletet csinál, de mindezt olyan korrekt módon és olyan minőségű termékeket adnak ki a kezükből, hogy azokkal egy szép nagy középső ujjat formáznak a mainstream fejlesztők és kiadók felé. Nagy taps jár érte és sok kitartást kívánunk a jövőben innen is!

Az “Újramelegített töltött káposzta” díj nyertese…

Ori and the Blind Forest: Definitive Edition

oriandtheblindforestde

Az idén elég sok újramelegített kaját próbáltak velünk megetetni, amelyek közül bizony nem volt mindegyik ízletes. Az Ori már az előző évben is az egyik legkellemesebb játék volt, most tavasszal pedig a Moon Studios kiadta a felújított változatot, amely némi extra tartalommal, néhány új képességgel és több új zenével kecsegtet. Az már csak hab a tortán, hogy nem kérnek el extra pénzt az új kiadásért (az eredeti egyébként már nem is elérhető a Steamen). Szoros másodikként azért még idebiggyesztem a Resident Evil Zero HD Remake-et is.

A “Lefeküdni az álomnőddel és megtudni, hogy nem is jó az ágyban” díj kevésbé büszke tulajdonosa…

Dishonored 2

dishonored-2-fb-share-8ef325c803

Kedves naplóm!
Ma végre játszottam a régen várt Dishonored 2-vel. Tudod, hogy mennyire izgatott voltam. Aztán megtörtént az aktus és most úgy érzem, hogy ki vagyok szipolyozva érzelmileg. Nem volt rossz, a játékmenet még mindig élvezhető és Emily új képességei érdekesek, de… Az első rész hibái ugyanúgy megjelennek, ráadásul rosszul is van optimalizálva. Olyan, mintha rádobtak volna a Dishonored-re egy frissen vasalt inget és büszkén kiálltak volna, hogy “nesztek!” Legalább lett volna rossz… akkor legalább a nyelvemet köszörülhettem volna rajta…

 • Rambo

A “Lefeküdni az osztály könyvmolyával és rádöbbenni, hogy egy vadállat az ágyban” díj annál büszkébb tulajdonosa…

DOOM

doom-2016-vr

Töredelmesen bevallom, nem sok reményt fűztem a legendás széria 2016-os újraindításához, főleg miután kipróbáltam anno a multiplayer bétát. Az egész egy felvizezett, vörösre festett Halo vagy CoD klónnak tűnt. Mentségemre legyen szólva, a multiplayer játékélmény körülbelül meg is felel a fenti leírásnak, de az egy másik fejlesztőcsapat kezében volt. Az egyjátékos kampány azonban olyan szinten veretősre sikerült, hogy némelyik ponton szó szerint nyitva maradt a szám. A grafika eszméletlen, főleg ha van is hozzá vasad, hogy a beállításokat feltornászd, de ami még ennél is fontosabb, a játék terei nagyon részletesek és stílusosak. A játékmenet tiszta, desztillált tesztoszterontól szaglik: eszeveszett gyorsasággal száguldunk a démoni hordák között, miközben minden robban és puffog és darál, valamint a háttérben üvölt az ipari metál. Az Id pontosan tudta, hogy mi kell a népnek. Nincs sallang, sztori a minimumra, pörgés a maximumra. Rip and tear madafakaz!

“Olcsó játék…” díj ez évi díjazottja…

Blood and BaconBár a játék már 2013 júliusa óta elérhető Xboxon, a PC játékosok csak idén tehették rá a mancsukat. Mit is mondhatnék róla, amit a trailer még nem mond el? A grafika idejétmúlt, a játékmenet épp annyira jó, amennyire jónak kell lennie, a fegyverek jórészt adják magukat, szóval a felszínen semmi extra. Arról azonban biztosíthatok mindenkit, hogy ez a legjobb bugyuta szórakozás, amit pillanatnyilag a piacon kaptok cirka 300 forintért. Hab a tortán ráadásul, hogy 6 személyes co-opot is elbír és minél többen vagytok, annál jobb.

“Az év online panaszkodó-szimulátora” díj nyertese…

Overwatch

overwatch_1

Biza, amikor először bejelentették ezt a játékot, nekem is az volt az első gondolatom, hogy “Most komolyan csinálnak egy Team Fortress 3-at csöcsökkel?” Szerencsére nem lett teljesen igazam. Bár a TF befolyás egyértelműen kivehető és szerencsére passzos ruciban szaladgáló pornó alapanyagban sem szűkölködik a játék, egy elég egyedi élményt ad. Októberben már több mint 20 millió játékossal büszkélkedett a játék. És hogy miért panaszkodó-szimulátor? Nézzetek rá a hivatalos fórumokra. Szóval ha szeretitek a csapatos lövöldéket vagy a flameháborúkat, akkor ez a cím kihagyhatatlan (és ne feledjétek, pickeljetek Hanzot!).

A “Rosszkor, rossz helyen” díj szerencsétlen tulajdonosa…

Battleborn

battleborn

Szegény, szegény Battleborn. Adott egy játék, aminek teljesen korrekt volt az alapkoncepciója, volt egy élvezetes sztori módja, egyedi, stilizált képi világa és jól összerakott ötletei. Egyetlen bűne volt: egy hónapban jött ki az Overwatch-csal. Ez nagyjából olyan kategória, mintha egy kölyökkutyát bezárnánk egy ketrecbe egy barna medvével, hogy “játszatok szépen”. A kezdeti 12000 aktív játékosból ma már alig több mint 400 van maximálisan online. Igen, valamivel gyengébbre sikerült, mint az OW, de ezt nem érdemelte meg. Szomorú.

Végül, de nem utolsó sorban a még nem megjelent játékok legmagasabb Frostshockos kitüntetését, a “Jól néz ki az ultrahangon” díjat kapja…

Factorio

factorio

Fura dolog a Factorio-t Early Access címnek titulálni. Ha nem tudtam volna, hogy az, valószínűleg nem jöttem volna rá magamtól, hacsak nem a kicsit kényelmetlen kezelőfelületet nézem, de még ez sem túl árulkodó jel. Hogy mi ez a játék? A túlélő, a városépítő, a stratégiai és a nyersanyag-gazdálkodós játékok valami fura amalgamációja, amelyek elemei úgy simulnak egymásba mint másnapos az ágyba újév napján. Ha nem rendelkezel mérsékelt OCD-vel, talán nem ez lesz a te játékod, de az vitathatatlan, hogy már most eszméletlenül jól össze van rakva.

Nos, ezek voltak az idei díjazottjaink. Kihagytunk valakit? Van ötletetek egy új kategóriára jövő évben? Írjátok meg nekünk a véleményeteket kommentben! Jövő évben találkozunk, addig is boldog új évet!

Tetszik(8)Nem tetszik(0)


6 komment érkezett a(z) B.A.SZ.K. Díjátadó poszthoz

 1. Zero mondja:

  Tudom szőrszálhasogatás, de a No Man's Skynál azt írtátok, hogy: "Már a nyár eleji késedelem is intő jel kellett volna, hogy legyen..."
  Következő díjazott mégis a Witcher 3 DLC, aminek az alapjátéka szintén el lett csúsztatva anno.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • TheRealRambo mondja:

   Kicsit több bizodalmam volt (és van is) a CD Project Redben 2 nem gyenge Witcher játék után, mint a Hello Gamesbe, akik kiköhögték magukból a Joe Danger "szériát". De ha az érvelés nem kielégítő, akkor elsimerem, hogy részrehajló szemét vagyok, aki könnyedén elnézi a késést, ha a végeredmény kielégítő. 🙂

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 2. Serathis mondja:

  Factorio keresztbe hugyozza az összes túlélős early access játékot. A túléléős rész nagyon zárójelbe értendő. Nincs kaja/víz/alvás/zombik. Vannak nagyon zerg szerű alienek, akiket ha nem aggrozól be akkor elvannak magukba. A városépítő, nyersanyag és stratégia az stimmel, ehhez még hozzátenném a programozást is. Circuit networkökkel elég durva dolgokat lehet összerakni.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 3. Don Dondon mondja:

  A szavazás végeredményét nem akarjátok kirakni?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • TheRealRambo mondja:

   https://uploads.disquscdn.com/images/24bf7faaa0b48694fe6c7be94fbfcef8335c2b1b526475707b51bd2791a5e46b.png
   A cikkbe már nem szerkesztem bele, a legjobbaknál az első a Legion, második a Blood and Wine, harmadik pedig az Overwatch. A többi ezekhez képest "futottak még kategória és túl sok van belőlük, hogy felsoroljam.
   A legrosszabbaknál az első a No Man's Sky, második a Pokémon Go 127 szavazattal, harmadik a Goat Simulator, negyedik a Mafia III., ötödik pedig a The Division

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 4. Saturas mondja:

  Google-statisztika lesz idén is a FS-ről, ugye?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)

Vélemény, hozzászólás?

Back to Top ↑
 • FS DISCORD

 • FrostShock!

  11 User(s) Online Join Server
  • Lina_Inverse
  • Sergeii_Molotov
  • arkarial
 • KAPCSOLAT

  Ha hírt akarsz beküldeni, szeretnél üzenni valamit, észrevételed, javaslatod van, küldj egy e-mailt a szerkesztőségi email címre: frostshockszerk kukac googlegroups pont com

  Ha bármi más gondod, bajod, problémád van az oldal használata közben, akkor ugyanarra a címre írhatsz.

 • KOMMENTEK

  • Ensomhet on Diablo II: Resurrected cinematixDiablo II: Resurrected's development began around 2019, as a joint effort between Blizzard's Diablo team (Team 3) and Vicarious Visions,
  • Singulus on Diablo II: Resurrected cinematixEz igy ebben a formaban epik. Nem picit varom... Igaz az a hir, hogy nem is a Blizzard maga csinalta
  • Afthraste on Újabb Blizzard perVannak szürkefoltok a tudásomban az amcsi igazságszolgáltatással kapcsolatban, de ha akármilyen nyomozás közben egy gyilkosságra találnak (mert az öngyilkosságba tolás
  • warruth on Prüdéria, Blizzard a nevedTudom, ezzel nem mondok újat, de ugyanarról van szó, mint a Disney-nél. Egyszerre mindenkinek, azaz MINDENKINEK meg akarnak felelni. Fel
  • Adi91 on Prüdéria, Blizzard a nevedVilági faszságnak tartom ezt, csakúgy mint a feketés BLM szarakodást. Térdelés a meccsek előtt, master-slave terminológia átnevezése, Uncle Bens logó
  • Faehren on Újabb Blizzard perHa jól értem, akkor itt polgári perről van szó a cég ellen, nem pedig valami büntetőperről egyes alkalmazottak ellen.
  • Afthraste on Újabb Blizzard perNem kötekedésből, komolyan kérdezem mert én nem találok referenciát, vannak már konkrét ítélethozatalok ezekben az ügyekben most, hogy már mindenkit
  • Adi91 on Kihívások a Mágus ToronybanSokan szerették a mage towert, és egyértelműen fan service ennek a visszahozatala. Mindenesetre én ettől nem esek hasra, fun volt
  • Faehren on Újabb Blizzard perHonnan tudod, hogy ezek nem valós problémák? Egy zaklatás miatti öngyilkosság elég komoly. És hosszú nyomozás is volt mielőtt robbant
  • Hatba on Prüdéria, Blizzard a nevedWoW is saved!!!!44négy
  • Singulus on Prüdéria, Blizzard a nevedSzép Új világ. Jó kis könyv volt. 1984 is nagy kedvencem volt. És miért? Mert hagyjuk. Az emberek egyre apatikusabbak.
  • Singulus on Újabb Blizzard perEzt úgy hívják kártyavár. Innentől kezdve rájuk szállnak. Nos, mint a vadak, akik a gyengékre, sebesültekre mennek.. érdekes az Amazont
  • Zolexx on Megérkeztek Outland uraiLFG tool: gondolom, leginkább HC tartalmaknál lehet ennek is hasznát venni, nekem szintezés közben nem igazán akarnak jönni az invek,
  • Bermuda on Újabb Blizzard perFelvettek az Acti-Blizzbe munkásnak Csiszolom a WoW-ot mint az állat, Bobby Kotick itt ordibál mögöttem "Garrosh did nuthin' wrong" -
  • Bermuda on Prüdéria, Blizzard a nevedHaladó világban élünk, dolgozni kell, hogy a mi elmaradott verziónk is szépen lassan elérje a kínai kliens cenzúrázottságát.