World of Warcraft Classic megjelenés - Mennyi is? Várjá' csak...


GW2 no image

Készült 2015. augusztus 29. | írta Roodie

20

GW2 ingyen

gw2freeZajlik a PAX, és most megy élőben a Guild Wars 2 panel, és amellett, hogy érkeznek a 10 fős raidek a keigészítővel, a másik nagy hír, hogy letölthető az alapjáték ingyen. Pár kisebb korlátozás lesz (kevesebb karakter- és inventoy slot, korlátozott chat a spammelést megelőzendő, illetve pár terület eléréshez előbb lvl 60 kell, beleértve a WvW térképeket), de összességében az alapjáték teljesen élvezhető lesz ingyen. És ezt a későbbiekben is így tervezik – ha jön egy kiegészítő, az előtte lévő tartalom ingyenessé válik. Egyben megerősítették, hogy nem lesz a játék pay2win – a store marad, ahogy most (kényelmi és kozmetikai dolgok), és mivel havidíj amúgy sincs, a kiegészítő árán keresnék majd magukat halálra.

A pontos részleteket itt olvashatod, a korlátozásokat itt tekintheted meg, az ingyenes fiók létrehozást, és az installert magát pedig erre találod.

 

Tetszik(0)Nem tetszik(0)


 • vonos82

  Aki eddig nem tette, most ingyen megkapja a tulajdonképpeni teljes játékot. Egy próbát megér, higyjétek el! 😀

  Még életemben nem láttam ennyi játékost lvl6-os Risenekkel élet-halál harcot vívni 😛

  Bárkinek kérdése van a játékban megtalál Aggrostemma.1703 név alatt...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • hzoli4

  Melyik szerveren van a legtöbb magyar játékos?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • vonos82

  A megaszerver bevezetése óta a szerverek szerepe kizárólag a WorldVsWorld-re korlátozódik... Az EUn belül bárkivel tudsz játszani szervertől függetlenül.

  Legjobb tudomásom szerint Desolation-ön és Piken Square-en van nagy magyar populáció, de persze nem minden szervert ismerek...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • bandee

  @vonos82:
  Akkor tessék kicsit barátságosabb lenni azokkal akik invelnek party-ba, hogy köszönjenek neked, mert a free accosok máshogy nem tudnak kommunikálni veled első körben!!!

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://www.youtube.com/kockabrigad Rertez

  @bandee: Elvileg /w 30 másodpercenként kezdeményezhető free accountról, kivéve ha kölcsönösen barátlistán vagytok, mert akkor korlátlan. Javaslom, hogy invite előtt szóljatok mindenkinek, nehogy épp zavarjátok valamiben! Nem okoskodni akarok, meg nem tudom, hogy szóltál-e neki inv előtt, de ezt érdemes betartani. Meg is kérheted, hogy vegyen fel barátlistára, és akkor nincs korlátozva, hogy hányszor szólhatsz neki. Egyébként jó játékot! Ezen a néven engem is felvehettek. Főleg éjszakai baglyoknak tudok segíteni, mert általában akkor vagyok online.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • vonos82

  bocs, hogy nem válaszoltam azonnal a whispekre... Guild mission volt és már ciki volt, hogy mindig rám kellett várni :S

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • DS

  Tetszik a játék, bár jobban örülnék ha több focus lenne a story missziókon. Eléggé meh érzés visszamenni küldizgetni a szokásos dögunalmas szíves küldikhez a még érdekesebb sztori misszió után

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Bonelord

  @DS: Lehet felfedezni, menet közben találkozol "időzített küldetésekkel", eseményekkel, amikből van egész hosszú láncok is, attól függően, hogy sikerült-e megcsinálni az eseményt vagy sem.

  Pl.: Ha támadnak a kentaurok és nem sikerül őket visszaverni, akkor elfoglalják a bázist. Az a bázis addig nem elérhető, amíg a játékosok vissza nem foglalják, de ahhoz nem elég odamenni és levágni a kentaurokat, meg kell csinálni pár (1-3) eseményt előtte, például hadtápot szerezni a seregnek ilyesmi. Ha azonban a kezdő eseményben sikerült visszaverni őket, akkor a sereg ellentámadásba megy át, és lehet nyomulni egészen a kentaur bázis szívéig.

  Nyilván nem lehet minden eseményt magadban megcsinálni, van amihez csoport kell, mert egyszerűen túl sok ellenfél jön egyszerre, vagy nem tudsz magadban elég gyorsan legyőzni néhány kulcs-szörnyet. Így lehet, hogy egy eseményláncban eljutsz odáig, hogy visszaveritek a kentaurokat, megostromoljátok a bázisukat, beveszitek a külső részét, de a belsőt már nem sikerül, a sereg visszavonul, az eseménylánc megszakad. Ilyenkor egy ideig béke van, aztán megint kezdődik a lánc, támadnak a kentaurok.

  A magasabb szintű területeken (pl. Ruins of Orr zónák) nagyon sok történeti elemhez is így jutsz hozzá, illetve a tápos cuccokat áruló kereskedők is csak akkor jelennek meg, ha egy-egy fontos helyszín a jók kezén van, ahhoz meg gyakran keményen meg kell dolgozni az eseményekkel.

  Ezen kívül lehet kilátópontokat (Vista) keresni, ami egy jó módja a felfedezésnek. Vannak nem jelölt "jumping challenge"-ek is, amikor ugrálni kell sokat, hogy eljuss valahova. Ha sikerül zsákmány (és achievement pont) vár rád.

  Mehetsz hős pontokat is keresni, amiből mindenféle jóságot lehet tanulni.

  Lehet alapanyagot is gyűjtögetni, a megfelelő szerszámokkal mindenki gyűjthet mindent, nem kell hozzá szakma.

  A "szíves" küldetések csak egy ráadás pont, én igazából csak a térkép felfedezése miatt csinálom őket, illetve van egy-két poénos/idegesítő.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://www.youtube.com/kockabrigad Rertez

  @DS: A szíveket hagyd a fenébe, mert ráérsz lvl80-on is megcsinálni őket! Ezek eredetileg nem is lettek volna a játékban, de kellett valamit rakni a hagyományos MMO-khoz szokott játékosoknak is, hogy iránymutatásként szolgáljanak. Inkább maradj mozgásban és vadássz a dinamikus eventekre! Az sokkal szórakoztatóbb és természetes módja a fejlődésnek. A map chaten szokták linkelni a nagyobbakat a többiek, de tele van minden map kisebb-nagyobb random eventekkel. Ha meg a lore jobban érdekel, akkor meg érdemes néha odafigyelni arra, hogy miről beszélgetnek az NPC-k, mert az is sokat elárul, ha hallgatózol, hogy mi történik a világban. Sok helyen ezek a random beszélgetések az aktuális content függvényében változnak, főleg ha az adott zóna is érintett. Lion's Arch pl. tipikusan ilyen város, ha érdekes részleteket akarsz hallgatni NPC-ktől. Azt a várost már egyszer teljesen lerombolták és kb. egy év után újjáépítették olyan formában, hogy az anyja sem ismerne rá.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://www.youtube.com/kockabrigad Rertez

  @Rertez: Oké, tudom, hogy nem csak egyszer rombolták le LA-t, de in-game content patch-ekben ebben a játékban eddig egyszer. 😉

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Oryon

  Én e megjelenéskor megvettem, rengeteget játszottam vele, de mivel immáron 2 éve nem történt semmi a játékban, és a fél éve bejelentett kiegészítőről is csak annyit tudni h húúúú de jó lesz egy ideje pihentetem. Akkora potenciál lenne benne, de sajnos 0 energiát fektetnek bele. Megjelenés óta csak Conquest mode van pvp-ben. Ha megkérnek 100 random fórumozót, egy közűlük igen valószínűen meg tudja csinálni 3 év alatt legalább a TDM módot ingyen és bérmentve. Hát nekik nem sikerült 🙁

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Oryon

  Én e megjelenéskor megvettem, rengeteget játszottam vele, de mivel immáron 2 éve nem történt semmi a játékban, és a fél éve bejelentett kiegészítőről is csak annyit tudni h húúúú de jó lesz egy ideje pihentetem. Akkora potenciál lenne benne, de sajnos 0 energiát fektetnek bele. Megjelenés óta csak Conquest mode van pvp-ben. Ha megkérnek 100 random fórumozót, egy közülük igen valószínűen meg tudja csinálni 3 év alatt legalább a TDM módot ingyen és bérmentve. Hát nekik nem sikerült 🙁

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://www.youtube.com/kockabrigad Rertez

  @Oryon: Van TDM map 2014 óta. Courtyard a neve és benne van a rotában, de a TDM-nek egy ilyen harcrendszerben szerintem nem sok értelme van. Stronghold jön a kiegészítővel (MOBA-jellegű új játékmód pár játékmechanikai csavarral), többek közt a guild team leaderboards (aka GvG), a PvP ligák és a szezonális in-game bajnokságok kíséretében. A PvP infrastruktúra egy csomó jelentős változást kap október 23-tól.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://www.youtube.com/kockabrigad Rertez

  @Oryon: Ha érdekel, itt vannak az eddig megjelent új feature post-ok a PvP-vel kapcsolatban:
  https://www.guildwars2.com/en/news/introducing-pvp-leagues/
  http://heartofthorns.guildwars2.com/game/stronghold

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Azie

  PQ-k jók, nagyon szerettem WARban. A fegyverfüggő képeséglista is, viszont a 2h kard földön húzása elég illúzióromboló. Sosem szerettem a keleti dizájnú 3 emberméretű fegyvermegjelenítést. Sajnos viszont szintezéshez ez az életképes guardiannal.

  F2P: nincs mail, nincs aukció, nincs bank... -> mindent vendorozni kell, pénzt/encsát készíteni esélytelen. Szóval gondolom max szinten életkptelenek a F2P karik a többihez képest. Javítsatok ki ha nem. 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://www.youtube.com/kockabrigad Rertez

  @Azie: Nem egészen. Trading Post (AH) van F2P játékosoknak is, de korlátozzák, hogy mit adhatsz el. Rengeteg értékes cuccal borította meg a piacot a F2P lehetőség bevezetése, szóval tudtok pénzt keresni, ahogy nézem. 😉 Ne vendorozz, hanem törd össze a cuccokat és tartsd meg vagy add el az alapanyagokat a lehető legjobb áron! Ha már a legjobb ár alatt egy copperrel beteszed, azonnal elmegy. (Katt a legjobb árra, utána a te áradnál a copper rész fölött egérgörgővel egyet le, aztán mehet.)
  Mailt kölcsönösen barátnak (felveszitek egymást) küldhetsz. Bankod is van, guild bankhoz viszont nem férsz hozzá, de az egyelőre nem is fontos.

  Itt a táblázat a részletekről, hogy mit lehet F2P accounttal elérni:
  https://help.guildwars2.com/entries/95982157

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Zake

  A szintezős része a játéknak baromi jó, a szivecskéket a többi event meg felfedezés mellett csinálod, ha akarod. GW2 után pl. egy szenvedés volt a Wildstarban a szintezés. Még mindig a legjobb ár/érték arányú MMO-nak (játéknak?) tartom, bár én "csak" egy évet játszottam vele. A raidek hírére még el is hümmentettem magam, majd lehet, hogy valamikor visszanézek. Igazából két bajom van vele, az egyik hogy a világában sok olyan kis apróság van, amivel valahogy nem tudok kibékülni, pl. a nekrók lebegő zombijai vagy hogy a casterek varázspálcákból lövöldöznek... De ez a kisebbik baj. A másik maga a harcrendszer, ami első látásra baromi jónak tűnik, de aztán rájössz, hogy gyakorlatilag annyiból áll az egész, hogy jókor nyomd el a dodge-ot... Instában egymásra stackeltek, és spamoltok... A world bossok meg baromi unalmasak pár menet után... Szóval a felfedezős része világbajnok, de utána elég lapos.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://www.youtube.com/kockabrigad Rertez

  PvP-seknek ajánlom figyelmébe az alapokat, amikre valószínűleg magától kevés játékos jönne rá, ha hagyományos harcrendszerekkel kapcsolatos ismeretekre próbál hagyatkozni. Ha a skilleket PvP-ben a megfelelő sorrendben és ritmusban kombinálod egymással, és még jól is tudsz helyezkedni, akkor a következő videóban látható módon brutálisan gyors burst rotákat lehet összerakni reflexszerű használatra. Van olyan burst, ami 1,5 sec alatt 6-8 skill használatát is tartalmazhatja, mivel nincs GCD, sem skill-használatban korlátozó LOS- vagy range-check. Akkor nyomsz el egy skillt cd-re, amikor akarod és nem amikor a játék engedi.

  Itt a pár óra elkeseredett próbálkozás után tanácstalan Sodapoppint tanítja Phantaram - a legeredményesebb amerikai csapat vezetője (World Tournament Series első volt idén) - élő adásban pár olyan alap trükkre, ami kezdőknek nagy segítség, hogy hogy alakítsák ki a saját játékstílusukat és hogyan gondolkodjanak. (Ebben a videóban még a régi trait-rendszer van, de ez most úgysem lényeges.) Ha valami túl gyorsan megy, vagy nem világos, tekerjétek inkább vissza és nézzétek a skill bart is, hogy miket milyen ritmusban nyom be!

  https://youtu.be/xHJnBLijRE8

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • suttor

  Már alig várom a kiegészítőt, amiben ugyan valódi tartalom és fejlődés nem lesz, de annál több új skin és semmitérő achievement.
  Imádtam ezt a játékot-három hónapig. Aztán rájöttem, hogy mindent láttam már benne, és mostantól marad a skingyűjtögetés meg a tét nélküli PvP, WvW. Kösz, nem.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • vonos82

  @suttor:

  Arra nem is írok semmit, hogy szerinted nem lesz tartalmi bővítés a kiegben. Szépen le van írva mi jön (új mapok, raidek, új profession, új craftingok, minijátékok, stb...).

  De nem azért posztolok, hogy megmondjam, hogy szerintem neked nincs igazad.

  Azt írtad 3 hónapig játszottál vele, mire elment tőle a kedved. Amit a mostanában megjelenő 'A" kategóriájú játékok 90%-a nem mondhat el magáról. 2-3 havonta visszanézel, megcsinálod a living story-t, fordulsz egy-két kört dungeon-wvw-spvpben, belesel az új outdoor (vagy hamarosan raid-) bossra, stb... Ha megunod mész DukeNukem-ezni, vagy HelloKittyzni, amit szeretnél. Ha akciósan veszed egy pizza áráért megkapod a játékot ami utána "nem kér enni".

  Én lassan két éve játszok folyamatosan, kisebb kihagyásokkal nyugdíjas-tolószékes tempóban... Az utolsó centet megérte a vásárlás.

  De igazad van, ízlések és pofonok! 😀

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
Back to Top ↑