World of Warcraft Classic megjelenés - Mennyi is? Várjá' csak...


GW2 path_0802

Készült 2017. augusztus 2. | írta Attila

9

A tűz ösvénye

Szeptember 22-én jelenik meg a Guild Wars 2 második kiegészítője, a Path of Fire. Két területtel, mountokkal és kilenc elit specializációval fog bővülni a contenet, amikre már biztos nagyon várnak a játékosok. A kiegészítőhöz természetesen új pályavégi főellenség is dukál Balthazar, a tűz és a háború istene személyében. Az ő orra kell majd borsot törnie Tyria hőseinek, mert a tét nagy! A világ sorsa forog kockán! 😯 További részletek és videók a hivatalos weboldalon.

Tetszik(9)Nem tetszik(2)


 • Lepkemaci

  Az említett kettő helyett öt darab, minden eddiginél nagyobb új területet tartalmaz megjelenéskor a kiegészítő. Az előző kiegészítő utáni gyakorlatból kiindulva várható, hogy ez is újabb területekkel, plusz raid szárnyakkal bővül majd a rendszeresen háromhavonta kiadott nagyobb ingyenes content patch-ek tartalmaiként, ahogy a kiegészítő megjelenése után már egyből három hónap múlva induló Season 4 története majd halad előre. Az előző kiegészítő után pl. hat újabb map került a játékba, minden történetepizódhoz egy-egy.

  Account progression van, tehát pl. a Mastery rendszerben megszerzett és kiosztott pontokat, unlockokat, képességeket minden karakteren használhatod. Nem kell altoknak külön farmolni, sőt altot úgy is felhúzhatsz, hogy csak main karakterrel játszol, aztán egy perc alatt felkattintod az altod max szintre a másik karakterrel megszerzett szintező tekercsekkel. A BiS gear is bármikor átadható altnak akár használat után is, beleértve a top tier Ascended cuccokat és kizárólag raid-ben megszerezhető Legendary armort. Ascended cuccokon craftolt alapanyagból bármikor válthatsz más statokra, ha másik build-et szeretnél.

  Az új kiegészítőhöz nem szükséges megvenni az előzőt, tehát ha valakit az nem érdekel, akkor elég megvenni a Path of Fire-t 30 EUR-ért. Jövő hétvégén ingyenesen játszható preview lesz mindenkinek, beleértve azokat is, akik nem rendelkeznek sem az alapjátékkal, sem kiegészítővel. Ingyenesen lehet regisztrálni a hivatalos oldalon, kényelmi korlátozások mellett akár ingyen lehet játszani az alapjátékkal is, max. szintre fel lehet húzni karaktereket, azonnal szintezés és mindenféle gear farm nélkül PvP-zhetsz (strukturált és automatizált tournamenteket kínáló competitive PvP-ben nem gear meg szintek vannak, hanem szabadon, egy editorral variálható, PvE-től elkülönülő PvP build), valamint bármelyik kiegészítő megvásárlása feloldja az ingyenes accounttal járó korlátozásokat. Havidíj opcionálisan sincs, a kiegészítő folytatásaként negyedévente kiadott tartalomcsomagok ingyenesek, újrajátszhatók, egy login feloldja az aktuális content-et, tehát elég 30 EUR-t költeni és jó vagy a következő kiegészítőig.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • bzs.

   Jól összeszedted a lényeget.

   WoW után a legjobb mmo, f2p-ek közt pedig a best. Egy teljes játék árát is megérné a kieg, de 30 rókáért ez ajándék.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • Whisper

    Guild Wars 2-vel egyetlen egy bajom van és az nem a játékot minősíti. Nincs rá időm. Ennyi csupán. Csak azért WOW-ok ,mert tolok 1-2 órát haverokkal.,de nincs időm rá sajna. Viszont a GW 2-t bárkinek ajánlom aki szereti az igényes szép dolgokat!!!

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • majk

     nekem meg az volt a bajom, hogy nem nagyon volt benne mit csinálni. az endgame nekem nagyon kevésnek tűnt, főleg a wowzhoz képest. a karakterhúzás meg a világ az csillagos ötös, a pvp is egész jó. viszont a dungeonok kimerülnek a fractialokba (legalábbis amikor nyomtam a dungeonoket senki nem tolta mert nem érte meg) van raid, ami ha kazuár vagy offos. vannak a world bossok, amit azért hamar megunsz és kb ennyi. ja farmolhatsz a végtelenségig persze materialokat, de azt nem nevezném tartalomnak. top 3 mmo, viszont a WoWhoz mindenképp de még az ESO-hoz képest is kevésnek érzem

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Lepkemaci

      A vanilla story dungeon-öket valóban nem sokan tolják. Az end game ötfős instanced tartalom maga a Fractals, ahogy írtad is. Gyakorlatilag a WoW M+ megfelelője. Ez account progression-nel jelenleg 18 teljesen különböző választható dungeon 100 nehézségi szinten, amit rendszeresen bővítenek és fejlesztenek. Talán nem tudod, de az újabbakban elég komplex és fun (vagy alkalmanként akár frusztráló) mechanikák vannak (challenege módban több), amiket az NPC-k a boss fight-ok előtt még megjelenésükkor szóban el is magyaráznak, hogy a komolyabbakkal mi a teendőd. A játék is elég jól észrevehető segítségeket ad, hogy mi a teendő. Végrehajtani persze nem mindegyiket egyszerű, de pont az a lényeg, hogy a gyakorlat jobbá tesz bennük, oda kell figyelni, és akkor fejlődik a csapat koordinációja, a játékosok ügyessége. T1 szinteken (1-25) a trükkösebb mechanikák nélkül sok casual játékos is játszik, és azok nem igényelnek semmi különleges geart, premade csapatot sem, csak az első próbálkozásoknál némi alapvető odafigyelést és kitartást.

      Ha érdekel, hogy merre halad a dolog, hogy kell elképzelni a mechanikákat, akkor linkelek egy jó példát, hogy így néz ki egy full casual clear T1-en a múlt kedden megjelent legújabb Fractalban. Érdemes végignézni, elég változatos és tanulságos is egyben, bár helyenként elég elmosódott a videó. (lvl100 CM clear videó is van bőven) Valószínűleg első clear volt nekik, szóval a gyakorlós, mechanikákkal ismerkedős részeket érdemes átugrani.

      A lényeg, hogy végül ők is fejlődtek olyan szintre, hogy le tudták tolni a legkönnyebb változatot egy háromnegyed óra alatt, ami azért igazán nem nagy időigény még casual szinten sem. Bevallom férfiasan, voltam már olyan helyzetben, hogy két-három órát tököltünk egy másik instance-ban casual tier-ben, mire kitaláltuk, hogy mit rontunk el, de végül fun volt végigtolni. Nyilván ez csak 18 dungeon + az instability variációik + agony resist követelményeik, de ha valakinek ez kevés 80++ instanced ötfős content és van rá energiája meg pár erre szakosodott guild-je, akkor érdemes a raid-re is rágyúrni, hogy változatosabb legyen a dolog. Esetleg egyszer lesz könnyebb raid is, ki tudja. Értem a mondanivalód lényegét és okát is, de sajnos az alapjátékban található dungeon-ök valóban nem számítanak endgame tartalomnak. A Fractals egyébként nem függ kiegészítőtől, de a használható build-ek száma nyilván igen.
      https://youtu.be/rPaSiCIp1ZI

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • majk

      hm, mondjuk azt pl nem tudtam h folyamatosan bővülnek a fractialok, amikor én nyomtam, akkor elég kevés volt, sokszor ismétlődött, amúgy lehet h ha megint megunom a WoW-ot ránézek, de itt is azt érzem mint az ESO-nál: X kieggel le vagyok maradva és egyre távolabbinak érzem, hogy valaha is igazán belemerüljek bármibe is. járom a klasszikus köreimet:
      wow frozen -> más mmok kb 2-6 hétig -> wow 😀

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Vitya

  /yawn

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Jazoo

  /off
  A LOTRO új kiegje, is most jelent meg a napokban amivel végre el lehet jutni Mordorba.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Lepkemaci

   Elvileg pont ma jelent meg, mert valami bug miatt halasztották pár nappal.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
Back to Top ↑