World of Warcraft Classic megjelenés - Mennyi is? Várjá' csak...


HEARTHSTONE Hearthstone

Készült 2015. december 18. | írta Deathcrow

8

Heti Hearthstone #2

Ha csütörtök, akkor Heti Hearthstone! Jubileumi második alkalommal.

Tavern Brawl:

Megjegyzés: az utóbbi hónapok instabilitásai miatt az EUs kocsmai móka este 6 helyett csak 10-től lesz elérhető. Mindez azért történt, hogy a Blizzard infomatikusainak csak ebéd után kelljen dolgozniuk.

Fő témája az “Ajándékozás”: nincs is szebb annál, minthogy minden körben ajándék essen le az égből (0/4s csomag), amit el kell pusztítani, és utána 1 manás discover-mechanikával választhatsz class-specific kártyákat -5 manaköltséggel.

Nos, így lett 2 manás [Flamestrike]m ami mage ládából jött, meg 3 manás [Twisting Nether]m

Elmondható, hogy a Priest [Confuse], a Warlock [Power Overwhelming], kombózva a neutral [Doomsayer], [Crazed Alchemist] kártyákkal elég erősek és durva lapelőnyt biztosítanak.

Én ezzel a paklival nyertem 3x sorban az első két (tanuló) vereségem után:

TavernBrawl GiftExchange

Mint látható, full retard módon rámentem arra hogy az ellenfél pakkjait[Crazed Alchemist], [Arcane Golem], [Shadow Bolt], [Stampeding Kodo] valamelyikével törjem, valamint a saját kártyáimat is minél gyorsabban le tudjam bontani/semlegesíteni a következő lapokkal: [Power Overwhelming], [Void Terror], [Shadowflame], self-[Ironbeak Owl]

Deck of the Week:

“A Hearthstone egy olyan játék, amelyben a Pap össze-vissza lopkod mindent és a Tolvaj meg csodatévő varázsmágiázik.”

Abraham Lincoln

A héten egy agresszívabb Rogue dekk (A Csodarugó újra támad) és a Control/Kombó Entomb Priest (Börtönpreist) volt, amivel a kelleténél is többször is találkoztam. Be is mutatom az egyiket: most!

Miracle Rogue

Először is egy kis történelem: a “Miracle” szó a pakli nevében még a Magic: The Gathering időkből származik, ahol is volt egy ‘Miracle Gro’ dekk, amely amúgy egy népszerű amerikai mezőgazdasági trágya neve. Ennek az egyik sarokköve a Quirion Dryad nevű lény, amely egy csomó kártyára +1/+1-t rakott magára, hogy aztán óriásként mindent lesöpörjön.

V1: Na, az első HS “Miracle Rogue” dekk még a béta időkből egy erre nagyon hasonló a lapra épült: [Questing Adventurer]. Mellette még pár [Mana Addict], egy [Edwin Vancleef] sok olcsó spell és [Gadgetzan Auctioneer] mellett 1-2 kör alatt simán legyalult 30 HP-t a másik hősről, mert az olcsó spellek úgy felbuffolták a lényeket – főleg [Conceal] mellett.

No, ez gyorsan nerfelve lett, mivel túl op volt 🙂

V2: Aztán jött egy tök ismeretlen Kolento, aki eltávolította a Questing Adventurert és a Mana Addictot olyan, mostanában már alap rugó lapokra, mint a [SI:7 Agent], [Deadly Poison], [Fan of Knives], és kombó-kivégzésként a Legendary [Leeroy Jenkins] lapot 3x kijátszva akár 18 sebzést is kioszthatott egy körben. Ez a pakli finoman szólva is brutálisan erős volt: bőven volt elég irányítása addig, amíg aztán jött vagy Edwin, vagy Leeroy. A laphúzásra szintén a Gadgetzan Auctioneer szolgált, s így az emberek innentől minden olyan HS paklira, amely erre a kártyára épült ráaggatták a ‘Miracle’ jelzőt.

Az Auctioneer és a Leeroy mana nerfje és az új, “ragadósabb” lapok, mint a [Sludge Belcher] miatt a Miracle Rugók egészen a háttérbe szorultak, egészen eddig:

Egy League of Explorer kártya miatt lett megint életképes a csodarugó:

Sima négy manás lény, amely halálakor ad egy  [The Coin]t. Ez a 0 manás lap, amilyen jelentéktelennek tűnik olyan hatással van a Csodarugó dekkre, hogy már Legend rangban is életképes 🙂 Tessék vigyázni: az aggró sámánok ellen még mindig nagyon gyenge a rugó 🙁

Csak gyakorlott játékosoknak:

2x Backstab

2x Preparation

2x Cold Blood

2x Conceal

2x Deadly Poison

1x Southsea Deckhand

1x Blade Flurry

2x Eviscerate

2x Sap

1x Shiv

1x Bloodmage Thalnos

2x Fan of Knives

1x Earthen Ring Farseer

2x SI:7 Agent

2x Tomb Pillager

1x Azure Drake

1x Faceless Manipulator

1x Loatheb

2x Gadgetzan Auctioneer

A ‘Miracle Rogue’ mellett a League of Explorersben jött a Raptor-Rugó is. Róla a hét folyamán írok majd, az is egy érdekes dekk 🙂

Tetszik(5)Nem tetszik(0)

Tags: ,


 • http://wowchatcomics.blogspot.com DeluksZ

  Druiddal voltak eleinte küldetéseim, úgyhogy druidra mentem rá Tawern Brawlban és meglepően sok meccset sikerült összenyernem, pedig valamiért én is úgy voltam vele, hogy Warlockkal lenne érdemes menni. A paklim lényegében kizárólag a doboznyitogatásra ment rá, minionok kevés, és igen nagy manaköltséggel voltak csak benne, de lényegében mindenki az 1 manából felfedezett, majd 0-2 manáért kihívott legendary minionokkal játszik boardon, szóval ez mindegy is. Ha az ember a 3-4. körig nem csinál semmit, csak dobozból húz, még akkor is jó eséllyel nyeri a meccset, persze attól is függően, hogy az ellenfél mennyi dobozt töröget. Taktikailag én mindig a saját dobozomat pusztítottam el először, lehet, hogy a másiknak nincs semmilyen módja a saját dobozást sebezni, csak az enyémet, így kicsit nehezebb helyzetbe kerülhet.

  Fontosabb lapok:
  - 2 x Naturalise. (első körben coinnal mindkét doboz elpusztítható, ami 4 lapot ad az ellennek, de ez itt nem nagyon számít előnynek, legalábbis közel sem akkorának mint a 2. körben felfedezni két potenciálisan kijátszható legendaryt)
  -Mark of the Wild/Power of the Wild (attackot ad a doboznak, vagyis lehet vele támadni. Mark of the Wild valamivel jobb, ugyanis itt csak 5 HP-t kell leütnünk a saját dobozunkról, míg a PotW tauntot is tesz rá, vagyis az ellenfél szinte biztosan azt fogja kiszedni)
  -Swipe/Bite/Druid of the Claw(charge)/Starfire/Starfall (mind direkt dmg ami szedi a dobozt egyből)
  -POison seeds (abszolút favorit lap a deckben, rendszerint akkor érdemes kijátszani, amikor az ellen telepakolta a saját oldalát olcsó legendarykkal és mindkét doboz fent van. Egyrészt kapunk 2 ajándékot, leszedjük az összes nagy miniont és 2/2 treanteket adunk helyette, amiket aztán egy jól irányzott Starfallal el is tüntethetünk)

  A miracle rogue decket sohasem értettem, mármint azt nem, hogy mitől miracle. Köszönöm. Én még minidg ugy érzem, hogy rettentően kevés lapbók tudok építkezni ahhoz, hogy egy életképes decket össze tudjak rakni, és lövésem sincs, hogyan változhatna ez meg, ha csak nem legalább 1 évnyi folyamatos gold farmolással és paklivásárlással, de ez nem tűnik túl vonzó útnak, úgyhogy lehet, hogy vásárlás lesz belőle. Metáról hol lehet kicist bővebben infókat kapni? Hol lehet utánajárni, hogy éppen melyik típusú deckek mennek nagyon a ladderen?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Endyr

  @ DeluksZ: metarol itt olvashatsz: https://tempostorm.com/hearthstone/meta-snapshot/meta-snapshot-41-the-end-of-loe-or-the-beginning-of-the-loe-meta

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://frostshock.eu/ Astonkacser

  Nekem warrior kuldetesem van, szoval en bepakoltam az osszes Chargeos lapot meg azokat a kepessegeket amikkel le tudom szedni a dobozt, peldaul fegyverek. Jo otlet meg a [Crazed Alchemist] is.

  Tetszik(1)Nem tetszik(0)
 • Endyr

  2 dolgot hianyolok meg az oldalral:
  - a valasz gombot a kommentekbol
  - jobb oldalon a komment savban a cikk cime is lehetne vastag vagy dolt vagy masszinu (mindegy, csak jol latszodjon), ne csak a nev.

  Tetszik(2)Nem tetszik(0)
 • http://wowchatcomics.blogspot.com DeluksZ

  Ahogy észrevettem amúgy nagyon sok 1-2 körös kilépés van. Akkora előnyre lehet szert tenni egy Coin+Doomsayer nyitással hogy a legtöbben egyből kilépnek. De én sem húzom az időt ha az első két dobozt az ellen szedi le. Ma priest/paladinnal kellet 5-öt nyernem, vért izzadtam, mire összejött, warlock deck ellen viszont többet nem is fogok játszani ebben a tawern brawl időszakban. Olyan szinten szétszopattak, hogy a 6. 7. doboz előtt közöm nem volt az ajándékokhoz.

  Tetszik(2)Nem tetszik(0)
 • http://eu.battle.net/wow/en/character/arathor/Skaven/advanced skaven

  finoman szolva is szar ez a brawl... egyreszt baromira unalmas hogy allandoan megkell varni a beeso dobozok animaciojat, masrest par classal olyan szinten egyszerubb, hogy az mar szanalmas.

  Tetszik(1)Nem tetszik(2)
 • http://wowchatcomics.blogspot.com DeluksZ

  Amíg a card backért folyt a harc (bár egy paklinak jobban örültem volna) élveztem, meg amíg win 5 games by any class küldim volt, vagy druid. Kínszenvedés a játék, minden 5. ellenfél NEM warlock, ráadásul nekem nagyon kevés kártyám van a nagy átlaghoz képest, szóval ha nagyon jól sikerül elkapni az első köröket akkor esetleg nyerek, de abszolút warlock uralta tawer brawl ez.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • geoff

  Igen, tenyleg unalmas kicsit ez a brawl. En osszeraktam egy mage decket, amivel 90% feletti nyeresi ratam van (most vagyok 70 winnel, de mar unom)

  Tetszik(0)Nem tetszik(2)
Back to Top ↑