HEARTHSTONE hearthcard

Készült 2015. december 20. | írta Deathcrow

27

Bevásárlólista

Az alábbi (bevásárló) lista egy általam összeállított top 10+1+1, tartalmazza azokat az aránylag gyorsan megszerezhető semleges kártyákat, amiket minden kaszt boldogan használhat illetve amely hőstől függetlenül nagyon sok pakliban megtalálható. Ezen kívül található még 2 drágább kártya: 1 Legendary (az első legyen, amit legyártasz majd alkalomadtán), és 1 Epic.

 • #1 [Piloted Shredder]

A legjobb négy manás lény. Szinte minden dekktípusban használható: ha van négy manád és nem vagy közvetlen életveszélyben – Shredder. Az első kártya legyen, amit legyártasz magadnak – mert common a cucc. 40 dustért need.

 • #2 [Leper Gnome]

Fix 2 sebzés, és ha akár egy kört túlél akkor 1 manáért 4 sebzést oszt ki. Kb. minden agresszív dekk alapja – mivel olcsó a lap.

 • #3 [Abusive Sergeant]

Olcsó, common lény. Agresszív paklik esetében használatos, és ritka esetben kombinálható a [Big Game Hunter] kártyával, hogy eltávolíts egy 5/6 attackos lényt (Abusive sergeant buff az ellenséges lényre, és amennyiben 7+ lesz az attackja, a Big Game Hunter leszedi.

 • #4 [Haunted Creeper]

A legjobb két manás lény, talán csak a Paladin-only [Shielded Minibot] erősebb nála a mezőnyben. Összesített statja 3/4 (1/2 + 2x 1/1), nem rossz. Szintén állatnak minősül, szal huntereknél is általánosan használt lap. Naxxramas első szárnyából való.

 • #5 [Sludge Belcher]

Az anti-aggró kártya. Silence nélkül 4/7 stattal rendelkezik (3/5 alap + deathrattle 1/2), ráadásul 2 tauntot tesz le az asztalra. Az zoo-aggródekkeket többek közt ez a kártya tartja vissza – némileg. Naxxramas Plague-szárnyából szedhető ki.

 • #6 [Loatheb]

5/5 lény és az ellenfél következő körében az összes spell +5 manába kerül. Ez ez a lap jó eséllyel ad neked plussz egy kört a kombó-paklik ellen vagy teljesen felborítja/ellehetetleníti az ellenfél következő körét. Nem mellesleg ez is a Naxxramas Plague szárnyából esik ki, szal elég gyorsan kiszedhető – akár free to playben is.

Vagyis 1400 in-game aranyért – Naxxramas első két szárnya – fixen kiszedhetsz 3 olyan kártyát, ami alapnak számít rengeteg pakliban. Érdemes spórolni 🙂

 • #7 [Knife Juggler]

Az aggresszív “zoo” dekkek sztárja ez a kártya. Ha az ellenfél nem távolítja el ezt a lapot nagyon gyorsan, képes annyi kárt okozni őkelme, mint egy rosszabb ámokfutó. 100 dustos rare.

 • #8 [Azure Drake]

Szintén 5 manás, de ezúttal már 4/4 stat, amely még mindig nem kiemelkedő, de mellette még ad 1 laphúzást és +1 spellpowert. Ráadásul sárkány. Nem csoda, ha az összes Sárkány/Tempo/Midrange dekkekben gyakorlatilag alap kártya.

 • #9 [Ironbeak Owl]

Silencel és mellette olcsó is. Huntereknek még plusszban: beast. 2 manáért kapsz egy silence képességet, meg egy kis lényt. Használata erősen indokolt a sok “ragadós” lény miatt, amik itt baglyunk felett/alatt vannak. Tempo/Aggro paklik szituációs lénye – meg a huntereké.

 • #10 [Antique Healbot]

5 manáért egy gyenge, 3/3-s lény és 8 HP-t gyógyít. Common, így olcsó legyártani. Mechanikus lény, így még van némi szinergiája is más lapokkal, bár ezt a tulajdonságát kb senki sem használja ki. Főleg a gyógyítása miatt van használva 🙂

 • +1 [Dr. Boom]

Minő meglepetés! Minden dekktípusban megtalálható, a játék legerősebb kártyája körülményektől függetlenül. Úgy becézik Doktorhetes, mivel hátrányos helyzetből is azonnal visszahoz a meccsbe. A 2 [Boom Bot] legalább 2-8 sebzést oszt ki, így azt kell mondani, hogy ha van 1600 dustod, az első legendary kártyád legyen señor Boom.

 • +2 [Big Game Hunter]

Az másik drága kártya a listában – s azért terjedt el a használata, mert van valaki, ami itt felette csücsül. Ő az Anti-Doktorbumm, de jó minden lény ellen is, amely 7 feletti sebzéssel rendelkezik. 400 dust.

A listát nézve megállapítható, hogy a játék elején bizony agresszív, támadó paklikkal érsz el csak valamit (monjuk ki: sikerélményt). Az ok a paklik és az azt tartalmazó kártyák költsége miatt van: a control és combo paklik drágák, kell hozzá pár epic/legendary, így összköltségük simán 5/6k dust körül alakul, míg az alap, már némi laddarezésre is alkalmas aggro-paklik 1k dust körül kihozhatók. Perpillanat pár quest és pár pakli kinyitása után (nem esett sem Epic, sem Legendary) összekalapácsoltam magamnak a következő Mage Tempo/Midrange dekket. Most Naxxramasra spórolok 🙂

CheapTempo

Update: Koldus Tempomage 1.1

Tempo 1.1

Tetszik(11)Nem tetszik(4)


27 komment érkezett a(z) Bevásárlólista poszthoz

 1. DeluksZ mondja:

  Borzasztóan sokat gondolkodom rajta, hogy a juelenleg lévő 1000 dustomból életképes pirate, illetve priest dragon decket hozzak össze, vagy adjam be a derekamat muszájból és kerítsek még 600 dustot valahogyan, hogy elverjem egyetlen lapra, ami gyakorlatilag tényleg nélkülözhetetlen a jelenlegi metában. Egyáltalán nem sok kedvem van 5-8 használható lap helyett legyártani egyet (amit ugyanúgy kinyír az execute, az assassinate, a naturelize...) viszont még alacsony (r18-r15) szinteken is tlejesen alap lépés a 7. körben Dr. Boom, függetlenül attól, hogy az illető milyen lapokkal, milyen paklival játszik, vagy éppenséggel mennyire életképtelen, összeszedetlen, nem körültekintő.

  Az a baj, hogy Boom abszolút nem sematikus lap, egyszerűen csak ott van 7 manáért, 3 minion, minimum 11/9, maximum 17/9, röhejesen IMBA és ezt KELL játszani. Pedig sokkal szívesebben játszom tematikus tribe deckekkel, sárkányokkal, kalózokkal stb. Franc se' tudja mi legyen. Úgy érzem kényszerítve vagyok valamire, amihez semmi kedvem, de a játék megköveteli, ha nem rank 19en akarok csücsülni minden szezonban.

  Tetszik(5)Nem tetszik(1)
 2. DeluksZ mondja:

  Még csak annyi, hogy legutóbb a hearthpwn-on olvastam egy deck analízist, amiben helyet kapott (meglepetés) Dr. Boom is. A leírásban annál a résznél, hogy mit használhatunk Dr. Boom helyett annyit közölt a szerző, hogy ha nincs az embernek Dr. Boomja, akkor tudlajdonképpen miért is játszik HS-sel? 'Nuff said...

  Tetszik(2)Nem tetszik(1)
 3. Deathcrow mondja:

  A listázott Tempo mage dekkel perpillanat rank 15 környékén vagyok, ahol már nemcsakhogy Boomba, hanem mindenféle legendary dekkekbe belefutok. Egy kalóz rugó életképes lehet azt mondom 🙂

  Tetszik(1)Nem tetszik(1)
 4. Deathcrow mondja:

  Deluksz: azt mondom először legyen életképes a dekk magában, Dr. 7 nélkül. Fél-counternek bele lehet tenni a Big Game Huntert.
  De amennyiben egyszer összegyulik 1600 dust, akkor nincs vita: Dr. Boom a helyes választás 😀

  Tetszik(0)Nem tetszik(1)
 5. DeluksZ mondja:

  R14-ig szórakoztam el egy alapszintű paladin aggro-val, nyilván túloztam kicsit, meg ha az ember azért nagyon nyerő helyzetben van Dr. Boomon is át lehet menni. Az igazság az, hogy a 7/7-es minionnál sokkal félelmetesebb a két boom bot, mert azok tudnak csúnyát robbanni arcba. R14 fölé nem jutottam, ott már rendre jöttek a legendaryk, ahogy te mondod, és a jelenlegi lapkészletemmel még a hibátlan curve is kevés lenne hogy countereljem "jobb" deckeket. Félő, hogy Dr. Boomozuni fogok, nincs mit tenni :/ Ha a blizzard nem a rohadt classic decket árát vitte volna lejjebb már lehet, hogy meg is lenne 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(2)
 6. DeluksZ mondja:

  Lehet, hogy mégis elbontom Gruul-t, a jelenleg egyetlen bontott legendarymat 😀 Ha már egy malygos beáldozásra került egy Gruulért igazán nem kár 🙂

  Tetszik(1)Nem tetszik(0)
 7. Deathcrow mondja:

  Úgy lövöm be magam hogy durva grind nélkül az alap tempo mage (Boom nélkül) olyan rank 10-ig simán jó lehet, onnantól kezdve már block lesz a sok legendary miatt.
  Ehhez ki kell szednem a Naxxramast 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 8. warruth mondja:

  Jó írás, hasznos tanácsok tapasztalatlanabb játékosoknak.
  Pár dolgot hozzáfűznék:
  Ne lepődjetek meg, ha gyengébb rankokon is META vagy egyáltalán sok legendaryt használó paklival kerültök szembe, ennek az az oka, hogy elég gyakori a ladder reset (én legalábbis ezt a havi rendszerességet kicsit sűrűnek tartom). Nekem is megvan majdnem az összes fontos legendary megvan, hsizen béta óta játszom, mégis kényelmesen elülldögélek általában rank 13-14 környékén egyszerűen azért, mer nem rohanok hónap elején, hogy egyből alacsony rankú, esetleg legend legyek.És hát nyilván van sok más casual de veterán játékos is hasonló helyzetben.
  Még egy hasznos tipp, hogy nézzétek meg a jutalmas achievmenteket, ezekért goldot, dustot vagy paklikat lehet kapni.
  Ebből válogassátok ki azt, ami rátok vonatkozik:
  http://hearthstone.wikia.com/wiki/Achievements

  Tetszik(1)Nem tetszik(0)
 9. zerodeath mondja:

  Dr. Balanced nélkül is kényelmesen lehet mászni a laddert. Viszont ajánlom craftolni, mert nagyon sok deckbe belefér, míg más lapok inkább csak 1-2 deckbe, főleg ha class lapok.

  Persze totál kezdőként én is inkább common/rare lapokat craftolnám, de ha már megvannak a neutrál lapokból az alapok...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 10. DeluksZ mondja:

  @zero: A "kényelmesen" szerintem elég erő seufemizmus, legalábbis középszinten már nehézkesebb lehet, mindenesetre nem lehetetlen. Az előbb volt egy meccsem Reno Mágus ellen, 6. körben Reno -> full HP, 7. körben Dr7, mégis sikerült nyernem egy iszonyatos agresszív face-paladin játékkal, a csávó azt sem tudta mi van. De nem ez a jellemző. Persze tudom, hogy Dr7 elég univerzális (bár az általam játszott aggro deckekbe kicsit lassú), de nagyon sok alapvető kártya nincs meg, amelyek szintén elég univerzálisak, kezdve a shredderrel (amiből amúgy kb 10 perce nyitottam egyet), ship cannon rugó deckhez (ebből is, de ebből kettő a minimum:), nincs Azure drakem, BGH is hiányzik... egy Mid-range vagy control deckbe valahogy helyénvalóbbnak érezném a szereplését, de amíg én összerakok egy olyan decket, az nagyon hosszú idő. Tanácstalan vagyok továbbra is, de majd elválik mi lesz.

  Most amúgy sikerült felkúszni egyhuzamban R14-re, meglepetten láttam, nem egyszer adták fel a 3-4. körben, úgy látszik az aggro (vagy inkább face) deckek még mindig jól működnek viszonylag olcsó, elérhető kártyákkal is. Szinte láttam magam előtt, ahogy a 6. körben 5 HP-n csücsülő 8-9 kártyát kézben tartó játékosok nem értik, hogy mi történik 🙂

  @warruth: Szerintem csak arról van szó, hogy a játék már nem új. Én is játszottam a bétában, de nagyon sokáig utána nem, és a LoE-ben tértem vissza, mevettem az adventuret, valamint BRM-et azóta pedig játszogatok, szóval mondhatjuk, hogy összesen kb 2-3 hónapot foglalkoztam a játékkal, míg másoknál ez az idő sokkal több. Heti szinten ki tudok szedni 4-5 paklit (nem arénázom, egyszerűen nem állok még olyan szinten, hogy tudjam hogyan kell aréna paklit összerakni), szóval azalatt az idő alatt amióta a játék kijött casual szinten is simán összejönnek a fontosabb legendaryk.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 11. Kopi mondja:

  HS-ben a kezdők gyakran esnek abba hibába, hogy azt hiszik ez egy pay to win játék és a legjobb játékosok azért nyernek, mert tele vannak legendaryvel.

  Minden kezdőnek mondom: higgyétek el, ez nem így van! Ha megnézitek a metát láthatjátok, hogy pl. secret pala 2 legendary (boom+tirion), aggro shaman lényegében 0 legendary (néha sir finley), mid-range druid 3 legendary (boom, emperor, sylvanas), stb. stb.

  Ne a legendary lapokra koncentráljatok! A fenti lista nagyon jó, először ezeket a common és rare lapokat érdemes összeszedni, majd egy boom ha van elég dust. Ezekkel a lapokkal simán el lehet menni akármeddig a ladderen. Csakis idő és játéktudás kérdése. És ha elég sokat játszol, akkor jön a dust/gold és jönni fognak a legendaryk is.

  Tetszik(1)Nem tetszik(1)
 12. fects mondja:

  A tempo mage deckbe a Grizzly nem jó lap, ha nincs is Flamewakered, akkor is vannak jobb lapok helyette. A 2 Poly + 2 Flamestrike is soknak tűnik elsőre, főleg, hogy nincs 5 manás lény a listában. Ha meglesz Naxx, akkor meg mehet bele 2-3 secret + Mad Scientist.

  Tetszik(1)Nem tetszik(0)
 13. szukuro mondja:

  Grizzly szerintem is fura választás kicsit, érdemes akkor legalább 1 Mirror Entity, ami még Scientist nélkül is elég jó. A másik helyére meg mondjuk egy Azure Drake és akkor az 5 drop is megoldva.

  Tetszik(1)Nem tetszik(0)
 14. Deathcrow mondja:

  Srácok, ez a mage dekk egy alap, egy hete nyitott (US) account. Játszogatok, megnézem hogy az abszolút free-2-play hozzáállással meddig tudok eljutni hardcore gaming nélkül.

  Dustom sincs egy Azure drake-re 😀

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 15. szukuro mondja:

  Akkor ott az Ogre Magi mint szegény ember Azure Drake-je 😀

  Tetszik(4)Nem tetszik(0)
 16. Afthraste mondja:

  jó kis lista!
  én most 1800 dusttal csücsülök, szeretnék egy erős combo/control priestet, elsősorban lightbomb, justicar, sylvanas, vol'jin hiányzik belőle, a három legendary közül valamelyik olyan op hogy érdemes azt legyártani, vagy 2 lightbombbal jobban járok?

  weblaphoz egy dolog, nem tudom listán van-e, esetleg lehetne, hogy az x komment feliratra rákattintva a kommentekhez vinne a link

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 17. Kopi mondja:

  Afthraste: lightbomb sokkal fontosabb szerintem azt gyártsd le. Utána Justicar.

  Pl.:

  https://tempostorm.com/hearthstone/decks/control-priest-meta-snapshot-42

  Tetszik(1)Nem tetszik(0)
 18. Afthraste mondja:

  hmm, tetszetős, köszi 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(1)
 19. Holyhead mondja:

  Kopi says 2015-12-21 at 08:23

  Amikor ma este 19 órától mostanáig nem tudtam lemenni R20-ról R19 alá, mert a saccra 20-40 ropiért összerakott deckkel nyomuló, láthatóan csak a magaslapból élő sügérek miatt nem tudok egyszerűen a free paklimmal nyerni, amiben egyébként minden itt felsorolt lap benne van, és alapvetően egy +35 gyógyításos healadin deck, nos akkor nehezen érzem át azt amit leírtál...

  Remélem csuklottál tisztességesen 😀

  Egyébként személyes meglátásom, hogy azok, akik noskill-yesmoney alapon veretik azok megakadnak itt 19-18 körül, mert aki skillből játszik az megveri az egyszeri kőgazdag hatodikost, de csak akkor, ha ez a skill párosul egy szintén jól összetápolt deckel.

  És free paklival egyszerűen nem tudod átverekedni magad már ezen a pénzes bandán se, a lentebbi rankokon meg nem is akarom tudni, hogy mi mehet 😀

  De meglehet, hogy az én paklim lett szar, amikor a jól kibalancolt healdin deckbe elkezdtem bedobálni az itt felsorolt lapokat, és sok lett a kisminion, kevés a counter, és emiatt felb@sztam az agyam és most rageből írok ide...:D

  Tetszik(2)Nem tetszik(3)
 20. Afthraste mondja:

  @Holyhead

  Heal pala kicsit messze van a metától, ha abba akarod ezeket beletenni könnyen lehet, hogy hátrányosan jössz ki, azzal egyetértek, hogy skill nélkül ~10 alá nem lehet lemenni (tápos deckkel se), és f2p deckkel 10 alá jutni is böszme nehéz, ha nem lehetetlen, még anno volt hogy Amaz-nak vagy Trump-nak (nem jut eszembe kinek) sikerült lemennie legendig (vagy közelébe) auchenai-os paklival mert kinyitott egy ragnarost, de az még naxx előtt volt, az akkori metával és nagy mázlija is volt.

  Tetszik(1)Nem tetszik(0)
 21. Deathcrow mondja:

  @Holyhead

  Perpillanat ha a kezdő lapokkal nyomulsz, akkor aggro(face) és tempó dekkeken kívül nem tudsz mást normálisan játszani.

  A titok a lapértékben van: az ellefélnek van pár legendary kártyája és 1-1 harcban simán legyőz téged, miközben te a heal lapokkal csak kb előnybe hozod a játék során - gy.k. nincs lényed a játéktéren és csak gyógyítani tudsz, míg ő letehet egy lényt.

  Tetszik(1)Nem tetszik(0)
 22. zerodeath mondja:

  Hát jó ezeket a kommenteket olvasva elkezdek én is US szerveren nyomulni 😀

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 23. Cathfaern mondja:

  @zerodeath
  Van bármi jelentősége, hogy US vagy EU? Vagy csak azért US, hogy nulláról kezdjen az ember?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 24. zerodeath mondja:

  @Cathfaern Csak a nulláról kezdés miatt 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 25. szukuro mondja:

  @zerodeath
  Jó móka tud lenni de ugyanakkor frusztráló. Én is pár hónapja kezdtem US-en (EU-n 2+ éve tolom) csak poén szinten. Egy idő után azért rossz érzés hogy semmire nincs kártyád.
  Az eddig legdurvább élmény 1-2 hete volt, amikor feleségemnek segítettem US accján (ő nem játszik rajta, csak a spectate küldi miatt van). Októberben csináltam azóta összesen 4 meccset játszottam mage-dzsel, többi hero unlockolva de nincs felhúzva. Mostanra rank reset 25-re, gondoltam felhúzom papját. 5. meccs simán ment, de a 6. meccsen egy full legit midrange shaman jött szembe. 7. körös Boommal. Pap meg level 2 SW:D még unlockolva sincs. Concede, következő meccs. Tempo mage Ragnaros-szal, ez is bukta. Ezután zoo Thalnos-szal, Naxx, BRM lapokkal (ezt valahogy sikerült megnyerni). All time 5 play mode win, rank 25 1 csillag. És akkor a 9-nél több deckslot a rossz "new player experience"...
  Szóval azért írom, hogy ilyenekre készülj fel ha komolyan gondolod.

  Tetszik(1)Nem tetszik(0)
 26. Distance mondja:

  Nem leragadásról van szó, szimplán grindelik a ranked wint.. valószinü, hogy már csak pár nyerésre vannak vissza az 500 wintől... Ez ugyan úgy van eu-n mint us szerveren... Aki meg azt hiszi, hogy fellehet menni legendbe egy ütös paklival pár meccs után az nagyon téved ... 😀 Nagyon sok időt bele kell ölni a játékba még akkor is, ha megvan a teljes lapkészleted egy adott paklihoz. Legendbe jutásról ha valaki most kezdi a játékot ne is álmodozzon f2p módba..

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 27. Viva001 mondja:

  Kb 1éve játszom hol több idő ráfordítással, hol kevesebbel rank1 4 csillagig sikerült eljutni.Nekem a kedvet a ladderhez a mocskos face hunter hozta meg annak idején.Miért?Mert 1260 dust a költsége és ez volt az első deck ami felvitt rank 5 re,úgy hogy előtte nem léptem át a rank 10 et.

  Tetszik(2)Nem tetszik(3)

Vélemény, hozzászólás?

Back to Top ↑