World of Warcraft Classic megjelenés - Mennyi is? Várjá' csak...


HEARTHSTONE Hearthstone

Készült 2015. december 29. | írta Deathcrow

11

Heti Hearthstone #3

Heti Hearthstone – Karácsonyi kiadás:

Ami azért karácsonyi, mert boldog Karácsonyt kívánok mindenkinek!

Amiben Ben Brode, a Hearthstone fő-designerje a [Druid of the Claw] vs. [Ancient of War] közti különbségeket taglalja bő tíz percben – az utóbbi időkben kicsit elszaporodtak a topikok, amiben emberek a HS kártyaszövegének az egységesítéséért kardoskodtak. Na, majd a jövőben erre is odafigyelnek, de a 4/6 taunt nem változik. Tessék:

Tavern Brawl:

Szerda este 10-től EUs szervereken elérhető volt a Randomonium, amiben sok taktika nincs: kiválasztasz egy hőst, s aztán a szerencse-faktor fogja kitenni a játék 80%t ebben a kocsmai mókában. Volt egy 8 loss-sorozatom, amikor is jött szembe az első körös Tyrion és egyéb mókaságok. Most már kéne valami új Tavern Brawl 🙂

Randomonium

Hurtstone:

Kedvenc flashvideókészítőnk a Starcraft és a Wow után most már Heartstone videókat is készít. Hunter vs. Cancer paladin :’)

Deck of the Week:

Who am I? None of your business

Mysterious Challenger

SecretPaladin

A héten bizony a Secret Paladint vettem elő, amely bizony a TGT expanzió megjelenése óta (4 hónap) stabilan a legerősebb paklik között van. Az ok elég nyilvánvaló: A legjobb 2 és 3 manás lapok mellett ([Shielded Minibot] / [Haunted Creeper] és [Muster for Battle]) ő rendelkezik a legjobb 6-7-8 manás lapokkal is, úgymint a [Mysterious Challenger], [Dr. Boom] és [Tirion Fordring]

Emellett a sok secret kártya mellé a [Secretkeeper] kifejezetten jól szerepel az játék első köreiben, nem is beszélve a [Knife Juggler] – [Muster for Battle] kombóról, Mellette itt van még a [Blessing of Kings] a sok minionra, melynek láttám az emberek egy része máris a ‘Concede’ gombot nyomkodja.

A listázott pakli special Ostkakáé, amivel nem is olyan rég elérte a Legendary rangon belül is az #1 helyet.

Finoman változtatott az eredeti Secret Paladin dekkhez képest: kidobta mind a kettő [Repentance]t, mivel az emberek ki tudják játszani aránylag könnyen, és 2 másik secretből is csak 1-1t tett bele, s ezek helyett olyan lapokkal erősített, mint az Anti-aggrosámán [Sludge Belcher]

A [Divine Favor] is ki lett dobva, a sok agresszív Sámán ellen az a lap semmit sem ért. Perpillanat ez a pakli kevésbé Agresszív, mint az Eredeti és kifejezetten Midrange jelleget ölt.

Vicces, hogy egy erős, 8 manás lapot is beletett: [Ragnaros the Firelord]. Ez a kártya mostanában csak a Control Warrior paklikban fordult elő, abban se sokszor. Érdekes egy választás, az biztos. Gondolom a végjátékot akarta ezzel megerősíteni.

 

Tetszik(0)Nem tetszik(1)

Tags: ,


 • fects

  Az erős 6 dopok, mint Sylvanas vagy Emperor mind 5/5-ös stattal rendelkeznek, mindezt úgy, hogy legendek, míg a Mysterious Challenger 6/6 epickként. Ok, class card, legyen erős, de én 4/4-ként gondolnám elfogadhatónak. (És az avenge buffal még így is felmenne 7 attackra, hogy BGH target legyen.)

  Tetszik(3)Nem tetszik(0)
 • http://wowchatcomics.blogspot.com DeluksZ

  Sokáig nem nagyon értettem, hogy a picsába lehet a Secret Paladin ennyire erős, hiszen lényegében egy 6., vagy jobb esetben 5. körös kombóról van szó, ami aktivál 4-5 titkot, amin az ember 1 kör alatt átmegy 1 minionnal, és kész. Ennyi. Ez a secret kör, ami mondjuk buffolt egy miniont a következő körben meg az összeset, de az általában nem sok. Aztán rájöttem, hogy a Secret Paladin az igazából egy kontroll paladin Mysterious Challengerrel. Szépen elnyújtott manacurve, 6-7-8 dropra imba legendaryk, teljes mértékben kontroll az egész, annyi a különbség a többi mid-range, kontroll dekhez képest hogy ebben van pár secret. Mondjátok, ha rosszul látom, de ez megmagyarázná azt, hogy miért olyan erős ez a deck. Ti., hogy ez egy minimálisan módosított kontroll paladin deck (márpedig a kontroll deckek a legkonzisztensebben alkalmasak magas rankok elérésére... nem?)

  A flash animáció kurva nagy, a "get down"-on felröhögtem, remélem jönnek még ilyen vidik.

  Apropó szegény ember face paladinja deckemmel rank 12-t elértem, nálam ez eddig personal best, úgyhogy dagad a mellem most ezerrel. Amióta megvettem a 40 classic pkalit azóta bontottam nagyjából ujabb 40-et, de 20-at biztosan. Továbbra sincs értelmes lap, szóval eddig 1 legendary/60-70 pakli a statom. Remek...

  Tawern Brawl meg néha úgy felkúrt, hogy abba kellett hagynom egy időre.

  Tetszik(0)Nem tetszik(1)
 • Ezri

  Ez a brawl ez borzasztó volt. A többinek legalább valami álcája van, hogy gondolkodni kell benne és nem rng fesztivál az egész, itt még annyira sem foglalkoztak vele.
  Olvastam valahol, hogy ez a legnépszerűbb brawl, merthogy itt van a legtöbb lejátszott meccs. Ez lehet, csak amikor a csávó az első/második körbe Tirionnal/Rhoninnal/stb indít akkor az instaconcede és így nem nehéz magas meccsszámot produkálni.
  Reméljük megint nem látjuk ezt a szart egy hónapig legalább.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Hancu

  Deluksz: a secret pala nem feltétlenül kontroll, létezik belőle aggró verzió is, ahol a manacurve-nek 4-nél vége, csak Dr. 6 lóg ki belőle. Alapnak pl ez még Explorers League előttről: https://i.imgur.com/sZxAmIa.png

  Azért erős a deck, mert 6 manáért egy 6/6-os lény plusz 3-4-5 lap egyből a boardra az önmagában iszonyatosan durva lap- és tempóelőny. Ha nem totál hülyeségeket pakolsz a kombó mellé, jó eséllyel erős decket kapsz.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Azie

  A randomonium fontos szerepe, hogy olyan esetben is teljesíteni tudod a napi class questet, ha az adott classból nincs értelmes decked, vagy a meta miatt kitéped a hajad. Nekem például segített a rugó/warri/druid napikban, ugyanis kb 1:10 win arányom van a nyomorék mage (lelövök mindent) paladin kipakolok 10000 1/1 lényt ellen. És akkor a mulligan 4 db 4+ cc lap eseteket nem említettem... 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(2)
 • Azie

  Ezri: A mostani brawl azért népszerű, mert végre randompistike is kijátszhat csúnya nagy legendary monsztákat. Kb mint amikor wowban bc előtt kivették a rank követelményt a pvp cuccokról. 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(1)
 • fects

  @Deluksz: ez nem control deck, mert annak sajátja a sok olcsó leszedés (single és aoe is), pl Wild Pyro + Equality, és pláne nem kombó, mert 1 lap önmagában nem jelent kombót. Ez inkább egy tempo / midrange deck, így ha elveszti a boardot, akkor nehezen jön vissza. (Nem üres boardra lerakott Dr 6 általában nem is okoz nagy problémát.)
  Az ereje pont az, hogy nem csak a 6-7-8 drop erős, hanem már 1 droptól kezdve olyan lényeket rak ki, amiket több mana leszedni, mint kirakni. (Secretkeeper 1-2 secret után eléggé meghízik, Minibot akár 4 manát is elvihet, Muster ad 3 lényt + fegyvert, Shredder-be is legalább 2x kell ütni, stb.)

  Tetszik(2)Nem tetszik(0)
 • szukuro

  @DeluksZ
  Ahogy már írták közel sem control. Erediteleg sima aggro volt több kisebb droppal. Később aztán felfedezték az MC egy másik óriási előnyét, amit nem említett senki. Ha ugyanis 5 lapot (ráadásul alacsony költségűt) kiszed a deckből akkor ritkítja azt, így nagyobb eséllyel húzod fel az erősebb lapokat. Pl. Dr Boomot 1/20 eséllyel helyett 1:15. Ez iszonyat sokat számít és főleg ezért fér bele az újabb verziókba Tirion. Meg ezért is gyakoribb a vártnál a Dr.6 -> Dr.7 -> Dr.8. A régi meg megmaradt "budget" verziónak, bár az LoE miatt sokat gyengült Reno miatt.

  Tetszik(4)Nem tetszik(0)
 • http://wowchatcomics.blogspot.com DeluksZ

  Értem én, hogy mit írtok, engem csak az elnevezés zavar. Mintha minden decket, amiben szerepel Dr. Boom úgy hívnánk, hogy "Boom Mage", vagy "Boom Paladin", holott a játék nem e köré a lap köré épül, nem ez jelenti a győzelemhez, vagy a vereséghez vezető egyenes utat. A Patron Warriornál ha leszeded a két Patront akkor jó eséllyel nyertél. Ha egy Mill Rogue ellen játszva likvidálod a két murlocot szintén számíthatsz a győzelemre. Itt egy módosított (insert random deck type here) pakliról van szó, amiben történetesen a 6 manás drop a Mysterious Challenger. Az én face paladinom 2. körben legtöbbször Shielded MInibottal jön ki. "Minibot Paladin" deck 🙂 Na, tényleg csak apróság, de valamiért zavar. Egyébként sikerült rank12-re felkúszni az atom budget deckkel, nem is megyek tovább, szép ez úgy, ahogy van. Ha továbbra is marad az 1 legendary/70 pakli arányom, akkor valószínűleg nem is leszek magasabb rankon a közeljövőben...

  Tetszik(1)Nem tetszik(1)
 • szukuro

  A régi verzióban 8 secret (2 Avenge, 2 Noble, 2 Comp, 1 Rep 1 Red) és 2 MC volt, vagyis a deck harmada csak erről szólt, innen az elnevezés. Az igaz, hogy az újabb verziókra egyre kevésbé jellemző.

  Tetszik(1)Nem tetszik(0)
 • Enigmatica

  DeluksZ: ajánlom lapok összetörögetését és dustból kraftolást, előbb ki tudod szedni az igazán fontos darabokat, mintha deckeket vásárolnál. Amelyik classokkal nem játszol, simán összetörheted az értékesebb lapjait, plusz a duplicate-ek, ha 70 decket szereztél már, akkor azért elég sok dustnak kell lenni. Ha a fontos class legendaryd megvan, érdemes olyanba fektetni, amit sok kaszt használ (dr Boom, Sylvanas esetleg Ysera, Alexstrasza vagy Rag).

  Tetszik(2)Nem tetszik(1)
Back to Top ↑