World of Warcraft Classic megjelenés - Mennyi is? Várjá' csak...


HEARTHSTONE Hearthstone

Készült 2016. január 3. | írta Deathcrow

4

Heti Hearthstone #4

Heti Hearthstone – Újévi kiadás:

Mivel 2016 van, kérem. Boldog új évet mindenkinek!

Ha eddig nem tudtad volna, a HS-ben a lapjárás mellett van még egy kicsike random faktor, becses nevén RNG is.  Visszatekintünk a legdurvább, legszerencsésebb kombókra amik kijöttek az év során – kétségek nélkül a legutolsó, Kripparian által elkövetett, full vesztes helyzetből megnyert [Nefarian] – [Sacrificial Pact] kombója a hunter által lejátszott [Lord Jaraxxus] ellen volt a legdurvább, de a többit is érdemes megnézni! 🙂

Tavern Brawl: Főnöki képességek

Whosthebossnow

Who’s the boss now? Még tart a pakliépítős Tavern Brawl, ahol a hero power minden használat után változik, méghozzá a következő listából:

 • ME SMASH: Destroy a random minion
 • Wild Magic: Put a random spell from your opponent class into your hand
 • Decimate: Change the health of all the enemy minions to 1
 • Harvest: Gain a Mana crystal and draw a card
 • Activate!: Summon a random Tron (from Omnitron)
 • The Majordomo: Summon a 3/3 Acolyte
 • Open the Gates: Summon three 1/1 Whelps
 • Jeering Crowd: Summon a 1/1 Taunt
 • Web Wrap: Return a random enemy minion to your opponent’s hand
 • Bone Minions: Summon two 2/1 minions
 • Pile on!!!: Put a minion from each player’s deck into the battlefield
 • Poison Cloud: Deal 1 damage to all enemy minions, summon a 2/2 slime for every minions killed

Az olyan lények, amik a hero power manaköltségét növelik/csökkentik elég hasznosak ebben a tavern brawlban: [Maiden of the Lake], [Fencing Coach], illetve [Saboteur]

Ezek mellé érdemes némi AoE sebzést is betenni: a sok 1/1, 2/2, 2/1 minion miatt, illetve a Decimate képesség mellett full board cleart lehet bevinni.

Deck of the Week:

Reno-Elise warrior? WTF?!

Az összes Reno warlock

Renowarriorclass Renowarriorneutral

A League of Exlorers eljövetelével kijött két új kártya, a Reno Jackson és az Elise Starseeker amit nem nagyon tettek be egymás mellé egy dekkbe, mert az Eliset általában a Priest és a Warrior használta, míg a Renot általában Warlock/Mage.

Nah, erre meg itt egy Reno-Elise warrior dekk.

15 kaszt-specifikus és 15 neutral kártya. Mindengyikből csak 1 példány, hogy amikor kijön Reno, akkor biztosan felhúzzon maxra

Ezt a dekket abban a tudatban érdemes játszani, hogy a sok lény miatt a játék elején és közepén is agresszívan, tempóval érdemes játszani – onnantól lehet átváltani controlra amikor közeleg az Arany Majom – akkor már lehet “greedy” módon játszani, a későbbi legendary kártyákért.

Tetszik(3)Nem tetszik(0)

Tags: ,


 • knier

  Valamit nem értettem soha. Miért van az, hogy szinte kivétel nélkül az összes warrior deck színültig van legendary-val? Én vagyok csak suta és nem látom, hogy mit akarnak ezzel kompenzálni? Béta óta játszom kazuár! szinten (max rank eddig 12), és azóta az összes ladder vezető warrior deck minimum 5 lengedaryval játszott. Kivéve persze a patront. (R.I.P)

  http://www.reactiongifs.com/r/but-why.gif

  Tetszik(0)Nem tetszik(1)
 • fects

  @knier: volt / van még face warrior deck is, abban nincs sok legendary. Egyébként a magyarázat a class lapokban van: sok olcsó leszedése van (war axe, death's bite, execute, shield slam), és a kis manás lények is a control játékot erősítik (armorsmith, cruel, monkey), így nem marad más, mint mid, vagy még inkább late game-ben megnyerni a játékot, oda meg kellenek a legendek, mert ezzel tudod value-ban legyőzni az ellenfeledet.

  Tetszik(3)Nem tetszik(0)
 • knier

  @fects Áhá, így már érthető igen. Köszönöm.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • szukuro

  @knier
  Ahogy fects írja, de hozzátenném, hogy a másik szempont az armor mechanika, mind hero power mind lapok (shield block, smith későbbi kiegekben maiden, bash) amik tökéletesek arra, hogy elhúzd a játékot. Ott meg adja magát a sok nagy lény.

  Amúgy arról már beszéltek a devek, hogy a classok "top-down" tervezik, vagyis előbb találják ki, hogy milyen spellek, lények és class specifikus dolgok legyenek, majd csak utána, hogy azok pontosan mit is csináljanak. Warriornak az armor és az enrage (frothing, whirlwind, rampage) a két sajátja (még ha egyik se 100% egyedi) részben a wowos specek alapján. Csak az egész enrage-"sebezd a lényed" nagyon gyenge lett (kivéve patronnál ahol bejött), úgyhogy maradt a "prot".

  Van még azért pár másfajta warrior deck, de egyik se olyan erős: Worgen OTK, Iron Juggernaut Brewmaster, Axe Flinger OTK. Bár ezek mind control paklik, csak legendary-k helyett kombó a win condition.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
Back to Top ↑