World of Warcraft Classic megjelenés - Mennyi is? Várjá' csak...


HEARTHSTONE TavernBrawl BattleoftheBuilds

Készült 2016. január 7. | írta Deathcrow

7

Tavern Brawl: Battle of the Builds

Avagy Deathrattle vs. Battlecry vs. Murlocs vs. Spellz

Végre egy új Tavern Brawl! Mókás pakliépítéses móka, ami 4 irányba elmehet a bónuszoktól függően:

 

BattleoftheBuilds

Mindengyik választás egy bizonyos paklitípust erősít, a Battlecry/Deathrattle bónusza a board value-ra épül (lényeidnek több Attack/HP) míg a Murloc választása a szinergiára (Murloc bónuszok). A Spell bónusz meg általában a control paklikat részesíti előnyben.

Mivel ez az első dolog, amit minden player kiválaszt, ezért a meccs elején rögtön kapsz infót arról, hogy az ellenfél milyen irány mentén építette fel a pakliját.

A Murloc:

Murlocnak lenni jó. Az a kicsi 1/1 murloc amit minden kör végén megkapsz lehet akár 3/2 is a [Murloc Warleader] által, vagy ha fent marad akkor buffolhatja az  [Old Murk-Eye]t is.

Az összes sámán aki szembejött kb csak ezt választotta…

Az Armor buff:

Varázsolgatni jó, főleg ha 3 armort kap az ember minden spell után. A rugók/warriorok kedvence talán? 🙂

A Deathrattle buff:

+1/+1 minden olyan lényre, aminek van Deathrattle képessége. A [Leper Gnome]k és [Clockwork Gnome]k álma! Vagy esetleg a 4/6 [Sludge Belcher]az imba cucc? Mit szólsz a 5/4-s [Piloted Shredder]hez?

A Battlecry buff:

Hasonló, mint az előzőhöz csak +1/+1 minden olyan lényre, aminek Battlecry képessége van. Szerintem ez picivel erősebb a Deathrattle kártyáknál.

Mégis milyen paklit csináljak?

Igazából azt a paklit érdemes hozni, amivel eddig is tudtál játszani és úgy választani a bónuszt.

Részemről én csináltam egy olcsó rugó dekket a meglévő kártyáimnól, kiválasztottam a murloc bónuszt és rommá zúztam mindent ami szembejött:

TavernBrawl BattleoftheBuilds

A [Buccaneer], [Goblin Auto-Barber] a játék elején a board controllra jó. Mellette van egy rakás AOE board clear, úgymint: [Betrayal], [Fan of Knives], [Blade Flurry] és [Dark Iron Skulker]

És ha az ellenfél fent hagyja a lényeidet, akkor jöhet a [Cold Blood]

2 [Betrayal] helyett 2 [Blade Flurry]t használnék, de most ezért nem kraftolom le – elég jól lehet játszani így is: 5 játélból ötöt nyertem ezzel a dekkel amúgy, amelyben egy szem Epic kártya sincs, nemhogy Legendary! Végre egy dekképítős Tavern Brawl, ahol nem szükséges a drága dekk, hogy jól szerepelj 🙂

Perpillanat egy Spell-Hunter dekket próbálok ki, majd beszámolok róla, milyen!

Tetszik(3)Nem tetszik(0)

Tags:


 • http://frostshock.eu/ Astonkacser

  Aggro paklihoz jol jott az extra Murloc! 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://wowchatcomics.blogspot.com DeluksZ

  Ez egy jó kis Tavern Brawl. Hearthhead-en pedzegetik, hogy talán ez az aura rendszer lesz a következő újítás HS-ben.

  Amivel én játszok az egy elég minionstackelt Dragon Priest battlecry deck. Az elején gyakorlatilag spelleket sem raktam bele, aztán azért betoltam egy SWD-t, egy Holy Nova-t, stb, de a lényege az egésznek hogy az amúgy is nagyon erős dragon szinerdzsik így még a battlecry aura miatt mégerősebbek lesznek, mert a legtöbb dragon (vagy arra épülő) lap battlecry-os. Aztán fogtam magam és bedobtam egy Brann Bronzbeardet és olyanokat kacarásztam, hogy csak na. Curator is helyet kapott, mert 2manáért 2/3, ráadásul igen jó százalékkal kaptam tőle Syndragosa-t.

  1. körben 3/4-es whelp, vagy coin 3/5 taunt wyrmrest agent
  2. körben coin 4/6-os Technician
  (az esetek 25%-ban itt már concede volt)

  Az érdekes hogy nagyon sok murlock bonuszos decket látok, de egyik sem murlockos. Egyszerűen csak egy sima pakli, és rámegy a murlock bonuszra, és rendre szenvedek ellenük, de nem tudok rájönni, miért.

  Ja, bontottam 2 TgT paklit. Kihullott belőlük életem 1. golden (és összesítésben 3.) legendaryja. Ha a blizztől szedhetnék valami statisztikát szerintem nagyjánól 4-5%-os legendary találati arány jönne ki. Na mindegy, nem is ez a lényeg, hanem hogy sikerült egy arany ICEHOWL-t behúzni. És akkor itt van most a nagy dilemma, hogy bontsam el és kraftoljak egy Dr Boomot, vagy egy Syndragosat (továbbra is a dragon priest deck tetszik a legjobban), vagy tartsam meg, mert nagyon valószínűséggel soha többet nem lesz golden icehowl-m. Nagyon aranykártyás vagyok, ha van 2 rendes és egy arany verzió egy kártyából, akkor általában bontom az egyik rendes verziót, nem az aranyat. Úgyhogy most rohadtul rápacsáltam ismét. Nem kedvel a Blizzard egy cseppet sem.

  Tetszik(3)Nem tetszik(2)
 • szukuro

  Miracle is back! Control warrikat megszégyenítő armormennyiséggel 😀

  @DeluksZ
  Bár tény, hogy a kártya képén valóban Sindragosa van, szerintem Chillmaw-ra gondolsz 😀 Sajnos annyira nem jó, aggro ellen túl lassú, effekt se garantált ha rosszul húzol, vagy csak silence-elik. Addig volt értelme, amíg patron jobban benne volt a metában. Főleg Dr. Boommal szemben, ami még mindig a HS legerősebb lapja önmagában (értsd nem bármilyen kombóra alapozva) és szinte minden pakliba belefér. Icehowl-t mindenesetre én törném, abszolút használhatatlan lap.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Deathcrow

  Én arany Krusht húztam be anno, amit elbontottam Dr. Boomra.

  Előtte játszottam egy picit vele, de majd ha lesz sok pénzem több száz paklira, akkor fogok villogni golden legendary kártyákkal 😀

  Tudom... az animáció miatt nagyon nehéz elbontani a golden kártyát 🙁

  Tetszik(0)Nem tetszik(1)
 • warruth

  Tegnap későeste megnéztem, na mi ez az új tavern brawl, összeraktam egy battlecry decket, csak úgy ösztönből komolyabb megfontolások nélkül. Első ellenfelem egy deathrattle hunter. Fosta tele a boardot, naná, hogy minél jobban kihasználja a bónuszát, aztán volt nagy meglepetés, amikor nekem meg jött a Brann Bronzebeard+MC tech

  Tetszik(0)Nem tetszik(1)
 • http://wowchatcomics.blogspot.com DeluksZ

  Igen, Chillmaw-ra gondoltam 🙂 Bár Ysera talán fontosabb a dragon deckbe. Minden esetre rajtuk kívül nem szoktam más legendary sárkányt látni. A probléma az, hogy annak ellenére, hogy Dr Boom sokkal több helyre befér, szívesebben játszom egy sárkányos paklival. Dr Boom önmagában nem elég egy faszányos controll deckhez, viszont a sárkányaimnak már nagyjából csak egy legendary dragon kell és lényegében kész a pakli, amivel Drogan S20-ban legendary lett.

  A golden Icehowl bontás azért nagyon nehéz számomra, mert ténylegesen gyűjtök kártyákat, úgy értem a való életben is, szóval számomra egy ilyen kártyának nagyon komoly "eszmei" értéke van, annak ellenére, hogy tudom, hogy gyakorlati szinte semmi.

  Battlecry-os Dragon Priestem pedig úgy cincál szét mindenkit, mint foxi a lábtörlőt. Egy deathrattle-s hunter tudott leverni egyedül, nem volt jó a mana curve, 2.-3. turn csak self-heal volt. Ezen az egy aprócska vereségen kívül csak győzelmek. Minden szinerdzsizik mindennel. Olyan kombók jöhetnek, hogy turn 4 coin curator+brann = Chillmaw + Sneed's Old Shredder. (Chillmaw helyett Toshley-val meg is történt) Pedig sem Azure drakem, sem Twilight Guardianom nincs a pakliban. (Röhejes az is bmeg, hogy egy Azure drake nem volt képes hullani mióta kijött a játék)

  Tetszik(0)Nem tetszik(2)
 • Eredar

  Én a deathrattle-t választottam. Ha battlecry-os kártya nem lerakás által kerül az asztalra akkor ugye nem érvényesül a hatása, előbbinél csak akkor nincs hatás ha silencelik. Amúgy vicces hogy néha olyanok is a murloc buffot választották akik nem murloc paklival jöttek... mondjuk azok nem is bírták sokáig

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
Back to Top ↑