HEARTHSTONE ePjJR0c

Készült 2016. február 2. | írta Hancu

7

HS multibox?!

Tegnap délután hirtelen ötlettől vezérelve felnéztem a Twitch-re, láttam hogy az ismerősebb nevek közül Thijs éppen online, hát belenéztem. És meghökkentem. Emberünk ugyanis multiboxban tolta a laddert, párhuzamosan a három szerveren. Vagyis egyszerre mindig három meccset játszott, mondjuk legalább ugyanazzal a – nem túl bonyolult – druid deckkel. Saját elmondása szerint hat órán át csinálta ezt, én éppen a végére estem be, akkor rank 16, 10, és 9 volt, és ez ugye a szezon első napja. Mint kiderült, ez nem annyira új dolog, tavaly novemberben kapott rá pár igen elvetemült pro, de nekem egészen lenyűgöző volt látni ahogy zsonglőrködik, és – bár láthatóan eléggé fáradt volt, és sokat hibázott – elég meggyőző arányban nyer is, miközben még magyarázza is a stream közönségének, hogy mit miért csinál. Jó, mondjuk Európa-bajnok, vb-elődöntős, az egyik legjobb játékos a világon, de akkor is. Ti láttatok már ilyesmit, esetleg ki is próbáltátok-próbálnátok?

Tetszik(6)Nem tetszik(2)


7 komment érkezett a(z) HS multibox?! poszthoz

 1. Lorelol mondja:

  Januárt olajrugóval kezdte, ugyanígy. Akkor nagyon sokat rope-olt és sokszor nem tudta végiggondolni rendesen a köröket, de akkor is nagyon szépet ment. Ázsiában jutott a stream alatt a legmagasabbra, azt hiszem rank6 eu rank10 us rank9 lett a vége mikor elköszönt. Gondolkoztam rajta, hogy utána tudnám-e csinálni, arra jutottam hogy maximum 2 ablakkal és semmiképp sem egy nagyon gondolkodós paklival. Talán a Combo druid a legalkalmasabb erre. Jó látni, hogy jó irányba gondolkodtam amikor láttam.

  Tetszik(0)Nem tetszik(1)
 2. InsolentD mondja:

  Kripp előtte tolta arénát két szerveren (ő azt hiszem nem játszik ázsián abszolút), de ő már ott is leegyszerűsítette a döntéseket.

  Én Duelyst-t toltam multiban HS-sel, de két HS meccset tudtam végigjátszani, és inkább kiléptem, mert éreztem hogy ég az agyam kifelé. Lehet megpróbálom majd az arénát két HS szerveren.

  Tetszik(1)Nem tetszik(0)
 3. Rertez mondja:

  Igaz, nem HS példa, de talán érdekes lehet a témában, hogy MTGO-ban (Magic Online, nem pedig a Steam-es korlátozott akármi) bevett szokás, hogy párhuzamosan 2-3 draftot játszik pár streamer. Az egyébként borzalmas és idejétmúlt kliens is támogatja, mivel mindegyik tournament külön ablakban fut, nem kell hozzá több account. A játékosok nincsenek régiónként elkülönítve, valamint egy kezdő account is pénzbe kerül, tehát amúgy sem érdemes többet fenntartani, csak ha kereskedő botokat futtatsz, amik automatikusan adják-veszik a lapokat neked. Na most el lehet képzelni, hogy azt egy átlag játékos/néző mennyire tudja követni, mármint a szimultán Magic-et. Semennyire. Stream-en csak annyit látsz, hogy néhány másodpercenként vált a board, a játékos gyorsan csinál valamit, aztán ugyanúgy a másik játszmában. Még a deckeket sem ismerheted, ha nem láttad a pickeket a legelején. Mivel draft, így minden bajnokságban random lapokból kell decket építeni a résztvevők közt körbeadott, játékosonként 3 boosterből (pl. 8 játékosnál 24 db 15 lapos booster megy át mindenki kezén egyesével) 1-1 lapot választva körönként, amíg el nem fogynak a lapok. Ha valaki már két draftot játszik párhuzamosan, akkor nyilván jellemzően két teljesen különböző decket épít. Akkor szép a dolog, ha az egyik bajnokság Modern, a másik Standard és van mondjuk mellette még egy Sealed vagy Draft. Az teljes káosz, mert ezek különböző formátumok, azaz játékmódok és mindegyikben más a legális lapok listája. Az sem ritka, hogy közben még nyit egy HS ablakot is, csak hogy összezavarja a népet. 🙂 Szóval a kérdésre válaszolva: Láttam már ilyesmit, bár a HS dolgokat nem igazán követem. Pl. ez a srác előszeretettel játszik több bajnokságban egyszerre MTGO-ban nagyjából napi rendszerességgel főleg Draft és Sealed tournamenteken: http://www.twitch.tv/numotthenummy Kezdőknek nem ajánlott nézni, mert csak elrettent! Laikus számára egyáltalán nem látványos, nem tanít semmit, ugyanakkor egy-egy bajnokság több órán át is eltart, főleg ha 64 játékos játszik egyszerre. Bajnokságok óránként több alkalommal indulnak különböző formátumokban a nap 24 órájában, tehát nem nagy kunszt egyszerre háromban indulni. (Nyilván pénz kérdése, mert csak akik előkelő helyen végeznek, azok kapnak annyi jutalmat, amiből finanszírozzák a következő nevezési díjakat.)

  Más: Láttam, hogy ment itt a diskurzus arról, hogy a HS P2W, meg hogy kezdőknek drága, ha lépést akarnak tartani és most lépnének be. Ezt nyilván mindenki másképp ítéli meg, hogy nála hol a határ. Na most MTGO-ban ha versenyezni akarsz, de nem tudsz előkelő helyen végezni, akkor bajnokságonként a nevezési díj 14-20 USD. Ha nyersz, akkor is ennyi, de nyilván a díjakból fizeted. Naponta annyi bajnokságban vehetsz részt, amennyire időd, pénzed, kedved van. Vannak ingyenes gyakorló meccsek is a nap 24 órájában, de bajnokságon fizetni kell és rengetegen játszanak. Ez csak az online része, de van mellette a drágább és sokkal népszerűbb papírkártya is. Nyilván a Blizzard is tisztában van azzal, hogy milyen forgalom van ezen a piacon, ha MTG-ben egy átlagos Standard (legnépszerűbb formátum) meta deck olyan 350-800 USD körül van, Modern és Legacy deckek meg nem ritkán bőven 1000 USD fölött vannak, negyedévente új set jön ki és Standard formátumban pl. mindig csak az utolsó három blokkban kiadott lapok legálisak, tehát egy csomó lapod elértéktelenedik vagy ha nagy mázlid van, marad Modern metában évente két alkalommal. Vannak persze nagyon olcsó formátumok is (pl. Pauper-ben pár dollárból versenyképes decknél vagy, mert csak common lapok legálisak és már nem csak online format), de a drága Standard világszerte a legnépszerűbb. Nyilván emellett mindenki olyan formátumban és olyan deckkel játszik, amilyet megengedhet magának. Valakinek elég a játék öröme, más meg versenyeket akar nyerni. Ehhez képest a HS-ben összerakni bármilyen versenyképes decket még mindig aprópénz. Vagy nagyon sok idő, ami az emberek többségének sokkal drágább, mint kifizetni egy craftolt vagy RNG drop HS deck árát. A Wizards negyedévente új setet ad ki, a Blizzard meg belenyúl a balance-ba néha, meg nagy ritkán kiad új lapokat is. Mindegyiknél ugyanaz az eredmény: sok vásárló, sok pénz. Ez nem vélemény, csak tény. És bocs a sok betű miatt! 😉

  Tetszik(7)Nem tetszik(1)
 4. Ezri mondja:

  @Rertez:

  Nem vita ment róla, hanem többen megállapították hogy a HS p2w 😀
  A leírásod alapján az MTGO is. Csak az sokkal durvább a vége fele. (Sőt rémlik valami, hogy azt nem is tudod úgy játszani, hogy nem veszel decket, akkor meg alapból fizetős játék, vagy nem?)
  A különbség csak annyi, hogy a HS a tipikus blizzard game a végtelenségíg egyszerűsítve, ezzel szemben a Magic egy jóval összetettebb, sokkal több "síkon" játszódó game, ahogy nekem leírta a magices ismerősöm.
  Ergo az egyik nagy tömegeknek szól, a másik pedig a "hárdkórabb" embereknek.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 5. zerodeath mondja:

  Amm a várva várt p2w csökkentés és sok más: http://us.battle.net/hearthstone/en/blog/19995505/a-new-way-to-play-2-2-2016

  Tetszik(1)Nem tetszik(0)
 6. Ermac mondja:

  http://us.battle.net/hearthstone/en/blog/19995505

  Standard format 🙂

  Tetszik(2)Nem tetszik(0)
 7. Khas Dylar mondja:

  @zerodeath @Ermac És már kint is van, köszi! 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)

Vélemény, hozzászólás?

Back to Top ↑