HEARTHSTONE atom

Készült 2016. február 3. | írta Hancu

6

Na most mi lesz?

Oké, a Blizzard ledobta az atomot, jön a standard mód, és valószínűleg ez lesz majd ezentúl a domináns játékmód, az összeslapos wild mód meg a fun. Legalábbis magicben anno így történt, és erre nyomja a dolgokat az is, hogy a standard lesz a hivatalos versenyformátum. A fő kérdés most az, hogy a kieső szettek hogyan fogják befolyásolni a metát, meg úgy általában a játékélményt.

Van rögtön két jó hírem: távozik Dr. Boom és a Piloted Shredder. Miért jó hír ez? Mert gyakorlatilag MINDEN deckben benne voltak, az pedig nem jó, ha egy lap olyan erős, hogy minden deckbe jó, sőt, nem csak jó, de a maga slotján a legerősebb.

További fontos távozók (csak úgy fejből, biztosan kihagyok majd dolgokat, lehet kommentben még okoskodni):

 • Sludge Belcher. Őt sajnálom, buta aggródeckek milliárdjainak a rohamát törte meg.
 • Mad Scientist. Őt szerettem, de be kell látnom hogy obszcén módon erős és auto-include minden kasztnál, ami használ secreteket, valószínűleg jobb lesz nélküle a világ
 • Loatheb. Őt nagyon sajnálom, tipikusan olyan lap, ami akkor erős, ha okosan tudod használni.
 • Antique Healbot. Őt mondjuk utálom, de objektíve kár az elvesztése, a neutral heal az jó dolog, kell a játékba
 • Gyakorlatilag megszűnik a mech szinergia. Nem feltétlenül nagy baj, a faéknél alig voltak bonyolultabbak a rá építő deckek.
 • Megszűnik a Voidcaller-Malganis kombó, szomorúságom mérhetetlen.
 • Megszűnik az Oil, és azzal az olajos rogue, ami kár, jópofa volt.
 • Alaplapokat bukik a paladin (minibot, muster), de valahogy csak túléli; hasonló kategória még a deaths bite, a crackle, az unstable portal, a glaivezooka. Kicsit komolyabb gond, hogy a warlock elveszíti mind a két értelmes lényleszedését (darkbomb, implosion)
Tetszik(2)Nem tetszik(2)


6 komment érkezett a(z) Na most mi lesz? poszthoz

 1. InsolentD mondja:

  Egy apró okoskodás: én addig semmit nem sajnálok, míg nem látom a "Tavaszi" kiegészítőt, illetve nem látom az állítólag újradolgozásra kerülő classic lapokat. Tetszett, hogy külön kiemelték, hogy a class cardokra is megpiszkálják, örülnék egy warlock revampnak, pl. a shadow bolt átalakulhatna egy használható kártyává, hamár a WoW-ban signature spell 🙂 (persze már ez sem igaz, de mindegy)

  Tetszik(6)Nem tetszik(0)
 2. szukuro mondja:

  Facehunter egyelőre iszonyat erősnek tűnik, csak Scientistet és Glaivezookát bukja, cserébe másik oldalon se Belcher se Healbot se Deathlord vagy akár Annoy-o-tron és csomó class specifikus lap is bukta pl. Shieldmaiden, Minibot, Darkbomb, Flamecannon, meg az említett Void-Mal'ganis páros.
  Persze azt nem tudni új kieg mit hoz.

  Tetszik(2)Nem tetszik(0)
 3. Aryx mondja:

  Viszont így "újra" ki tudnak lapokat adni...

  Tetszik(2)Nem tetszik(2)
 4. Morti da hunter mondja:

  Nekem csak az a része nem megy a fejembe, hogy a nem standardba tartozó pakkokat/kalandokat miért nem lehet többé goldért megvenni? Mikor még tizenéves koromban toltam a MGT-t, akkor is én dönthettem el hogy az 1000 forintomból melyik kiadású boostert vegyem meg, az új settből , amivel az aktuális paklimba nyithatok egy fasza kis kártyát, vagy egy régit amiből egy klasszik öreg motoros hentest nyithatok, mint mondjuk most boom a HS-ben.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 5. DeluksZ mondja:

  Én már csak azt nem tudom eldönteni, hogy vegyek e 40 GvG pakkot, merthogy utána nem lehet őket már megvenni, vagy ne vegyek e 40 GvG pakkot, merthogy amint jön a frissítés már csak wild-ban lehet őket használni? Amúgy nagy valószínűséggel ez az indok a vásárlási lehetőségek eltüntetése mellett, vegyed a pakkokat, amíg lehet, nem érünk rá örökké, ha akarsz egy kiegészítőt, akkor van rá 2 éved, aztán szevasz.

  Örülök a változtatásnak, bár én továbbra is a shop-ban ügyködnék új dolgok (dust vásárlás, csökkenő ár a paklikért annak függvényében, hogy adott szériából hány lapod van, stb) mert szerintem az fontosabb, de szükségszerű volt mág egy ilyen változtatás.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 6. skaven mondja:

  akkor mar csak a fostos noskill kombot kellene kivenni a druidaktol es jo is lenne a jatek 🙂

  a cuccok nagy resze ami ezzel a valtoztatassal kiesik a jatekbol, azert elegge alap lap volt, persze, hianyozni fognak, de jo hogy lesz egy kis valtozatossag.
  emellett nem csak azert lehet majd aztan varni a kiegeszitoket mert jonnek uj lapok, hanem regi lapok meg automatikusan ki fognak esni igy, szoval dupla dinamit. 🙂

  Tetszik(1)Nem tetszik(1)

Vélemény, hozzászólás?

Back to Top ↑