HEARTHSTONE lotharsnerfstone1

Készült 2016. február 4. | írta Hancu

5

Nerfstone

Mindenki kedvenc témája, hogy milyen lapot mennyire kéne nerfelni az egászséges játékegyensúlyhoz. Lothar (közepesen ismert pro player) kanyarított egy infografikát a saját bajairól és megoldási javaslatairól, itt figyel, de leírom szövegesen is, miket talált ki, aztán kommentben lehet vele egyetérteni, vitázni, új nerfeket javasolni.

 • Innervate: 2 mana helyett VAGY egy mana, vagy két manakristály visszatöltése (a gyakorlati különbség az, hogy első körben nem lehet vele nagyot dobni)
 • Savage Roar: plusz egy manaköltség
 • Hunters Mark: plusz egy manaköltség
 • Mysterious Challenger: a decked felső 12 lapjából teszi csak ki a boardra a secreteket
 • Imploison: random helyett stabil 2 sebzés, 2 imp, viszont játékosra is lehet lőni
 • Knife Juggler: battlecry-ként sebez X random célpontba egyet-egyet, ahol X a lényeid száma
 • Mad Scientist: nem a boardra rak ki egy secretet, hanem kézbe húz max 3-at
 • Piloted Shredder: a sofőr nem random lény, hanem egy sima 2/2-es goblin
 • Piloted Shredder 2: minden marad a régiben, csak tessék sok gagyi 0/2-es 2 manás lénnyel higítani a sofőrök lehetséges körét
 • Loatheb: az ellenfél következő spellje counterelődik
 • Emperor Thaurissan: battlecry az effektje, nem minden kör végén ismétlődik
 • Reno Jackson: plusz 2 manaköltség, és 4/6 helyett 6/7 statok
 • Dr. Boom: a boombotok 1-2-t sebeznek, nem 1-4-et
 • Preparation: ??? (Lotharnak nincs épkézláb ötlete rá, de úgy gondolja, hogy előbb-utóbb szükségszerűen túl erős lesz a lap effektje)
Tetszik(1)Nem tetszik(2)


5 komment érkezett a(z) Nerfstone poszthoz

 1. pGuszti mondja:

  Loatheb csak nekem tetszene jobban így?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 2. szukuro mondja:

  Implosion, Scientist, Shredder, Loatheb és Dr. Boom mivel kiesik Standardből szinte kizárt, hogy változzon, ha eddig se kaptak nerfet. Mysterious Challenger az Avenge, az egész pakli pedig Shieldbot, Muster, Shredder, Boom hiány miatt meg úgyis sokkal gyengébb lesz. Szóval ezekre mindegy. De amúgy koncepció jó lenne. Bár én az egyéb "snowball" lapokat is megreguláznám (Mana Wyrm, Tunnel Trogg, Secretkeeper) iszonyat durván befolyásolja a meccset csak az a tény, hogy első körben ki tudod-e rakni. Az ilyen meccsek nagyon frusztrálóak tudnak lenni.

  Lothar amúgy az egyik legjobb HS-es arc (disclaimer: Lothar sub vagyok 🙂 )

  Tetszik(1)Nem tetszik(0)
 3. warruth mondja:

  A Savage Roar (+FoN) esete a Leeroyréra emlékeztet. Minden matekozás meg mélyebb elemzés nélkül is könnyen belátható, hogy túl régóta túl népszerű. Különösen magasabb szintű, játékosok, pl versenyzők esetében is régóta túl sok a druid (és ezek természetesen mint alkalmazzák) Ráadásul úgy tűnik, még a kiegészítők által hozott META változások sem fognak rajta, miközben vannak olyan lapok, amiket nem nerfeltek, egész egyszerűen a játékkörnyezet változása miatt szinte teljesen kiestek a METÁból korábbi magas népszerűségükkel szemben (The Black Knight, Cairne Bloodhoof, Harvestgolem)
  Bocsánat a ha nem egyértelmű a gondolat menet, elég álmos vagyok :\

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 4. Eredar mondja:

  Ez most már azért is mindegy mert ezeknek a lapoknak a nagy része kiesik Standardből

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 5. Capowne mondja:

  Mysterious Challenger változást nem is értem hogyan írhatta le. teljesen abszurnak hangzik. lehet hogy jó lenne, de kizártnak tartom hogy ebben a formában megváltoztassák a lapot, márcsak azért is mert nehezen értelmezhető, és túl hosszú lenne a szöveg hozzá hogy kiférjen a kártyára.

  Dr. Boom tényleg jó lenne így, furcsa hogy alapból nem ilyen

  Emperor Thaurissan ha jól értem, így csak egyszer redukálná a costot, és hát nemtudom, szerintem alapból nem egy védhetetlen dolog, viszont ezzel akkora nerfet kapna hogy legalább a statjain növelni kellene +1/1-et.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)

Vélemény, hozzászólás?

Back to Top ↑