World of Warcraft Classic megjelenés - Mennyi is? Várjá' csak...


HEARTHSTONE Pwned-cat_headshot

Készült 2016. június 9. | írta Hancu

15

Csodálatosan megszivattak egy Twitch-trollt

Mindig különsen tréfás pillanat, amikor az ember néz egy streamet a twitchen, és azt látja, hogy a streamer éppen valami komoly, több száz, akár több ezer dolláros borravalót kap. Ilyenkor aztán van őszinte meglepetés, örömködés, hálálkodás, meg minden. Tök jó lehet ezt a streamer szemszögéből átélni, gondolom. Na, hát a minap egy iNexus_Ninja nevű Twitch-júzer különösen adakozó kedvében volt, és összesen 50 ezer dollárt, vagyis bő 13 millió forintot szórt szét népszerű Hearthstone-streamerek között, volt, akihez egy összegben 11 ezer dodót vágott hozzá.

Csakhogy iNexus_Ninja nem egy unatkozó és gazdag HS-rajongó volt, hanem egy különösen aljadék troll, mellesleg egy 18 éves ausztrál hülyegyerek, az anyuci bankkártyájára kötött Paypal-accountjával. A terve az volt, hogy szór némi zsetont a nép közé, aztán suttyomban lelövi a tranzakciókat Paypalen, elvileg a rendszer 30 napoig fenntartja ezt a lehetőséget, és vissza is fizeti az elküldött pénzt. Ami nyilván irdatlan méretű kitolás a megajándékozottakkal.

Csakhogy a PayPalnél valaki résen volt, és előbányászott egy apróbetűs megjegyzést a felhasználói szerződésből, miszerint a Buyer Protection Program, ami lehetővé teszi az utalások lenullázását, nem vonatkozik az adományokra. Egy fillér sem jár vissza. Kíváncsi lennék anyu arcára, amikor megtudja, hogy az ütődött gyermek tréfából eladakozta 13 millióját. 😀

(via Next Web)

Tetszik(23)Nem tetszik(3)


 • ikon

  INSTANT KARMA XD

  A csaladi kasszat meg illik jobban vedeni, mintsem a fo szamlat holmi Paypal-al osszekotni 🙂

  Tetszik(6)Nem tetszik(0)
 • Daermon

  Ez, de nagy :DDD

  Tetszik(1)Nem tetszik(0)
 • https://battle.net/recruit/X6PXJJLMR8 Khas Dylar

  XXI. századi bennszülött versus XIX. századi anyuka? 😀

  Eleve miért köt rá egy oneclick rendszerre valaki ennyi pénzt, sose fogom megérteni, vannak már nagyobb összegek tárolására alkalmas számlák, konstrukciók, amiket nem lehet mondjuk Paypal-ra kötni és akkor az idióta unatkozó baromarcú kölök nem tudja elkölteni. Azt meg főleg nem értem, miért fér hozzá a gyerek anyuci-apuci bankkártyájához, accountjához.

  Amit még nem értek (najó, ez már csak amolyan direkt értetlenkedés), hogy miért lenne kitolás / trollkodás ez a streamerekkel? Ha visszavonja a tranzakciót, akkor ugyanúgy nem lesz X csillió dollárja a streamernek, mintha meg se történt volna az utalás, vagyis a végén pontosan ugyanannyi pénze lesz - pontosabban a peer pressure miatt még így is nyert volna valamennyit.

  Tetszik(2)Nem tetszik(5)
  • http://eu.battle.net/wow/en/character/twisting_nether/Faraleth/simple Faraleth

   azért kitolás, mert képzeld el, hogy lottózol, csinálsz egy 4-est, örülsz, hogy nyertél 400.000 ftot, majd közli a Szerencsejáték Zrt 2 nap múlva: "ja ezen a héten csak az 5-ösért fizetünk, sorry"
   aka: beleéled, hogy megvan, majd elveszik -> ebül szerzett jószág ebül vész el 😀

   Tetszik(4)Nem tetszik(0)
   • http://www.youtube.com/kockabrigad Rertez

    Ennél durvább ez a trollkodás, mert a streamer elkölti a pénzt, pár héten belül jön egy chargeback, aztán mínuszban lesz a számla és onnantól a streamer tartozik a banknak.

    Tetszik(1)Nem tetszik(0)
    • https://battle.net/recruit/X6PXJJLMR8 Khas Dylar

     Azért az is hülye, aki azonnal seggére ver bármilyen hirtelen jött pénznek.

     Egyik volt kollégám egyszer kapott 2 milliót tévedésből. Akkor tűnt fel neki, amikor egyik reggel vett fel pénzt és egy nullával több volt a cetlin, amúgy nem is figyelte. Egyből betelefonált az OTP-hez, hogy ez mi a szösz, aminek az lett az eredménye, hogy azonnal zárolták a számláját, majd pedig a MOL-tól hívták fel (!), hogy ők baszták el, összekevertek pár számot az utaláskor a számlaszámban, ők zároltatták a számláját, de no para, pár nap és már hozzá is férhet majd a többi pénzéhez. Pár telefon és némi perrel fenyegetőzés persze meghozta az eredményét és másnap már megint használhatta a kártyáját.

     Megtehette volna a kollégám is, hogy azonnal vesz mondjuk egy autót, de ennél szerencsére több esze volt.

     Tetszik(2)Nem tetszik(1)
     • szukuro

      "azonnal seggére ver bármilyen hirtelen jött pénznek"
      Azért nem mindig csak erről van szó. Chargebacknek pont úgy van értelme, hogy történhet akár hónapokkal a tranzackió után. Például valaki adományoz 5k-t, megkapod a folyószámládra, hónap végén lekötöd. Majd mondjuk következő hónap elején jön 5k terhelés a számládra, amin mondjuk nincs fedezet (vagy épphogy de nem marad más) és akkor szívás.

      Egyébként ahogy Spellbreak lent linkelte állítólag kamu az egész, csak valami túlbuzgó reddit detektív műve.

      Tetszik(2)Nem tetszik(0)
 • http://frostshock.eu/ Astonkacser

  Az anyuka helyeben ezt nem hagynam annyiban. 18 eves a srac, szoval ez konkretan lopott bankkartyanak minosul, meg akkor is ha csaladtag lopta el.

  Egy csalad megtakaritasait, almait, jovojet teheti tonkre a dolog. Ez meger annyit hogy megleckeztess egy trollt?

  Tetszik(2)Nem tetszik(1)
  • Azie

   Mondhatnánk, hogy (a pénz) családban marad(t)... de nem. 🙂

   Tetszik(0)Nem tetszik(2)
 • DestroZar

  Instant regret 😀

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Stickie

  Én anyu helyében átugranék thaiföldre és eladnám a gyereket. Pénz is megvan, nem is csinál több hülyeséget, jobdone.

  Tetszik(13)Nem tetszik(0)
 • Modragh

  Éppen ilyen okból ezek a streamerek 6 hónapig ülnek minden adománypénzen.

  Redditen is fent volt 2-3 napja ez, ahol a streamerek mondták, hogy gyakori az ilyen trollkodás/vagy hogy meggondolja magát az adományozó, még ha nem is ekkora összeggel mint ebben a példában. Emiatt minden bejött összeg hidegre van téve 6 hónapra minden ismertebb streamernél.

  Tény hogy örülnek neki, de nem költik el rögtön.

  Tetszik(4)Nem tetszik(0)
 • Spellbreak

  A sztori kicsit sántít az a hír járja, hogy csak egy streamernél refundolt volna és egyébként a srác gazdagnak tűnik.

  twitter accountja akit érdekel:
  https://twitter.com/Archer21Anthony

  Tetszik(6)Nem tetszik(0)
 • szukuro

  Fentibe hozzászólásomba már nem tudom beletenni, de srác Twitter fiókján az egyik beszélgetés közepén ott a lényeg:

  https://twitter.com/Archer21Anthony/status/739582065662820352

  A Youtube videón is tök jól látszódik, hogy csak Sodapoppin beszél chargebackről, a többi klip simán csak azt mutatja, hogy stóc pénzt adományozott másoknak, de szó sincs másról. Csak ugye terjed sztori mint as futótűz, elég jól hangzik elsőre, hogy legyen kellő kattintás az online magazinoknak (ez most nem nektek beszólás, mostanra meg már annyi helyen kint van, hogy alapból én se vonnám kétségbe).

  Ja és WTB 5 perc után is működő edit gomb 😀

  Tetszik(3)Nem tetszik(0)
Back to Top ↑