HEARTHSTONE decklist_spotlight-new

Készült 2016. augusztus 25. | írta Hancu

1

Lö meta – utolsó kanyar Karazhan előtt

Miközben fokozatosan jönnek Karazhan új szárnyaival az új lapok, és hullámzik összevissza a meta (ki látott utoljára Barnes nélküli decket?), a Vicious Syndicate összerakta az amerikai és európai Preliminaries-fordulók összesített statisztikáit. Az európaiban még nem voltak karazhan-lapok, az amerikain csak elvétve. Gyorsan jegyezzük meg, hogy ez speciálisan tournament-meta, ahol 4 decked van, és egyet bannolhatsz az ellenféltől, szóval kicsit más, mint a ladder meta. De ettől még érdekes. Az összes adat itt, én csak a legérdekesebb tanulságokat mondom:

  • A fantasztikus Négyes továbbra is a warrior-sámán-warlock-druid, ebben a sorrendben ezek a kasztok voltak a legnépszerűbbek a két versenyen. Utána óriási szakadék, és jön a mage, megint nagy szakadék, és hunter-rogue-paladin, végül a priest alig létezik, egy-egy dragon, control és yogg-verzióval képviseltette magát a több mint 300 játékosnál.
  • A legnépszerűbb decktípusok: token druid, zoo, aggro sámán, dragon warrior, (óriási szünet), cthun warrior, freeze mage, midrange hunter, midrange sámán, tempo mage, miracle rogue
  • A legnagyobb winrate-et a két versenyen összesen a – MEGLEPETÉS! – aggro paladin hozta, 80%-kal, igaz, csak 10 meccsből, két játékos kezében. Utána a worgen OTK warrior (63,3%) a malygos druid (62,5%), a cycle cthun warrior (61,9%), és a hagyományos handlock (60%), más deck nem is ment átlagban 60% közelébe. A leggyengébben elég obskúrus deckek muzsikáltak, secret hunter és control-dragon warrior 0 nyert meccsel, dragon priest 20% winrate-tel, pirate warrior 28-cal, és control priest 33-mal.
  • Ha kivesszük az egyenletből a ritka deckeket, és csak a népszerűbbeket nézzük, amik legalább 50 meccsen részt vettek, a legjobb a midrange sámán (55,5%), az aggro sámán (53,4%) a dragon warrior (53,2%), és a control paladin (52,6%); a leggengébbek a cthun warrior (41,4%), a control warrior (42,8%), a control sámán (44,7%), és a reno-cthun warlock (44,8%)

És akkor lehet tippelni, mi fog változni, mik lesznek az új sztárok, ha bejön az összes új lap Karazhanból.

Tetszik(3)Nem tetszik(0)


  • Impi768

    Hát nem a priest sajnos. Bár Amaz resurrect deckje eleinte jónak tűnt egy hét alatt azért bőven elvesztette a varázsát. A minap lattam egy ancient one barnes rogue decket ,mégis én a beast druidra tennem le a voksom. Persze a 4 szárny után a tempo mage Medhivvel nagyon erős lesz és talán a hunter is. Azt hiszem a jó öreg Harrison Jones újra tiszteletét fogja tenni control warri deckemben. Egyébbként marad minden a régi. Ahogy Kripp fogalmazta a meta nem nagyon valtozik az új lapokkal csak kiegeszul ,akkor borul fel ha kiveszunk lapokat...

    Tetszik(5)Nem tetszik(0)
Back to Top ↑