HEARTHSTONE Blizzard_1478344800394

Készült 2016. november 23. | írta Hancu

11

Lenn az utszán nincsen kegyelem

December elején, vagyis nagyjából két hét múlva megjelenik az új kiegészítő, jönnek Gadgetzan utcái, meg a bandák, a tri-class lapok, meg minden. A 132 lapból 87-et mutattak meg eddig (itt lehet nézelődni), ami azt jelenti, hogy nagyjából már lehet látni, mik lesznek a kieg fő motívumai, merre viszik a kasztokat. Mínusz sámán, mert abból még alig láttunk valamit. A három banda elég egyértelműen közös irányba húz játékmechanikák terén, lássuk:

Grimy Goons, warrior-hunter-pala:

Itt a fő téma a kezünkben levő lények tápolása, elég nehéz megítélni, hogy ez mennyire lesz erős, mindenesetre az eddig a druidra jellemző ramp játékstílusra emlékeztet leginkább, miszerint rakjunk le ormótlanul nagy lényeket jóval korábban, mint ahogy illene, és kívánjunk sok szerencsét az ellenfélnek a kezelésükhöz.

Kabal, warlock-mage-priest

A közös téma a potionök használata, eddig mutattak egy mage, két lock és három priest potiont, valószínűleg 3-3-3 lesz a vége. Ezen felül a triclass, a priest és a mage legendary is olyan mint Reno, vagyis akkor működik, ha minden lapból csak egy van a paklinkban (jó eséllyel a lock is ilyen lesz), ez ugye control irányba tolja el a játékstílust. A mage ezen felül a secretekre kap némi törődést, a priest meg a dragon szinergiára. Igen, hát itt nincs olyan nagy harmónia, mint a Grimy Goonsnál, hogy egyfelé mutatnának az újdonságok, de sebaj.

Jade Lotus, druid-rogue-shaman

Az ő játékmechanikájukat aránylag frissen leplezték le, a központja a Jade Golem. Ez egy olyan lény, amit más lapok idéznek meg, az első, ami lejön a játékban, 1/1-es, a második 2/2, és így tovább, valahol Cthun hizlalására emlékeztet kicsit a dolog.

A tanulság? Egyelőre annyi, hogy mintha igyekeznének lassítani, az aggrótól a midrange/control irányba vinni a játékot. Ami tök jó. Nektek hogy tetszik az eddigi felhozatal, és emlyik lapokat tartjátok a legígéretesebbnek?

(Igen, a poszt címe direkt van hibásan írva, ebből a művészettörténeti remekműből kölcsönöztem.)

Tetszik(5)Nem tetszik(0)


 • https://battle.net/recruit/X6PXJJLMR8 Khas Dylar

  Az a Shaman Devolve 2 manáért nem lesz egy kicsit túl erős?

  http://www.hearthpwn.com/cards/49715-devolve

  Tetszik(1)Nem tetszik(0)
  • Ermac

   Szituációs lap és igazából nem removal :

   Aggro ellen nem túl jó, főleg, hogy shamannak van Storm + Portal .
   Control ellen halott lap , kivéve talán N'Zoth .

   Ahogy evolve sem volt túl jó lap (1mana), ez sem lesz .
   Devolvot 1-2 creaturre a boardon nem akarod elnyomni, vagyis akkor lenne erős, ha zoo ( flood deck ) ellen elveszíted a boardot . Akkor meg ott van Thalnos / Totem + Storm / Portal , ami fix removal.

   TL:DR : Szvsz rossz lap, használhatatlan , de vicces szituációkat teremthet, szóval Troldennek lesz dolga.

   Tetszik(4)Nem tetszik(0)
   • szukuro

    Owl 2 mana volt 1 célpont mégis nerfelni kellett. Ez önmaga szétszedi az Anyfin palát, N'Zoth deckeket, stealth Edwint ja és a halálra buffolt goonokat is... Sztem is elég erös. Spirit Claws se tünt annak elsöre, aztán...

    Tetszik(1)Nem tetszik(0)
    • Ermac

     Az Owl silencelt, ami teljesen más és leginkább facehunter játszotta, hogy átmenjen a tauntokon + beast volt .

     Anyfin pala tier 3-4 deck , kb bármi szétszedi , nem kell ezért ezt a kártyát betechelni, ahogy egy stealthes mob ellen ( amit csak rugo játszik ) sem ez a lap a megoldás .

     Spirit Clawsról pedig első másodperctől tudták az emberek , hogy retardált OP midrange shamanba. Csak ugye akkor még erősebb volt FaceShaman és oda nem fért be.
     Midrange Shamanba pont ezért nem játszanak pl.: 4mana 7/7 et, mert turn 5-be Azure Drakezni akarsz, spellpower miatt (Claw). Annyira jó a spirit claw , hogy Dr.4 nem fér be mellé.

     Tetszik(1)Nem tetszik(1)
     • szukuro

      "Az Owl silencelt, ami teljesen más" Ez is ugyanúgy silencel kvázi, épp ezért erős. Ha buff volt a mobon azt bukod, deathrattle szintén és "graveyard"-ba kerülést is ahol mondjuk számít (Ressurect, Anyfin). Jó biztos lesz olyan is, hogy Bomb Squadból csinál 4mana77-et, de alapvetően eltűnti az effektet. Sztem nem kell lebecsülni.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Ermac

  Az új jade idol lap beteg :

  http://media-hearth.cursecdn.com/avatars/308/337/636154130737564412.pnghttp://media-hearth.cursecdn.com/avatars/308/337/636154130737564412.png

  Nerf szagot érzek.

  Tetszik(2)Nem tetszik(1)
  • szukuro

   Na ma reggelre be is jött a nerf, rare-t csináltak belőle. 😀
   De amúgy egyetértek, hogy durva, control ellen autowin kvázi, mert nem csak fatigue ellen jó, hanem garantálja a végtelen fenyegetést az egyre növekvő golemek miatt.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Aryx

  Minden kiegészítőnél ''megtudjuk'', hogy lassulni fog a Meta. Lassan be fog jönni.

  Mondjuk a singleton paklik, amiket az új legendák erősítenek pont gyengék lesznek az agresszív paklik ellen. Ha minden lapod különböző, az jó ellened ha valaki megver még azelőtt, hogy felhúzod a megfelelő kezelést.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • warruth

  Elnézést a szóhasználatért, de azt hiszem, Hancu sikerült könyékig nyúlnod az internet segglyukában. 😀
  Már ami a művészettörténeti remekművet illeti.

  Tetszik(5)Nem tetszik(0)
 • Eningen

  ojaj mi tortenik itt

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Eningen

  na a francba fds fsdf sd fsd

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
Back to Top ↑