HEARTHSTONE pirat

Készült 2016. december 5. | írta Hancu

7

YARRR!

Még egy hete sem járjuk Gadgetzan utcáit, de már térdig gázol a nép a könnyekben, és Redditet lehet rekeszteni a nyígással, miszerint:

PIRATE WARRIOR META VAN.

És aki kicsit is játszogatott a ladderen a hétvégén, az tudja is, hogy ez mit jelent. Azt, hogy:

 • Első kör, smalltime buccaneer, második kör fiery win axe (és 6 dmg), és további sok szerencsét kívánunk, özönlenek a kalózok, 5. körben arcanite reaper és hulla vagy
 • Vagy első kör, coin, smalltime buccaneer, nzoths first mate, patches (és 2 dmg), további sok szerencsét kívánunk, özönlenek a kalózok, 5. körben arcanite reaper és hulla vagy

Tegnap este fél szemmel belenéztem Amaz ATLC2 versenyének selejtezőibe, egészen brutális Pirate Warrior mészárlások voltak. És hát ez nem túl jó. Az aggró deckekkel nincsen gond, a játék részei, de csak addig szórakoztatóak igazából, amíg board controlra mennek, és csak ezután/emellett az ellenfél arcára. A face deck az más, full agyatlanul üti a fejed, no interakció. Emlékszünk még a face hunterre, face sámánra, most meg itt van ez, nagyon lehangoló ellene játszani, mert vagy behúzol legalább 2 erős antiaggró választ az első 2-3-4 körben, és akkor van esélyed, vagy nem, és akkor szevasz.

De mi tűnik még életképesnek a mostani, totál kaotikus metában? A verseny és a saját ladderes tapasztalat alapján elég sok és jó a

 • Dragon priest! Dragonfire potion, Kabal talonpriest és Kabal Operative, hoppá, máris életképes lett az eddig tier-sok kategóriájú pakli. Kipróbáltam, szórakoztató vele játszani, piratewarrior-ellenes faktor egész jó, Wyrmrest Agent, SW Pain, Twilight Whelp segíthet az elején, és jó ha pakolunk bele Ooze-t is fegyverek ellen (ez mondjuk minden pakliba belefér most)
 • Reno Lock! A Brann-Kazakus kombónál jobb tréfa nem nagyon van ebben a játékban. Nem próbáltam (Reno/Kazakus mage-et nyomtam, az nem annyira jó, de 101% fun), de a kalózok ellen valószínűleg a 6. körös Reno az egyetlen esélye
 • Sámán! A sámán nem vész el, csak átalakul, a midrange verzió tulajdonképpen változatlan, de egyre több a control irányultságú is, White Eyes-zal, Jinyu gyógyítóval. Sok AOE, tauntos kutyák, megáll a kalózok ellen is elméletben.
 • Jade druid! Én mostanában jórészt ezzel játszom, nagyon erős úgy a 6-7. körtől kezdve, ha oda nem nagy hátránnyal kanyarodik rá az ember, a zsebében a meccs, csak jönnek az egyre nagyobb gólemek, brutális. Pirate warriort eddig leginkább csak mákkal tudtam megverni vele 🙁

Elvétve láttam még tempo mage-et, kísérleti beast druidot, handbuffoló s paladint és jade-nzoth rogue-t, de jelenleg úgy nézem, hogy ők a futottak még kategória, és az előbb felsorolt 4, ami még meg tud élni a kalózinvázióban.

Persze ne felejtsük el, hogy ez még nagyon friss meta, az Old Gods utáni első hetekben a Cthun Druid és a Nzoth Paladin tűnt verhetetlennek, aztán csak kiforrotta magát a sámán világuralom. Nektek mik a tapasztalataitok?

Tetszik(3)Nem tetszik(0)


 • Setike9000

  elkezdtem pirate warriorozni kieg előtt. Azt hittem (viszonylag) egyedi leszek 🙁

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • skaven

  nyomtam par arenat a hetvegen, az jo volt, rankedet meg csak wildban nyomtam, nem jott warrior eddig. 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • coeris

  En eddig szuperkezsuol modban jatszogatok rank 17 kornyeken (este 3-4 meccsre volt idom eddig max), de jade-nzoth rogue-gal tok jol erzem magam. Tempos, sok removal, kozben spawnolja az egyre nagyobb golemeket. Lassu dekkek ellen van benne egy gang up, amivel meg tobb golemet tudok kitolni, gyorsak ellen meg elvileg backstabek, shurkienek (es meg tobb golem!), bloodmage+fan of knives es egyeb aprolek szedo metodusok. Persze ilyen hiperaggro face dekk ellen nem nagyon probaltam meg ki (mazli, gondolom), de jo moka eddig. A druida nagyon lassunak erzodik, ez inkabb tempo orientalt.
  A hand buffolo paladin is vidam egyebkent, volt par midrange concede meccsem vele. 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • CRA

  Az 1/1-es patches nem tudom miért számít olyan jónak, én nem tenném be a deckembe, de egy charge biztos mindig jól jön.

  Én inkább streameket néztem, ott is csak kalóz warrior ellenfelek voltak, elég zavaró...méghogy control orientált meta, hahaha.

  Amit viszont egész egyértelműen nerfelni kell, az a jade druid. Igen op jade class cardokat adtak a druidnak, gyakorlatilag sosem kifogyó paklival és végtelenségig növő jade golemekkel.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Laszlo Gyori

   Patches azért OP mert az esetek nagyon nagyon részében, értsd amikor nem húzod fel kezdőkézben "nincs a deckedben". Nem lesz már olyan kör amikor fel kell húznod, vagy manát elköltened rá. Mintha 29 lapos decked lenne, ami nem számít mert első 6 de max 10 körben eldől a meccs. Cserébe ingyen kapsz egy 1/1-t, ami pár ingyen dmg. Nem véletlen lesz Batstone 2-ben tiltott lap.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • BirdSetFree

   Nem hiszem hogy nerfelni fogják / kellene , Igen ha szépen hagynak / fel tudsz rampolni 8 manáig gyorsan, miközben ledobáltál legalább 2/3 Jade Golem csinálot (és nem döglöttél meg 4 turn alatt a kalózoktól) és JÓL húzol mellé akkor beindul a megállíthatatlan szekér, DE:

   - Pirate warri kb instalose .
   - Ha nem húzol jól minden midrange is megver . ( Mielőtt valaki beírja "de minden deck szar, ha rosszul húz" - igen ez igaz , de ez egy COmbo deckre ami a lényeket növeszti/teremti újra más lényekkel/spellekkel ez még inkább igaz , mivel a lapok önmagukba gyengék ( pl 6 mana 3/6 ami 1/1 et summonal 50x roszabb mint egy sylvanas vagy Thaurissian ), szóval ha nem tudtad elinditani a Jade Golem szinergiát minden lapod NAGYON gyenge a mana költségéhez képest .

   Az egyértelmű, hogy a jade golem deck a druidnál a legerősebb ez betudható Fandralnak + Jade Idolnak .

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • BirdSetFree

  Ez mindent elárul :

  https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/15337565_1176985569021145_1149624456361135929_n.jpg?oh=fe9c9c7cd4c2a463c500b0565612f5c1&oe=58BEA1F5

  https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-0/s526x395/15350661_1177247512328284_6328361609546989991_n.jpg?oh=89d4e434e3339d7bce1a7612763e3024&oe=58BBC4F0

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
Back to Top ↑