HEARTHSTONE ferr

Készült 2017. május 13. | írta Hancu

9

Kié lesz a Ferrari?

Eljutott a top8-ig az idei CN vs EU verseny, aminek tavaly egy totál low-end, vacak 70 ezer dolláros Ferrari volt a fődíja, az ideié viszont egy igazi full extrás 200 ezer dodós. Mondjuk és a teljes HS-mezőnyből kb. egyedül Lifecoach-ról tudom elképzelni, hogy ne az autó árát kérje inkább kápéban, de hát meglátjuk. A csoportmeccsek után a 8-8 kínai és európai indulóból szép szimmetrikusan 4-4 maradt állva, de annyira, hogy a mai negyeddöntők csupe EU vs EU és CN vs CN felállásúak lesznek, úgymint:

 • OmegaZero vs XHope
 • StanCifka vs Orange
 • Pavel vs Xixo
 • Dogggg vs Trunks

A csoportmeccsek fázisában egyébként nyomasztóan uralták a metát a kontroll deckek, és egyedül Pavel nyomta végig veretlenül a kört, a laza 7:0 azt jelenti, hogy a regnáló világbajnok éppen egy vidám 14-es winstreak-en lovagol versenymeccseket nézve, a Gosugamers világranglistáján sosem látott pontszámmal, 1471-gyel áll az élen, és egészen elképesztő, 150 pontos fölénnyel vezet (egy meccs kb 10-20 pont plusz-mínuszt ad, attól függően, hogy az ellenfél ratingje milyen volt). A top8 európai különítménye egyébként konkrétan a világranglista első 4 helyezettje.

Ja, és ha már itt tartunk, nem nyitok neki külön posztot, de bejelentették a Spring Championship helyszínét és időpontját, a Bahamák után Sanghajba megy a regionális döntőkről bejutott top16, július 7-9 között. A helyszín (Expo Center Silver Hall, 7200 négyzetméteres hodály, 6000+ ember befogadóképességgel) azt sugallja, hogy Blizzcon-méretű közönség előtt megy majd a buli, állati jó hangulat mellett. Az időeltolódás plusz hat óra, vagyis a mi időnk szerint jó korán fognak kezdeni, de a vége legalább nem fog éjszakába nyúlni a streamen. A regionális selejtezők megy ugye jövő héttől, hétvégénként, EU – NA – APAC sorrendben, a kínai már megvolt.

Tetszik(3)Nem tetszik(0)


 • ujvgab

  hol nézhető a mai és mikortól?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Lepkemaci

  Full extrás, de még teteje sincs? Megy a spórolás ezerrel, mi? A százhúszat legalább viszi? 😀

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Adi91

  Van 20 millió forintért bárhol új Ferrari? 😀

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Lepkemaci

   Tudod te is a választ, ha már így kérdezted. 206k USD a legolcsóbb modell (California T) alapfelszereltséggel. Ha nagyon szépen megkérném őket, talán ajándék gyerekülést is adnának mellé. Mellé, mert bele nem férne. A hurulót meg a rotakapát hogy vinném el vele a telekre? Nagy dilemma ez basszus. 🙂

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Lepkemaci

  OFF: Igazából ez is Blizzard eSports téma, hogy elég viharos hírek érkeztek az Overwatch League tájáról. Az elmúlt másfél hétben több neves profi eSports csapat (compLexity; Team SoloMid; Red Reserve; Denial Esports; Splyce) is visszalépett az Overwatch-tól, mondván hogy bizonytalannak látják a játékot eSport szempontból, valamint egyesek azt is elárulták, hogy sokallják a Blizzard által kért franchise díjakat csapatonként. Az ESPN szerint egyes névtelen belső forrásokra hivatkozva (gondolom, a titoktartási kötelezettségektől tartva nem mernek neveket mondani) a nevezési díj csapatonként 20 millió USD (LoL-ban ugyanez 1,8 millió USD), és állítólag elsősorban ez verte ki a biztosítékot a visszalépő szponzoroknál, akik azonnali hatállyal felszámolták a csapataikat. Az így menesztett játékosok vagy új név alatt folytatják, vagy átállnak másik játékra.

  Többen azt kifogásolták, hogy maga a játék nem elég népszerű elsősorban Európában, de a Twitch-en a nézettségével sem elégedettek a befektetők, mások emellett szóvá tették, hogy az Overwatch még mindig nehezen nézhető amellett hogy normális spectator mode sincs még benne. Összességében az jön le több nyilatkozatból is, hogy a megszólaló profi csapatok nem hisznek a játék eSports jövőjében és nem tartják reálisnak a borzasztóan magas franchise díjakat.

  http://www.espn.com/esports/story/_/id/19347153/teams-hesitant-buy-overwatch-league-due-high-cost-undesirable-contract-terms

  A Blizzard is nyilatkozott az ügyben, de összegeket nem árulnak el (nem is cáfolták, hogy 20 millió dollárt kérnének csapatonként), csak a szokásos sablon szöveggel kommentálták az elmúlt hetek sorozatos visszalépéseit, hogy ők nagyon akarják ezt az eSports dolgot, elkötelezték magukat mellette, folynak a tárgyalások, az Overwatch League nagy dobás lesz, nagyon izgatottak a témában, de ezt aztán nagyon profin kell megcsinálni, szóval részleteket akkor tesznek közzé, ha már minden sínen lesz végre.

  Elnézést az OFF miatt, de végül is nem annyira OFF ez.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Bjutiful

   Fura, hogy a HS-t amit viszont egyáltalán nem eSport gamenek szántak, sőt szerintem az elején ők magunk sem gondolták, hogy eSport lesz belőle, meg mégis felkapták.
   A spectate mód az mindig nagy mumusa volt a blizzard játékoknak, kezdve a wow arénákkal, hsen át egészen az overwatchig. Mondjuk az OVt az megkülönbözteti a társaitól, hogy itt viszont készültek rá, hogy esport lesz mégsem sikerült beleprogramozni, nemhogy a releasere, de még az egy éves szülinapra sem ezek szerint.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • asd

  pár hét múlva majd felkerül a hír hogy az újdonsült tulaj összetörte mert elszállt egy kanyarban...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Lepkemaci

  Azért fura, hogy egy EU csapat jutott egyből eszedbe, hogy ki lehetne a Pats otthoni indulója, nem? Tök jogosan, mert USA játékosokban nem biztos, hogy egyelőre megéri gondolkodni, viszont az amerikai közönségnek versenyképes hazai játékosokra is szükségük lenne. Természetesen közönségre is szükség van, ha már szóba került, de azt egy nézhető játékkal (pl. spectator kamerákkal, térképpel, csökkentett effektekkel sokat lehetne és kellene javítani a nézhetőségen) és rengeteg reklámmal úgyis meg lehet oldani. Az egész OW League alapkoncepciója az lett volna, hogy földrajzi kötődés legyen vagy alakuljon ki a csapat és a szurkolótábor között.

  Ha nem akarod befektetőként kidobni azt a hatmilliárd forintnyi belépési díjat, akkor nyilván a legjobbakat akarod a csapatodban. Vagy elszívsz pár csíkot, aztán röhögsz az egészen, mert úgyis mindegy mi lesz. 😉 Egy Patriots szintű klubnak ez a pénz valóban aprópénz, még akkor is, ha a szerződés szerint 2021-ig egy fillért sem kaphat a franchise bevételeiből, meg a spot esetleges eladásakor a vételár 25%-át kéri az ATVI.

  Nem tudom, mi lesz a koreaiakkal, akik jelenleg óriási fölénnyel dominálnak a játékban és hozzájuk legközelebb csak EU csapatot találni a jelenlegi ranglistán (ha lehet egyáltalán ilyenről beszélni). A Top10-ben van egy szem amerikai a 9. helyen, aztán jó napot. A koreaiakat is valami NFL klub fogja indítani? Nem tartom kizártnak, csak furcsa lenne, ha mondjuk egy washingtoni OW csapat full olyan játékosokból állna, akiknek leírhatatlan és kimondhatatlan nevük van, meg egy szót sem beszélnek angolul. Nyilván lehet külföldi játékosokat igazolni, ha már jókat akarnak, csak kérdés, hogy mit szól hozzá a közönség, akik azt szeretnék üvölteni, hogy "USA, USA". Mert az egyáltalán szóba került befektetőket eddig elnézve láthatóan erre a piacra szánja az ATVI az OW League-et. Vagy nem... Mit tudom én már. Kockázatosnak tűnik félredobni a "hagyományos" eSports tőkét csak azért, hogy behozzanak pár nagykutyát. A közönségnek sem biztos, hogy ez a vonal kell, és egyelőre közönség sincs.

  Van szűk fél év, hogy elindítsák a ligát úgy, ahogy a tavalyi Blizzconon beharangozták. Tehát megy a csóró amerikai tinédzser, aki kitartóan gyakorol, győz, aztán jönnek a csajok, dől a lé, mert a neve rajta lesz még a turmixgépen is, annyira sokan támogatják és nézik. A potenciális befektetők közül egyelőre többen is kételkednek abban, hogy ez idén elindítható, meg azt sem látják, hogy mit fog érni a befektetésük és a türelmük 2021-től. Mert addig nem sokat.

  Izgalmas lesz ez az egész történet. Nagyon nagy babérokra tör most az ATVI, rengeteg pénze van már a farnchise-ban, és nyilván Kotick sem vaktában dobálózik a cég tőkéjével, és itt a kapcsolati tőkére is gondolok. Pénzzel könnyebb játszani, mint azzal. Fejek hullhatnak, ha ez idén nem indul el nagyban.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Bandeetos

  Hold my mouse and watch this!
  https://uploads.disquscdn.com/images/7d6ddd973dbf8f30c385ba04a6551cfb240c173b59dda478a938b3bb8430d33c.jpg

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
Back to Top ↑