HEARTHSTONE hqdefault

Készült 2017. június 14. | írta Hancu

8

Magyarország – Szlovákia 3:2 !

Huhh, ez is megvan. Erős kezdés (két győztes meccs a csoportban) után csúf visszaesés (két vereség), így az utolsó, szlovákok elleni meccsre maradt a továbbjutás vagy kiesés eldöntése a Global Games első körében. És persze ez is öt meccsig ment, mert miért ne.

 • Az első meccset buktuk, a quest rogue amúgy is esélyes priest ellen, de az 5. körös vanish -> 6. körös prep + quest ellen meg különösen (itt jegyezném meg, hogy a magyar játékos PenhaDani nem túl rokonszenves viselkedést mutatott, volt szemforgatás, sóhajtozás, gúnyos taps meg minden, amikor az ellenfélnek éppen bejött valami)
 • De a második meccsen egy kockázatos, de remekül bevált húzás kiegyenlítette az állást, mage vs. aggro druid, emberünk, Chaincaller ki tudott várni a Flamestrike-kal addig, hogy az ellenfél minden lényét kipakolja az asztalra – és huss, onnantól nem volt sok esélyük
 • A harmadikban sámán vs murloc paladin, az ellenfélnél a bizarr Holy Wrath + Molten Giant kombóval, a végén meg is próbálták kijátszani, de nem húzták be az óriást szerencsére, 2:1 ide!
 • De a negyedikben a pirate warriorunkat csúntán elfojtotta egy devolve-val a sámán ellenfél, szóval…
 • Szóval jött az ötödik, mindent eldöntő meccs, hunter vs hunter, 1-drop nélkül kezdtünk, ami kicsit aggasztó volt, de aztán leuraltuk a terepet és bumm, 3:2, megyünk is a következő csoportkörbe!

A csoportunkat az esélyes Dél-Korea nyerte, Görögország a második, mi lettünk a harmadik, a nálunk jóval erősebbnek tartott Hongkong negyedik és kiesett, aztán Portugália, és Szlovákia az utolsó helyen.

A HGG-n egyébként egy csomó egyéb izgalom is történt és történik jelen időben is, kiestek például az oroszok és a németek a nagy esélyesek közül, majd ha lement az utolsó meccs is ebből a körből (ez pénteken esedékes), jövünk egy hosszabb, értékelő poszttal.

 

Tetszik(3)Nem tetszik(1)


 • Don Dondon

  https://www.youtube.com/watch?v=D2EE9QsTqis

  Szerintem azért ez még nem fedi az ellenszenves viselkedés fogalmát - maximum amatőr. De ezen a szinten belefér, tekintve, hogy a szlovák játékos anyukája meg pl. benyitott a szobába meccs alatt 😀

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • hancuman

   Igen, valószínűleg egyszerűen nincs hozzászokva ahhoz, hogy x ezer ember nézi a streamen, és viselkedni kell.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • Dávid Hegyesi

    Vagy csak már elege van a fiesztából, amit előadták a magyarok ellen (pl mindkettő ázsiai csapat). Itt szimplán jelét adta mennyire nevetségesen jó keze volt az ellenfélnek egy amúgy is rossz matchupban. Ha ellenszenves viselkedést szeretne látni valaki, akkor nézze meg a Magyarország vs Korea összecsapást na ott az egyik hú de híres srác végig mutogatott a kamerába, na az a toxic nem ez. A cikk írójának meg csak azt szeretném mondani offenzio nélkül, hogy érdemes olvasni a játszások alatt chatet. Ott amit lemüvelnek a magyarok, na az ellenszenves. Bojler eladó meg a társaik. Értem én, hogy nem beszélnek angolul, de akkor se kell ennyire magyarosan hozzáállni.

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • hancuman

     Minden Twitch-streamnél azonnal a chat kikapcsolásával kezdek, nem őrültem meg, hogy azt a szennycunamit olvassam (bármilyen nyelven).

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • Don Dondon

    Gyerekek még ezek - szerintem nem is kell elvárni többet. Mikor én kölyök voltam max. az Autós csoki gyártója szervezett nyereményjátékot 50.000 forint összértékben, ők meg lassan kedvükre válogathatnak, hogy a Blizzard, a Valve vagy valamelyik másik nagy cég milliódolláros nagydíjú színvonalas virtuális kaszinójába ülnek be sztárkodni. Jó dolguk van, na - s őszintén szólva nem is sajnálom tőlük, amíg nem ez az életcéljuk (mármint hogy éjjel nappal x ezer ember nézze őket streamen).
    Inkább amatőrködjön, mint hogy komolyan vegye és ráfeküdjön, majd 2-3 év múlva arra ébredjen, hogy elment mellette az élet, a milliódollár meg nem jött be. Persze egy elnézést megérhet a szlovák játékossal szemben, de szerintem nagyon rosszindulatúnak kell lenni, hogy ezt valaki szándékosan negatívan értelmezze.

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • Don Dondon

     Ui.: A játékosaink W/L aránya:
     ChaiNCaller 5/1
     Exair 1/4
     Exigo 3/3
     Penhadani 3/3

     Nagyjából amúgy a statisztika is visszaigazolja, amit stream alapján gondoltam, hogy ChaiNcaller egy kicsit kitűnik a többiek közül, de igazából a többieknek is megvan minden esélyük még javulni.

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Spellbreak

   Szerintem se volt annyira erős "disrespect". Tekintve, hogy inkább a quest rogue elleni tehetetlenségnek szólt mint az ellenfél játékosának. Főleg a vanish topdeck lehetett a frusztráció forrása. Na meg a kiesés forgott kockán és csökkentek a tűrőképességek.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • nanner

  Köszönjük, Hajnalka, még több ilyen cikket 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
Back to Top ↑