World of Warcraft Classic megjelenés - Mennyi is? Várjá' csak...


HEARTHSTONE maxresdefault

Készült 2017. szeptember 2. | írta Hancu

3

Welcome to Ultimate Infestationstone

Rémületes druid-gyűlölet hömpölyög internetszerte a Hearthstone körül, és nem is minden alap nélkül, obszcén módon erős lett a jade és az aggro verzió is. Nerfre nincs kilátás, míg le nem megy a nyári playoff-szezon, utána viszont, de még az októberi Summer Championship-döntő előtt, szeritem esedékes lesz egy fix az Ultimate Infestationnek minimum. Addig viszont foglalkozzunk a Playoffal, most hétvégén megy az európai, aztán APAC, végül Amerika. Extrém fontos versenyek, kb. az utolsó lehetőség bejutni a vb-döntő 16-os mezőnyébe (a Last Callra gyúrni már késő, régiónként max 2 esélyes van arra a spotra). Lássuk, mi lesz az EU Playoffon:

 • Három magyar játékos a 77 fős mezőnyben, ilyen már rég volt, és tényleg tök nagy dolog, három játékosuk jutott be pl. a cseheknek is, pedig ők a minap nyerték meg a Global Games csapat-vébét
 • Itt lehet nézegetni az összes decklistát
 • A 77 játékosból 77 visz druidot (jó eséllyel bannolva is lesznek folyton), 57-priestet, ez a kettő a nagyjából standard lineup-alap. Aztán van warrior-paladin-sámán-mage 46-39-38-34 darab, és végül a HŐSÖK: 9 warlock, 5 rogue, 3 hunter
 • Most megy a kínai selejtező is, ott hasonló a mezőny, és úgy néz ki, a druidot vagy bannolják, vagy nyer (75% winrate), jól muzsikál még a handlock (60%) és a highlander priest (55,7%), nagyon csúfosan a sámán, a rogue és a mage

És akkor kövessük is ebben a posztban a versenyt, az első forduló végén kapcsolódunk be:

Update 1200: A magyarok aránylag jól kezdtek, Gété és Zridex nyert (utóbbi ráadásul 2015 világbajnoka, Ostkaka ellen), SteveFrench kikapott. A nagyobb nevek közül győzelemmel kezdett Pavel, Kolento, Naiman, Hoej, vereséggel Thijs, Rdu, Neirea, Orange

Update 1700: A negyedik forduló kezdődik, a mieink közül SteveFrench 0:3-mal kiesett, Zridex és Gété 2:1-gyel áll, ami nem rossz. A tavaszi bajnokság európai csodacsapata, vagyis Hoej-Kolento-Neirea úgy ahogy van, kiesett. 10 játékos áll 3:0-lal, közülük aki most is nyer, gél lábbal már a top8-ban érezheti magát. Mindenki kedvence, Pavel is köztük van, Casie-vel játszik a 4. fordulóban, aki német, és egészen bizarr full kontrol Nzoth-os lineuppal jött, ami eddig csodásan működik.

Update 1930: Az ötödik fordulóra kanyarodunk rá, mindkét magyar nyert, és 3:1-gyel áll, ami azt jelenti, hogy ha a következő menet is meglesz bármelyiküknek, az nagyon-nagyon halkan elkezdhet álmodozni a top8-ról. Öt veretlen van még a mezőnyben, Pavel, Nicslay, Espumito, Amyks és Bastossavoie, utóbbi kettő teljesen ismeretlen, lengyel, illetve francia játékos. Pavel ugye Pavel, Espumito egy spanyol figura, az idei Dreamhack Summeren volt második, Nicslay pedig német, és a tavalyi téli Európa-bajnokságon volt top8-as, aztán az idei tavaszin nagyon kevésen múlt hogy megint top8 legyen. A mieink közül Zridexnek van a jobb tiebreaker pontja (annyira, hogy perpillanat top8-as, bár ez ugye semmit nem jelent), egy Denimblue nevű német fickó az ellenfele, Gété pedig egy Cucca nevű olasszal küzd meg, ő Tavern Hero selejtezőből jött. 20 játékos áll 3:1-gyel, drukkoljunk, hogy a magyarok 4:1-re lépjenek.

Update 2130: Sajnos mind a két magyar kikapott 🙁 Pavel és a lengyel srác veretlen 5 forduló után, ők már minden valószínűség szerint benn vannak a top8-ban. Mögöttük 13-an nyomulnak 4:1-gyel, közülük 6 vagy 7 fordul majd a holnapi, utolsó fordulóra 5:1-gyel. Indul az utolsó mai menet!

Update vasárnap 1000: Az utolsó forduló indul, a két magyar sajnos kiesett tegnap este, de azért marad izgalmas meccs bőven. Rögtön egy Pavel-Orange rangadóval nyitunk, előbbi az egyetlen veretlen, és már tuti top8-as, utóbbi a 8 fős 5:1-es üldözőboly tagja. Mögöttük  még 13-an állnak 4:2-vel, közülük is lehet még esélye 1-2 embernek egy utolsó fordulós győzelemmel, és szuperjó tiebreaker score-ral.

Update 1200: Megvan a top8, Pavel veretlenül gázolt át a hét fordulón, mögötte Amyks (tök ismeretlen lengyel srác), Nicslay (német figura, ismert név, igazi nagy kiugrás nélkül egyelőre), Denimblue (szintén német, régóta vannak kisebb eredményei, de semmi nagyobb), Oldboy (orosz, full ismeretlen), Orange (őt ugye jól ismerjük, Dreamhack- és kétszeres Seatstory Cup-bajnok, top10-es alltime pénznyereményben, 4. a gisugamers világranglisán), Ronnie (ismeretlen dán arc) és Hunterace (norvég srác, aránylag ismert név, de még nincs nagyobb eredménye egy Dreamhack top8-on kívül)

Tetszik(2)Nem tetszik(0)


 • Szinkron

  Oldjátok már meg, hogy a link legyen kiemelve a szövegben és, hogy új fülön nyíljon meg ne a következő lapon. Szívesen mellékek html kódot.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • http://frostshock.eu/ Khas Dylar FS

   Done 🙂

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Metatron

  Blizz már bejelentette hogy a héten bejelentés várható a Druiddal kapcsolatban (lol)

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
Back to Top ↑