World of Warcraft Classic megjelenés -


HEARTHSTONE nerfhammer-480x350

Készült 2017. szeptember 5. | írta Hancu

10

NERRRRRF

Friss, ropogós, pár perce került ki a hivatalos oldalra! Egyelőre nem tudni, mikor lép életbe, tippem szerint még a Summer Championship előtt, de az APAC és amerikai playoffok után.

Innervate

Now reads: Gain 1 Mana Crystal this turn only. (Down from 2)

Fiery War Axe

Now costs 3 mana. (Up from 2)

Hex

Now costs 4 mana. (Up from 3)

Murloc Warleader

Now reads: Your other Murlocs have +2 Attack. (Down from +2 Attack, +1 Health)

Spreading Plague

Now costs 6 mana. (Up from 5)

Indoklás itt, még én sem  olvastam el, lehet emésztgetni. (Vicces, hogy csak azért sem nyúltak az Ultimate Infestationhöz. A Hex viszont kit zavart 3 manáért?)

Tetszik(3)Nem tetszik(0)


 • XwP

  Innervate nerf már nagyon érett (egész játék lebrokenebb lapja, bármelyik classnak ha odaadnád OP lenne ).
  War Axe , hát ez elképesztő XD
  Hex, nem tudom miért nyúltak hozzá, control lap, semmiben nem szól bele az egyetlen játszható shaman deckbe (token), mivel ott van 2x Devolve ami AOE hex.
  Warleader szerintem játszató marad, bár elég ütős nerf (főleg aggro vs aggroba, ahol tradelni kellett)
  Spreading PLague nerfnek nerf, de nem halálos, én azt hittem, ha nerfelik, akkor 1/4 taunt lesz.
  Ultimate Infestationt gondolom nem merték nerfelni Innervate után.

  Sajnos ezek a tipikus teszt nélküli Blizzard nerfek, emeljük meg a lap costját 1-el, és majd meglátjuk mi lesz.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Dávid Hegyesi

  Ezek kajakra szívnak valamit. A druid eddig igen a ramp miatt volt sokszor op, de most rengeteg undorító kártyát kapott ( 10manaért 18 mana érték csoda). Az innervate nerf Okés de kevés ahhoz h visszaszoritsa a druid uralmat és még a plague se érvágás. Viszont csoda h 6000 év után nerfet kapott a win axe... emelett a hex nerf fölösleges volt. Most nem is meta lap, meg nem is tudom elképzelni azt, hogy valamivel szinergizál vagy a jövőben fog.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Stephen Blaise

   Poly is 4 mana, akkor Hex is legyen annyi

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • majomkenyerfa

  Innervate nerf már nagyon érett (egész játék lebrokenebb lapja, bármelyik classnak ha odaadnád OP lenne ).Így viszont szerintem játszhatatlan, max laphúzásra jó, mint rugónál Counterfeit coin + Auctioneer (Jade Druidnál).
  Aggró token druidát jobban érinti ez a nerf, mivel nincsen turn 1 > Innervate > 3/3 > Windfury > you win the game többé, ami jó 🙂

  War Axe , hát ez elképesztő, brutális pirate warrior nerf, controlban is nagyon fáj mivel nincsen jó 2 dropja warriornak, így minden más class fegyvere jobb / csinál valamit (pl. Paladin).

  Hex, nem tudom miért nyúltak hozzá, control lap, semmiben nem szól bele az egyetlen játszható shaman deckbe (token evolve ), mivel ott van 2x Devolve ami AOE hex. Jelenleg Hex egyáltalán nem volt játszva top tier deckbe, így pedig egyenesen használhatatlan mindenbe, ami nem kontrol.

  Warleader szerintem játszató marad, bár elég ütős nerf (főleg aggro vs aggroba, ahol tradelni kellett).

  Spreading PLague nerfnek nerf, de nem halálos, én azt hittem, ha nerfelik, akkor 1/4 taunt lesz.

  Ultimate Infestationt gondolom nem merték nerfelni Innervate után.

  Sajnos ezek a tipikus teszt nélküli Blizzard nerfek, emeljük meg a lap costját 1-el, és majd meglátjuk mi lesz.
  Innervate nerf szép, de ez nem fog kihatni Jade Druidra, szóval a meta marad, csak Innervate kikerül a deckből.

  Másik accon (Frostshock) valamiért, mindig, minden postom spamként lett detektálva.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Laszlo Gyori

  Hex nerfnek mi értelme volt? Nem is nagyon játsszák.

  Innervate frusztráló volt néha, de egy Counterfeit Coinnak egy olyan classba, ahol nincs combo nem sok értelme van, kvázi játszhatatlanba ment át.

  Fiery War Axe a legelbaltázottabb (pun intended) nerf amit valaha kiadtak. Igen értem, pirate warri erős és igen látszólag nincs frusztrálóbb egy turn2/coin FWA-nél, de alapvetően pont ez a kártya kompenzálta a játék legrosszabb hero powerjét. DE nem is az a gond, hogy nerfelték, hanem az ahogyan. 0 fantázia. Például páran megírták, hogy lehetett volna Can't attack heroes és már értelmesebb lett volna. Illetve jelenleg 5 3 mana 3/2 fegyver van a játékban és mindegyiken van szöveg is, szóval tényleg nem értem ezt most hogyan.

  Jade Idol, Ultimate Infestation: végre ner... ja várjunk csak...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Dávid Hegyesi

   A win axe nem a pirate warrior miatt kapott nerfet. Az oké, hogy most csak az aggro warrior a játszott, de ennek oka a jade druid. Anno a control warriornál is ha kezdőkézben volt, akkor az aggro fel is adhatta. Kb a játék legjobb early game lapja. Az, hogy nem támadhatna ferje nem érne sokat max a pirateban bár ott is szokás tradelni. Amint kirotál a jade a control warrior visszatér. A warriornak így is sok brutális leszedése van/volt. Az, hogy már nem tud leütni 2 manábol 2 lényt sztem màr 3 éve érett.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Juan Direction

  Innervate: érett már nagyon, korrekt döntés, személy szerint a refresh 2 mana crystals változatnak jobban örültem volna, de ez is egy jó elképzelés. Token druidot érzékenyen érinti, jadet annyira nem

  Fiery War Axe: részben érthető. Amióta létezik a játék, nem volt olyan warrior deck, amiben ne lett volna benne. A probléma az, hogy a pirate warrior miatt (ami 8 hónap múlva rotálódik a standard-ből) bűnhődik a control warrior is, aminek a fegyver az egyik legfontosabb eszköze volt az aggro deckek ellen az early gameben. Plusz lázító, hogy megint előhúzták a "játékosok retardáltak" kártyát (azért manát növeltek és pl. nem a támadás értéket csökkentették, mert a mana costot jobban és hamarabb látod, mint a támadás értéket...vagyis megint azt mondják, hogy nem tudsz olvasni)

  Hex: Igen, most nem meta, de tetszik, hogy kivételesen előre gondolkoznak, pont elég nerf ahhoz, hogy ne legyen busted, ha úgy alakul a meta. Polymorphal lehet párhuzamba állítani és azt használják 4 manáért is.

  Murloc Warleader: komoly nerf a murloc packaget használó deckeknek (szegény Uther), most már jobban ki vannak szolgáltatva aoe-nak (consec, holy nova, vulcanic pot etc.) + finja nem éli túl a támadást, ha előhúzza a deckből.

  Spreading Plague: nerf, de nem nagyon fogja megérezni a jade/taunt/big druid. Még mindig hihetetlen mennyiségű rampje van (wild growth, jade bloosom, mire keeper, nourish), a minionok hp-ját kellett volna csökkenteni 1-gyel vagy 2-vel.

  Összeségében nem rossz nerfek, Fiery War Axe-t nem öltem volna meg, ha akarták volna a pirate warriort nerfelni, inkább valamelyik kalózhoz kellett volna hozzányúlni vagy az Upgrade!-hez. Spreading Plague-ot jobban nerfeltem volna. Ultimate infestationt nem hagytam volna meg ebben a formában, még mindig túl erős. A jelenlegi aggro deckek nagy része gyengült, a legnagyobb nyertesek a jade druid (counterjeit nerfelték, míg őt alig), a priest és a token shaman (szerintem).

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Stephen Blaise

   Nem a pirate warriort akarták nerfelni most külön, attól h most azt játsszák az emberek. Hanem kb minden warrior pakli miatt ami valaha volt és lesz.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • rapbandita

  A War Axe nerf nettó marhaság. Van elég 3 drop taunt standarban, tessék használni őket, pláne egy class ellen, akinek az egyetlen használható single target removalját (early-game szempontból) már rég kinyírták a +1 mana költséggel.

  A druidnak kell a nerf, de nem az Innervate-hez kellett volna hozzá nyúlni. Unleash the Spreading Plague sem volt veszélyes önmagában, de buff után már írtózatosan OP, amit a nerf hidegen hagy.

  Hexx = Polymorph. Ideje volt.

  Agyatlan murlock bűnhődj, bár pont leszarod, mert ott a corrupted meg a coldlight seer.

  Azure Draket meg kérnénk szépen vissza standardba.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Stephen Blaise

  Polymorph is 4 mana, akkor a Hex is legyen annyi. Winaxe nerf az összes jövőbeni warrior paklira akar hatni, akkor is ha most csak pirate warriort játszanak az emberek. Innervate broken volt a legelejétől kezdve. UI-t azért nem nerfelték mert lehet hogy olyan lap amit "észreveszel" mert nagy hatása van de a másik 2 druid lap sokkal több gondot okozott (és náluk van a statisztika)

  Murloc Warleader is kellett már..

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
Back to Top ↑