World of Warcraft Classic megjelenés -


HOTS YLI49U57TMZP1438800749852

Készült 2015. augusztus 9. | írta Astonkacser

4

Forró infók a Gamescomról

Már régóta próbálok viccelődni azzal, hogy a HOTS az olyan mint a ‘hot’ vagyis forró, szóval forró hirek, forró játékok … érted, höhö, érted? Na mindegy. Egy perces kinos csönd után akkor kanyarodjunk rá a HOTS hirekre, egyenesen a Gamescomról.

A cikk picit hosszabb lett, ezért szeretném a klikk utánra tenni, de előtte kiemelném, hogy van benne egy-két igen jelentős hir amivel kapcsolatban nagyon kiváncsi lennék a véleményetekre. Ezért most összefoglalva itt van amit tudni kell:

 • Napvilágot látott a Medic hero
 • Új rang rendszer van készülőben
 • Nemsokára jönnek a dinamikus bundleök
 • Lehet hogy lesz ‘story mode’

YLI49U57TMZP1438800749852

– Harc a rangért: Rang rendszer V2

Jelenleg úgy néz ki a rangrendszer, hogy 50 rang van, minden rang a játékosok 2%-át reprezentálja. Van külön hero league és team league ami egymástól elszeparáltan működik. Az egyik nagy baja ennek a rendszernek az az, hogy az 5 fős haveri társaság tud hero leaguezni együtt, és team leaguezni is. Ha viszont valaki nincs ott és helyettesiteni kell, akkor team leagueben újra nevezési dijat kell fizetni, illetve új csapatként indulhatnak előről. A Blizzard ezúttal elismeri, hogy a névvel ellátott csapatok játékélménye nem olyanra sikeredett, mint ahogy tervezték, ezért a jövőben megszűnik a hero illetve team league és csak ‘ranked game’ lesz, illetve 1-4 főig automatikusan hero league lesz, 5 főnél pedig team league. Nem lehet továbbá csapatot kreálni, az eddigi csapatonkénti 500 arany nevezési dijat pedig visszatéritik.

Bevezetik a placement meccseket. Vagyis, innentől szezononként nem kell majd végigszivnod rank 50-től rank 1-ig, hanem egy pár meccs alapján a rendszer nagyjából belövi hogy hova is tartozol, és oda fog berakni kiindulásként. Innen persze ugyanúgy mehetsz feljebb és lejjebb mint idáig.

Kezdenek felkészülni a nemsokára megjelenő Grandmaster rankra. Ez a Rank 1 felett lesz, meghivásos alapon ahogy a Starcraft II-ben, ezért például már most módositották a pontozási rendszert. Aki idáig könnyedén elérte a Rank 1-et, az számithat rá, hogy innentől ez nem fog olyan könnyen menni. Gondolom próbálják jobban megszűrni a játékosokat, hogy még kevesebből tudják kiválogatni az elit legelitebbjét a Grandmaster ligába.

Egyelőre még nem indul a Season 1. Egészen addig maradnak Preseasonban amig nem lesz elég tapasztalatuk a játékról és a játékosokról, illetve az új rang rendszerről és a grandmaster rankról. Az új változásokkal a következő frissitéskor resetelődik majd mindenki rangja.

11863229_427028470815905_3190554572227703170_n (1)

– Lesz Medic, klasszikus Starcraft egység, egy ranged support hero Medievackal ellátva. Dustin Browder elmondása alapján a játékban support hiány van, illetve a support karaktereknek kevesebb szerep jut a kompetitiv meccseken, ezért a jövőben ennek akarnak majd több figyelmet szentelni. Ezt a talentmódositásokkal és új support herok kreálásával, mint a Medic, oldják majd meg. A Medicről egyelőre még csak annyi derült ki, hogy single target healben lesz erős, illetve gránátot fog dobálni hogy megzavarja az ellenfelet.

EVF44941MVQE1438886236321

– Kaming szún: Dynamic Bundle

A Bundle nem más mint egy csomag amit kedvezményesen lehet megvásárolni. Ebben herok, skinek és mountok szerepelhetnek. A jelenlegi Bundleökben az a baj, hogy az ár nem veszi figyelembe hogy hány olyan elem van benne amit te már birtokolsz. Például a jelenlegi Novazon Bundleben nekem már régóta megvan a Nova hős, tehát nekem nem éri meg. Ezzel szemben a dinamikus csomagok valamilyen módon kárpótolni fognak téged azért ha már megvan belőle valami. Például a képen látható Starter Bundleben neked már megvan Raynor, ezért ha megvásárolod a Bundlet akkor kapsz egy 7 napos Stim Packet ajándékba. Ami kérdéses még, de baromi jó lenne, ha ezt utólagosan is elkönyvelné nekünk a Blizzard. Tehát aki idáig vett úgy Bundlet, hogy valami után kétszer fizetett, azt utólag is kárpótolják. Beszéltek arról, hogy ezt például, igy utólagosan, arannyal fogják kompenzálni.

storymode

– Story mode: HOTS-ból Warcraft III, nem forditva(!)

Az IGN-en jelent meg egy cikk, amiben a srácok arról próbálták faggatni Dustin Browdert, hogy lenne-e kedvük a HOTS-ot átalakitani, és MOBA-ból egy singleplayeres, történetes játékot csinálni, mint amilyen a Warcraft III volt. Browder erre úgy reagált, hogy ez most nincs napirendben, de ez egy baromi jó ötlet amit biztos hogy elő fognak még venni. Személy szerint én megvennék egy ilyen játékot is. Vagy hoppá, milyen lenne ha ezt megkavarnánk egy 5 személyes online móddal? Megvan valakinek az a Warcraft III pálya, hogy ‘Seven Blademasters’? Akkor tudjátok mire gondolok.

Tetszik(0)Nem tetszik(0)


 • Zizzencs

  A HotS igazából ForróS magyarul. Biztos ezért nem veszi a lapos senki. Csak ez lehet az oka. Bizony.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • koccs

  Az pedig csak engem zavar, hogy az Gamescom és nem "Gamescon"? 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://www.starcraft2.hu/ Astonkacser

  @koccs: Ooppsz ... köszi.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Ermac

  Hát ebben a játékban csak Rank 1 embereket láttam eddig... Kiváncsi vagyok hogy a 8482713749 Rank1 emberből , hogyan szelektálnak majd , már most sírás szaga van .

  Medic :" A Medicről egyelőre még csak annyi derült ki, hogy single target healben lesz erős " Single target heal = fos Ugye Kael'Thas mindent szét AOE-ok 100méterről ( Uther is ezért rossz ) .

  A Novazon Nova után 1 skin-t nem fogok venni , 10 euroért kaptal egy átalakitott Q-t .
  Reális amikor 1 amazon lézeres TrippleTapet nyom 1 számszeríjból ...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
Back to Top ↑