HOTS stukov-spotlight

Készült 2017. július 4. | írta Khas Dylar

0

The infestation spreads

A nagy uborkaszezonban majdnem lemaradtunk a legújabb Heroes of the Storm hős bejelentéséről: üdvözölje mindenki Stukov admirálist!

Sokak örömére nem egy újabb assassint kapunk, hanem végre egy melee support hero érkezik a Nexus-ba, amire már olyan szükség volt, mint egy falat kenyérre.
Ahogy az jellemző, Stukov gyengéje a mobilitás és a menekülési mechanizmusok hiánya lesz, magyarul nem nagyon szabad vele bemenni a sűrűjébe, de bruiser herokon kívül miért is tennénk ilyet bárkivel, ugye? Kivéve én Jainával, de az most más kérdés…
Erősségei közé sorolják a CC-t, amit én egy picit talán furcsállok, hiszen direkt stunja nincs, viszont egy érdekes új mechanikát hoz a játékba: a W ability-je egy DoT-ot tesz az ellenfélre, emellett egyre jobban lassítja. Eddig ugye többnyire ennek a fordítottját láttuk, vagyis idővel egyre kevésbé hatott a lassító effekt – kíváncsian várom, hogyan fognak reagálni a népek erre. Persze ez is skillshot, szóval ha béna vagy a célzásban, nem Stukov lesz a kedvenced, illetve ha ügyes vagy, aki tudsz mozogni előle.

A Q-jával egy HoT-ot pakol fel, ami ide-oda ugrálgat a haverok között, a videó tanulsága szerint akár Stukovra is (talentelve). Direkt healingje nem nagyon van, tehát nem fog tudni a halál torkából visszarántani, viszont teamfightokban könnyen lehet a mérleg nyelve.
A traitje nagyon jól össze van hangolva az első két alap ability-jével: ha aktiváljuk, mindkét over-time effekt egyből véget ér, a Q egy szép nagyot healel, a W szép nagyot sebet és lefelezi az ellenfelek sebességét.
Az E-je már csak hab a tortán, én egy kicsit fantáziátlannak találom, de aztán fene tudja, majd meglátjuk működés közben. Ez egy channeled ability, egy viszonylag kis tócsát csinál, aki benne áll, kap egy csinos silence-t, folyamatosan sebződik és bónuszként az armourja is csökken némileg.

Mindkét ultija elég érdekes, az első egy hősre hat, a másik pedig AoE.
A Massive Shove egyszerűen felkapja a célpontot és addig tolja folyamatosan egyenes vonalban, amíg bele nem ütközik valami pályaelembe. Nincs range határ, tehát ha jó szögben lőjjük el, akár az ellenséges Nexus-ig is eltolhatunk valakit, aki aztán persze gyalogolhat vissza – feltéve ha túlélte. Érdemes lehet trükközni, ha van a csapatunkban mondjuk Leoric, ő könnyen megmentheti az áldozat életét.
Az AoE ulti Flailing Swipe névre hallgat. Stukov leoszt egy jó nagy parasztlengőt háromszor egymás után, egyre növelve a befogott területet és akit eltalál, hátralöki. Itt nincs semmi másodlagos hatás, stun vagy lassítás, csak egy sima pushback és némi sebzés, mégis hatékony lehet, ha szét akarjuk robbantani az ellenséges hero-gombócot.

A talentekre most nem térnék, még nem véglegesek.

Stukovval karöltve jön még pár új skin és egyéb újdonság, spray, hangeffekt, stb. Végre Xul is kap egy rendes skint!

Külön érdekesség, hogy mindenki kedvence, CarBot tavaly decemberben megjósolta a Stukov herot HotS-ba. Érdekes megnézni, ő hogyan képzelte el. Ízlések és pofonok, nekem az ő változata is tetszett volna, szívesen kipróbáltam volna akcióban.

Mi a vélemény, valóban annyira kellett már az új support hős, mint amennyire a fórumokon sírtak érte? Elég agresszív heronak tűnik, nekem egyelőre tetszik, kíváncsi leszek, hogyan fog majd muzsikálni olyan csapatok ellen, ahol van egy-két glass cannon artillery, mint Chromie vagy Li-Ming.

Tetszik(4)Nem tetszik(0)

Tags: , , , , ,


Back to Top ↑