World of Warcraft Classic megjelenés - Mennyi is? Várjá' csak...


MÁS grinch

Készült 2016. december 23. | írta Rambo

6

A Hacker, aki ellopta a karácsonyt

Ha valaki most akarta meglepni magát, vagy valamelyik gémer ismerősét egy Steamről vagy Originről beszerzett játékkal, annak sajnos várnia kell.

Történt ugyanis, hogy egy hete a Phantom Squad nevű hackercsoport kvázi bejelentette, hogy elrontják a gémerek karácsonyát, amivel nyilvánvalóan a Steam, illetve Origin platformokon ilyenkor megjelenő nagy kiárusításokra gondoltak. Közben a SkidNP nevű hackerbanda is beszállt a buliba, bár az egyelőre kérdéses, hogy összedolgozik a két csapat vagy csak párhuzamosan akcióznak egymástól függetlenül. Jelenleg mindkét fent említett szolgáltatás gyakorlatilag használhatatlan. Ha kíváncsiak vagytok a fejleményekre, kövessétek ezt a posztot, amint változás történik, frissítve lesz.

Update (19:24): Az Origin szolgáltatás úgy tűnik helyreállt.

Update 2 (19:45): A Steam is kezd éledezni, a community működik, a store egyelőre nem.

Update 3 (20:08): A rend helyreállt a Steamen, bár kicsit lassú, de valószínű ez már csak a hirtelen rászabaduló embertömegnek köszönhető. Fun fact: mielőtt a hackerek twitter fiókja törlésre került, azzal fenyegettek, hogy az Xbox Live szolgáltatást is célba veszik még ma este, ez egyelőre azonban még nem érzékelhető. Azért érdemes figyelni.

Tetszik(5)Nem tetszik(1)


 • Kaputelephant

  "elrontják a gémerek karácsonyát" Why? Értetlenül állok a dolog előtt. Miért jó a másikat szívatni?!

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • http://www.blizzfeed.hu/ TheRealRambo

   Nagy általánosságban azért, mert "megtehetik". Nem nagy az esélye annak, hogy elkapják őket. Kb. ugyanazért csinálják, amiért sokan troll kommenteket írnak különböző webes felületekre: itt élik ki azt, amit a való életben nem lehetne, mert ott súlyos(abb) következményekkel járna. Persze van olyan is, hogy kifejezetten valamilyen adatra pályáznak, pl. bankkártya adatok, személyes és céges információk, stb. Ebben az esetben viszont nem hiszem, hogy ez lett volna a cél, vagy legalább is eddig nem találtam olyan hírt, hogy valakiknek feltörték volna a Steam fiókjukat.

   Ja, és persze ott van az is, hogy általában a hackerek szeretik megnézni, hogy mennyit tudnak, hová tudnak betörni és valljuk be, a Steam egész nagy falat. Nem akkora, mint a NASA, de azért egész komoly.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Szabolcs Galambos

   Nézz le STV-be valamelyik tört szerveren. 🙂

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • kw

   because.. ITS FAKING FUNNY!

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://eu.battle.net/wow/character/arathor/Faralet/advanced Faraleth

  Haha, Gogon a Morrowind 7 eur és nem omlott össze

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Don Dondon

  Szerintem valami más szót kéne használni, mert közönséges botnetes túlterhelésről volt szó, az meg annyira nem hackelés - simán csak genyóság, de semmi kreativitás vagy skill nem kell hozzá.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
Back to Top ↑