MÁS screenshot-2016-12-29-15-19-36

Készült 2016. december 29. | írta Astonkacser

17

Űr, Stratégia, MMO – AD2460.com

Kedvem támadt egy kis újdonsághoz. A Legiont már szétjátszottam, a HS nem köt le huzamosabb ideig, a HOTS-nál egy kicsit kevésbé intenzívre vágytam. Űrhajók, stratégia és MMO, ez a három dolog kellett nekem. Rá is találtam erre a fantasztikus, csak böngészőből játható, Imperium Galactica + MMO játékra: (vigyázat, addiktív!) AD2460.

A kiindulási alapja a sztorinak az, hogy az emberiség valahogy felfedezte a korlátlan űrutazást. Pontosabban mondva, valahonnan egyszer csak termett egy űrkapu amin keresztül a világegyetem bármely pontjába el lehetett jutni. Innentől a Föld lakosai szétszéledtek és saját kolóniákat hoztak létre. Míg eleinte mindannyian függtek az anyaföldtől, egy idő után már saját maguk is életképesek lettek. Az így kialakult kisebb-nagyobb frakciók drámájáról szól a játék.

A játékban egy kolónia főnökei vagyunk és bolygókat kell elfoglalnunk, onnan pedig nyersanyagot termelni, majd szövetségre lépni másokkal. Ehhez űrhajókat gyárthatunk, kutatásokat végezhetünk, specializálódhatunk 3 féle technológiai irányba és fejleszthetjük az infrastruktúránkat. Ha mindez megvan, akkor leszerződtethetünk egy, az akadémián frissen végzett űrtábornokot, aki a számára kijelölt flottát küldetésekre küldheti, vagy az ellenfelek ellen vetheti be.

A játékban szinteket lépünk, amit tapasztalati pontok korlátoznak, ezeket a már előbb említett cselekményekkel tudjuk gyűjtögetni. A játék segíti a kezdőket, level 7-ig nem lehet senkit megtámadni, utána pedig ha sokkal alacsonyabb szintűt támadsz azért xp penalty jár.

De a legjobbat még nem is mondtam. A világot egy galaxis alkotja. Ebben a galaxisban 16 Quadrant van (mondjuk jelenleg csak a 6-ost lehet használni), mindegyik Quadrantban pedig 16 Sector, mindegyik Sectorban pedig 16 Cluster. Ééés, minden Clusterben 16 System amiben egyenként … itt jön a nagy meglepetés … 16 bolygó található. Ez pontosan 65.536 bolygót jelent. Ami persze ha kevésnek tűnne, akkor a játékosok számának növekedésével akármikor 1.048.576-ig növelhető (16^5).

Az én bolygóm a 6:12:9:8:3-ban található, és 7-es szinten 10 másik bolygót (Outpost) birtokolhatok. A bolygókról 4 alap nyersanyagot lehet bányászni: Hassium, Indium, Strontium és Neodymium. Ezekből pedig különböző mennyiségekre lesz szükségünk, attól függően mire akarunk specializálódni. Én például StronTech-re gyúrtam, így nekem Strontiumból kétszer annyira van szükségem mint másoknak.

Szintlépésenként, teljesített missziónként és achievementekért kapunk Tech pontokat, amiket InTech-re, StronTech-re és NeoTech-re költhetünk. Úgy néz ez ki mint anno a Wowban a talent rendszer. Egy magasabb szintű talenthez kellett adott számú alacsonyabb talent.

Szóval, a játéktér hatalmas, a felfedezendő világ hatalmas, a közösség pedig nagyon segítőkész, a fejlesztők pedig sokat foglalkoztak azzal, hogy ez fair rendszert hozznak létre.

Level 6 voltam amikor beléptem egy Allianceba. Ideje volt, hiszen level 7-től sebezhetővé váltam ellenséges portyázásokra. Minden Alliance úgy működik, hogy a tagok adót fizetnek, ebből pedig egy közös flottát tartanak fennt, amit szabadon lehet felhasználni támadásra vagy védekezésre. Lehet továbbá nyersanyaggal kereskedni, illetve van egy Bank bolygó ahol nyersanyagot lehet felhalmozni, ahonnan a tagok bizonyos mennyiségben vehetnek ki maguknak, szükség esetén, a 4 alap elemből.

Huhh. Ez most kicsit sok lett így elsőre úgy látom. Jól szórakoztam az elmúlt héten. Ajánlom mindenkinek. Nem hiszem hogy túl sokáig fogok vele játszani, de most nagyon tetszik.

Ja, és 100%-ban ingyenes, plusz nincsen PaytoWin. Lehet fizetni a játékért, de attól csak kényelmi funkciókat kapsz, illetve elnevezheted szabadon a bolygóidat, vagy kiválaszthatod az admirálisaid hajszínét.

És akkor arról még nem is meséltem, hogy 50 féle űrhajót lehet építeni, a csatákat vissza lehet nézni később is, és mindig figyelni kell a megfelelő összeállításra, illetve bónuszokra a siker érdekében. Vagy arról sem írtam még, hogy hogyan lehet a különböző Szektorokba felderítő hajókat küldeni, hogy kifigyelje nekünk a gyengén védet de magas pontenciával rendelkező bányabolygókat.

Még egy utolsó dolog: a játék ciklusokból áll. A jelenlegi ciklus Január 16-ig tart és November 25-én kezdődött. Alig várom, hogy jöjjön az új ciklus és legközelebb ott legyek az élbolyban!

Na nem húzom tovább a szót, jöjjön egy videó, pár kép, és a link:

AD2460.COM

sc01_full sc02_full sc03_full sc04_full

Tetszik(3)Nem tetszik(7)

Tags:


17 komment érkezett a(z) Űr, Stratégia, MMO – AD2460.com poszthoz

 1. Nuwiel mondja:

  Erősen emlékeztet így elsőre az eleinte Galaktika, majd Gal6 néven futó játékra.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 2. fényhozó illuminátus mondja:

  "Ja, és 100%-ban ingyenes" Ja két hétig xD Ritka rossz az egész 20 perc után agyfaszt kaptam.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Astonkacser mondja:

   Milyen két hétig?

   Az mondjuk igaz, hogy ingyenes játék létére az interfész nem a legmodernebb, de egy kis türelemmel meg lehet szokni! Utána már nagyon fun!

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • fényhozó illuminátus mondja:

    14 kreditet kap mindenki, naponta egyet levonnak ha elfogy vége xDDD

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • Astonkacser mondja:

     Csak akkor vonnak le ha szabadsagra akarsz menni.

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • fényhozó illuminátus mondja:

      Hogyne. "Everyone starts out with a number of CREDITS, usually 14. Every day, one credit is deducted from your balance. When you run out, your account is closed and will be pending deletion in 10 days. In order to keep playing, you will need to purchase more credits to avoid running out. So, AD2460 is a subscription-based game, where you must make sure not to run out of credits to keep your subscription alive. "

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Astonkacser mondja:

      Az szerintem egy régi dokumentum amit elfelejtettek frissíteni, jelenleg a játék teljesen ingyenes. Csak görgess le a főoldalon.

      https://uploads.disquscdn.com/images/80864deb721213005f76e53dbff1befd2469706e69ae8e181d8e4ba8a4f58b79.png

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 3. Endyr mondja:

  ez tulajdonkepp travian remake, ahol napi 24 orat ott kell ulnom ha jol akarom csinalni? mert ugye a travian is nagyon bejott anno, de ha jol akartam csinalni rament a fel (??) eletem

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 4. Serathis mondja:

  Akkor inkább már Illyriad. Ott tényleg van rendes territory control és napi 1 pontot kapsz.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 5. Stephen Blaise mondja:

  "A kiindulási alapja a sztorinak az, hogy az emberiség valahogy felfedezte az idő utazást. Pontosabban mondva, valahonnan egyszer csak termett egy űrkapu amin keresztül a világegyetem bármely pontjába el lehetett jutni"
  IDŐ =/= ŰR

  Tetszik(0)Nem tetszik(1)
 6. Hamu mondja:

  A legjobb ingyenes űrstratégia amivel eddig játszottam.
  https://np.ironhelmet.com/#landing
  És itt tényleg elég naponta egyszer kétszer felnézni.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 7. Az ugye megvan hogy ez OGame copy ? 😀

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)

Vélemény, hozzászólás?

Back to Top ↑
 • FS DISCORD

 • FrostShock!

  23 User(s) Online Join Server
  • Strayhand
  • Pooshi
  • Sergeii_Molotov
 • KOMMENTEK

  • evoken on Gyilkos! Szörnyeteg! Mészáros! [SPOILER]Lehet hogy hiányosak az infóim, mert nagyjából a BFA egy pontjáig követtem a sztorit, de ha jól értettem a videót
  • csabe on Gyilkos! Szörnyeteg! Mészáros! [SPOILER]Tetszenek ezek a cinamaticok, de a story szerintem nagyon elcseszett lett. Egy másik átvezető videóban van az hogy (spoiler alert)
  • Singulus on PTR patch notesMondom, jövőre már biztosan lesz LGBTQI+ event is ahol cuki szivárványokat lehet majd gyűjtögetni, csillámpóniért... aztán letérdelni achiert mondjuk egy
  • PTR01 on PTR patch notesSzánalom, hova jutott ez a game…
  • Afthraste on Visszatérnek a Class setekEz csak az utolsó mondathoz: amikor működött akkor a tier setek arra (is) voltak jók, hogy content patchenként változatosabb gameplaye
  • Bermuda on Visszatérnek a Class setekMondjuk nekem úgy rémlik, hogy a whine állandó és első számú forrása volt az aktuális class tier set vagy a
  • Adi91 on Visszatérnek a Class setekIgazából meg se kellett volna szűnniük, de a remek fejlesztői döntésekkel ugye nem lehet szembemenni...
  • ben2 on Fekete péntekGondoltam így leárazva befizetek a Shadowlands-re. Aztán úgy voltam vele, hogy meh... A WotLK-nál szálltam ki, de azért leárazáskor az
  • Singulus on A hűség jutalmaSzerintem se. De jol fog mutatni az eves penzugyi beszamolojuk... probalajak enyhiteni az ertekvesztesuket, mondjuk ugy. Sajnalom, hogy elcsesztek. Get
  • csabe on Fekete péntekA sok fizetős armor helyett megcsinálhatnák már végre a maradék fajok heritage armorját....ja nem hát abból nem lesz plusz bevétel...
  • evoken on Fekete péntekAz a durva, hogy ez a szaros stargazer pack amúgy 55 euro normál áron. WTF? Majdnem egy elsőnapos játék ára.
  • tntmaxy on Fekete péntekSzomorú ezeket a véleményeket olvasni, bácsak tudnék ellenérvet mondani, de nem tudok.
  • Makk on Fekete péntekŐszinte leszek, ha van aki megvegye és erre pénzt költ és a cég ebből akarja kivenni a hasznot, ott nem
  • Megyo88 on Fekete péntekZseniális! Minek kiadni egy jó (és nem beta állapotú) játékot ha annak az árát ellehet kérni egy csilli-vili set-ért... És
  • Adi91 on Fekete péntekAz ajánlatok eléggé jók, nagyon jól néz ki ez a Celestial set (főleg egy cloth useren). Viszont valamelyest szomorú az