MÁS screenshot-2016-12-29-15-19-36

Készült 2016. december 29. | írta Astonkacser

17

Űr, Stratégia, MMO – AD2460.com

Kedvem támadt egy kis újdonsághoz. A Legiont már szétjátszottam, a HS nem köt le huzamosabb ideig, a HOTS-nál egy kicsit kevésbé intenzívre vágytam. Űrhajók, stratégia és MMO, ez a három dolog kellett nekem. Rá is találtam erre a fantasztikus, csak böngészőből játható, Imperium Galactica + MMO játékra: (vigyázat, addiktív!) AD2460.

A kiindulási alapja a sztorinak az, hogy az emberiség valahogy felfedezte a korlátlan űrutazást. Pontosabban mondva, valahonnan egyszer csak termett egy űrkapu amin keresztül a világegyetem bármely pontjába el lehetett jutni. Innentől a Föld lakosai szétszéledtek és saját kolóniákat hoztak létre. Míg eleinte mindannyian függtek az anyaföldtől, egy idő után már saját maguk is életképesek lettek. Az így kialakult kisebb-nagyobb frakciók drámájáról szól a játék.

A játékban egy kolónia főnökei vagyunk és bolygókat kell elfoglalnunk, onnan pedig nyersanyagot termelni, majd szövetségre lépni másokkal. Ehhez űrhajókat gyárthatunk, kutatásokat végezhetünk, specializálódhatunk 3 féle technológiai irányba és fejleszthetjük az infrastruktúránkat. Ha mindez megvan, akkor leszerződtethetünk egy, az akadémián frissen végzett űrtábornokot, aki a számára kijelölt flottát küldetésekre küldheti, vagy az ellenfelek ellen vetheti be.

A játékban szinteket lépünk, amit tapasztalati pontok korlátoznak, ezeket a már előbb említett cselekményekkel tudjuk gyűjtögetni. A játék segíti a kezdőket, level 7-ig nem lehet senkit megtámadni, utána pedig ha sokkal alacsonyabb szintűt támadsz azért xp penalty jár.

De a legjobbat még nem is mondtam. A világot egy galaxis alkotja. Ebben a galaxisban 16 Quadrant van (mondjuk jelenleg csak a 6-ost lehet használni), mindegyik Quadrantban pedig 16 Sector, mindegyik Sectorban pedig 16 Cluster. Ééés, minden Clusterben 16 System amiben egyenként … itt jön a nagy meglepetés … 16 bolygó található. Ez pontosan 65.536 bolygót jelent. Ami persze ha kevésnek tűnne, akkor a játékosok számának növekedésével akármikor 1.048.576-ig növelhető (16^5).

Az én bolygóm a 6:12:9:8:3-ban található, és 7-es szinten 10 másik bolygót (Outpost) birtokolhatok. A bolygókról 4 alap nyersanyagot lehet bányászni: Hassium, Indium, Strontium és Neodymium. Ezekből pedig különböző mennyiségekre lesz szükségünk, attól függően mire akarunk specializálódni. Én például StronTech-re gyúrtam, így nekem Strontiumból kétszer annyira van szükségem mint másoknak.

Szintlépésenként, teljesített missziónként és achievementekért kapunk Tech pontokat, amiket InTech-re, StronTech-re és NeoTech-re költhetünk. Úgy néz ez ki mint anno a Wowban a talent rendszer. Egy magasabb szintű talenthez kellett adott számú alacsonyabb talent.

Szóval, a játéktér hatalmas, a felfedezendő világ hatalmas, a közösség pedig nagyon segítőkész, a fejlesztők pedig sokat foglalkoztak azzal, hogy ez fair rendszert hozznak létre.

Level 6 voltam amikor beléptem egy Allianceba. Ideje volt, hiszen level 7-től sebezhetővé váltam ellenséges portyázásokra. Minden Alliance úgy működik, hogy a tagok adót fizetnek, ebből pedig egy közös flottát tartanak fennt, amit szabadon lehet felhasználni támadásra vagy védekezésre. Lehet továbbá nyersanyaggal kereskedni, illetve van egy Bank bolygó ahol nyersanyagot lehet felhalmozni, ahonnan a tagok bizonyos mennyiségben vehetnek ki maguknak, szükség esetén, a 4 alap elemből.

Huhh. Ez most kicsit sok lett így elsőre úgy látom. Jól szórakoztam az elmúlt héten. Ajánlom mindenkinek. Nem hiszem hogy túl sokáig fogok vele játszani, de most nagyon tetszik.

Ja, és 100%-ban ingyenes, plusz nincsen PaytoWin. Lehet fizetni a játékért, de attól csak kényelmi funkciókat kapsz, illetve elnevezheted szabadon a bolygóidat, vagy kiválaszthatod az admirálisaid hajszínét.

És akkor arról még nem is meséltem, hogy 50 féle űrhajót lehet építeni, a csatákat vissza lehet nézni később is, és mindig figyelni kell a megfelelő összeállításra, illetve bónuszokra a siker érdekében. Vagy arról sem írtam még, hogy hogyan lehet a különböző Szektorokba felderítő hajókat küldeni, hogy kifigyelje nekünk a gyengén védet de magas pontenciával rendelkező bányabolygókat.

Még egy utolsó dolog: a játék ciklusokból áll. A jelenlegi ciklus Január 16-ig tart és November 25-én kezdődött. Alig várom, hogy jöjjön az új ciklus és legközelebb ott legyek az élbolyban!

Na nem húzom tovább a szót, jöjjön egy videó, pár kép, és a link:

AD2460.COM

sc01_full sc02_full sc03_full sc04_full

Tetszik(3)Nem tetszik(7)

Tags:


17 komment érkezett a(z) Űr, Stratégia, MMO – AD2460.com poszthoz

 1. Nuwiel mondja:

  Erősen emlékeztet így elsőre az eleinte Galaktika, majd Gal6 néven futó játékra.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 2. fényhozó illuminátus mondja:

  "Ja, és 100%-ban ingyenes" Ja két hétig xD Ritka rossz az egész 20 perc után agyfaszt kaptam.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Astonkacser mondja:

   Milyen két hétig?

   Az mondjuk igaz, hogy ingyenes játék létére az interfész nem a legmodernebb, de egy kis türelemmel meg lehet szokni! Utána már nagyon fun!

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • fényhozó illuminátus mondja:

    14 kreditet kap mindenki, naponta egyet levonnak ha elfogy vége xDDD

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • Astonkacser mondja:

     Csak akkor vonnak le ha szabadsagra akarsz menni.

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • fényhozó illuminátus mondja:

      Hogyne. "Everyone starts out with a number of CREDITS, usually 14. Every day, one credit is deducted from your balance. When you run out, your account is closed and will be pending deletion in 10 days. In order to keep playing, you will need to purchase more credits to avoid running out. So, AD2460 is a subscription-based game, where you must make sure not to run out of credits to keep your subscription alive. "

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Astonkacser mondja:

      Az szerintem egy régi dokumentum amit elfelejtettek frissíteni, jelenleg a játék teljesen ingyenes. Csak görgess le a főoldalon.

      https://uploads.disquscdn.com/images/80864deb721213005f76e53dbff1befd2469706e69ae8e181d8e4ba8a4f58b79.png

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 3. Endyr mondja:

  ez tulajdonkepp travian remake, ahol napi 24 orat ott kell ulnom ha jol akarom csinalni? mert ugye a travian is nagyon bejott anno, de ha jol akartam csinalni rament a fel (??) eletem

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 4. Serathis mondja:

  Akkor inkább már Illyriad. Ott tényleg van rendes territory control és napi 1 pontot kapsz.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 5. Stephen Blaise mondja:

  "A kiindulási alapja a sztorinak az, hogy az emberiség valahogy felfedezte az idő utazást. Pontosabban mondva, valahonnan egyszer csak termett egy űrkapu amin keresztül a világegyetem bármely pontjába el lehetett jutni"
  IDŐ =/= ŰR

  Tetszik(0)Nem tetszik(1)
 6. Hamu mondja:

  A legjobb ingyenes űrstratégia amivel eddig játszottam.
  https://np.ironhelmet.com/#landing
  És itt tényleg elég naponta egyszer kétszer felnézni.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 7. Az ugye megvan hogy ez OGame copy ? 😀

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)

Vélemény, hozzászólás?

Back to Top ↑
 • FS DISCORD

 • FrostShock!

  27 User(s) Online Join Server
  • Khas Dylar
  • Danika
  • Enxos
 • KAPCSOLAT

  Ha hírt akarsz beküldeni, szeretnél üzenni valamit, észrevételed, javaslatod van, küldj egy e-mailt a szerkesztőségi email címre: frostshockszerk kukac googlegroups pont com

  Ha bármi más gondod, bajod, problémád van az oldal használata közben, akkor ugyanarra a címre írhatsz.

 • KOMMENTEK

  • Endyr on Bemutatkozik a Core SetNa én pont a visszatérő vagyok, lehet erre visszanézek. Ez a teljes szett? Azaz ami nincs benne (pl: Blizzard, Shadow
  • Adi91 on Cosplay lvl60Váó, ez aztán tényleg nem semmi. Az izzó részek még füstölnek is. Le a kalappal.
  • Afthraste on Remember, no preordersEngem annyi aggaszt, hogy már a videóban is beszaggatott a lightning effect :D
  • Bandeetos on Remember, no preordersAkkor én nagyon bátor vagyok.
  • Makk on Remember, no preordersNyilván az online funkciók nem működnek?? Mint az összes hasonló online felület terén? Hogy van e valami módja, mondjuk LAN-nak
  • Attila on Remember, no preordersJa, ne. Kérlek ne ábrándíts ki! :( Inkább sorolj fel pár olyan példát, amiben a multi is rendesen működik, és
  • Makk on Remember, no preordersAkkor ki kell ábrándítsalak mivel természetesen van. Kivéve amelyik értelmetlen.
  • Attila on Remember, no preordersMár vagy 15 éve nincs warez Blizzard játékból a "privát" WoW szervereket leszámítva.
  • Endyr on Remember, no preordersMondjuk brutal ara van egy ujrakiadashoz kepest. Ha feleennyi lenne sokkal kevesebbet gondolkoznek a torrenten, mint most :)
  • finbruan on FeltámasztásNa igen, 20-25 Euró a maximum amit kiadnék érte, meg úgy minden remastered játékért.
  • Win-T on FeltámasztásÉn úgy gondolom, hogy a játék hálózati komponenseit már a mai, modern battle.net (vagy minek hívják manapság) fogja kezelni, csak
  • IssI on FeltámasztásPersze pálcát törni más felett  a legegyszerűbb közbe fogalmad sincs az egészről szerinted boltásal kezdtem rögtön nem .1.07 kezdődött az
  • Rayne on FeltámasztásIgen, az szerintem is erős.
  • Sylar on FeltámasztásAz ilyen szar arcok miatt megy tönkre a legtöbb jo jaték . Francnak játszik az ilyen tölts le egy editor
  • Win-T on FeltámasztásBasszus, ma reggel megnéztem az árát is... a 40 ojrót azért kicsit sokallom. (Meh... de úgyis kicsengetem ahogy ismerem magam.)